Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi 4X (Santoni)

• RedMi 4X
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Ενταξει η AOSP είναι άδεια και λογικό να πηγαίνει πιο γρήγορα όπως και να μην έχει ρυθμίσεις, θα είχες σίγουρα και καλύτερη διαχείριση μνήμης ;)

Το θέμα μπαταρίας όντως απαράδεκτο!! Το αναφέρουν κι εδώ.
      Είχα πάντα 1.5 με 1.6 gb ελεύθερη ΡΑΜ
    • Τελικα ξανακατεβασα το ρομ και αυτη τη φορα δουλεψε σωστα.

Εγω θα βαλω custom theme μονο αφου σταματησει το official support απο τη Xiaomi.

Να κανω και μια γενικη ερώτηση, στο site του MIUI εκει που επιλεγεις συσκευες ... εχει και συσκευες απο αλλες εταιρειες! Πως γινεται αυτο, κυκλοφορούν κινητα με MIUI απο αλλες εταιρεις εκτος της Xiaomi?
    • Διαφήμιση
    • ετσι ξεκίνησε το miui αν έχω ενημερωθεί σωστά. Σαν εναλλακτική λύση για πολλά κινητά και αργότερα το στήριξε η Xiaomi και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... :)
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

ετσι ξεκίνησε το miui αν έχω ενημερωθεί σωστά. Σαν εναλλακτική λύση για πολλά κινητά και αργότερα το στήριξε η Xiaomi και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε
      H Miui ηταν το 1ο και μοναδικό προϊόν της Xiaomi. Οι συσκευες ήρθαν πολύ μετά ...
    • Ο/H drivth έγραψε:

@8@nos
      Εχουμε και λέμε : Δοκίμασα τις δύο προηγούμενες εβδομάδες δύο custom rom : Την aosp extended v.4.6 και την resurrection remix v.5.8.5. Και οι δύο σε nougat 7.1.2. Και οι δύο εγκαταστάθηκαν χωρίς προβλήματα, δεν εντόπισα κανένα ιδιαίτερο bug σε καμία τους, η δεύτερη έχει ποιο πολλές ρυθμίσεις από την πρώτη, με την πρώτη να τρέχει ελαφρά πιο γρήγορα από την δεύτερη. Και οι δύο όμως τρέχουν αρκετά γρήγορα στο 4Χ. Από θέμα ειδοποιήσεων όλα τρέχουν εξαιρετικά και όπως πρέπει, ακόμα και με τις εφαρμογές κλειστές.
      Γιατί γυρνάω σε miui : ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ. Στο κινητό μου τρέχουν πάντα τα απολύτως απαραίτητα, δλδ γύρω στις 10-15 εφαρμογές το πολύ. Με την ίδια λοιπόν χρήση πάνω - κάτω σε καμία από τις δύο rom δεν έβγαλα πάνω από μία ημέρα και κάτι ώρες. Συγκεκριμένα αναφέρω ότι χτες βράδυ κοιμήθηκα με την aosp extended στο 87% και το πρωί το βρήκα στο 71%. Απαράδεκτο. Αν λοιπόν διορθώσουν το θέμα της αυτονομίας θα σκεφτώ σοβαρά να γυρίσω σε κάποια από αυτές.
      ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Από τις 10.00 σήμερα που φορτίστηκε πλήρως με miui 9 stable έχω τώρα 92%. Και το έχω ψηλαφίσει αρκετά. Το ξέρω ότι δεν βγαίνει συμπέρασμα έτσι, αλλά σαν πρώτη εντύπωση βλέπω πολύ καλή διαχείριση μπαταρίας.
      Και για του λόγου το αληθές με το ίδιο σετάρισμα απόψε το κινητό τις ίδιες ώρες έχασε μόνο 3%. Με το Viber κλειδωμένο μονίμως ανοιχτό και το Wi-Fi επίσης. Πολύ καλή δουλειά στο θέμα της μπαταρίας στην miui 9 stable. Σε μια ώρα συμπληρώνω 24ωρο από την φόρτιση και έχω 66% μπαταρία. Με τις custom Rom θα ήμουν γύρω στο 30.
    • Διαφήμιση
    • Θετική Απάντηση
      Υπάρχει μια βασική διαφορά των miui roms με αυτές που βασίζονται σε καθαρό android.

Σε θέμα περιβάλλοντος και εφαρμογών είναι εμφανέστατη. Το miui είναι ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον με όλες τις απαρραίτητες και όχι μόνο, εφαρμογές για τον χρήστη.
      Σε καθαρό android ο χρήστης χρειάζεται να βάλει αρκετές έξτρα εφαρμογές για πολύ συνηθισμένες δουλειές.

Το ίδιο όμως συμβαίνει και σε επίπεδο ρυθμίσεων. Το miui έρχεται προρυθμισμένο με μια σειρά επιλογών για τον καλύτερο συνδιασμό εμπειρίας του μέσου χρήστη και διάρκειας μπαταρίας.
      Σε αντίθεση με τις android roms, όπου ο χρήστης πρέπει για την κάθε εφαρμογή να ρυθμίσει την συμπεριφορά της. Αν θα ξεκινάει με το boot, αν θα έχει δικαίωμα να κρατάει τη συσκευή "ξύπνια", σε ποια χαρακτηριστικά θα έχει πρόσβαση κλπ. Εξ ορισμού, στις περισσότερες (και το λέω αυτό γιατί δεν τις έχω δοκιμάσει όλες) roms, όλα τα παραπάνω είναι ανοιχτά και είναι στην κρίση του χρήστη το πως θα ρυθμιστούν. Αν δεν ρυθμιστούν, δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάει σε custom android rom. Το δυνατό τους σημείο είναι ο μεγάλος έλεγχος πάνω στο κάθε τι γι αυτόν που ξέρει ακριβώς τι θέλει και πως θα το κάνει και όχι η εμπειρία out of the box. Δεν είναι εκεί το δυνατό τους σημείο. Αυτό είναι το προτέρημα στο miui.

Αν κάποιος λοιπόν δεν έχει τη διάθεση να μπει στη διαδικασία customization, είναι πολύ κακή επιλογή να φύγει από το miui. ;)

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην theopan ()

• καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα το καλοκαίρι που πήγαινα βόλτα με το ποδήλατο το τηλέφωνο το έβαζα στο strava όταν το έβαζα στην τσέπη το σήμα του gps χανόταν όταν το έβγαζα όλα εντάξει δηλαδή το gps είχε σήμα
    • Ο/H Thanasis1972 έγραψε:

καλησπέρα έχω ένα πρόβλημα το καλοκαίρι που πήγαινα βόλτα με το ποδήλατο το τηλέφωνο το έβαζα στο strava όταν το έβαζα στην τσέπη το σήμα του gps χανόταν όταν το έβγαζα όλα εντάξει δηλαδή το gps είχε σήμα
      Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ με το Road Bike της Runtastic. Έκανε κάτι περίεργα μόλις έσβηνε η οθόνη, δεν μου κατέγραφε ορισμένα τμήματα της διαδρομής κλπ. Και μάλιστα εγώ το έχω σε βάση πάνω στο τιμόνι το κινητό και ούτε καν στην τσέπη. Μάλλον κάποια ρύθμιση στα της εξοικονόμησης μπαταρίας είναι αλλά έπιασαν οι ζέστες του καλοκαιριού μετά και δεν το έψαξα περαιτέρω ως σήμερα. Με παλιότερο κινητό το οποίο είχε σαφώς χειρότερο δέκτη gps μάλιστα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα.
    • Αν και είχα πει να περιμένω την stable 9, το χέρι μου ξύνεται άγρια να περάσει την τελευταία dev. Έχει κατέβει και έχει γίνει copy στο τηλέφωνο...
      Την έχει δοκιμάσει κανείς;;; Πως πάει;;;

Αν και αυτό το factory reset και στήσιμο από την αρχή είναι σπαστικό. Αξίζει;;;
      Ψηλός είμαι, ότι θέλω λέω
      Να είμαστε καλά, να γινόμαστε χάλια
    • Διαφήμιση
    • Μια χαρά είναι αλλά αν έχεις συνηθίσει με stable περίμενε ;) Οι τελευταίες 2 dev είναι μια χαρά πάντως....
      Open-source is the future