Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H coskarl έγραψε:

Ωραία, έπρεπε να γράψω ένα κατεβατό, και να χρειαστεί να βγάλω το gateway από την πρίζα για λίγο, για να αρχίσουν να παίζουν όλα.... (προς το παρόν)
      Τελικά ίσως χρειαζόταν ένα hard reset του gateway.

Το μόνο που εξακολουθεί να μην δουλεύει είναι ένας door sensor, αλλά είναι κολλημένος πάνω σε μεταλλική (σιδερένια) πόρτα και ίσως έχει θέμα με τα πεδία, γιατί είδα στις οδηγίες ότι δεν πρέπει να τα κολλάς πάνω σε μέταλο. Αυτός ήταν και ο λόγος που εβγαλα το gateway, για να το πάω πιο κοντά στον σένσορα, νόμιζα ότι ήταν μακρυά και δεν έπιανε το σήμα. Τζίφος. Τον βλέπει online, αλλά δεν αναγνωρίζει το open/close.
      Καμία ιδέα?
      Αν το θέμα είναι όντως το μεταλλικό τότε προσπάθησε να βάλεις κάτι από πίσω, να κολλήσεις κανα ξυλαράκι η κάτι πλαστικό. Μονοτική δεν ξέρω αν βοηθήσει.
    • Καλημέρα σε όλους!

Διάβασα όλο το θέμα οπότε ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου οικοσύστημα και τους προβληματισμούς μου.
      1) Οι αυτοματισμοί λειτουργούν κομπλέ, όταν κολλάνε κάνω restart το μόντεμ (ΟΤΕ..) και στρώνουν.
      2) Οι λάμπες ανάβουν μόνες τους για λίγο και μετά ξανά σβήνουν. Συνήθως ανάβουν ελάχιστα, εντελώς ντιμαρισμενες. Λύση δεν βρήκα.
      3) Στο set up μου δεν φαίνεται η σκούπα 1ης γενιάς που έχω. Δυστυχώς δεν παίζει σωστά με τον mainland και την έχω στον Europe server. Σπαστικό και λύση καλή δεν έχω βρει. Κατά τα άλλα η αγορά της αξίζει.
      4) Δεν έχω συσκευή με Bluetooth gateway οπότε ο ένας αισθητήρας θερμοκρασίας με την οθόνη είναι ψιλοάχρηστος... Σκέπτομαι να πάρω κάποια όμως, ίσως το φωτιστικό οροφής.
      5) Αν δούλευε σωστά και ο αυτοματισμός με την ανατολή και δύση του ήλιου θα ήταν τέλεια... Τόσο δύσκολο τους είναι;;;...

.
    • Καλημέρα παιδιά μια ερώτηση θα ήθελα. Να κανω.εχω πάρει την Xiao Fang την τετράγωνη 1080 ενώ την έχω συνδέσει κανονικά και ξεκινάω εγγραφή έχω βαλει sd κάρτα και κάνει κανονικά εγγραφή μόλις το κινητό σβήσει η οθόνη (αναμονή) Σταμάταει η εγγραφή. Μήπως ξέρει κανείς τι λάθος κάνω? Ευχαριστώ.to βρηκα ακυρο
    • Διαφήμιση
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

5.4.14

Στο play store

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Έχει δοκιμάσει κανείς να βάλει 2 σπίτια σε 1 mi home account? Όλα δουλεύουν οκ;
      Ναι όλα είναι κομπλέ.

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Οι λαμπες λειτουργουν αψογα παντα. Ποιος αυτοματισμος με τη δυση του ήλιου; υπαρχει το in dark. το θερμομετρο με την οθονη δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις με BT αν εχεις το απλο με zigbee.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Οι λαμπες λειτουργουν αψογα παντα. Ποιος αυτοματισμος με τη δυση του ήλιου; υπαρχει το in dark. το θερμομετρο με την οθονη δεν υπαρχει λογος να το συνδεσεις με BT αν εχεις το απλο με zigbee.
      Το in dark που λες είναι σε aqara motion sensor, έχω τον mi motion sensor. Το gateway που έχει το in dark είναι σε άλλο δωμάτιο... Θα βόλευε να λειτουργούσε το σενάριο αυτοματισμού με την δύση του ηλίου, άλλα ως τοποθεσία έχει μόνο Κίνα.
      Το θερμόμετρο με την οθόνη είναι σε άλλο δωμάτιο, όπου δεν μπορώ να βλέπω θερμοκρασία (δεν είναι σημαντικό).
      Ποστάρω και την λίστα με τους αυτοματισμούς, αν θες βάλε και την δική σου να πάρουμε καμία ιδέα.
      Images
      • Χωρίς τίτλο.jpg

584,12 kB, 1.070×8.192, viewed 168 times
    • Έφτιαξα μια ιδιοκατασκευή και την δημοσιεύω για την περίπτωση που ενδιαφέρει κανέναν.
      Έβαλα έναν door sensor δίπλα στη γλώσσα της πόρτας, αυτής που κλειδώνει. Άνοιξα μια μικρή τρύπα στη γλώσσα και τοποθέτησα έναν μικρό μαγνήτη, αντικαθιστώντας τον μαγνήτη της συσκευασίας. Έτσι, ελέγχω αν η πόρτα είναι κλειδωμένη.
      Images
      • IMG_20180923_184915.jpg

596,41 kB, 1.599×2.108, viewed 94 times
    • Ο/H coskarl έγραψε:

Έφτιαξα μια ιδιοκατασκευή και την δημοσιεύω για την περίπτωση που ενδιαφέρει κανέναν.
      Έβαλα έναν door sensor δίπλα στη γλώσσα της πόρτας, αυτής που κλειδώνει. Άνοιξα μια μικρή τρύπα στη γλώσσα και τοποθέτησα έναν μικρό μαγνήτη, αντικαθιστώντας τον μαγνήτη της συσκευασίας. Έτσι, ελέγχω αν η πόρτα είναι κλειδωμένη.
      Τέλεια ιδέα! Μπράβο!
    • Ο/H PJG έγραψε:

Καλημέρα σε όλους!

Διάβασα όλο το θέμα οπότε ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου οικοσύστημα και τους προβληματισμούς μου.
      1) Οι αυτοματισμοί λειτουργούν κομπλέ, όταν κολλάνε κάνω restart το μόντεμ (ΟΤΕ..) και στρώνουν.
      2) Οι λάμπες ανάβουν μόνες τους για λίγο και μετά ξανά σβήνουν. Συνήθως ανάβουν ελάχιστα, εντελώς ντιμαρισμενες. Λύση δεν βρήκα.
      3) Στο set up μου δεν φαίνεται η σκούπα 1ης γενιάς που έχω. Δυστυχώς δεν παίζει σωστά με τον mainland και την έχω στον Europe server. Σπαστικό και λύση καλή δεν έχω βρει. Κατά τα άλλα η αγορά της αξίζει.
      4) Δεν έχω συσκευή με Bluetooth gateway οπότε ο ένας αισθητήρας θερμοκρασίας με την οθόνη είναι ψιλοάχρηστος... Σκέπτομαι να πάρω κάποια όμως, ίσως το φωτιστικό οροφής.
      5) Αν δούλευε σωστά και ο αυτοματισμός με την ανατολή και δύση του ήλιου θα ήταν τέλεια... Τόσο δύσκολο τους είναι;;;...

.
      το mi remote σου δουλεύει κανονικά?? Και με ποιες συσκευές το έχεις συνδέσει??
    • Διαφήμιση
    • Πονεμένη ιστορία... Είναι full στο κινέζικο αλλά το έχω συνδέσει /ελέγχω τηλεόραση, στερεοφωνικο και έναν δέκτη ψηφιακής TV. Το κλιματιστικό το ανοίγω και το κλείνω μόνο στο κρύο, δεν έχω πλήρη έλεγχο... Fujitsu... Έχει χιλιάδες μοντέλα, το δικό μου όχι... Μπορεί να ''μαθει'' από όλα τα τηλεχειριστήρια αλλά δεν μπορεί από τα τηλεχειρηστηρια κλιματιστικών... Κατά τα άλλα έχουν καθυστέρηση οι servers όταν μπαίνεις, αλλά είναι τρέλα να γυρνάς τον κύβο και να κλείνουν τα πάντα...
      Images
      • Screenshot_20180924-075958.jpg

246,04 kB, 1.080×2.160, viewed 97 times