Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H psybill έγραψε:

Εντάξει βρε συ, δε χάλασε και ο κόσμος αν πούμε και για τίποτα άλλο. Καλό είναι να παίρνουμε ιδέες για αυτοματισμους.Εγώ πχ θα ήθελα τώρα το χειμώνα να μπορώ να μπορώ να ελέγχω τον ηλιακό θερμοσίφωνα από μακριά, ώστε τις μέρες που δεν έχει ήλιο, να μπορώ να τον ανάψω από μακριά ή σε άλλη περίπτωση να μπορώ να τον κλείσω αν τον έχω ξεχάσει ανοιχτό.
      Μπορεί να γίνει αυτό με ένα smart relay όπως το sonoff, χωρίς να γίνει χαμός στον πίνακα?
      Αυτο ακριβώς θέλω και εγώ :thumbup:
      You may think you can fly - but you better not try
    • Ο/H Thracia έγραψε:

Αν μπορείς ανέβασε κάπου ένα σχέδιο για την συνδεσμολογία,Ευχαριστώ πολύ :thumbsup:
      Φιλική συμβουλή.
      Τα 220volt και μαλιστα απο τον πινακα, σε καρβουνιαζουν μεχρι να πεσει/καει η ασφαλεια του ρολογιου οπότε θα σου έλεγα να αφήσεις την συνδεσμολογία για εναν ηλεκτρολόγο.
      Εγώ που ανακατευόμουν με τα 220 απο παιδί του δημοτικού, αποφεύγω να ακουμπάω πίνακα.
      Πάρε ένα Sonoff TH10 (ας ειναι 10 amp. Δεν σε νοιαζει. Το μονο που θα κάνει θα είναι να οπλίζει το ρελέ) ενα 40αρι ρελε ισχυος Hager απο ηλεκτρολογικα (Καυκας, Σκρεκης κλπ), και εναν αισθητήρα (τον 20) αν εχεις προσβαση στον ηλιακο για να φερεις καλωδιο, και φώναξε ηλεκτρολόγο να το βάλει.
      Ο ηλιακός πρέπει να έχει κυάθιο για τον αισθητήρα ή να σου φτιάξει κάποιος παραγγελία αντίσταση με κυάθιο.
      Η λογική πάντως είναι η εξής.
      Ο διπλός διακοπτής του ηλιακού πάντα ανοιχτός. Δίνει ρεύμα στο ρελέ ισχύος και το ρελέ στην αντίσταση του ηλιακού.
      Το ρελέ οπλίζει και ξεοπλίζει με ρεύμα. Το ρεύμα το παίρνει απο το TH10 που το χειρίζεσαι απο το κινητό σου.

Ο/H psybill έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Παίδες εδώ μιλάμε για τα XIAOMI και MIHOME.
      Μην ξεκινήσουμε άσχετη συζήτηση για άλλες μάρκες και πώς δουλεύουν.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
      Εντάξει βρε συ, δε χάλασε και ο κόσμος αν πούμε και για τίποτα άλλο. Καλό είναι να παίρνουμε ιδέες για αυτοματισμους.Εγώ πχ θα ήθελα τώρα το χειμώνα να μπορώ να μπορώ να ελέγχω τον ηλιακό θερμοσίφωνα από μακριά, ώστε τις μέρες που δεν έχει ήλιο, να μπορώ να τον ανάψω από μακριά ή σε άλλη περίπτωση να μπορώ να τον κλείσω αν τον έχω ξεχάσει ανοιχτό.
      Μπορεί να γίνει αυτό με ένα smart relay όπως το sonoff, χωρίς να γίνει χαμός στον πίνακα?

Αυτό ακριβώς έχω κάνει στο σπίτι μου και έχω σωθεί. Εχω σωθεί και με τα ξεχασμένα ανάμματα που του έκανα, και οταν γυρνάω και δεν έχει νερό να κάνω μπάνιο.
      Πάω γυμναστήριο, ρίχνω μια ματια αν εχει νερό, το ανάβω κανα μισαωρο πριν τελειωσω, του βάζω να κλείσει και σε μισή ώρα μην το ξεχάσω αναμμένο και δεν ξαναασχολούμαι.
    • Ο/H andreasp έγραψε:

Ο/H Thracia έγραψε:

Αν μπορείς ανέβασε κάπου ένα σχέδιο για την συνδεσμολογία,Ευχαριστώ πολύ :thumbsup:
      Φιλική συμβουλή.
      Τα 220volt και μαλιστα απο τον πινακα, σε καρβουνιαζουν μεχρι να πεσει/καει η ασφαλεια του ρολογιου οπότε θα σου έλεγα να αφήσεις την συνδεσμολογία για εναν ηλεκτρολόγο.
      Εγώ που ανακατευόμουν με τα 220 απο παιδί του δημοτικού, αποφεύγω να ακουμπάω πίνακα.
      Πάρε ένα Sonoff TH10 (ας ειναι 10 amp. Δεν σε νοιαζει. Το μονο που θα κάνει θα είναι να οπλίζει το ρελέ) ενα 40αρι ρελε ισχυος Hager απο ηλεκτρολογικα (Καυκας, Σκρεκης κλπ), και εναν αισθητήρα (τον 20) αν εχεις προσβαση στον ηλιακο για να φερεις καλωδιο, και φώναξε ηλεκτρολόγο να το βάλει.
      Ο ηλιακός πρέπει να έχει κυάθιο για τον αισθητήρα ή να σου φτιάξει κάποιος παραγγελία αντίσταση με κυάθιο.
      Ο διπλός διακοπτής του ηλιακού πάντα ανοιχτός. Δίνει ρεύμα στο ρελέ ισχύος και το ρελέ στην αντίσταση του ηλιακού.
      Το ρελέ οπλίζει και ξεοπλίζει με ρεύμα. Το ρεύμα το παίρνει απο το TH10 που το χειρίζεσαι απο το κινητό σου.

Ο/H psybill έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Αυτό ακριβώς έχω κάνει στο σπίτι μου και έχω σωθεί. Εχω σωθεί και με τα ξεχασμένα ανάμματα που του έκανα, και οταν γυρνάω και δεν έχει νερό να κάνω μπάνιο.
      Πάω γυμναστήριο, ρίχνω μια ματια αν εχει νερό, το ανάβω κανα μισαωρο πριν τελειωσω, του βάζω να κλείσει και σε μισή ώρα μην το ξεχάσω αναμμένο και δεν ξαναασχολούμαι.
      Δεν έχει ντους στο γυμναστήριο σου;;

ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Διαφήμιση
    • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Ο/H andreasp έγραψε:

Ο/H Thracia έγραψε:

Φιλική συμβουλή.

Ο/H psybill έγραψε:

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Δεν έχει ντους στο γυμναστήριο σου;;

Χαχαχαχα
      Εχει αλλα δεν παω. Καβαλαω την μηχανη και σε 3 λεπτα ειμαι σπιτι.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
    • Εχω βαλει Sonoff σε 3 θερμοσυφωνες οι 2 με κυαθιο και ο 1 χωρις.
      Οι αποκλισεις ειναι μικρες στην πραγματικη θερμοκρασια.
      Επειδη το καλωδιο του αισθητηρα ειναι μικρο θελει "μάτιση" και παει οσο μετρα θελεις χωρις αλλες μετατροπες.
      Σε αυτον χωρις κυαθιο σφηνωσα τον αισθητηρα αναμεσα στον καδο (στο μεσον περιπου για να εχω μια οσο το δυνατον αξιοπιστη μετρηση) και στην επενδυση.
      1 χρονο ολες οι τοποθετησεις δουλευουν απροβληματιστα.Μεγαλη ευκολια με μηδαμινο κοστος!
      Ολες οι εγκαταστασεις εγιναν απο ηλεκτρολογο.
    • Ο/H PJG έγραψε:

Ερώτηση... Το mi Remote μου σταμάτησε να λειτουργεί, έχεις κάνεις το ίδιο πρόβλημα; Δοκίμασα τα πάντα...
      Δοκίμασε να διαγράψεις τις συσκευές από το mi remote στην συνέχεια να διαγράψεις το mi home app να καθαρίσεις την προσωρινή μνήμη του κινητού και στην συνέχεια να ξαναπεράσεις την εφαρμογή και τις συσκευές στο mi remote.
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • Διαφήμιση
    • To update firmware 1.01 που βγάζει το Mi Home για την Electric Toothbrush το έχει κάνει κανείς;
      Όσες φορές και αν δοκιμάσω όπως και όποια region και να βάλω είτε κάνει fail είτε time out.

Η Xiaomi πρέπει να έχει failαρει τρομερά στην συγκεκριμένη συσκευή.
      Mendokusai
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Μόλις πρόσεξα ότι βγήκε update για το Getaway.
      Έχω το πρώτο μοντέλο.

ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel

Καλησπέρα. Χρειάζομαι έναν ακόμη body sensor. Λέω να πάω στον κλασικό xiaomi. Να προτιμήσω μήπως τον aqara? Έχουν καμία διαφορά;

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο/H Harrytzo έγραψε:

Καλησπέρα. Χρειάζομαι έναν ακόμη body sensor. Λέω να πάω στον κλασικό xiaomi. Να προτιμήσω μήπως τον aqara? Έχουν καμία διαφορά;

Body sensor ;;; Μήπως εννοείς temperature and humidity sensor ;;; Αν εννοείς αυτό ο Aqara είναι καλύτερος διότι εάν κάνεις κάποιο σενάριο μετράει την θερμοκρασία σε ποιο τακτά χρονικά διαστήματα από τον Mi οπότε έχεις καλύτερα αποτελέσματα !!! Εάν εννοείς motion sensor και πάλι ο Aqara είναι καλύτερος διότι μετράει και την φωτεινότητα οπότε και πάλι εάν κάνεις κάποιο σενάριο έχεις κάτι επιπλέον !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

Motion sensor έχεις δίκιο μπερδεύτηκα. Σ' ευχαριστώ!