Διαφήμιση

Γενική Συζήτηση για το Redmi 4X (Santoni)

• RedMi 4X
    • @Thanidee Τώρα που έχω την official developer αρκετό καιρό έχω δει ότι έχει διορθωθεί το πρόβλημα ;)

Παλιότερα που είχα xtrv aroma dev και είχα τέτοιο πρόβλημα λύθηκε με ένα fix, κοίτα εδώ.

Αυτό!

Δεν είναι θέμα hardware ;)

@ppantelos Ναι μίλα με το μαγαζί που το πήρες για να το στείλεις πίσω ;)
      Ενημερωτικά μήπως το χρησιμοποιούσες ή/και είχες τα δεδομένα ανοιχτά ενώ το φόρτιζες?
      Open-source is the future
    • @8@nos δηλαδή φίλε μου για την 8.5.2.0 global stable που έχω εγώ θα χρειαστώ αναγκαστικά το fix.
      Χρειάζεται ξεκλείδωμα ο bootloader για να το περάσω;

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου :)
    • Ο/H 8@nos έγραψε:

Ενημερωτικά μήπως το χρησιμοποιούσες ή/και είχες τα δεδομένα ανοιχτά ενώ το φόρτιζες?
      Σε γενικές γραμμές όχι, το φορτίζω κάθε βράδυ και το βγάζω γεμάτο το πρωί
    • Διαφήμιση
      • @Thanidee φίλε εξαρτάται από τι ROM θέλεις να βάλεις άμα θες π.χ να βάλεις XTRV ΑΡΩΜΑ θέλει bootloader unlocked αλλά άμα θες να περάσεις developer ROM η miui 9 τότε δεν χρειάζεται...
    • Ο/H Thanidee έγραψε:

δηλαδή φίλε μου για την 8.5.2.0 global stable που έχω εγώ θα χρειαστώ αναγκαστικά το fix.
      Χρειάζεται ξεκλείδωμα ο bootloader για να το περάσω;

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου :)
      Όπως σου είπε και παραπάνω πολύ σωστά ο φίλος άμα θες να περάσεις την official global developer δεν χρειάζεσαι ξεκλείδωμα, τη περνάς μέσω του updater. Αν θες να περάσεις το fix στη rom που είσαι τώρα χρειάζεται να ξεκλειδώσεις bootloader για να βάλεις twrp ώστε να μπορέσεις να φλασάρεις το fix ;)
      Αν πάλι θες να βάλεις custom rom όπως είναι και η xtrv πάλι χρειάζεται να ξεκλειδώσεις.

Γενικά πάντως καλό είναι να ξεκλειδώσεις γιατί έχεις περισσότερες επιλογές και μάλιστα αν συμβεί κάποτε καμιά στραβή, μπορείς να επαναφέρεις τη συσκευή σου πιο εύκολα ;)

Γενικά για ό,τι αποφασίσεις εδώ είμαστε να σε βοηθήσουμε :thumbsup:
    • Ουφ τελειωσα, διαβαζω 133 σελιδες απο το πρωι.(εκλαψα πολυ με τον Θαναση να ειναι καλα ο ανθρωπος)
      Καλησπερα παιδια, ειμαι νεος στο forum και ευχομαι σε ολους καλα ποσταρισματα.
      Εχω το Xiaomi Redmi 4x (32GB) global version miui 9 και για ξεκλειδωμα οθονης μου βγαζει αυτο με τις τελιτσες (μοτιβο), πως γινεται για ξεκλειδωμα να εχω μονο το δακτυλικο αποτυπωμα;
    • Γεια σου φίλε και καλώς ήρθες στη παρέα μας :)
      Αυτό που λες δεν γίνεται, πρέπει να έχεις οπωσδήποτε κωδικό ή μοτίβο αν θες το δακτυλικό αποτύπωμα ;)
      Σιγά το πρόβλημα, ίσα ίσα έχεις μεγαλύτερη ασφάλεια, άλλωστε αν βάλεις το δάκτυλό σου δεν σου ζητάει και το μοτίβο.
    • Διαφήμιση
    • Γενική Συζήτηση για το Redmi 4X (Santoni)

Αυτό φίλε είναι καλό να έχεις μοτίβο η pin με το finger γιατί πολλές φορές σε βγάζει από τα δύσκολα, αν έχεις τα χέρι ιδρωμένο η το έχεις βάλει κάπου αλλού δεν ξεκλειδώνει

Redmi note3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Πιστευω οτι το μοτιβο δεν ειναι τοσο ασφαλες οσο το δακτυλικο, ενταξει για τον κωδικο ειναι πιο ασφαλες αλλα αργος τροπος ξεκλειδωματος,
      το μοτιβο απο την αλλη πιστευω <σπαει> ευκολα.
    • Ο/H Nio έγραψε:

το μοτιβο απο την αλλη πιστευω <σπαει> ευκολα.
      Που στηρίζεις την πεποίθησή σου αυτή; Το μοτίβο μπορεί να οριστεί να είναι πολύ περίπλοκο . Όχι απλά τα συνθισμένα L, Γ ή τα ανάστροφά τους. Στην περίπτωση λοιπόν που έχει οριστεί αρκούντως περίπλοκο μοτίβο δεν βλέπω πως είναι δυνατό να σπάσει με δοκιμές.Μετά από 10-15 λανθασμένες προσπάθειες το τηλέφωνο κλειδώνει για τόση πολλή ώρα που πρακτικά είναι άχρηστο στον κλέφτη.
    • Το μοτίβο δεν "σπάει" εύκολα. Το μοτίβο τώρα ως μέθοδος ασφάλειας σε σχέση με ένα τουλάχιστον 5-ψήφιο PIN είναι εντελώς άλλη συζήτηση και ναι αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας, πόσο μάλλον όταν οι άνθρωποι είναι αρκετά προβλέψιμοι στα patterns που χρησιμοποιούν. Από εκεί και πέρα, fun fact: Στο MIUI ΔΕΝ μπορείς να ορίσεις PIN πάνω από 4 ψηφία, παρόλο που το πεδίο σου επιτρέπει να γράψεις όσα θέλεις, μόνο όμως με 4 προχωράει η διαδικασία. Αυτό όταν το είχα πρωτοανακαλύψει (πριν μήνες) ομολογώ ότι με σόκαρε. Όχι απλά επειδή σε άλλες ROM (σίγουρα στο AOSP) αυτό φυσικά και γίνεται, αλλά επειδή σε κάποιες περιπτώσεις χρήσης συσκευών από επαγγελματίες που παίρνουν στο κινητό τους email από Exchange server, η πολιτική του οποίου απαιτεί κλειδώματα με παραπάνω από 4 ψηφία ή χαρακτήρες (και πολύ καλά κάνει), τα εν λόγω άτομα είναι πρακτικά αναγκασμένα να χρησιμοποιήσουν password. Ψάχνοντας λίγο το θέμα, είδα ότι το "πρόβλημα" αυτό χρονίζει από το σωτήριο έτος...2014 και αμφιβάλω αν έχει φτιαχτεί μέχρι σήμερα. Αυτά για την...ιστορία.

Στο ποιο πρακτικό σκέλος του θέματος ασφάλεια, κανένας "σοβαρός κλέφτης" δεν θα κάτσει να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το να κάνει...δοκιμές στη συσκευή για τα PINS/passwords. Θα προσπαθήσει να τα προσπεράσει και αν ο bootloader είναι ξεκλείδωτος αυτό είναι εξωφρενικά εύκολο. Αν δεν είναι, θα παιδευτεί λίγο περισσότερο.
    • Διαφήμιση