Καλησπέρα,
Ευχαριστώ πολύ για τον κατατοπιστικό οδηγό. Ωστόσο, αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη των σοφότερων:
Έχω ένα mi5s με ξεκλείδωτο bootloader, που τρέχει την τελευταία global stable 8.5.4.0 (αγοράστηκε μεταχειρισμένο σε αυτήν την κατάσταση). Προσπάθησα να εγκαταστήσω την global devROM, χρησιμοπιώντας το MiFlash (επιλογή clan all), και παρότι η εγκατάσταση είναι επιτυχής, δεν καταφέρνω να ολοκληρώσω το αρχικό setup, γιατί μου απαιτείται σύνδεση με το google account προηγούμενου χρήστη του κινητού. Εισάγω τα δικά μου συνθηματικά, αλλά δε γίνονται δεκτά. Επέστρεψα στην 8.5.3.0 με το MiFlash και δεν είχα κανενός είδους περιορισμό στη χρήση του κινητού. Ακολοούθως αποσυνέδεσα όλους τους λογαριασμούς (google, miui) και εγκατέστησα εκ νέου την global dev ROΜ, δίχως όμως να καταφέρω να ξεπεράσω τον έλεγχο των συνθηματικών. Τελευταία προσπάθεια μου ήταν, αφού ξαναεγκατέστησα την 8.5.3.0 να εγκαταστήσω την Dev μέσω του update του τηλε΄φώνου, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς υπήρχε κι αναβάθμιση της έκδοσης του Android.
Τι θα μπορούσα να κάνω;
Πώς θα απαλλαγώ από το lock που εμφανίζεται όταν εγκαθιστώ την dev; Θα είχε νόημα να κλειδώσω και να ξεκλειδώσω τον bootloader; Θα μπορούσα να εγκαταστήσω μία παλιότερη dev (miui 8, android 6) και να το αφήσω να κάνει ΟΤΑ update; Και μία τελευταία (λίγο εκτός θέματος) ερώτηση: τι θα γίνει εάν εγκαταστήσω custom recovery και μία custom ROM; Θα έχω πρόβλημα με το κλείδωμα;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
Πώς θα απαλλαγώ από το lock που εμφανίζεται όταν εγκαθιστώ την dev
Θα πρέπει να μιλήσεις με τον προηγούμενο ιδιοκτήτη για να κάνει διαγραφή των λογαριασμών του
Ευχαριστώ πολύ! Ζητώ συγγνώμη για την αφελή ερώτηση, αλλά πώς γίνεται αυτό; Το πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει από το google account, κι όχι από το miui account. Επίσης όταν εγκαθιστώ την Miui 8 δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα credentials (αναγνωρίζονται κανονικά τα δικά μου) και μπορώ να κάνω sign out από όλους τους λογαριασμούς μου κανονικά πριν την εγκατάσταση της νέας ROM (9 dev).
Μίλα μαζί του, αν μπορείτε να βρεθείτε από κοντά ακόμα καλύτερα ώστε να περάσει τον κωδικό του λογαριασμού του και μετά να κάνει sign out
Ευχαριστώ και πάλι! Προφανώς μιλάμε για το Google account, το οποίο φαίνεται να δημιουργεί το πρόβλημα, σωστά; Πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοιο θέμα και μάλιστα μονο με συγκεκριμένη ROM. Θα δω τι θα καταφέρω!
Μετά από την αναμονή των 15 ημερών ξεκλείδωσα τη συσκευή μου (5x) και ακολουθώντας τους πολύ αναλυτικούς οδηγούς που βρήκα εδώ πέρασα το TWRP. Από εκεί πέρασα την τελευταία stable aroma (πολύ καλός ο οδηγός εγκατάστασης, συγχαρητηρια για την ποιοτική δουλειά).
Βέβαια, πιστεύω πως δεν έκανε καθαρή εγκατάσταση μιας και βρήκα τις εφαρμογές μου και μετά το flashαρισμα. Για να μην πατήσω ότι βρω μπροστά μου, είπα καλύτερα να ρωτήσω. Θα πρέπει πρώτα να κάνω κάποιο wipe μέσω του TWRP και μετά flash?
O συγκεκριμένος οδηγός αναφέρεται σε αναβάθμιση της επίσημης rom και όχι στο πέρασμα σε ελληνική.
Σε αυτή την περίπτωση, την πρώτη φορά πρέπει να γίνουν μέσα από το twrp wipe οι cache και τα data ή factory reset (αφού έχει προηγηθεί backup).