Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H andreasp έγραψε:

Να που βλεπω και καποιον να λεει το αυτονοητο. Τα κινητα της ειναι κορυφαια. Στα υπολοιπα ειναι για γελια. Συστημα συναγερμου που χανει την συνδεση; Ενα συστημα ασφαλειας πρεπει να λειτουργει αψεγαδιαστα καθε δευτερολεπτο.
      Αυτη την κωλολαμπα, την σεταρω μια φορα την εβδομαδα. Μονιμα off line ειναι.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Για ποια από όλες τις λάμπες μιλάς πρώτον δεύτερον τι πάροχο έχεις και τρίτον τι ρούτερ έχεις ;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Απλά δεν δουλεύει τίποτα. Και ειδικά από τη μέρα που έφτιαξε τη νέα βέρσιον mιhome είναι όλο προβλήματα. Από τα νεύρα μου (το τελευταίο διάστημα) μου εχουν έρθει στιγμές να τα σπάσω όλα εδώ μέσα. :twisted:

Δεν το πουλάει ως σύστημα συναγερμού, ίσως επειδή γνωρίζει τις αστοχίες του και δεν έχει διάθεση να τις διορθώσει εξ αρχής. Όσο για τα κινητά της ύστερα από ένα χρόνο χρήσης της συσκευής θα έλεγα πως για τα λεφτά τους είναι οκ (φαντάζομαι πως υπάρχουν κι άλλες Κινεζιες καλύτερες στα ίδια λεφτά). Το mi home kit δεν το αγόρασα γνωρίζοντας πως παίζει ΜΟΝΟ Κίνα αλλά ότι συνδέομαι σε Κίνα λόγω του ότι δεν είχε server τότε Ευρώπη για να έχω ειδοποιήσεις. Και τώρα δεν μπορώ να τα συνδέσω Ευρώπη. Και για να ανάψω το φως θα πρέπει να αγοράσω διακόπτη ή να περιμένω 1' τουλάχιστον για να το ανάψω. Τώρα θέλω να το ανάψω όχι σε 1'. Συγγνώμη για το ελαφρώς άκυρο κατεβατο αλλά όσο περνάει ο καιρός είτε mi home, είτε smartphone, είτε marketing Xiaomi είναι τουλάχιστον απογοητευτικά κατά την άποψή μου κι εμπειρία μου.

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για κάτι πού αρχίζει απο 60? ευρώ.Οποιος βλέπει ότι έχει θέμα αφού ξεκίνησε με το βασικό πακέτο δεν έχει νόημα να ρίχνει λεφτά.Παρ όλο τά προβλήματα πού έχει για μένα είναι ότι καλύτερο υπάρχει .
    • Ο/H strentas έγραψε:

Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για κάτι πού αρχίζει απο 60? ευρώ.Οποιος βλέπει ότι έχει θέμα αφού ξεκίνησε με το βασικό πακέτο δεν έχει νόημα να ρίχνει λεφτά.Παρ όλο τά προβλήματα πού έχει για μένα είναι ότι καλύτερο υπάρχει .
      Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω το μνμ. Το ερωτηματικό στο 60 είναι ερώτηση;

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • RE: MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Ο/H andreasp έγραψε:

Να που βλεπω και καποιον να λεει το αυτονοητο. Τα κινητα της ειναι κορυφαια. Στα υπολοιπα ειναι για γελια. Συστημα συναγερμου που χανει την συνδεση; Ενα συστημα ασφαλειας πρεπει να λειτουργει αψεγαδιαστα καθε δευτερολεπτο.

Για ποια από όλες τις λάμπες μιλάς πρώτον δεύτερον τι πάροχο έχεις και τρίτον τι ρούτερ έχεις ;;;

Δεν εχει σημασια. Ενα asus router εχω. Εχουν προτιμηση σε παροχους οι λαμπες της xiaomi ?
      Πας να ανοιξεις θελει 5 refresh για να επικονωνησει.
      Αλλες φορες με την πρωτη.
      Αλλες φορες ποτε. Factory και ξανα απο την αρχη.
      Αλλες γυρνας σε europe και μετα china και παιζει.
      Ειναι προβληματικη υλοποιηση. Αλλη μια που εχω στη βεραντα, λειτουργει σχεδον αψογα.
      Αυτη που εχω μεσα και ειναι διπλα στο ρουτερ, μου σπαει τα νευρα.

Ο/H andreasp έγραψε:

Ο/H Ikariapower έγραψε:

Ο/H andreasp έγραψε:

Δεν εχει σημασια. Ενα asus router εχω. Εχουν προτιμηση σε παροχους οι λαμπες της xiaomi ?
      Πας να ανοιξεις θελει 5 refresh για να επικονωνησει.
      Αλλες φορες με την πρωτη.
      Αλλες φορες ποτε. Factory και ξανα απο την αρχη.
      Αλλες γυρνας σε europe και μετα china και παιζει.
      Ειναι προβληματικη υλοποιηση. Αλλη μια που εχω στη βεραντα, λειτουργει σχεδον αψογα.
      Αυτη που εχω μεσα και ειναι διπλα στο ρουτερ, μου σπαει τα νευρα.

Δηλαδή εγώ που έχω όλες σχεδόν τις λάμπες της Xiaomi V1 λευκές και Rgb V2 Rgb Yeelight LED Ceiling light και τις Aqara μέσω Hub και δεν έχω τίποτα από αυτά που λες εκτός του lag της εφαρμογής κάνω μαγικά ή με αγαπάει η Xiaomi ;;; Φυσικά όχι, έχω Cosmote 50άρα και έχω ρίξει το firewall συν του ότι έχω ρούτερ της Apple το οποίο αναφέρω γιατί οι περισσότεροι νομίζουν πως σε μεγάλα σπίτια είναι καλυμμένοι με το ρούτερ του εκάστοτε παρόχου !!! Και κάτι τελευταίο που έμαθα όταν έβαλα VDSL, οι ADSL γραμμές λόγω του ότι έχουν θόρυβο δημιουργούν τρομακτικά προβλήματα στα smart home τα οποία λύνονται ως δια μαγίας με την αναβάθμιση σε VDSL !!!

• Διαφήμιση

Εσυ εισαι τυχερος οπως φαινεται.
      Εκτος και αν εχει συμπαθεια στην Cosmote.
      Wind 50 αρα εχω.
      Ασε που ειναι ανεκδοτο η υπονοια οτι χρειαζεται 50mbit για να αναβοσβησει μια λαμπα.
      Τα sonoff παντως λειτουργουν αψεγαδιαστα απο 50mbit μεχρι 6 με ενα σαπιο ρουτερ zte

• Ο/H strentas έγραψε:

Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για κάτι πού αρχίζει απο 60? ευρώ.Οποιος βλέπει ότι έχει θέμα αφού ξεκίνησε με το βασικό πακέτο δεν έχει νόημα να ρίχνει λεφτά.Παρ όλο τά προβλήματα πού έχει για μένα είναι ότι καλύτερο υπάρχει .
      Θα θεωρήσω την απάντηση που έδωσες στον φίλο εντελώς άστοχη, εγώ που έχω πληρώσει και ένα κάρο παρελκόμενα όπως τέσσερις κάμερες και δεν δουλεύουνε όλα αυτά όπως έπρεπε, τι θες να πεις για μένα, ότι κακώς πλήρωσα τα λεφτά αυτά. Και να ξεκαθαρίσουμε κάτι, εάν π.χ. δεν δουλεύουν οι ειδοποιήσεις, ακόμα και τα 60 ευρώ που έδωσε ο φίλος, εγώ και πάρα πολλοί άλλοι, είναι πεταμένα λεφτά.
      Attention Ironie
    • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Έβαλες άλλη ΡΟΜ και ξαφνικά φταίει το Mi Home που δεν έρχονται ειδοποιήσεις;
      Πραγματικά απορώ πώς έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα.
      Καμία σχέση φυσικά και δεν έχουμε οι υπόλοιποι τέτοιο θέμα, αλλιώς θα έβλεπες χαμό απο σχόλια.
      Δεν έβαλα καμιά άλλη ΡΟΜ, ενημέρωση με ΟΤΑ update έγινε και πηρε και νεα έκδοση και το Mi Home. Μιας και το πρόβλημα το έχει και ο vasma, δεν φαινεται να έχει πρόβλημα η συσκευή μου αλλά έχει κάτι να κάνει με την τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής ή/και του MIUI.

Το battery saver για το Mi home το έκλεισα κι εγώ αλλά δε βλεπω κάποια αλλαγή. Δε ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή επισης που πιθανον μπλοκάρει τις ειδοποιήσεις.

edit: βλέπω κάποια πολύ πρόσφατα παράπονα για τα notifications και στο σχόλια της εφαρμογής στο play store, πληροφοριακά
    • Ο/H andreasp έγραψε:

Εσυ εισαι τυχερος οπως φαινεται.
      Εκτος και αν εχει συμπαθεια στην Cosmote.
      Wind 50 αρα εχω.
      Ασε που ειναι ανεκδοτο η υπονοια οτι χρειαζεται 50mbit για να αναβοσβησει μια λαμπα.
      Τα sonoff παντως λειτουργουν αψεγαδιαστα απο 50mbit μεχρι 6 με ενα σαπιο ρουτερ zte
      `

Και σε εμένα κάποια στιγμή ξεκίνησαν οι λάμπες και έκαναν τα δικά τους. Και αυτό ξεκίνησε μιας και είχα σχεδόν 17 ~ 20 devices ταυτόχρονα συδεδεμένα στα 2,4GHz.

Οπότε ξεκίνησα και έκανα ανακατανωμή των συσκευών, μοίρασα τις συσκευές που υποστίζουν 5GHz (ο router μου είναι dual band) και έπειτα πρόσθεσα έναν Mikrotik router για τα 2.4GHz που διαθέτει αρκετά καλό wifi radio, και τα προβλήματα μου εξαφανίστηκαν.

Επίσης σε αυτά τα devices που επικοινωνούν με cloud, για να έχουν σωστή ανταπόκριση, το upload της γραμμής όσο μεγαλύτερο είναι, και λιγότερο bandwidth καταναλώνεις (αυτό πάει για τους 24adsl) τόσο καλύτερη ανταπόκριση έχεις. Ίσως εάν παίξεις και με κανένα Qos, να μπορέσεις να κάνεις σωστή δουλίτσα.

Για την ιστορία, διαθέτω Vodafone 24 adsl.

Σχετικά για πρόβλημα σου, ίσως να έχεις πέσει και στην περίπτωση. Με καμία άλλη Xiaomi έχεις κάνει κανα πείραμα?
    • Διαφήμιση

Εχω και αλλη ειπα στη βεραντα που δουλευει καλυτερα.
      Δεν ειναι θεμα η λαμπα. Ειναι συνολικα μη αξιοπιστη λυση.
      Εχεις την εντυπωση οτι θα κατσω να κανω εγω το debugging της xiaomi ?
      Παραλιγο βεβαια να μπω στις προεγγραφες, και παλι καλα που δεν το εκανα γιατι θα την παταγα!