καλησπέρα είμαι κάτοχος ενός xiaomi redmi προ εδώ και ένα χρόνο περίπου..πρόσφατα ασχολήθηκα λίγο παρα πάνω με το κινητό και έβαλα την ελληνική Rom..ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους του κινητού..ποσο σας κρατάει η μπαταρία με ανοιχτά δεδομένα και ψιλό χαλαρή χρήση του κινητού ?
Xiaomi Redmi Pro battery infos
-
-
@ChewingbubbleGum Έχεις και δύσκολο nickname πανάθεμασε
λοιπόν Καρντάση η διάρκεια της μπαταρίας παίζει ρόλο για την ζωή της από την ίδια την rom, από εφαρμογές βαριές π.χ. facebook η τα data η το GPS συν αν παίζεις κανένα παιχνίδι, η μπαταρίες έχουν ένα ορισμένο κύκλο ζωής και αυτό είναι συνδυασμένο με της φορτίσεις της ώσπου να επέλθει ο θάνατος της, συνήθως τα xiaomi έχουν sot από 5 με 5,30 έως 7 με 7,30+ αν είσαι μέσα σε αυτά τα περιθώρια είσαι καλά
-
Εγώ ξεκιναω την ημέρα μου με πλήρως φορτισμένο κινητό με data,gps χωρίς όμως εφαρμογές όπως Facebook και είμαι συνέχεια στο ίντερνετ ή ασχολούμαι με διάφορα της εργασίας μου με το κινητό.Κατα της 1-2 το μεσημέρι είναι καπου στο 18% μπορεί και λιγότερο με redmi pro και εγώ.
=============== Ιαν 28th 2018, 9:08am ===============
Ξεχασα να πω, το κινητό βγαίνει από την μπριζα στις 4:30 το πρωί. -
χαχαχα sorry @derveni φίλε για το nickname
ένταξη μέσα σε αυτές τις ώρες είμαι μην σου πω πως είμαι 7:30+ ώρες και έχω ακόμα κάνα 30%..
@flytouch1111 εγω εκεινη την ωρα ειμαι με 30% περίπου αλλα φαντάσου το κινητό βγαίνει από την φορτιστη στις 2 το βραδυ γιατί στις 3 δουλεύω σχολάω γύρο στις 12 και μέχρι τις 2 το μεσημέρι έχω περίπου 30% -
-
Ξεκινάμε από την rom η οποία είναι μαϊμού, για το Redmi pro δεν υπάρχει official global, μόνο china rom ---> MIUI ROM for Redmi Pro - MIUI Downloads - Xiaomi MIUI Official Forum
Μπορεί για όσο διάστημα το είχες να δούλεψε καλά αλλά κάποια στιγμή σε όλες τις unofficial rom ξεκινούν τα προβλήματα.
Ξεκίνα με αυτά :
1. Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64
2. Διαδικασία δημιουργίας Mi Account και αίτησης για ξεκλείδωμα του Bootloader
3. Πως τσεκάρουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος -
Ευχαριστω. κι εγω έτσι πιστεύω. Νομίζω αυτές οι μπαταρίες κρατάνε πάνω απο δύο χρόνια , με βάση τη χρήση που προανέφερα φόρτισμα ανά 1,5 μέρα), έτσι δεν ειναι?
-
Για την συνολική διάρκεια ζωής δεν μπορώ να σου απαντήσω καθώς παίζουν πολλά ρόλο στην τελική της απόδοση.
-
κι εμένα η μπαταρία άρχισε να κάνει νερά....
Αυτές που πουλάνε στο skroutz είναι οκ;
Χρειάζεται καμία ιδιαίτερη μεταχείριση η καινούρια;
Θα μπορέσω να την αλλάξω μόνος ή καλύτερα έρθω; -
καλημερα,και εγω ειμαι κάτοχος ενός redmi pro του οποιου η μπαταρια τον πρώτο χρόνο αντεχε μια μερα+.μετα την τελευταία αναβαθμιση,με το ζόρι κρατάει 5-6 ώρες.δεν της εχω φερθεί και με τον καλύτερο τροπο απο αποψη σωστών φορτισεων,οποτε σκέφτομαι να την αλλαξω.δε ξερω ομως ποια bulk να αγορασω και αν θα καταφερω τη διαδικασία μονος μου.Υπάρχει κάποιος που να την εχει αλλαξει μονος του,να με διαφωτίσει;;
-
Οδηγίες για αλλαγή μπαταρίας σε XiaoMi Redmi Pro αλλά ίσως και σε άλλα μοντέλα
προσφατα αλλαξα μπαταρια και πηρα μια απο το ali και την αλλαξα μονος...μπαταρία δείτε εδώ
(προσοχη αυτες που λενε 4600, 4700 κτλ ισως να λενε ψεματα και ειναι απλα 4050 οπως συνηθως, επισης προσοχη καλυτερα να εχει αισθητηρα θερμοκρασιας)
- απενεργοποιείτε το τφ και βγαζετε το συρταρακι των sim
- ξεβιδωνετε με ειδικο μικρο κατσαβιδι (μεχρι να ερθει απο ali "εφτιαξα" μονος μου ενα ισιο που να ταιριαζει) πενταπολικο "αστερακι" (σετ εργαλειων πηρα αυτό εδώ) τις 2 βιδες που ειναι εκατέρωθεν της θυρας USB (προσοχη μην χασετε τις βιδουλες, αν και υπαρχουν στο ιντερνετ...μετα απο ψαξιμο βρηκα !...αυτές ή αυτές)
- με μια πενα απο κιθαρα ή καποια λεπτη γερη πλαστικη λαμα (απο ali υπαρχει στο σετ) και ξεκινοντας απο καποιο "ευκολο" σημειο (πχ απο εκει που ειναι το συρταρακι ή η θυρα USB) "ξεκολλατε" την μεταλικη πλατη του τφ (προσοχη μην στραβωσει, αν και ισιαζει αν πιανουν τα χερια σου) και σιγα σιγα και γυρω γυρω την αφαιρειτε απο το τφ και αποκαλυπτεται η μπαταρια
- ξεκουμπωνετε το βυσμα της μπαταριας απο την μητρικη πλακετα απλα "τραβωντας" λιγο προς τα επανω για να απελευθερωθει απο την μητρικη (με αντίστροφη κινηση κουμπενεται το βυσμα)
- επειτα πρεπει να τραβηξετε σιγα σιγα με προσοχη τις ακρες απο την ελαστικη κολλα στην ακρη της μπαταριας (2 λωριδες κολλα κατω απο την μπαταρια υπαρχουν που την κολλανε στhν μητρικη) και αν μπορεσετε θα την αφαιρεσετε ολη και θα ξεκολλησει η μπαταρια, ενω αν δεν τα καταφερετε και μεινει κολλα κατω απο την μπαταρια και δεν ξεκολλαει τοτε θα πρεπει να βαλετε απο την ακρη κατω απο την μπαταρια μια πλαστικη λαμα (για να μην τραυματισετε την καλωδιοταινια που υπαρχει απο κατω) και σιγα σιγα με προσοχη να την ξεκολλησετε
- κατοπιν τοποθετειτε την νεα μπαταρια και αν δεν εχει κολλα πανω της μπορειτε να βαλετε μονοι σας λιγη κολλα διπλης οψης (να μην εχει πολυ παχος και "σηκωθει" η μπαταρια και να μην βαλετε παρα πολυ για ευκολη μελλοντικη αφαιρεση)
- "κουμπωνετε" το βυσμα της νεας μπαταριας και αν θελετε με προσοχη δοκιμαζετε ενεργοποιηση του τφ για να δειτε αν λειτουργει με την νεα μπαταρια και κατοπιν απενεργοποιηση παλι
- τοποθετειτε το πισω αλουμινενιο καπακι του τφ (κατα προτιμηση αρχικα απο την πλευρα που ειναι τα κουμπια) πιεζοντας σιγα σιγα μεχρι να "κουμπωσει" εντελως στην θεση του και να μην αφηνει κενα
- βιδωνετε τις βιδουλες, τοποθετειτε το συρταρακι sim και τελος
συγνώμη για τα ορθογραφικά και την έλλειψη τονισμού
μερικα βιντεο (εδω φαινεται ευκολο αλλα θελει προσοχη οταν και οπου ασκειτε δυναμη ή πιεση)
- απενεργοποιείτε το τφ και βγαζετε το συρταρακι των sim
-
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0