Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Από ότι καταλαβαίνω δεν κάνει η κεντρική μονάδα την διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων αλλά σερβερ στην Κίνα. Δεν έχω ασχοληθεί με προϊόντα άλλης εταιρίας για να δω πως αυτά λειτουργούν και αν κάνουν το ίδιο. Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων καταλαβαίνω πως εκτός Αμερικανών και Ευρωπαίων θα τα δίνω και σε Κινέζους.
      Έχει ειπωθεί κάτι από Xiaomi για προσφορά των υπηρεσιών της και στην Ευρώπη;
    • Ο/H newlynx έγραψε:

Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Από ότι καταλαβαίνω δεν κάνει η κεντρική μονάδα την διαχείριση και επεξεργασία των δεδομένων αλλά σερβερ στην Κίνα. Δεν έχω ασχοληθεί με προϊόντα άλλης εταιρίας για να δω πως αυτά λειτουργούν και αν κάνουν το ίδιο. Στο θέμα των προσωπικών δεδομένων καταλαβαίνω πως εκτός Αμερικανών και Ευρωπαίων θα τα δίνω και σε Κινέζους.
      Έχει ειπωθεί κάτι από Xiaomi για προσφορά των υπηρεσιών της και στην Ευρώπη;
      Η Xiaomi γενικώς κάνει την είσοδο της στην Ευρώπη σιγά σιγά. π.χ. την επόμενη εβδομάδα μπαίνει επίσημα στην αγορά της Ιταλίας και της Γαλλίας. Το θέμα είναι με τι συσκυές θα μπει. Γιατί αν είναι να μπει μόνο με κινητά και καμιά κάμερα δεν μας κάνει.
      Από κει και πέρα, προσωπικά το μόνο επίσημο που έχω κρατήσει είναι μια απάντηση υπευθύνου της yeelight ο οποίος είχε μια συνάντηση με τους υπεύθυνους του IoT τμηματος της Xiaomi τον περασμένο Δεκέμβριο. Εκεί λοιπόν του είχαν πει ότι έχουν σχέδια για την Ευρώπη για το πρώτο τρλιμηνο του 2018. Αυτό περασε βέβαια, αλλά για αυτό είπα να περιμένουμε και το GDPR μήπως έχουμε καμία εξέλιξη
      Mi gateway on Singapore server - Third Party Integration - Yeelight Forum?
    • Προσπαθω να συνδέσω ένα xiαomi gateway με το mi home στο κινητό μου (redmi note 2) αλλά δεν το βλέπει με τιποτα, δοκίμασα διάφορους server μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτα, επίσης προσπάθησα και σε 2ο κινητό (samsung) αλλά τίποτα.
      Μου εμφανίζει wifi του gateway (lumi-gateway-v3_miapa569) συνδέομαι αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό..
      Το router μου είναι xiaomi. Ούτε με την εφαρμογή miwifi το βρίσκει..
      Το gatrway ανάβει κίτρινο φως που αναβοσβηνει τρεις φορές επαναλαμβανόμενα και όταν το αναβαθμισμένο ή το κάνω reset μου λέει στα κινέζικα ότι περιμένει να συνδεθεί με την εφαρμογή.
      Κάποια βοήθεια;
      • Ευχαριστώ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kokorets έγραψε:

Προσπαθω να συνδέσω ένα xiαomi gateway με το mi home στο κινητό μου (redmi note 2) αλλά δεν το βλέπει με τιποτα, δοκίμασα διάφορους server μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτα, επίσης προσπάθησα και σε 2ο κινητό (samsung) αλλά τίποτα.
      Μου εμφανίζει wifi του gateway (lumi-gateway-v3_miapa569) συνδέομαι αλλά δεν ξέρω τι να κάνω με αυτό..
      Το gatrway ανάβει κίτρινο φως που αναβοσβηνει τρεις φορές επαναλαμβανόμενα και όταν το αναβαθμισμένο ή το κάνω reset μου λέει στα κινέζικα ότι περιμένει να συνδεθεί με την εφαρμογή.
      Κάποια βοήθεια;
      • Ευχαριστώ

Γιατί επιλέγεις το wifi του gateway και όχι αυτό του Xiaomi router σου?
      Επέλεξε server Κίνα, κάνε reset το gateway πατώντας το κουμπί 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ή θα σου βγάλει μήνυμα η εφαρμογή ότι βρεθηκε διαθέσιμη συσκευή ή πήγαινε μόνος σου στο add new device. επέλεξε το gateway και στο wifi το δίκτυο του σπιτιού
    • Με το xiaomi router προσπαθώ..
      Στο Κινέζο server είναι στον μόνο που δεν με αφήνει να συνδεθώ, μου πετάει error.. με τη καρφίτσα μπορώ να κάνω κάτι;
    • Ναι βρε το κατάλαβα.
      Απλά εσύ λες ότι όταν πας να το προσθέσεις στη λίστα με τα διαθέσιμα wifi εσύ επιλέγεις το wifi του gateway. Εγω σου λέω να επιλέξεις το wifi του xiaomi router
    • Το πρόβλημα είναι ότι πατάω add device, ψάχνει και δεν βρίσκει το gateway.. ενώ είμαι στο ίντερνετ με το xiaomi router. Στο wifi tou gateway μπήκα απλά για να δω τι θα γίνει, αλλά δεν έγινε κάτι.
      Το ότι δεν μπαίνω στον Κινέζο σέβεται είναι πρόβλημα;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kokorets έγραψε:

Προσπαθω να συνδέσω ένα xiαomi gateway με το mi home στο κινητό μου (redmi note 2) αλλά δεν το βλέπει με τιποτα, δοκίμασα διάφορους server μήπως και αλλάξει κάτι αλλά τίποτα, επίσης προσπάθησα και σε 2ο κινητό (samsung) αλλά τίποτα.
      Κάποια βοήθεια;
      • Ευχαριστώ

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπιζα με Android συσκευές. Δεν τα κατάφερα ποτέ. Με iOS μέσα σε 1 λεπτό είχε τελειώσει η διαδικασία.

Γενικά βλέπω στην διαχείριση του, το mi home δεν λειτουργεί τόσο καλά. Π.χ τα notifications έρχονται όποτε θέλουν.

Σε αντίθεση με το iOS, όλα γίνονται αστραπή. Ελπίζω να φταίει το Samsung που έχω.
    • Πάντως, όντως τώρα θα ήταν πολύ πιο πρακτικό να έβαζαν και λειτουργία SMTP για να στέλνει e-mails από μόνο του το gateway από έναν λογαριασμό e-mail δικό μας, χωρίς να χρειάζεται να κρεμόμαστε από τον server τους, τουλάχιστον για τα notifications (όπως κάνει και η tp-link π.χ με τις κάμερές της).
    • Διαφήμιση