Διαφήμιση

Αγορά Xiaomi Redmi Note 4X από επίσημο κατάστημα MUI Store (Golden Hall)

• Αγορά Xiaomi Redmi Note 4X από επίσημο κατάστημα MUI Store (Golden Hall)

Καλησπέρα σας
      Καλή χρονιά να έχετε με υγεία και ότι επιθυμείτε

αγόρασα πρόσφατα σε στενό οικογενειακό πρόσωπο

το παρακάτω κινητό και θα ήθελα τα "φώτα σας" καθώς είμαι αρχάριος

λοιπόν το αγόρασα από το επίσημο κατάστημα MUI Store (Golden Hall) στο μαρούσι

το μοντέλο όπως λέω και στον τίτλο είναι το Xiaomi Redmi Note 4x (Gold) 3GB/32GB (Snapdragon)

αυτό που με απογοήτευσε είναι ότι δεν μου είπαν στο κατάστημα ότι δεν μπορώ να προσθέσω την κάρτα μνήμης MicroSD Kingston 32GB Class 10 UHS 1 που αγόρασα στον βασικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής ώστε να έχω στο σύνολο 64GB
      ελπίζω να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο μέλλον

τώρα τι άλλο πρέπει να κάνω?

λογαριασμό στο MUI έφτιαξα
      Images
      • Screenshot_2017-12-30-20-23-10-115_com.android.settings.png

157,57 kB, 1.080×1.920, viewed 394 times
    • Αυτό φίλε μου δεν έχει να κάνει με το κατάστημα ή με την συσκευή αλλά με το android, από την έκδοση 5 και μετά δεν υποστηρίζεται η μεταφορά εφαρμογών στην sd card.

Μπορείς όμως από Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος > Ρυθμίσεις Αποθήκευσης > Να ορίσεις ποια στοιχεία θα πηγαίνουν απευθείας στην sd card για να μην γεμίσει ο εσωτερικός χώρος.
    • συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω σε αυτό που λες καθώς υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις την κάρτα μνήμης MicroSD "Εσωτερικό χώρο αποθήκευσης" το ξέρω ότι γίνεται καθώς είναι ενεργοποιημένη στο δικό μου κινητό Lenovo (Motorola) Moto G4 Plus το οποίο φοράει Android 7.x έτσι έχω πλέον με τον εσωτερικό χώρο της συσκευής 16GB + την κάρτα μνήμης 64GB = 80GB χώρο αποθήκευσης.

το "κλείδωμα" της δυνατότητας αυτής το έχω συναντήσει στο Tablet (Lenovo) που έχω αγοράσει επίσης για το οικογενειακό μου πρόσωπο η κάρτα μνήμης εκεί χρησιμοποιείτε ως Εξωτερικός χώρος αποθήκευσης

και τώρα στο Xiaomi Redmi Note 4x άρα να υποθέσω ότι και εδώ είναι "κλειδωμένη" η δυνατότητα για μετατροπή της κάρτας μνήμης ως "εσωτερικό χώρο" αποθήκευσης
    • Διαφήμιση
    • Όχι φίλε μου, δεν υπάρχει πλέον σε official rom, πολιτικές της Google...στο κινητό έχεις official rom ή κάποια custom rom ?

Σε custom rom μπορεί να την έχουν φτιάξει την δυνατότητα οι προγραμματιστές να λειτουργεί...
    • Stock Android του κατασκευαστή
      καμία Custom Rom (είπα είμαι αρχάριος με αυτά) έτσι δεν πειράζω ούτε Boot Loaders ούτε κάνω Root
      Images
      • Screenshot_20171230-210531.png

139,7 kB, 1.080×1.920, viewed 218 times
      • Screenshot_20171230-210802.png

124,98 kB, 1.080×1.920, viewed 206 times
      • Screenshot_20171230-211213.png

123,09 kB, 1.080×1.920, viewed 197 times
    • Και με stock android μπορείς να μεταφέρεις εφαρμογές στην sd card για να εκτελούνται από εκεί ?
    • όπως είδες στα screenshot που τράβηξα από το δικό μου τηλέφωνο δηλαδή το Lenovo/Motorola Moto G4 Plus γίνεται η κάρτα μνήμης "εσωτερικός χώρος αποθήκευσης" έτσι δεν έχεις θέμα κανένα με μεταφορά εφαρμογών και ότι άλλο θες

η εφαρμογή που χρησιμοποιώ και έχω αγοράσει είναι το γνωστό App2SD (Pro)

στο συγκεκριμένο τηλέφωνο που αγόρασα και αναφέρω εδώ δηλαδή το Xiaomi Redmi Note 4x 3gb/32gb (Snapdragon) δεν δίνει την δυνατότητα να γίνει η κάρτα μνήμης MicroSD εσωτερικός χώρος αποθήκευσης παρά μόνο εξωτερικός χώρος αποθήκευσης πράγμα που σημαίνει ότι μόνο φωτογραφίες/βίντεο/μουσική μπορούν να πάνε εκεί
      έτσι δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν οι εφαρμογές εκτός εσωτερικού χώρου συσκευής (μάλλον ο υπάλληλος/πωλητής του καταστήματος) είχε δίκιο που επέμενε να αγοράσω το 4gb/64gb

για αυτό ρωτάω πως μπορεί να γίνει

υποθέτω ότι θέλει ξεκλείδωμα bootloader + root + official/custom rom για να γίνει....???
    • Διαφήμιση
    • ναι
      έχω αυτή την δυνατότητα να μεταφέρω όπου θέλω τις εφαρμογές απλά στον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (Κάρτα SD) μεταφέρω βαριές εφαρμογές και όλα τα υπόλοιπα (Φωτογραφίες/Βίντεο/Αποθήκευση ταινιών από το Netflix/Μουσική κτλ)

αυτό υποστηρίζεται και από το τωρινό μου τηλέφωνο Lenovo Motorola Moto G4 Plus αλλά και από το μελλοντικό μου Lenovo Motorola Moto G5s Plus και επίσης να πάω και πιο πίσω στο android 6.x και στην συσκευή Lenovo Motorola Moto G2

στο προηγούμενο κινητό που είχε το στενό οικογενειακό μου πρόσωπο ένα LG Bello II επίσης η δυνατότητα αυτή ήταν απενεργοποιημένη από την εταιρεία αυτό μου το κοινοποίησαν γραπτώς

καμία google δεν απαγορεύει η δυνατότητα μετατροπής κάρτας μνήμης σε εσωτερικό χώρο από την ίδια την google επιτρέπεται από την έκδοση 6 έως και την 8 (αυτό μου απάντησαν επίσης γραπτώς) απλά κάποιοι κατασκευαστές το απαγορεύουν για λόγους ασφαλείας ή διάφορους άλλους λόγους και μου είχαν αναφέρει σχετικά και γνωστές μάρκες ναυαρχίδες όπως Samsung , Lg , κτλ
      σφάλμα δικό μου ήταν που δεν το έψαξα καθώς υπάρχουν στην δουλεία μου και τα δύο μοντέλα της xiaomi redmi note 4x 3gb/32gb (snapdragon) , 4gb/64gb (mediatek) και θα μπορούσα να πειραματιστώ πριν το αγοράσω δυστυχώς δεν το έπραξα καθώς επέμενε το στενό μου οικογενειακό πρόσωπο για αυτό το τηλέφωνο έτσι το αγόρασα

ένας λόγος που φαντάζομαι είναι κλειδωμένη η δυνατότητα αυτή

είναι επειδή πλέον τα κινητά έρχονται με 3gb ram / 32gb rom - 4gb ram / 64gb rom όποτε σου λέει είναι ανούσιο να βάλεις κάρτα μνήμης καθώς δεν θα γεμίσει ο χώρος...
      Images
      • Screenshot_20171230-213341.png

76,93 kB, 1.080×1.920, viewed 175 times
      • Screenshot_20171230-213412.png

127,52 kB, 1.080×1.920, viewed 201 times
    • Παιδιά δεν μιλάει ο ikorolis για απλή μεταφορά εφαρμογών στην SD. Aναφέρεται σε αυτή τη δυνατότητα: How to use adoptable storage on Android 6.0 Marshmallow - Pocket-lint
      που δόθηκε σε όσα τηλέφωνα είχαν stock (ή περίπου stock) android 6.0. Το έκανε το παλιό μου Vernee. Προφανώς η miui δεν το επέτρεψε ποτέ.
      Και εγώ την απέφυγα όταν είχα τηλέφωνο που την είχε και δεν τη συνιστώ πάντως.
      1) Γιατί ρίχνει -δραματικά- την ταχύτητα του ενοποιημένου αποθηκευτικού χώρου σε αυτήν της SD
      2) Αν κάτι πάει στραβά με την SD (ελαττωματική ή βλάβη) χάνεις όλα σου τα δεδομένα και στο internal storage που είναι πλέον ένα πράγμα με την SD χωρίς δυνατότητα ανάκτησης γιατί φορμάρει και κρυπτογραφεί το σύνολο του αποθηκευτικού χώρου εσωτερικού+SD
    • Ο/H theopan έγραψε:

Παιδιά δεν μιλάει ο ikorolis για απλή μεταφορά εφαρμογών στην SD. Aναφέρεται σε αυτή τη δυνατότητα: How to use adoptable storage on Android 6.0 Marshmallow - Pocket-lint
      που δόθηκε σε όσα τηλέφωνα είχαν stock (ή περίπου stock) android 6.0. Το έκανε το παλιό μου Vernee. Προφανώς η miui δεν το επέτρεψε ποτέ.
      Και εγώ την απέφυγα όταν είχα τηλέφωνο που την είχε και δεν τη συνιστώ πάντως.
      1) Γιατί ρίχνει -δραματικά- την ταχύτητα του ενοποιημένου αποθηκευτικού χώρου σε αυτήν της SD
      2) Αν κάτι πάει στραβά με την SD (ελαττωματική ή βλάβη) χάνεις όλα σου τα δεδομένα και στο internal storage που είναι πλέον ένα πράγμα με την SD χωρίς δυνατότητα ανάκτησης γιατί φορμάρει και κρυπτογραφεί το σύνολο του αποθηκευτικού χώρου εσωτερικού+SD
      καταρχήν ευχαριστώ αγαπητέ μου φίλε που κατάλαβες τι ακριβώς εννοώ ως "εσωτερικό χώρο αποθήκευσης".

προσωπικά ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με αυτήν την "δυνατότητα" από το παλιό καλό Lenovo/Motorola Moto G2 (Android 6.x) μέχρι τον αντικαταστάτη του το τωρινό Lenovo/Motorola G4 Plus (Android 6.x => Android 7.x) ούτε με το επόμενο Lenovo/Motorola Moto G5s Plus (Android 7.x => Android 8.x) βέβαια πάντα χρησιμοποιώ κάρτες μνήμης Class 10 UHS 1 αν υπάρχει η δυνατότητα και Class 10 UHS 3 από γνωστές μάρκες όπως Kingston ή SanDisk (έχω αρκετές κάρτες μνήμης 16gb - 32gb - 64gb - 128gb - 256gb όλες δουλεύουν χωρίς κανένα πρόβλημα

ούτε φυσικά είχα ποτέ απώλεια δεδομένων (μπορεί να παίζει ρόλο ότι είμαι αρχάριος έτσι δεν το πολύ σκαλίζω καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιτρέπει και το ξεκλείδωμα του bootloader/root αν το κάνεις χάνεις την εγγύηση πράγμα που δεν το επιθυμώ φυσικά

=============== Δεκ 30th 2017, 11:01pm ===============
      τώρα ότι αφορά το κινητό που αγόρασα για το στενό οικογενειακό μου πρόσωπο δηλαδή το Xiaomi Redmi Note 4X 3gb ram / 32gb rom Snapdragon καθώς δεν λέω καλό το Xiaomi Redmi Note 4X 4gb ram / 64gb rom αλλά είναι Mediatek και τα φοβάμαι...

χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω εκτός από λογαριασμό σε MUI και GOOGLE

όπως είδατε επίσης έχει την τελευταία έκδοση MUI

της έχω εγκαταστήσει ότι εφαρμογή ήθελε κτλ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ikorolis έγραψε:

ούτε φυσικά είχα ποτέ απώλεια δεδομένων (μπορεί να παίζει ρόλο ότι είμαι αρχάριος έτσι δεν το πολύ σκαλίζω καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν επιτρέπει και το ξεκλείδωμα του bootloader/root αν το κάνεις χάνεις την εγγύηση πράγμα που δεν το επιθυμώ φυσικά

=============== Δεκ 30th 2017, 11:01pm ===============
      τώρα ότι αφορά το κινητό που αγόρασα για το στενό οικογενειακό μου πρόσωπο δηλαδή το Xiaomi Redmi Note 4X 3gb ram / 32gb rom Snapdragon καθώς δεν λέω καλό το Xiaomi Redmi Note 4X 4gb ram / 64gb rom αλλά είναι Mediatek και τα φοβάμαι...

χρειάζεται κάτι άλλο να κάνω εκτός από λογαριασμό σε MUI και GOOGLE

όπως είδατε επίσης έχει την τελευταία έκδοση MUI

της έχω εγκαταστήσει ότι εφαρμογή ήθελε κτλ
      Δεν λέω ότι θα σου τύχει οπωσδήποτε πρόβλημα. Αλλά η στραβή κάποια στιγμή γίνεται. Και οι κάρτες SD πλέον τείνουν να γίνουν όπως οι δισκέτες floppy λίγο πριν εξαφανιστούν δηλαδή στις 10 τουλάχιστον οι 5 είναι προβληματικές. Το κυριότερο πρόβλημα είναι η μείωση της ταχύτητας προσπέλασης του χώρου αφού ενοποιηθεί πλέον (το είχα δοκιμάσει και είναι δραματική πραγματικά). Τέλος πάντων δεν την έχει αυτή τη λειτουργία η miui ούτως ή άλλως αν δεν κάνω λάθος και από όσο έχω δει. Εντάξει είσαι με το snapdragon το οποίο προφανώς θα έχει και official global εφόσον το πήρες από το mi store. Βάλε τους 2 λογαριασμούς και ξεκίνα να το δουλεύεις.