Παιδιά. Με miui 9.6.13 έχει κανένας άλλος θέμα με το ακουστικό στις κλήσεις? Να έχει χαμηλή ένταση στο full?
Επειδή όταν είναι προβληματικό και το μικρόφωνο της συσκευής απ' την άλλη πλευρά της γραμμής (του συνομιλητή δηλαδή).. δεν ακούγεται καθόλου καλά.
Υπάρχει κανένα fix? Είχα δει για κάτι edit στα mixer_paths.xml κτλ κτλ αλλά δε ξέρω πόσο σίγουρα είναι όλα αυτά.
Εν τω μεταξύ, έχω Dolby, και όταν βάζω μουσική να παίζει και κλείνω με το χέρι μου το βασικό loudspeaker και ακούω από το ακουστικό ακούγεται αρκετά δυνατά. Incall όμως, είναι απελπιστικό. Τι κάνουμε?
Αυτό δούλεψε σε σένα? Επίσης στο system δεν υπάρχει mixer_paths. Υπάρχει στο /vendor/etc και υπάρχουν αρκετά mixer_path εκεί, δηλαδή mixer_path_i2s.xml και κάποια άλλα. Εγώ πειράζω μόνο το mixer_paths.xml το σκέτο?
Λοιπόν. Πείραξα τα RX values, πράγματι ανέβηκε η ένταση του loudspeaker, αλλά το ακουστικό δεν βελτιώθηκε και πολύ, παρατήρησα όμως ότι όταν βάζω κάποιο τραγούδι ή κάτι τέτοιο ακούγεται πιο δυνατά πλέον ο ήχος απ' το earpiece (είπαμε έχω Dolby, άρα παίζουν και τα 2 μαζί, και το earpiece και το loudspeaker).
Μετά πείραξα το ear pa gain και το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο. Οπότε συμπεραίνω ότι το πρόβλημα είναι στο incall ui. Δηλαδή για κάποιο λόγο, όταν γίνεται μια κλήση το ui δεν επιτρέπει να ακουστεί η ένταση πολύ δυνατά. Υπάρχει κάποιος τρόπος αλλαγής του incall ui? (Δεν έχω ακούσει-δει κάτι σχετικό ποτέ)
Δε θέλω να ανεβάσω πολύ τα rx values και το gain. Γι'αυτό ψάχνω άλλη λύση, επειδή δεν είναι λογικό όταν παίζει μουσική βίντεο κλπ, να είναι δυνατά, και μέσα στην κλήση να είναι σχετικά χαμηλά.
Κι εγώ το ίδιο είχα παρατηρήσει, ειδικά ο ήχος κλήσης (κουδούνισμα) νόμιζες ότι θα κάψει το μεγάφωνο. Τώρα δεν έχω τίποτα, μόνο το viper4android που υποτίθεται ότι βελτιώνει και τον ήχο ομιλίας.
"στα πενήντα σου συνειδητοποιείς ότι ένα ρολόι των 50€ δείχνει την ίδια ώρα με ένα των 50.000€"