Διαφήμιση

Xiaomi Redmi Note 4 & Ταχύτητα Φόρτισης

• Xiaomi Redmi Note 4 & Ταχύτητα Φόρτισης

Πριν από μερικές μέρες είχα αγοράσει 2 κινητά Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition (3/32gb) από 2 διαφορετικά μαγαζιά.

Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ενώ και τα 2 κινητά ήταν ακριβώς το ίδιο μοντέλο (201612), οι φορτιστές ήταν διαφορετικοί.

Η μόνη διαφορά ήταν το χρώμα και η ημερομηνία παραγωγής τους. Συγκεκριμένα,
      όπως φαίνεται και στις παρακάτω εικόνες,το Gold ήταν παραγωγής 2017.07 ενώ το Black ήταν 2017.07.

Παρατήρησα ότι ο φορτιστής του Black edition ήταν πολύ αργός στην φόρτιση σε σχεση με του Gold.

Έτσι, δοκίμασα και τους 2 φορτιστές ώστε να δω τι ταχύτητα φόρτισης είχε ο καθένας.

Συγκεκριμένα, ο φορτιστής του Note 4 Black (παραγωγής 2017.06) είχε 6 φορές χειρότερη ταχύτητα φόρτισης.
      Το μεγιστο ρεύμα που "κατανάλωνε" ηταν 350mA ενώ ο άλλος φορτιστής κατανάλωνε 1800+ mA.

Οι δικοί σας φορτιστές τι ταχύτητες πιάνουν?

Μπορείτε και εσείς να επιβεβαιώσετε την ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας σας από εδώ:
      Ρυθμίσεις -> Η συσκευή μου -> όλες οι προδιαγραφές -> έκδοση kernel (το πατάτε 5 φορές) -> Battery, Charge and Led
    • πολυ ενδιαφερονται οσα λες, απο ποια καταστημα ειναι το καθε ενα?

ποιος φορτιστής αντιστοιχεί σε πιο κινητο?

πιστευω οτι ητε ειναι μουφα ο ενας φορτιστης (αυτο θα πρεπει να μας το επιβεβαιωσουν αλλα μελη που εχουν αυτα τα 2 χρωματα σε κοντινες ημερομηνιες) η να ειναι απλα ελλατωματικος.
    • Το Gold αγοράστηκε απο το citismarket, είναι παραγωγής 2017.07 και εχει το καλο φορτιστη (1800+mA)

ενώ το Black αγοράστηκε από το powerphone_gr, είναι παραγωγής 2017.06

Και οι 2 συσκευασίες ήταν σφραγισμένες.

Ελπίζω να είναι ελαττωματικός ο δικός μου και όλοι οι άλλοι να είναι κομπλέ.
    • Διαφήμιση
    • Είναι προφανής η διαφορά τους. Αυτός στην από πάνω φωτογραφία είναι απλός fast charge 5V/2A ενώ ο από κάτω είναι quick charge 5V/9V/12V. Τώρα γιατί δεν σου δουλεύει σωστά ο από κάτω (αυτός είναι που θα έπρεπε να δουλεύει καλύτερα) δεν το ξέρω. Ίσως είναι ελαττωματικός.
    • αφου το redmi note 4 δεν υποστηριζει quick charge... (περα απο το 1.0 που ουσαιστικα ειναι το 5v-2A), ειμαι 99% σιγουρος οτι ειναι λαθος ο φορτιστης, τωρα αυτο εγινε στο μαγαζι... εγινε στο εργοστασιο (καταλαθος...) δεν ξερω.
    • Οι απόψεις διίστανται για το αν υποστηρίζει ή όχι qc. Πέρα από αυτό ακόμα κι αν δεν υποστηρίζει προς το παρόν, έχω ξαναδιαβάσει αρκετές φορές περιπτώσεις που στο κουτί είχαν τέτοιο φορτιστή 3πλής τάσης xiaomi κινητά. Ίσως να σκοπεύουν κάποια στιγμή να δώσουν ROM με υποστήριξη QC.
    • δεν υπαρχουν αποψεις... ειναι δεδομενο οτι το κινητο δεν υποστηριζει quick charge διοτι δεν το υποστηριζει το usb board, μαλιστα αν χρησιμοποιησεις τετοιους φορτιστες σε rom's οπου το εχουν ενεργοποιησει καποια στιγμη θα παρεις το usb board στο χερι... (παθων).

το τσιπακι υποστηριζει qc 3.0
      το usb board υποστηριζει qc 1.0 (το 1.0 ειναι το 5volt 2 ampere ουσιαστικα) οποτε εισαι limited σε αυτο
      οι kernels/roms δεν εχουν σημασια (αν και η miui υποστηριζει 1.0)
    • Διαφήμιση
    • Πιστευω ότι το qc δεν πρεπει να το υποστηρίζει ο φορτιστής αυτός. Οπτικά φαίνεται σαν "κινεζία" μπροστά στον άλλο φορτιστή.

Υπάρχει κάποιος που να έχει τον φορτιστή αυτό να επιβεβαιώσει τα mA φόρτισης?
    • Xiaomi Redmi Note 4 & Ταχύτητα Φόρτισης

το μηκος και η ποιοτητα του καλωδιου παιζουν επισης το ιδιο σημαντικο ρολο οπως και οι φορτιστες. αν το μηκος του καλωδιου ξεπερνα το 1 μετρο η ταχυτητα της φορτισης πεφτει. αν το καλωδιο επισης δεν ειναι ποιοτικο η ποσοτητα του ρευματος που περναει απο μεσα του ειναι μικροτερη ανεξαρτητα με τις δυνατοτητες του φορτιστη.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
    • Εννοείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο το μήκος και η ποιότητα του καλωδίου (διατομή καλωδίων, θωράκιση & chip).

Η παραπανω μέτρηση έγινε με το ίδιο καλώδιο. Οπότε ο παράγοντας "καλώδιο" δεν παίζει ρόλο σε αυτή την περίπτωση.
    • Ο/H DamianM έγραψε:

Πιστευω ότι το qc δεν πρεπει να το υποστηρίζει ο φορτιστής αυτός. Οπτικά φαίνεται σαν "κινεζία" μπροστά στον άλλο φορτιστή.

Υπάρχει κάποιος που να έχει τον φορτιστή αυτό να επιβεβαιώσει τα mA φόρτισης?
      Το πως φαίνεται οπτικά δεν έχει σημασία. Αν βρεις κάποιο USB αμπερόμετρο/βολτόμετρο σύνδεσέ το να δεις πόσα volt λέει όταν φορτίζει το τηλέφωνο. Αν λέει 9V (όπως έχω διαπιστώσει εγώ με δικό μου qc φορτιστή) κάτι συμβαίνει. Σε τηλέφωνα που -διαπιστωμένα- δεν έχουν καμία υποστήριξη qc ο ίδιος φορτιστής φορτίζει αποκλειστικά στα 5V. Έχω ξαναθέσει ερώτημα για αυτό το φαινόμενο και εδώ και σε άλλα forum και αξιόλογη εξήγηση δεν πήρα ποτέ.
    • Διαφήμιση
    • δεν ειναι στανταρ αυτο που λες, μερικες συσκευες οπου μερικα απο τα μερη τους υποστηριζουν qc 2.0 3.0 κλπ μπερδευουν τους φορτιστες (εδικα αν δεν ειναι και σοι οι φορτιστες) και δινουν οτι ρευμα ναναι...