Διαφήμιση

4g+

• Απαντήθηκε
    • Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Από το πρωί περιμένω τηλ. από InfoQuest όπου θα μου απαντήσουν επισήμως!!!
      Υπάρχει ένα πράμα μέσα στην μέση που λέγεται "carrier aggregation" και έχει να κάνει με τον πάροχο. Δεν είναι μόνο θέμα συσκευής δηλαδή.
      Επίσης: Η ύπαρξη Β20 ή όχι δεν έχει καμία σχέση με το +.
      4G+ θα έπρεπε να έχουν και οι συσκευές χωρίς Β20.
      Άρα, είτε το υποστηρίζει η συσκευή είτε όχι, έχει να κάνει με τον πάροχο...όπως με τον πάροχο έχουν να κάνουν τα VoLTE, HD voice, Wifi Calling.

Διορθώστε με ρε παιδιά εάν κάνω λάθος!
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Η Vodafone είπε ότι όλες οι κεραίες 4G σταδιακά θα εκπέμπουν 4G+.
      Αλλά αν κατάλαβα καλά θα είσαι σε επαφή με περισσότερες κεραίες.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Αλλά αν κατάλαβα καλά θα είσαι σε επαφή με περισσότερες κεραίες.
      Μια χαρά κατάλαβες :)
      Σε δεύτερη φάση θα πρέπει ο πάροχος να "εξουσιοδοτήσει" την συσκευή. Εάν δεν το κάνει...και 4G++++ να υποστηρίζει η συσκευή σου εσύ θα πιάνεις...έλα τώρα...αφού ξέρεις τί θα πιάνεις! :mrgreen:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • COSMOTE και Vodafone ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν σε βελτιστοποίηση της αξιοποίησης της χωρητικότητας των δικτύων τους και του νέου φάσματος στις ζώνες των 800MHz και 2,6GHz που απέκτησαν αμφότερες.

Καθώς η ζήτηση για μεγαλύτερες λεωφόρους προς το Διαδίκτυο αυξάνεται, οι πάροχοι υπηρεσιών πρόσβασης κάνουν το πρώτο βήμα προς το λεγόμενο LTE Advanced, αξιοποιώντας την τεχνολογία Carrier Aggregation με πολλαπλά οφέλη για τους χρήστες και κυρίως, μεγαλύτερο διαθέσιμο εύρος ζώνης και ρυθμό μετάδοσης δεδομένων. Είναι ενδιαφέρον ότι η τεχνολογία Carrier Aggregation επιτρέπει τον συνδυασμό λεωφόρων από διαφορετικές ζώνες συχνοτήτων -1800MHz, 800MHz και 2600MHz- αλλά και από την ίδια ζώνη (π.χ. τρεις λεωφόρους 2,6GHz). Λογισμικό αναλαμβάνει την βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων σε πραγματικό χρόνο, αξιοποιώντας καλύτερα τους διαθέσιμους πόρους, εξυπηρετώντας smartphone που υποστηρίζουν βεβαίως την τεχνολογία Carrier Aggregation, διπλασιάζοντας ή και τριπλασιάζοντας τον ρυθμό μετάδοσης δεδομένων όποτε ένα ακόμα κανάλι καθίσταται διαθέσιμο.

Φανταστείτε ότι μοιάζει να συνδυάζονται δύο ή και τρεις αυτοκινητόδρομοι -στην κινητή τηλεφωνία, πρόκειται για μπάντες συχνοτήτων. Μάλιστα, η μετακίνηση από τον έναν στον άλλο γίνεται όποτε αυτό χρειαστεί για να επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στους πιο γρήγορους οδηγούς ώστε να προσπερνούν αυτούς που κινούνται πιο αργά και να φτάνουν τελικά όλοι ταχύτερα στον προορισμό τους.

Παιδιά εξηγούν τι είναι το LTE Advanced Carrier Aggregation:

Ο/H ANDREAS54 έγραψε:

Μίλησα το πρωί με Vodafone με δύο τεχνικούς έναν από Θεσσαλονίκη και έναν από Αθήνα που κατά τύχη είχαν και οι δύο Xiaomi ο ένας μάλιστα mido Global Version. Προσπάθησαν να με πείσουν ότι το mido υποστηρίζει 4G+ χωρίς κανένας από τους δύο να το έχει δει στο κινητό του. Μάλιστα έκανε έλεγχο και είδε!!!! ότι έχω μπει στη ταχύτητα του 4G+ μου είπε και πότε!!!! Επειδή μιλήσαμε πολλή ώρα δεν πείστηκα ότι ξέρουν και πολλά πάνω στο θέμα παρόλο που ο Αθηναίος δήλωσε ειδικός στο δίκτυο της Vodafone.
      Η αλήθεια είναι ότι πριν κάνα μήνα ήμουν σε περιοχή με πολύ Β20 από τουλάχιστον 4 κεραίες.
      Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
    • Στην Αθήνα παίζει στην b3 το 4g+ σε cosmote που είμαι εγώ. Πρέπει η συσκευή να μπορεί ταυτόχρονα να παίρνει σήμα από πολλές μπάντες.1800(b3) και 2700(δεν θυμάμαι σε b τι είναι)..η να μπορεί να παίζει σε υψηλότερες συχνοτητες . Αυτό με λίγα λόγια είναι το aggregation. Άρα είναι θέμα chip αλλά και antenna's. Όσο για το upload Χρήστο πρεπει να είναι θέμα περιορισμών του δικτύου.

Ένα λινκ και μια φωτό η εφαρμογή είναι το network cell info lite. Έχει και χάρτη με ποια κεραία συνδέεται..

What-does-carrier-aggregation-mean-in-LTE