Έχω το Mi note 2 με global stable και θέλω να πάω σε global dev.. ώστε όταν θα βγει η 9 για το τηλέφωνο μου να την πάρω τι κάνω τελικά; Ξεκλειδωνω ή όχι;
Για να πάει κάποιος από Global Stable σε Global Developer θα πρέπει να έχει ξεκλείδωτο Bootloader, εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι στην πολιτική στης Xiaomi (δεν το νομίζω).
Παρόλα αυτά μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις την Global DeveloperROM, να την βάλεις στην συσκευή σου και να δοκιμάσεις να την κάνεις Flash από την εφαρμογή αναβάθμισης της MIUI.
Αν από global stable 8 πάω σε global beta 9 developer, όταν βγεί η stable miui 9 θα αναβαμιστεί με OTA ; Υπαρχει και το Xiaomitool που κάνει την διαδικασία.
Καλησπέρα και χρόνια πολλά, στο mi5 έχω την global stable 8.2.2.0 για να πάω στη global dev μπορώ να πάω με τον πρώτο τρόπο? δε χρειάζεται να περάσω twrp πρώτα? αλπά την κατεβάζω και τη κάνω εγκατάσταση?
ξεκλειδωτος είναι ο bootloader, είχα τον ελληνική παλιότερα και όταν κάνω επανεκκίνηση μου γράφει bootloader unlocked. Απλά μου φαίνεται περίεργο που δε χρειάζεται twrp και hard reset να πάω από stable σε dev
Unlock bootloader είναι ένα χαρακτηριστικό της Miui κατά την εκκίνηση του κινητού. Δεν χρειάζεται twrp και factory reset στις official rom το κάνουν μόνες τους. Για αυτό πριν ξεκινήσει η διαδικασία ζητάει την συγκατάθεση σου γνωρίζοντας ότι θα χάσεις τα δεδομένα ΟΛΑ.