Καλησπερα σε ολους.Ειμαι κατοχος ενος redmi note 4 sd 3/32 και σκεφτομαι να περασω την ελληνικη ρομ και να ρουταρω τη συσκευη για την καμερα και μονο.Στους γενικους οδηγους εχω καταλαβει πως θα περασω την ρομ αλλα δεν εχω καταλαβει σε πιο μερος της διαδικασιας υπαρχει επιλογη για ρουτ.Μπορει καποιος να δωσει τα φωτα του?αυτη τη στιγμη εχω miui 9.0.50 android 7.0
redmi note 4 περασμα της ελληνικης ρομ+root
- Απαντήθηκε
-
-
-
Καλησπέρα. Θα ήθελα σας παρακαλώ να με βοηθήσει κάποιος να ρουταρω το εν λόγω κινητό για να περάσω την Google camera hdr+. Θα ήθελα να μου πείτε αν μπορείτε τα βήματα καθώς και τι αρχεία θα πρέπει να κατεβάσω. Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε και κάποια custom rom με προεγκατεστημενο root. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
το έχεις ξεκλείδωτο; Πρέπει για να συνεχίσεις.
-
Η διαδικασία εξαρτάται από τη rom που έχεις και την κατάσταση του bootloader αυτή τη στιγμή, καθώς και με ποιά rom θέλεις να το έχεις όταν θα είναι root.
Παίζει επίσης ρόλο αν έχεις τυχόν εγγύηση από συγκεκριμένα ελληνικά καταστήματα που θες να διατηρήσεις.
Για να κάνεις root τη συσκευή σου πρέπει να έχεις ξεκλείδωτο bootloader.
Αρχικές κινήσεις που πρέπει να κάνεις σε οποιαδήποτε περίπτωση (drivers, έλεγχο και ξεκλείδωμα του bootloader):
Πώς θα βάλω drivers στον υπολογιστή;
Έχω κλειδωμένο bootloader;
Πώς θα πάρω άδεια για ξεκλείδωμα και πώς γίνεται αυτό;
Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν την εγκατάσταση custom recovery (twrp) και φλασάρισμα μέσα από αυτό του supersu ή του magisk.
Πού θα βρω twrp και πώς θα το περάσω;
Εαν θες να μείνεις σε επίσημη rom, μετά από κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να περνάς ξανά το twrp και αμέσως να φλασάρεις το supersu για να έχεις root και να μην πέσεις σε bootloop.
Εαν θες να περάσεις στην ελληνική rom, μετά από κάθε αναβάθμιση θα πρέπει να περνάς το supersu για να έχεις root, αλλά το twrp θα παραμένει.
Ξεκινάς λοιπόν με τα 3 αρχικά βήματα ως το ξεκλείδωμα και μετά, ανάλογα ποιά rom θες να έχεις, θα πάρεις και τις επόμενες οδηγίες. -
Έχω ξεκλειδώσει τον bootloader κανονικά. Αυτή τη στιγμή έχω την official stable 9.0.70 και σκεφτόμουν να πάω είτε στην ελληνική είτε στην aosp extended
=============== Ιαν 8th 2018, 6:43pm ===============
Και κάτι άλλο.. Εκτός από twrp και super Sunday χρειάζεται να φλασαρω και το lazy flasher που έχω δει σε κάποια βίντεο? -
Αρχικά πρέπει να διαλέξεις τη rom που θες να βάλεις και να κρατήσεις backup.
Στις custom rom δε χρειάζεσαι lazyflasher και ανάλογα με τη rom που θα αποφασίσεις, θα βρεις τις οδηγίες στην ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα για την ελληνική:
Επιλέγεις μεταξύ stable [Ενημέρωση 29/12/2017] H νέα λίστα με τις STABLE V9 ROMs είναι διαθέσιμη για λήψη ! ή dev [XTRV-8.1.4 & ARΩMA] Έγινε η διανομή της νέας MIUI 9 XTRV & ARΩMA ROM σε όλους. (τελευτ. ενημέρωση 05/01/18 20:10) (εαν διαλέξεις την aroma έκδοση, μπορείς να επιλέξεις το root στις ρυθμίσεις πριν το φλασάρισμά της, αν διαλέξεις την xtrv θα φλασάρεις το supersu μέσα από το twrp μόλις την φλασάρεις)
Κατόπιν ακολουθείς αυτόν τον οδηγό και περνάς τη rom που κατέβασες: Flash Την Ελληνική ρομ στο Redmi Note 4X MIDO -
-
Σε όλες τις εκδόσεις που σου έγραψα υπάρχει και ανέφερα πως γίνεται είτε αποφασίσεις xtrv είτε aroma.
H παρένθεση αναφέρεται και σε stable και σε dev. -
Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Θα επανέλθω με το αποτέλεσμα!
=============== Ιαν 10th 2018, 3:58am ===============
παιδια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!ειναι ρομ ειναι απιστευτη!η μπαταρια φοβερη!να μνη πω και για την λειτουργια της καμερας πλεον!μια γρηγορη ερωτηση..σε επερχομενη αναβαθμιση της ρομ..δηλαδη οταν θα βγει καινουργια ρομ απο το φορουμ θα κανω την ιδια διαδικασια για να την εγκαταστησω οπως εκανα με την αρχικη εγκατασταση? -
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0