Τελικά μου χάλασε εντελώς ο ένας Aqara Motion Sensor. Γράφει συνεχώς σε κάθε δευτερόλεπτο κίνηση όπου και να τον βάλεις (και ας μην έχει καμία κίνηση). Είναι σαν να κόλλησε σε motion detection state. Έχετε καμιά ιδεά? Η μπαταρία είναι μια χαρά, 3.07V δίνει. Επίσης το κανα remove και readd τίποτα. Γίνετε κανα reset κάτι?
MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ
-
-
@psybill τώρα είδα το δεύτερο μήνυμά σου και πράγματι συμφωνώ μαζί σου. Έτσι λοιπόν ανακεφαλαιώνοντας για την ώρα σε singapore server δεν παίζει η Dafang κάμερα και σε 2ρη συσκευή το Gateway με όλα τα Aqara child's.
Υπομονή λοιπόν η αρχή έγινε.Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor -
Ο/H tinkano έγραψε:
@psybill τώρα είδα το δεύτερο μήνυμά σου και πράγματι συμφωνώ μαζί σου. Έτσι λοιπόν ανακεφαλαιώνοντας για την ώρα σε singapore server δεν παίζει η Dafang κάμερα και σε 2ρη συσκευή το Gateway με όλα τα Aqara child's.
Υπομονή λοιπόν η αρχή έγινε.
Αυτό που δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω, είναι να μοιράσω όλες τις συσκευές στο Mi account της γυναίκας μου να δω αν τις βλέπει, αν και δεν το νομίζω -
Για ποιο λόγο να επιλέξω Singapore server; Τι παραπάνω θα μου προσφέρει;
Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
@psybill H Yeelight δεύτερης γεννιάς είναι στην λίστα των συσκευών αν δεν κάνω λάθος τώρα για το αν λειτουργεί θα μας ενημερώσεις φαντάζομαι μόλις παραλάβεις. Όχι δεν έχω την εφαρμογή της Yeelight, Alexa κλπ σκοπεύω όμως να το στύσω με Google Assistant. Όσο για το share σε άλλο λογαριασμό είναι μια έξυπνη ιδέα που μπορεί να παίξει.
aenaos7 Έχοντας στην κατοχή μου αρκετές Yeelight συσκευές και θέλοντας να αξιοποιήσω δυνατότητες όπως IFTT, Google Assistant κλπ θεωρώ πως είναι μονόδρομος για την ώρα ο Singapore server. Επίσης παρατήρησα και μια μικρή αύξηση της απόκρυσης της εφαρμογής αλλά μπορεί να είναι και ιδέα μου.Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor -
Θελω να στήσω και εγώ το σύστημα της xiaomi, έχω μερικές απορίες που δεν κατάφερα να λύσω.
1. Ποια σειρά προτεινετε να βάλω της mijia ή της aqara;
2. Και των δύο οι αισθητήρες συνδέονται στο gateway;
3. Μπορώ να έχω και από τις δύο σειρές αισθητήρες στο ίδιο gateway;
Ρωτάω για να αποφύγω να αγοράσω πράγματα που δεν θα συνεργάζονται..
Ενδιαφέρομαι αρχικά για αισθητήρες πόρτας, κινησης, camera, διακόπτη και βλέπουμε.. τρώγοντας ανοίγει η όρεξη..
Ευχαριστώ -
Ας ξεκινήσουμε με το πιο απλο. Όλοι οι αισθητήρες παίζουν με όλα τα gateway οπότε αυτό είναι το μόνο που δεν θα πρέπει να προβληματίζει.
Οταν λες aqara gateway φαντάζομαι ότι εννοείς το aqara a/c companion που εκτός από το χειρισμό του a/c έχει και δυνατότητες gateway, ενώ ως xiaomi gateway αναφέρεσαι στο κλασσικό gateway και όχι στο mi home a/c companion που μοιάζει με το aqara απλά είναι στρογγυλό. Με δεδομένο λοιπόν αυτό θα γράψω κάποιες σκόρπιες σκέψεις και προσωπικές απόψεις επειδή τα έχω και τα δυο και εσύ θα αποφασίσεις.
-Αν το θέλεις καθαρά για gateway θεωρώ ότι το xiaomi είναι καλύτερη συσκευή. Έχει και πιο δυνατό ήχο, ενώ έχει και το φωτάκι που το βράδυ σε ένα διάδρομο του σπιτιού πχ είναι φοβερό. Εμένα πάντως στο σπίτι που έχω μικρά παιδιά και το μισό βράδυ το περνάμε ξύπνιοι με έχει βολέψει.
-Αν πάλι θέλεις να χειρίζεσαι και κάποιο air-condition αλλά δεν θέλεις να χαλάσεις χρήματα για δύο συσκευές μια χαρά σου κάνει και το aqara. Απλά θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι το aqara θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε άμεση επαφή με με air-condition για να το βλέπει με τις υπέρυθρες.
Το xiaomi έχει τα κλασικά κινέζικα βύσματα που μπαίνει στο γνωστό universal adaptor. Το aqara έχει πιο χοντρά βύσματα και χρειάζεσαι άλλης πρίζα ή να τροποποιήσεις λίγο τον universal adaptor για να χωρέσει.
Στους αισθητήρες τώρα.
-οι xiaomi είναι πλήρως μεταφρασμένα τα μενού και οι αυτοματισμοί στα αγγλικά (μιλάω πάντα για Android) ενώ στα aqara κάποια είναι στα κινέζικα. Μικρό το κακό πάντως. Τρεις επιλογές είναι οπότε παίρνεις ένα screenshot το μεταφράζεις με το Google traslate και είσαι οκ.
-ο αισθητήρας θεμροκρασιας της aqara έχει και μέτρηση για την ατμοσφαιρική πίεση σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει.
- ο motion sensor της aqara αν διαβάσεις και λίγο παραπάνω λένε ότι έχει ένα ακόμα αυτοματισμο 'αν δει κίνηση και είναι και σκοτάδι' το οποίο ακούγεται καλό, αλλά τα παιδιά πιο πάνω λένε ότι δε λειτουργεί.
- επίσης ο motion sensor της aqara έρχεται με βάση για περισσότερες επιλογές στην τοποθέτηση. Υπάρχει βάση ξεχωριστά πλέον, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα ούτε εδώ.
- ο door sensor της aqara εκτός από τετράγωνος (όπως όλα τα aqara) είναι και αρκετά μεγαλύτερος από τον mijia, οπότε αν θέλεις να κάνεις κάποια περίεργη τοποθέτηση πρέπει να το λάβεις υπόψη.
- τέλος η camera που αναφέρεις δεν χρειάζεται gateway για6να λειτουργήσει, απλά συνεργάζεται με το gateway για αυτοματισμους.
Ελπιζω να μην ξέχασα κάτι και να βοήθησα.
Να ζητήσω συγνώμη και για τα link αλλά το έκανα για αποφυγή παρεξηγήσεων -
Το τερματισες φιλε! Προσθετω οτι: Τα ac companion ελεγχουν και τηλεορασεις κι αλλες συσκευές. Τα aqara ειναι το μελλον για τους οικιακούς αυτοματισμους συμφωνα με την εταιρεία και εχουν περισσοτερες δυνατότητες απο τους αντίστοιχους mijia. Ωστοσο εχουν πιο σταθερή συμπεριφορά οι mijia. Επιαης προσοχη στις αγορες πριζων καθως υπαρχουν 4 ειδη:
1. Η εκδοση zigbee που συνδέεται μονο με gateway αλλα εχει μετρηση καταναλωσης
2. Η mini που μπαίνει απευθείας στο modem αλλα δε μετραει κατανάλωση και είναι στα κινεζικα
3. Η advanced που ενσωματώνει και 2 usb θυρες
4. Η advanced με μια θυρα usb. Οι 3 και 4 ειναι επισης στα κινεζικα -
Γεια σας και από εμένα, πολύ χρήσιμο thread συνεχίστε την καλή δουλειά!
Θα ήθελα να ρωτήσω, έχω τοποθετήσει το κλασικό Xiaomi Gateway, αν συνδέσω sensors της Aqara θα έχω κάποια ασυμβατότητα?
Αυτή τη στιγμή έχω τους εξής sensors της Xiaomi Mijia: μαγνητικό sensor, body motion, temperature sensor, και ένα wireless switch που κάνω enable/disable το alarm (πέρα από το κινητό) και λειτουργούν όλα περίφημα μέχρι στιγμής. To Region server το έχω βάλει στο other.
Και το ερώτημα που έχω, αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για notification πέρα από της εφαρμογής, που να μπορεί να με ειδοποιεί? Π.χ κάποιο module με sms gateway, pstn module.
Επίσης σκέφτομαι και για μία Xiaomi 1080P Smart Web IP Cam, συνεργάζεται με το Mi Home ή θα χρειαστώ ξεχωριστώ application? Δεν θέλω να γεμίσω με 10 διαφορετικά app. -
Ο/H RpMz έγραψε:
Γεια σας και από εμένα, πολύ χρήσιμο thread συνεχίστε την καλή δουλειά!
Θα ήθελα να ρωτήσω, έχω τοποθετήσει το κλασικό Xiaomi Gateway, αν συνδέσω sensors της Aqara θα έχω κάποια ασυμβατότητα?
Αυτή τη στιγμή έχω τους εξής sensors της Xiaomi Mijia: μαγνητικό sensor, body motion, temperature sensor, και ένα wireless switch που κάνω enable/disable το alarm (πέρα από το κινητό) και λειτουργούν όλα περίφημα μέχρι στιγμής. To Region server το έχω βάλει στο other.
Και το ερώτημα που έχω, αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος για notification πέρα από της εφαρμογής, που να μπορεί να με ειδοποιεί? Π.χ κάποιο module με sms gateway, pstn module.
Επίσης σκέφτομαι και για μία Xiaomi 1080P Smart Web IP Cam, συνεργάζεται με το Mi Home ή θα χρειαστώ ξεχωριστώ application? Δεν θέλω να γεμίσω με 10 διαφορετικά app.
Επίσης η camera που λες παίζει με το Mi Home (για την ακρίβεια μόνο με το Mi Home) οπότε δεν χρειάζεσαι άλλη εφαρμογή.
Η μόνη επιφύλαξη που διατηρώ για τους Aqara και την κάμερα είναι αν παίζουν στον Server Other. Να πω την αλήθεια όσο καιρό ασχολούμαι με το οικοσύστημα πρώτη φορά παρατηρώ ότι υπάρχει server other. ίσως λοιπόν να χρειαστεί να αλλάξεις server (Mainland China για σιγουριά ή Singapore) και να ξανασετάρεις τις συσκευές σου.
Για το θέμα με τους εναλλακτικούς τρόπους ειδοποίησης δεν μπορώ να απαντήσω. Το μόνο που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι με εφαρμογές τύπου Tasker και να είσαι root (αν χρησιμοποιείς android συσκευή) -
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι....έχω μια dafang συνδεδεμενη με το mi home και προς το παρών δουλεύουν καλά τα σενάρια με σενσορες κλπ.
Θέλω να βάλω όμως άλλη μια dafang στο πατρικό των γονιών. Θα πρέπει να κάνω άλλο λογαριασμό? Η θα μπορώ από το δικό μου app mihome να βλέπω και την άλλη κάμερα στο πατρικό? -
Μπορείς να φτιάξεις δεύτερο σπίτι πατώντας στο όνομα σου και ανοίγοντας το Home Manager !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0