Έχει δίκιο, πιστεύω πολύ πιθανό μιας και είναι 4-way νομίζω και μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς οπότε ίσως κάπως να μην χρειάζεται ο ρελές και το smart plug και να χρειάζεται μόνο το smart relay της xiaomi.Ο/H psybill έγραψε:
Χωρίς να δώσω μεγάλη σημασία στην συνδεσμολογια αφού έτσι κι αλλιώς δεν το έχω καθόλου. Θα κάνω μόνο μια ερώτηση.
Το smart relay της aqara δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το smart plug και το συμβατικό ρελε ώστε να απλοποιήσει τη διαδικασία?
MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ
-
-
Ο/H psybill έγραψε:
Επανέρχομαι στο θέμα του αντάπτορα που είχε ανακαλύψει στις αρχές του μήνα ο @Ikariapower, και καθώς ήρθαν πρώτα οι δικοί μου να πω δύο λόγια.
Ο αντάπτορας είναι αρκετά ποιοτικός και φυσικά πολύ πιο διακριτικός στην πρίζα που είναι και το ζητούμενο για μένα. Το Gateway με τα τρία κινέζικα βύσματα μπαίνει μια χαρά αν και αρκετά σφιχτά, οπότε όταν το τραβάς από την πρίζα βγαίνει μαζί με τον αντάπτορα. Μικρό το κακό φυσικά. Εννοείται βέβαια ότι είναι μια χαρά και για τις συσκευές με διπλό US βύσμα όπως οι κάμερες, φορτιστές κτλ.
Το άλλο μεγάλο ζητούμενο από αυτόν τον αντάπτορα ήταν να χωρέσει το Aqara A/C companion που έχει τα μεγάλα μαχαίρια, κάτι που δυστυχώς δεν επιβεβαιώθηκε. Μετά την αρχική απογοήτευση είπα να αφαιρέσω το μαύρο καπάκι με τις 3 βίδες που έχει, και στη συνέχεια έκοψα ένα κομμάτι πλαστικό και από το κυρίως σώμα του αντάπτορα και από το μαύρο καπάκι και κατάφερα να κουμπώσω και το A/C Companion. Αρκετά δύσκολα μεν, αλλά με καλό αισθητικό αποτέλεσμα.
Μπορείτε να δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες από τον αντάπτορα και πως φαίνονται οι συσκευές πάνω του. Επίσης θα δείτε σε ποια σημεία χρειάστηκε να κόψω για να χωρέσει το Aqara
Imgur: The magic of the Internet
Για να κοψεις το λευκο ενδιαμεσο πλαστικο βαζεις την γειωση του aqara (το μακρυτερο)και τη σφηνωνεις (κοκκινο βελακι)αναμεσα στα ελασματα ισα να μπει.
Μετα τραβοντας το βγαινει ολο το κομματι του πλαστικου.
Δεν διαλυεται το υπολοιπο με τα ελασματα μην το φοβηθειτε
Κοβεις το πλαστικο της γειωσης μεχρι κατω με ενα λεπιδι
Μαλιστα διορθωσα και το λαμακι της γειωσης.
Το βαζετε πισω χωρις προβλημα γιατι τα λαμακια το κρατουν τεντωμενο
Μετα εκοψα και τα "αυτακια" στη φαση κ ουδετερο στο μπροστα γκρι πλαστικο γιατι ζοριζοταν εκει.
Μπραβο στον @'Ikariapower' που τις βρηκε αλλα και στον @psybill που την εσφαξε!
Tip:Αν παραγγειλετε απο αυτον στο Ali τα 2 τεμαχια εχουν μηδεν μεταφορικα ;-)(παρήγγειλα ηδη αλλες 6) -
Και για να αναψουν τα αιματα....
Aqara home (απο τη Lumi, μαλλον ετσι επισημοποιηθηκε η συνεργασια τους)
Gateway που μιλα αγγλικα????
Ισως να ειναι μαρκετινιστικο αλλα πρωτη φορα βλεπω επισημο βιντεο απο Xiaomi με gateway να μιλα αγγλικα
How to set up Aqara Temperature and Humidity Sensor -
Ο/H kukukali έγραψε:
Και για να αναψουν τα αιματα....
Aqara home (απο τη Lumi, μαλλον ετσι επισημοποιηθηκε η συνεργασια τους)
Gateway που μιλα αγγλικα????
Ισως να ειναι μαρκετινιστικο αλλα πρωτη φορα βλεπω επισημο βιντεο απο Xiaomi με gateway να μιλα αγγλικα
How to set up Aqara Temperature and Humidity Sensor
Το καλύτερο όλων για τους iOS users είναι ότι αυτά τα καινούργια προϊόντα θα έχουν integration με το Apple Home Kit χωρίς να παρεμβάλλονται οι server της Xiaomi & Aqara, χτυπάω παλαμάκια και με τα πόδια !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Λιγο που κοιταξα την εφαρμογη στο IOS δειχνει οτι πρεπει να ξανακανεις pair....
-
Ο/H kukukali έγραψε:
Λιγο που κοιταξα την εφαρμογη στο IOS δειχνει οτι πρεπει να ξανακανεις pair....
Αν είναι να απαλλαγώ από τους καταραμένους σέρβερς της Xiaomi δε με πειράζει καθόλου !!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro -
Ο/H psybill έγραψε:
Χωρίς να δώσω μεγάλη σημασία στην συνδεσμολογια αφού έτσι κι αλλιώς δεν το έχω καθόλου. Θα κάνω μόνο μια ερώτηση.
Το smart relay της aqara δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το smart plug και το συμβατικό ρελε ώστε να απλοποιήσει τη διαδικασία?
Αλλά εκτός ότι δεν βρήκα πληροφορίες, δεν βρήκα και κάπου να πουλιέται. -
Δεν νομίζω να'ναι μόνο για iPhone, λογικά έρχεται smart home αμιγώς Aqara και καλό που είναι αγγλικά. Άμα είδατε δείχνει και το νέο Aqara Gateway που είχαν πει οτι θα βγάλουν. Ωραία πράγματα έρχονται.
Το ρελέ θα είναι διαθέσιμο σύντομα λογικά. -
καινούργιος κάτοχος redmi note 5 και στο mi home δεν μου έρχονται ειδοποιήσεις από τους αισθητήρες μου. Στο προηγούμενο κινητό λειτουργούσε κανονικά.
Το έχω βάλει να ξεκινάει μόνο του να μην γίνεται battery restricted και να έχει δικαίωμα για ειδοποιήσεις. έχετε να προτείνετε κάτι; -
Αλλαξε σερβερ και ξαναμπες με clean install
-
Ο/H Jiasios έγραψε:
Αλλαξε σερβερ και ξαναμπες με clean install
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk -
Σε μενα έχει γίνει το ανάποδο... Στο παλιό κινητο ξαφνικά σταμάτησαν οι ειδοποιήσεις στον κινεζικο σέρβερ, και κανονικά δούλευε μόνο η κάμερα στον ευρωπαϊκό σέρβερ , ο οποίος όμως δεν έχει gateway...
Στο καινούριο δουλεύουν όλα μια χαρά στον κινεζικο σέρβερ...
Στο παλιο κινητό είχα δοκιμάσει τα πάντα αλλά δεν γινόταν τίποτα... Αλλαγή mi acount , προετοιμασία του κινητού προς πώληση.... Καθαρισμό ξανά καθαρισμο Αλλά τίποτα....Δεν βρήκα τι φταίει.... ήταν σαν να έχει φάει μπλοκάρισμα η συσκευή από τον κινεζικό σέρβερ....
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0