Διαφήμιση

Ξεκλείδωμα καναλιών WiFi 5.8GHz

• Ξεκλείδωμα καναλιών WiFi 5.8GHz

Γεια σας,

Έχω το Xiaomi Mi Max 2 (MIUI 8.5.8.0 NDDMIED Stable, non-root) με το οποίο προσπαθώ να συνδεθώ σε ένα wireless 5.8GHz access point που δημιουργείται από μια τηλεκατεύθυνση R/C (Walkera AIBAO και DJI Spark). Το access point της τηλεκατεύθυνσης εκπέμπει στο κανάλι 149 το οποίο είναι και το προβλεπόμενο τόσο από ETSI όσο και FCC για την σύνδεση συσκευών χαμηλού ενεργειακού αποτυπώματος και εμβέλειας. Ενώ το Mi Max 2 υποστηρίζει την μπάντα των 5.8GHz, δεν ανιχνεύει καν το access point αυτό. Το access point γνωρίζω ότι λειτουργεί κανονικά, διότι το OnePlus One (LineageOS 14.1) που έχω το ανιχνεύει και συνδέεται κανονικά (τόσο σε EU region όσο και σε US - η LineageOS ROM έχει επιλογή μέσα στις ρυθμίσεις WiFi για αλλαγή του WiFi region κατά βούληση). Επειδή όμως το Mi Max 2 έχει καλύτερη και μεγαλύτερη οθόνη, θα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτό αντί του OnePlus One.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: μπορεί με κάποιο τρόπο (δοκιμασμένο) το Mi Max 2 να "δει" το κανάλι 149; Η συσκευή είναι με κλειδωμένο bootloader, δεν έχω πρόβλημα να τον ξεκλειδώσω και να κάνω και root, αρκεί να είναι σίγουρο (και πως μπορεί να γίνει αυτό) ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να ξεκλειδώσει το κανάλι 149. Δοκίμασα αλλαγή του region σε US (Κίνα δεν βλέπω σαν επιλογή), αλλά δεν έκανε κάτι (δεν άλλαξε δηλ. και το WiFi region, παρά μόνο τα regional settings του λειτουργικού).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.