Με βάζει στην εικόνα με το κινητό και το καλώδιο από κάτω. Φοβάμαι πως αυτή είναι η χειρότερη εκδοχή.Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
Αν πατήσεις Volume Up και Power σε βάζει στο Mi-Recovery ή στην εικόνα με το κινητό και το καλώδιο από κάτω;
Αδυναμία ξεκλειδώματος της οθόνης με το μοτίβο κλειδώματος [SOLVED]
- Διορθώθηκε
-
-
-
Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
PC με Windows υπάρχει διαθέσιμο;
-
-
-
Απλά να ξέρεις ότι, όταν με το καλό βρούμε άκρη με το κινητό, το ξεκλείδωμα του bootloader γίνεται μόνο από PC με Windows.
-
Ο/H George Kaggelaris έγραψε:
Απλά να ξέρεις ότι, όταν με το καλό βρούμε άκρη με το κινητό, το ξεκλείδωμα του bootloader γίνεται μόνο από PC με Windows.
=============== Ιουλ 20th 2017, 2:09pm ===============
Καλησπέρα, παιδιά.
Αν και πήρα την έγκριση στην αίτηση για ξεκλείδωμα, δε χρειάστηκε να την εφαρμόσω, επειδή --δοκιμάζοντας κάθε δύο ώρες συνεχώς διάφορους συνδυασμούς στο μοτίβο κλειδώματος-- εν τέλει κατάφερα να βρω το σωστό μοτίβο. Έτσι, απαλλάχτηκα από μπελάδες. Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσα και ευχαριστώ (κυρίως τον Γιώργο) για τις ανιδιοτελείς συμβουλές του!
Πάντως, πιστεύω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για κάποιον αρχάριο (σαν κι εμένα) να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μία ανάλογη προβληματική κατάσταση, αν κάποιος αδυνατεί να βρει το μοτίβο.
Ένα τελευταίο ερώτημα: Οφείλω να είμαι μονίμως συνδεδεμένος με Google και MiAccount;
Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση-ενέργεια (εκτός από το να είμαι πιο προσεκτικός), που να ελαχιστοποιεί κινδύνους μελλοντικού "κλειδώματος";
Ευχαριστώ πολύ! -
Ο/H socrat έγραψε:
Πάντως, πιστεύω πως θα ήταν πολύ χρήσιμο για κάποιον αρχάριο (σαν κι εμένα) να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε μία ανάλογη προβληματική κατάσταση, αν κάποιος αδυνατεί να βρει το μοτίβο.
Ένα τελευταίο ερώτημα: Οφείλω να είμαι μονίμως συνδεδεμένος με Google και MiAccount;
Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση (εκτός από το να είμαι πιο προσεκτικός), που να ελαχιστοποιεί κινδύνους μελλοντικού "κλειδώματος";
Ευχαριστώ πολύ!
Οι 2 πιο βασικές μέθοδοι ξεκλειδώματος μέ απώλεια δεδομένων όταν κάποιος έχει ξεχάσει το pattern lock είναι οι εξής:
1. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από Google Account
2. Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων από Mi Account
Εσύ δεν είχες καμία από τις δυο οπότε τα πράγματα δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο, δεδομένου ότι αφ' ενός είχες PC με Linux και αφ' εταίρου, είχες κλειδωμένο Bootloader.
Δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος με τα ανωτέρω accounts απλά πρέπει να υπάρχουν για αποφυγή τέτοιων περιστατικών και όχι μόνο!
Αλήθεια, πως και δεν είχες βάλει Google Account, δεν εγκατέστησες καμία εφαρμογή;
Θα πρότεινα να βρεις PC με Windows και να ξεκλειδώσεις τον Bootloader μιας και σε πιθανό πρόβλημα με τη συσκευή δυνητικά, είναι πιο εύκολη η επαναφορά της σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. -
Με ένα λογαριασμό μέσα στο κινητό, google account, mi account κτλ, σύνδεση στο ίντερνετ με δεδομένα ή με wifi, μπορείς να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
Εάν έχεις κλειδωμένο bootloader, θα πρέπει να περαστεί εκ νέου ρομ.
Εάν έχεις ξεκλείδωτο bootloader, θα πρέπει να περαστεί εκ νέου ρομ ή να γίνει factory reset με εντολές -
Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διαθέσατε και για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Καθότι αρχάριος σε smartphone, ακόμη ψάχνομαι. Νομίζω πως έχω να ανακαλύψω ακόμη πολλά πράγματα, και η παρούσα κοινότητα έχει πλούσιο υλικό για μελέτη. Να 'στε καλά!
-
Ο/H NasDriver έγραψε:
Με ένα λογαριασμό μέσα στο κινητό, google account, mi account κτλ, σύνδεση στο ίντερνετ με δεδομένα ή με wifi, μπορείς να κάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.
Εάν έχεις κλειδωμένο bootloader, θα πρέπει να περαστεί εκ νέου ρομ.
Εάν έχεις ξεκλείδωτο bootloader, θα πρέπει να περαστεί εκ νέου ρομ ή να γίνει factory reset με εντολές
-
Ευχαριστώ, Κώστα!
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0