Γενική συζήτηση για το Mi Mix 2
-
-
@teras είσαι με oficial global dev και θες να πας σε ελληνική? Ποιό recovery βάζεις?
Συνήθως απο official σε custom το πρόβλημα που δημιουργείτε ένα με τα decrypt data που δημιουργεί η official . Άρα για να μην έχεις θέμα θα πρέπει να κάνεις format data απο το recovery για να βγεί το official decrypt μία και καλή ώστε το recovery να μπορεί να κάνει mount τα partition που πρέπει ώστε να μην έχεις θέμα bootloop. Προσοχή θα χάσεις όλο τον εσωτερικό σου χώρο. Tα πάντα όπότε να πάρεις back up τα αρχεία σου. Ύστερα όπως θα είσαι στο recovery με γυμνό πλέον το τηλέφωνο το συνδέεις στο pc και αφού είσαι σωστός απο drivers θα δεις τον εσωτερικό χώρο του κινητού. Περνάς απο το pc την rom που έχεις ήδη κατεβάσει και προχωράς στο flash.
Για μένα όμως πριν προχωρήσεις σε όλα αυτά κάνε αίτηση για ξεκλείδωμα ώστε να μπορείς αν κλειδώσει ή κάτι πάει στραβά σε επόμενες εκδόσεις (σπάνιο αλλα μπορεί να συμβεί) να μπορείς να το ξεμπρικάρεις.
Το twrp του @geoanto555 δες προηγούμενα post λειτουργεί άψογα μέχρι στιγμής. Και όπως είπα στο σχετικό νήμα για τα recovery δουλευει ακόμα και με το decryption στις oficial.
TWRP 3.2.X.X για συσκευές XIAOMI -
Ο/H linuxilakis έγραψε:
Για μένα όμως πριν προχωρήσεις σε όλα αυτά κάνε αίτηση για ξεκλείδωμα ώστε να μπορείς αν κλειδώσει ή κάτι πάει στραβά σε επόμενες εκδόσεις (σπάνιο αλλα μπορεί να συμβεί) να μπορείς να το ξεμπρικάρεις.
Δίνω κωδικούς και όλα, φτάνει στο σημείο για το unlock, μου λέει η συσκευή σου έιναι ήδη unlocked, δεν έχω να κάνω τίποτε παραπανω... Ακόμα κι αν του πω κάνε μου το πάλι unlock, το κάνει, αλλά δεν αλλάζει κάτι... δε φτάνω ποτέ στο σημείο να κάνω αίτηση. Άρα... δεν φαίνεται να μπορώ να κάνω κάτι άλλο.
Ο/H linuxilakis έγραψε:
TWRP 3.2.X.X για συσκευές XIAOMI
Ο/H kyrgeo1978 έγραψε:
Αυτή που κατέβασα είναι η
xiaomi-miui-hellas-7.1_chiron_arΩma_Stable_V9.1.11.0.zip
Μήπως έπρεπε να κατεβάσω κάποια άλλη;
Υπάρχει πιο καινούργια;
Θα τα ξεκινήσω όλα πάλι από την αρχή, μήπως επειδή δεν είχα κάνει ρητά unlock από την εφαρμογή ή δε ξέρω εγώ τι, δε του άρεσε και φρίκαρε.
Ευχαριστώ κοινότητα! -
Δοκίμασε να περάσεις το twrp που θα βρεις μέσα στη rom που κατέβασες, στη διαδρομή /xiaomi-miui-hellas/recovery/ και προσπάθησε να την περάσεις ξανά.
-
@teras πρέπει να κλειδώσεις πρώτα και μετά να ξεκλειδώσεις με το δικό σου account
Να χωρίσουμε τα προβλήματα. Ένα είναι το unlock και το άλλο ότι δεν μπορείς να περάσεις την Ρομ. Ποιο θέλεις να πιάσουμε. ? Ας πάρουμε το δεύτερο απλα να ξέρεις ότι κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Πάμε από την αρχή λοιπόν.
Πως πέρασες την global rom? Με ποια είσαι τώρα αριθμό βάλε ...η ένα screenshot από το about phone. .. Έχεις φλασαρει recovery. Format data έκανες? (Αυτός είναι ο απλός τρόπος) Πρόσεξε format data όχι factory reset. Έχει διαφορά
@fog το λινκ με το νέο Chiron recovery του Γιώργου δουλεύει άψογα. Εδώ απλά φλασαρει αλλά σίγουρα βγάζει errors διότι δεν μπορεί να κάνει mount το system ούτε τα data γιατί δεν μπορεί να περάσει από την κρυπτογράφηση. Άρα το format data θεωρείται αναγκαίο. Στο τελευταίο μου ποστ στο νήμα με το recovery λέω πως μπορούμε να το παρκαμψουμε. Όμως για να μην έχει θέματα στη συνέχεια ας κάνει format data -
Ο/H linuxilakis έγραψε:
Format data έκανες?
Ενω είχα κάνει wipe τα data, dalvik και cache, *δεν* είχα παρατηρήσει πως υπήρχε ρητή επιλογή "format data". Είχα μείνει με την αίσθηση πως το "wipe/clean data" είχε να κάνει με αυτό.
Αμ δε
Τώρα που το έκανα ρητά, τώρα πέρασε κανονικά η ROM.
Να είσαστε καλά!!!!!
(για το unlock, θα το κάνω όπως είπατε...) -
Eίδα arΩma, twrp με υποσημείωση και γι αυτό η πρόταση. Αφού είναι δοκιμάσμένο, προχωράει σε format data, οπωσδήποτε reboot to recovery να γίνουν σωστά τα mount και συνεχίζει κανονικά.
-
-
Ο/H linuxilakis έγραψε:
,Όποιος δεν διαβάζει καλά τα ποστ αυτά παθαίνει παιδευετε
Πάντως δεν ήταν ξεκάθαρο πως μιλάει για 4 πράγματα πρακτικά, και τα δύο με παρόμοιο όνομα -
Άντε κοίτα τώρα να το χαρεις
-
Ο/H linuxilakis έγραψε:
Άντε κοίτα τώρα να το χαρεις
Δοκίμασα να το κάνω lock, για να μην έχω προβλήματα αργότερα (αυτό ακούγεται σαν προφητικό... και έτσι έγινε...) και surprise... έκανε στο καπάκι reboot και πλέον ξεκινάει και έχει το μήνυμα
The system has been destroyed
Press power button to shutdown
Μπαίνει σε fastboot mode και αυτό που μου βγάζει ως device info είναι το
...
(bootloader) Verity mode: true
(bootloader) Device unlocked: false
(bootloader) Device critical unlocked: false
(bootloader) Charger screen enabled: false
OKAY [ -0.000s]
finished. total time: -0.000s
και φυσικά ούτε στο recovery μπαίνει, ενώ αν πάω να το φλασάρω βγάζει
target reported max download size of 536870912 bytes
sending 'recovery' (25332 KB)...
OKAY [ 0.719s]
writing 'recovery'...
FAILED (remote: Flashing is not allowed in Lock State)
finished. total time: 0.719s
EDIT:
Τα πράγματα σκουραίνουν:
fastboot oem edl
...
FAILED (remote: Oem edl command is not allowed Lock State)
finished. total time: 0.002s
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0