Σαφώς, κανείς δεν αντιλέγει ότι σε γενικές γραμμές, είναι χρήσιμο 1 φορά κάθε Χ μήνες να γίνεται factory reset (ειδικά σε major ROM/android updates). Από εκεί και πέρα το θέμα της ονοματολογίας μπορεί να λυθεί σχετικά εύκολα αν κάποιος πάρει σβάρνα και απεγκαταστήσει με προσοχή ένα-ένα όλα τα apps του data/app folder του zip της ROM, πριν περάσει την καινούργια, εφόσον φυσικά έχει συσκευή που προέρχεται από προηγούμενες XTRV. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό περιλαμβάνει τα forum app, CM Transfer, Flash Player, root explorer. Σε σπάνιες περιπτώσεις αρχικών aroma version, ίσως να περιλαμβάνει και κάποια άλλα.
[XTRV-7.6.8/10] H νέα έκδοση της Ελληνικής MIUI V8 ROM. (τελευτ. ενημέρωση 13/6 22:30)
- Ολοκληρώθηκε
- ROM
- Poll
- Xiaomi
- Miui Dev
-
-
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Επειδή έχουν αλλάξει εντελώς οι ονοματολογίες στα Apks, και με παλιές δοκιμές που είχαμε κάνει με προηγούμενες Version αλλά και τα Updates που θα προκύψανε σίγουρα από το Google Play Store, πολλοί θα καταλήξουν να έχουν Data με πολλά σκουπίδια και άχρηστα Folders που τελικά θα γίνουν η αιτία για πλήθος προβλημάτων.
Για αυτό μάλιστα αναφέρουμε πως το Factory Reset χρειάζεται ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις συσκευών που ήδη έχουν εγκατασταθεί παλαιότερες Version της ARΩMA, και όχι σε αυτούς που θα την δοκιμάσουν για πρώτη φορά, και έχουν απλή XTRV ROM στην συσκευή τους.
Αυτή η διαδικασία του Factory Reset δεν θα χρειαστεί στις επόμενες Version καθώς έχουμε οριστικοποιήσει την ονοματολογία των Apks, εκτός φυσικά και χρειαστεί λόγο αλλαγής Android Base ROM.
Ο καθένας είναι υπεύθυνος για την συσκευή του και αποφασίζει αν θα ακολουθήσει τις υποδείξεις μας. ή θα κάνει του κεφαλιού του.
Όλα τα παραπάνω γίνονται για να αποφύγουμε τα ενδεχόμενα προβλήματα μετάβασης στην οριστική δόμηση της ARΩMA ROM.
-
Παιδιά , δεν μπορεί να γίνει κανένας καθαρισμός , στην aroma θα κάνετε factory reset ..
Ακόμη και αυτοί που ξέρουν πάλι δεν θα καταφέρουν να σβήσουν το σκουπίδι που θα έχει μαζευτεί από τις πρώτες aroma ..
Το προβλήμα δεν είναι από τις Ρομ ( aroma ή xtrv ) , είναι από τα πρώτα aroma script ..
Όταν βγει οριστικά το σωστό script τότε δεν θα έχετε προβλήματα ... είμαστε σε καλό δρόμο , απλώς είχαμε μια ατυχία και θα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση ..
Edit
Και πάντα βέβαια ισχύει το ότι όποιος θέλει να προσπαθήσει να καθαρίσει μόνος του τη συσκευή του , μπορεί να το κάνει άνετα με δική του ευθύνη ..
Οι οδηγίες ομως θα λένε για factory reset .. -
Καλημέρα στην κοινότητα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω Xiaomi redmi pro. Δεν είχα κανένα πρόβλημα νε τις αναβαθμίσεις μέχρι πριν 2 rom. Στις 2 τελευταίες το κινητό κλείνει μόνο του και προσπαθεί να ξανανοίξει αλλά δεν ανοίγει ποτέ. Μένει κολλημένο στο logo της έναρξης μέχρι να ανακαλύψω ότι το έχει πάθει και να το ανοίξω χειροκίνητα. Έκανα λοιπόν επαναφορά από backup που είχα αλλά δυστυχώς άρχισε να το παρουσιάζει και εκεί ενώ πριν δεν είχα πρόβλημα. Τότε μετά από τις συμβουλές σας κάνω factory reset και ξανά εγκαθιστώ όλες τις εφαρμογές μου από το play store και όχι από backup. Ωστόσο το κάνει πάλι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα με δύο. Είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί μέχρι να το δω δεν έχω τηλ πρακτικά. Έχει κάνεις καμία ιδέα πως μπορώ να βρω τι το προκαλεί.
-
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Οκ να το κάνω. Όταν λες με flash tool εννοείς την ελληνική rom; έχει κάπου οδηγό; Είχα κάνει πολύ παλιά την διαδικασία στο παλιό μου redmi note 3 και ούτε που την θυμάμαι.
-
Όχι την official china dev, εννοεί ο Γιώργος.
Ολοκληρωμένος οδηγός για το Flash της ROM στο RedMi PRO (Omega)
Ξεκλείδωμα εάν κλείδωσε, twrp μέσω cmd και μετά από factory reset install την xtrv της επιλογής σου. -
Ωχ αλήθεια. Ξανά από την αρχή δηλαδή. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μάλλον θα το κάνω γιατί είναι πολύ ενοχλητικό αυτό. Να ρωτήσω κάτι ακόμα, άμα κλειδώσει ο bootloader και κάνω την διαδικασία από την αρχή δεν χρειάζεται ξανά αίτηση σωστά;
-
Όχι δες πρώτα εάν έχεις άδεια για ξεκλείδωμα, προσπάθησε να κατεβάσεις το mi unlock tool, γιατί μπορεί να έχει ανακληθεί.
-
Αναγκάστηκα να γυρίσω στην 7.4.20. Η 7.6.10 είχε φοβερή διαχείριση μπαταρίας, σχεδόν 2μιση μέρες μου έβγαζε.
Δυστυχώς είχα και εγώ πρόβλημα με το bt ακουστικό, μπορούσα να μιλήσω μόνο για λίγα δευτερόλεπτα πριν σταματήσω να ακούω (οι συνομιλητές με άκουγαν κανονικά να βρίζω...) -
Οσοι εχετε περασει απο marshmallow miui σε nougat miui εχετε δει καποια διαφορα θετικη/αρνητικη σε ταχυτητα,features,bugs κλπ
Αξιζει δηλαδη την παρουσα στιγμη να πας σε nougat για καποιο λογο θυσιαζοντας το xposed,η δεν υπαρχει καποιο σημαντικο οφελος?
Φυσικα για το xposed ειναι το ολο διλημμα και τους χρηστες που το θεωρουν σημαντικο. -
για RedMi 2 FDD ειναι η τελευταια ρομ που εχει βγει αυτη; ολες οι αλλες λενε αναστολη για αυγουστο. εχω 7.4.6 οποτε δε χρειαζομαι απαραιτητα factrory reset ετσι; βεβαια αν δω οτι καθετε καλα η ρομ αυτη και οτι διορθωθουν καποια προβληματα που εχω με την τωρα ρομ, θα το στησω απο την αρχη μετα το κινητο χωρις ουτε καν backup. Και κατι τελευταιο.... ποια η διαφορα στο ρουταρισμα με supersu και magisk;
Ευχαριστω
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0