Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Οπως ειπα και παραπανω καθε συσκευη, ειτε τηλεφωνο ειτε smart home παιρνει μια μοναδικη "θυρα" στο σερβερ. Αυτο σημαινει πως αν ο σερβερ δυσλειτουργει μπορει να συμβει ατομικά το κολλημα των ειδοποιήσεων ανα τηλεφωνο ή ανα συσκευή. Κανε δοκιμη να μπεις σε Singapore server μηπως και ξαναπαρεις αλλη θυρα μετα
    • Ο/H Sotiris_s έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Ο/H Sotiris_s έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Λοιπόν, έκανα απεγκατάσταση το Mi Home, καθάρισα cache, έσβησα διάφορους φακέλους που είχε φτιάξει, έκανα restart, το εγκατέστησα από Play Store (έκδοση 5.1.30) και πάλι τίποτα από ειδοποιήσεις. Ξανάκανα restart, πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τι γίνετε ειλικρινά αλλά αυτή η ασυνέχεια και αναξιοπιστία σχετικά με τις ειδοποιήσεις είναι μεγάλο θέμα.
      Εχω δοκιμάσει τα πάντα... Δεν έρχονται με τίποτα οι ειδοποιήσεις... Στης γυναίκας μου το κινητό χωρις να κάνω τίποτα έρχονται... Μόλις είδα ότι βγήκε η 5.1.34 μπας κ φτιάξει κατι
      Φίλε μου εμένα δεν μου έρχονται ούτε στη μία και μοναδική συσκευή μου. Είχε ξανά τύχει αυτό και πριν κάτι μήνες και είχαμε σπάσει τα πληκτρολόγια όλοι παγκοσμίως. Μετά λύθηκε και ήταν όλα κομπλέ, αλλά τώρα μου ξανά έγινε το ίδιο και απ'ότι φαίνεται δεν το'χουν όλοι το θέμα αυτή τη φορά...
      Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.. στο φόρουμ της xiaomi που έκανα ερώτηση μου απάντησε κάποιος το εξής:Try to flash the latest full firmware, downloaded via PC or Laptop. And reset to factory settings.
      I have some bugs cured by a simple reboot device.
      Τι εννοεί γνωρίζει κανείς;;;
      Problem with the push notifications... - Redmi Note 4X - Xiaomi MIUI Official Forum
      Το πρόβλημα δεν είναι με το κινητό σου, οπότε δεν έχει νόημα να σπαταλάς το χρόνο σου με format και flash. Με 2 κινητά δεν το'χω καταφέρει ούτε και'γω ποτέ μου. Και όταν δουλεύουν τέλεια οι ειδοποιήσεις άμα βάλω και 2η συσκευή χαλάνε. Τώρα πάντων βλέπω φτιάξανε κανονικά τώρα, για να δούμε αν θα κρατήσει. Ίσως ήταν προσωρινό. (για 1 συσκευή μιλάω πάντα)
    • Εγω εχω πανω 2 κινητα, ενα ταμπλετ και το pc με emulator. Λειτουργεί κανονικα εξαρχης με εξαίρεση την εποχη που ηταν εντελως off
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kotlid έγραψε:

Στις ρυθμίσεις του arming mode ποιους σενσορες έχεις trigger;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Τους sensors που θέλω να οπλίσουν.

Π.χ Body Motion Detection, μαγνητικές παγίδες. Όλα τις Mi.
    • καλημέρα!
      Εγώ γύρισα στο σπίτι σε αυτή την κατάσταση. Έχει κανείς άλλος παρόμοιο πρόβλημα ή είχε και ξέρει κάποια λύση. Εγινε restart στο router κάμερες τις βλέπει κανονικά δουλεύουν κανονικά και ειδοποιήσεις δεν έχω σύνδεση με κανένα sensor η λάμπα Το περίεργο είναι ότι οι λάμπες παίρνουν IP είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο απλά δεν τις βλέπει το application καμία ιδέα; ευχαριστώ
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Συνήθως αυτά συμβαίνουν μετά από διακοπή ρεύματος, δοκίμασε να ανοίξεις τις λάμπες manual και να τις αφήσεις έστω για λίγο ανοικτές και στους σένσορες αν έχουν κουμπάκι για reset το πατάς μια φορά γρήγορα να επικοινωνήσει με το Gateway όχι παρατεταμένα όπως στην διαδικασία του reset !!! Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις τους DNS της Google στο Router σου !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Εγω εχω πανω 2 κινητα, ενα ταμπλετ και το pc με emulator. Λειτουργεί κανονικα εξαρχης με εξαίρεση την εποχη που ηταν εντελως off
      Απλά δηλαδή έκανες log in με Mi Home στον ίδιο λογαριασμό από όλα και σου έρχονται σε όλα κανονικά ταυτόχρονα? Δεν ξέρω γιατί δεν το κάνει σε μένα αυτό.

Anyway, ξέρετε κανένα τρόπο της προκοπής για σενάριο συναγερμού όταν είμαστε όμως μέσα στο σπίτι (π.χ νύχτα) ? Γιατί εκεί δεν θες να κάνουν trigger οι αισθητήρες κίνησης και ίσως κάποιες πόρτες. Μιλάω για έναν τρόπο πιο εύκολο να ενεργοποιηθεί και όχι να σκαλίζω κάθε φορά τα triggers του alarm. Έχω φτιάξει ένα scene για να βαράει το ringtone (πολλές φορές το ίδιο με delay) αρκετά αλλά δεν τον βλέπω καλό τρόπο γιατί αν π.χ χτυπήσει λάθος και θες να το κόψεις θα πρέπει να παίξουν όλα τα ringtone.
    • Ο/H Ikariapower έγραψε:

Συνήθως αυτά συμβαίνουν μετά από διακοπή ρεύματος, δοκίμασε να ανοίξεις τις λάμπες manual και να τις αφήσεις έστω για λίγο ανοικτές και στους σένσορες αν έχουν κουμπάκι για reset το πατάς μια φορά γρήγορα να επικοινωνήσει με το Gateway όχι παρατεταμένα όπως στην διαδικασία του reset !!! Επίσης καλό θα ήταν να βάλεις τους DNS της Google στο Router σου !!!

Εχω κανει "restart" τα gateway.
      Οταν παταω καποιο sensor απανταει το gateway αλλα ο ιδιος sensor συνεχίζει να δειχνει offline.
      Οσο για τις λαμπες τις εκανα και αυτες ενα "restart" δλδ κλεισιμο για λιγο και ανοιγμα και αναμονη.
      Πριν απο ολα αυτα εχει γινει restart σε router.Dns εχω αλλαξει καιρπ τωρα.
      Το περιεργο ειναι οτι καμμια λαμπα κανενας sensor δεν λειτουργει ουτε τα 2 gateway.
      Σκεφτομαι προβλημα server η των plugin του app μιας και εκαναν update προχτες.
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Είχα το ίδιο πρόβλημα όταν άλλαξα πάροχο σε ΟΤΕ από Vodafone και εντόπισα τι συνέβαινε όταν δεν μπορούσα να ελέγξω απομακρυσμένα τον iMac μου με το Screens της Edovia, αυτό που ανακαλύψαμε ήταν ότι η IP που έβλεπε το πρόγραμμα ήταν διαφορετική από αυτήν που μου έδειχνε όταν έμπαινα στο whatsmyip.org πράγμα που λύθηκε μετά από επικοινωνία με τον ΟΤΕ συν του ότι απενεργοποίησα το firewall του ΟΤΕ συν τους DNS λύθηκε το αρχικό πρόβλημα που αναφερόμαστε !!!

• Καλησπέρα στην πολύ βοηθητική ομάδα. Καθώς ενδιαφέρομαι να στήσω ένα σύστημα βασισμένο στο MI home, διάβασα τα περισσότερα από εδώ μέσα και μου λύθηκαν πολλές απορίες. Το μόνο που δεν κατανοώ είναι η αναφορά σε σέρβερς (Κίνα,Σινγκαπούρη) και αν αυτό περιέχει κάποιο ρίσκο για τα προσωπικά μας δεδομένα. Επίσης μπορεί να αλλάξει κάτι και να μην λειτουργεί το σύστημα ;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H newlynx έγραψε:

Καλησπέρα στην πολύ βοηθητική ομάδα. Καθώς ενδιαφέρομαι να στήσω ένα σύστημα βασισμένο στο MI home, διάβασα τα περισσότερα από εδώ μέσα και μου λύθηκαν πολλές απορίες. Το μόνο που δεν κατανοώ είναι η αναφορά σε σέρβερς (Κίνα,Σινγκαπούρη) και αν αυτό περιέχει κάποιο ρίσκο για τα προσωπικά μας δεδομένα. Επίσης μπορεί να αλλάξει κάτι και να μην λειτουργεί το σύστημα ;
      Οι συσκευές αυτές χρειάζονται ένα server για να επικοινωνούν μεταξύ τους, και στη συνέχεια με το κινητό σου ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή έχεις εγκαταστήσει το Mi Home.
      Στο οικοσύστημα της xiaomi λοιπόν, επειδή επισήμως είναι φτιαγμένο για την κινεζική αγορά, μόνο ο server της Κίνας υποστηρίζει όλες τις συσκευές (όλες τις κάμερες, όλους του αισθητήρες κτλ κτλ), οι περισσότεροι λοιπόν έχουν σετάρει τις συσκευές τους με το server της Κίνας. Αν εγκαταστήσεις το Mi Home και φτιάξεις ένα Mi Account (αν δεν έχεις) και στη συνέχεια κάνεις login σε κάθε server ξεχωριστά θα δεις την χαοτική διαφορά που υπάρχει από τον server της Κίνας (Mainland China αναφέρεται) με τους υπόλοιπους.
      Θεωρητικά είμαστε σε μια φάση που η Xiaomi δοκιμάζει να φέρει περισσότερες συσκευές, όπως για παράδειγμα το gateway που είναι η πιο βασική συσκευή, και σε άλλους server εκτός Κίνας αλλά αυτό δεν είναι τίποτα επίσημο ακόμα.
      τώρα για τα προσωπικά σου δεδομένα δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά πόσο ασφαλή να είναι σε ένα server της Κίνας?
      επίσης για το αν θα σταματήσει να λειτουργεί το σύστημα, φαντάζει δύσκολο, αλλά αν θέλεις μπορείς να περιμένεις λίγο καιρό να δούμε τις κινήσεις της Xiaomi για τους άλλους servers καθώς και αν θα υπάρξει κάποιο θέμα με την ενεργοποίηση του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων (GDPR) της ΕΕ