Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Εγώ που έχω συναγερμό στο σπίτι να αποφύγω τα εξαρτήματα του συναγερμού;

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
    • RE: MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

@kougis

Συνεργάζεται με τις λαμπες yeelight και μάλιστα με την νέα αναβάθμιση του Google Home πλέων τους αλλάζεις και χρώμα

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    • Ο/H aenaos7 έγραψε:

Μπορείς να μου πεις σε ποιο ποστ βρίσκονται οι οδηγίες για το pstn gateway;

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      εδώ
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • Διαφήμιση
    • Αναφορικά με το pstn gateway θα ήθελα να σε ρωτήσω +RpMz αν μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφίες της συνδεσμολογίας - τοποθέτησης του kit.
      Θα μου ήταν πολύ χρήσιμο γιατί ψήνομαι να το στήσω σύμφωνα με τις οδηγίες σου.
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • RpMz, κουβαλάμε και οι 2 τρέλα. Κάποια στιγμή θα δείξω και εγώ τα δικά μου.

αυτό που με "τρελαίνει" είναι ότι αποφάσισες να κρατήσεις μόνο το xiaomi σαν συναγερμό. λειτουργώ τα Xiaomi σαν home automation πάνω από 3 χρόνια. όσο και να μου αρέσουν, ότι και να λέμε δεν θα άλλαζα τον κλασσικό συναγερμό με το xiaomi για κανένα λόγο. εγώ το έχω σαν δεύτερο συναγερμό στην δική μου περίπτωση. αυτό που με εκνευρίζει απίστευτα με την Xiaomi πάνω στο κομμάτι αυτό είναι ότι δεν σου δίνει χρόνο όταν μπαίνεις στο σπίτι να πας και να τον κλείσεις. (χτυπάει αμέσως). επίσης δεν μου αρέσει ότι δεν έχουν ένα panel για εισαγωγή κωδικού (αποκλείεται να το βγάλουν ποτέ) και.... δεν σου προσφέρει εξωτερική σειρήνα. (φυσικά δεν έχει και σύνδεση με κέντρο λήψης σημάτων)

όσο αφορά αυτό με το καλοριφέρ.. επειδή είναι κάτι που προσπαθώ να το λύσω τα τελευταία 2 χρόνια, η λύση σου ναι μεν δουλεύει αλλά προσωπικά εμένα δεν μου αρέσει. δεν θέλω απλώς να δώσω ρεύμα σε ρελέ για να ανοίξει και να κάνω bypass τον διακόπτη. θέλω έναν smart thermostat όμορφο για τον τοίχο, google assistant, app... τα πάντα εκεί. ακόμα δεν τον έχω βρεί. ο Nest μ'αρέσει πολύ εμφανισιακά αλλά το κόστος του για μένα είναι υπερβολικό για κάτι το οποίο χρησιμοποιώ 2-3 μήνες το χρόνο. (άσε που δεν κάνουν ιδιαίτερα για εμάς Ελλάδα).

επίσης γιατί αγοράζεις τις Aqara τις λάμπες αντί για τις Yeelight? θέμα κόστους?

έχω μία ερώτηση. πως έφτιαξες με geolocation να κλείνει τον συναγερμό?
    • Διαφήμιση
    • @tedev Ξεκίνησα με το Xiaomi για να καλύψω το πίσω μπαλκόνι. Αφού είδα θετικά αποτελέσματα, αποφάσισα να το κάνω και στους υπόλοιπους χώρους και να το κάνω σαν σύστημα όσο πιο αξιόπιστο μπορώ.

Αν πήγαινα σε λύση κανονικού συναγερμού, για αυτά που ήθελα να κάνω, οι τιμές που μου είπαν ήταν πλήρως απογοητευτικές.

Επίσης επειδή είναι wifi θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω και στο επόμενο σπίτι.

Σχετικά για το καλοριφέρ δεν ήμουν διατεθειμένος να δώσω ένα σωρό λεφτά. Με 30 ευρώ έκανα την δουλειά μου. Αλλά αυτά που λες είναι όντως αρκετά καλά.

Για σειρήνα εξωτερική μπορώ και τώρα να βάλω, αλλά δεν θέλω κάτι τέτοιο. Όσον αφορά για την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του alarm, έχω δώσει στην γυναίκα μου ένα aqara switch (που δεν πατιέται μέσα στην τσάντα τόσο εύκολα) και κάνει μία χαρούλα την δουλειά της.

Για τις λάμπες επειδή τις θεωρώ αναλώσιμες, δεν θέλω να δώσω αρκετά. Ειδικά όταν υπάρχει αναξιοπιστία με τους servers. Τις απλές που της χρησιμοποιώ, πραγματικά τις έχω ξεχάσει.

Γενικά προσπαθώ να φτιάχνω ένα σύστημα value for money.

@tinkano Θα κοιτάξω να βγάλω φωτογραφίες με την συνδεσμολογία.
    • Διαφήμιση
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H tedev έγραψε:

και κάπου εδώ είναι που εκνευρίζεσαι με την Xiaomi.

έχει φωνητική εντολή και geolocation στο iPhone? μου κάνεις πλάκα τώρα!?

Η φωνητική εντολή είναι θέμα Apple και όχι Xiaomi όσο για το geolocation όλο και κάποιο Android θα έχει πιστεύω !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro