Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H coskarl έγραψε:

Για έναν εργένη η (όποια) ρομποτική σκούπα είναι τέλεια. Φεύγεις το πρωί για δουλειά και όταν γυρίσεις το σπίτι είναι γενικά καθαρό. Ακόμα και αν μπλοκάρει κάπου, δεν τρέχει και τίποτα, αύριο πάλι. Ακόμα και αν κάνει θόρυβο η σκούπα και είσαι στο σπίτι, αν είσαι ολίγον γκαντζετάκιας (όπως εμείς), πάλι δεν τρέχει τίποτα.
      Αν όμως είσαι παντρεμένος η σκούπα τρώει Χ. Θα βρεθούν 100.000 ελαττώματα για να την καταργήσεις. Δεν συζητάμε για τον θόρυβο, έχει φύγει στο πρώτο δέκατο του δευτερολέπτου. Εκτός αν η σύζυγος είναι το ίδιο γκατζετάκιας, πράγμα μάλλον σπάνιο.
      Πάντως, από προσωπική εμπειρία που είχα παλιότερα με τέτοια σκούπα, το αδύνατο σημείο της (εκτός από τον θόρυβο που μετά από τόσα χρόνια μάλλον θα έχουν βελτιωθεί), ήταν τα λεπτά χαλιά. Λόγω του τρόπου λειτουργίας, τα "μασούσε" και μπλόκαρε. Επίσης, επειδή τότε είχα σκύλο και το σπίτι είχε πολλές τρίχες, τυλίγονταν οι τρίχες στο μπροστινό ροδάκι και μετά από αρκετό καιρό το ροδάκι δεν γύριζε. Και το κακό ήταν ότι δεν μπορούσε να καθαριστεί γιατί δεν μπορούσες να το ξεβιδώσεις.
      Αν και η σκούπα ανήκε στην 1η / 2η γενιά, κατά τα άλλα ήμουν αρκετά ευχαριστημένος.
      δεν έχεις δει μάλλον την Roborock τότε σύμφωνα με αυτά που λες :)

γενικά δεν μπορώ να φανταστώ η γυναίκα να γκρινιάζει που έχει ένα εργαλείο να καθαρίζει επιπλέον για αυτή. όσο αφορά το θόρυβο ναι.. οι παλιές είχαν θέμα. αυτή όχι. άσε που της λες... πάμε για καφέ .. και οταν γυρίσετε είσαι έτοιμος.

με την roborock μπορείς να βγάλεις όλα τα ροδάκια εύκολα και έρχεται και με φαλτσέτα στην βούρτσα του για να σκίζεις τις τρίχες αν έχουν τυλιχθεί. έχει επίσης δυνατότητα να ανεβαίνει μέχρι 2 εκατοστά χαλί και ανεβάζει μόνο του δύναμη όταν ανεβαίνει πάνω σε χαλί. έχει επίσης δυνατότητα να του πεις σε ποιά σημεία ΔΕΝ θες να πηγαίνει για σκούπισμα οπότε...
    • καλησπερα! μετα απο 161 σελιδες του νηματος που διαβαζα τις τελευταιες 4 μερες, μπορω να πω οτι μου λυθηκαν καποιες αποριες για το smart home (hardware και app), αλλα καποια σημεια παραμενουν γκριζα για μενα.

Εχω παραγγειλει σε φιλο που ηταν κινα τα παρακατω:
      mijia gateway
      mijia motion sensor
      mijia door/window sensors
      mijia T/H sensor
      mijia smart switch
      και ενα t/h sensor με οθονη και bluetooth (θα μπει σαλονι, διπλα στον καναπε)

επισης επεσε παραγγελια απο gb/bg:
      yeelight rgb (9w) e27 (YLDP02YL) wifi (ασημι σωμα)
      XIAOMI MIJIA 360 Degree 1080P Night Vision IR Camera Motion Detection Two Way Audio Pan Tilt IP Camera

κατεβασα το mi home app στο iPhone μου (κυριως απο αυτο θα γινεται το handling) και συνεδεσα το Mi account μου και ορισα τους σερβερς στο mainland china.

Οι αποριες που εχω:
      1. Το σεταρισμα του gateway με τα περιφερειακα και τα σεναρια/αυτοματισμους θα γινει σε πολυμπριζο προσβασιμο. μετα θα το βγαλω και θα το τοποθετησω ψηλα σε μπριζα πανω απο το a/c να μην ειναι ευκολα προσβασιμο αν κατσει η στραβη και μπει κανεις. Οταν το βγαλω απο το πολυμπριζο και το βαλω στο "μονιμο" σημειο του υπαρχει περιπτωση να χασει ρυθμισεις/σεναρια/αισθητηρες και φτου κ απ την αρχη?

2. H yeelight παρολο που ειναι wifi (??) θα παιζει με σεναριο μαζι με τον motion sensor/smart switch?

3. Η Xiaomi mijia smart 1080p IP Camera που πηρα θα συνεργαζεται με το σεναριο arm alarm? Δηλαδη να οπλιζει ο built-in sensor και να κανει trigger το συναγερμο (στελνωντας notification) ?

4. Η αποθηκευση των βιντεο γινεται στο cloud ή οχι ακομα και θα χρειαστει sd card?

Τελος, σκεφτομαι μηπως εκανα λακαμια που δεν πηρα τα aqara (αλλη συζητηση αυτη :P)

Ευχαριστω πολυ κι συγγνωμη για το σεντονι!!
    • Ο/H Capt_Yolo έγραψε:

Οι αποριες που εχω:
      1. Το σεταρισμα του gateway με τα περιφερειακα και τα σεναρια/αυτοματισμους θα γινει σε πολυμπριζο προσβασιμο. μετα θα το βγαλω και θα το τοποθετησω ψηλα σε μπριζα πανω απο το a/c να μην ειναι ευκολα προσβασιμο αν κατσει η στραβη και μπει κανεις. Οταν το βγαλω απο το πολυμπριζο και το βαλω στο "μονιμο" σημειο του υπαρχει περιπτωση να χασει ρυθμισεις/σεναρια/αισθητηρες και φτου κ απ την αρχη?

2. H yeelight παρολο που ειναι wifi (??) θα παιζει με σεναριο μαζι με τον motion sensor/smart switch?

3. Η Xiaomi mijia smart 1080p IP Camera που πηρα θα συνεργαζεται με το σεναριο arm alarm? Δηλαδη να οπλιζει ο built-in sensor και να κανει trigger το συναγερμο (στελνωντας notification) ?

4. Η αποθηκευση των βιντεο γινεται στο cloud ή οχι ακομα και θα χρειαστει sd card?

Τελος, σκεφτομαι μηπως εκανα λακαμια που δεν πηρα τα aqara (αλλη συζητηση αυτη :P)

Ευχαριστω πολυ κι συγγνωμη για το σεντονι!!

1. δεν χάνει τίποτα αν βγει απο το ρευμα. αν ηταν έτσι κάθε φορά που θα έπεφτε το ρεύμα θα τον είχαμε πιεί όλοι εδώ μέσα.
      2. ναι θα παίζει κανονικά με αυτοματισμούς
      3. ναι γίνεται
      4. να παρακαλάς να σώζει σε sd card
      5. αν εννοείς το Aqara gateway... για μένα καλύτερα αυτή τη στιγμή που δεν πήρες το Aqara gateway. θεωρώ ότι η Lumi (μαμά εταιρεία) ακόμα κάνει μαλακίες και δεν ξέρει τι της γίνεται με την Ευρώπη
    • Διαφήμιση
    • @tedev σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφορίες!
      Σχετικα με την κάμερα, παιζει να τραβάει σκαλωματα και να μην αποθηκεύει;
      Για την aqara το σκεφτομαι γιατι εχω ενα iPad mini κανιβαλισμενο, οποτε σκετομουν και για apple home. Αλλα αν με καλύψει το mi home app, θα μείνω σ αυτο.
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Έχει φτιάξει κάποιος κάτι ολοκληρωμένο για το σπίτι του;
      Εννοώ, αισθητήρες κίνησης, παγίδες για τις πόρτες, κάμερες, (μέχρι εδώ οκ με τα xiaomi), πρίζες (χωρίς ανταπτορες), θερμοστατες, λάμπες με δυνατό φως και ότι άλλο χρειάζεται χωρίς όμως να καταστρέψουμε την αισθητική του σπιτιού. Μια έξυπνη πρίζα που από μόνη της έχει ένα όγκο και μετά θέλει και ένα ανταπτορα για να γίνει ευρωπαϊκή δεν θεωρείται πρίζα για σπίτι για μένα, σε κανένα εργαστήριο ή αποθήκη οκ.

Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
    • Ο/H kougis έγραψε:

Εννοώ, αισθητήρες κίνησης, παγίδες για τις πόρτες, κάμερες, (μέχρι εδώ οκ με τα xiaomi), πρίζες (χωρίς ανταπτορες), θερμοστατες, λάμπες με δυνατό φως και ότι άλλο χρειάζεται χωρίς όμως να καταστρέψουμε την αισθητική του σπιτιού. Μια έξυπνη πρίζα που από μόνη της έχει ένα όγκο και μετά θέλει και ένα ανταπτορα για να γίνει ευρωπαϊκή δεν θεωρείται πρίζα για σπίτι για μένα, σε κανένα εργαστήριο ή αποθήκη οκ.

Αν έχεις όρεξη για μαστορέματα .... και η αισθητική του σπιτιού ακέραια.

Περισσότερα εδώ
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor

Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω διπλές ή και τριπλές πρίζες. Όπως αυτή αλλά με πρίζα και διακόπτη και λογικά δεν θα χωράνε.

• Διαφήμιση
    • Ο/H kougis έγραψε:

δεν το καταλαβαίνω. το όλο σου πρόβλημα είναι οι μπρίζες? γιατί όλα τα άλλα τα έχεις. προσωπικά οι μπρίζες δεν με πειράζουν γιατί αυτά που έχω πάντα στην μπρίζα... τα κρύβω και εύκολα.

αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το μόνο πράγμα που δεν ελέγχω "έξυπνα" είναι
      1) ο θερμοστάτης για το καλοριφέρ για το οποίο δεν έχω βρεί κάτι ακόμα....
      η Xiaomi δεν το ψήνει να βγάλει smart thermostat, δεν βρίσκω διαθέσιμο κάτι άλλο και να είναι όμορφο και το Nest που μου αρέσει οπτικά... είναι πανάκριβο.

2) ρολλά για κουρτίνες (περιμένω την IKEA ή την Xiaomi να τα βγάλουν)

3) σκούπα (κουμπαράς για roborock)

4) μερικά φώτα που τα έχω σε διακόπτες τοίχου. (ίσως κάποια στιγμή η Aqara αποφασίσει να φτιάξει ευρωπαϊκούς διακόπτες)

αλήθεια δεν νομίζω ότι έχω αφήσει κάτι απέξω αλλά γιατί όχι να το συζητήσουμε!!!

Ο/H tedev έγραψε:

Ο/H kougis έγραψε:

δεν το καταλαβαίνω. το όλο σου πρόβλημα είναι οι μπρίζες? γιατί όλα τα άλλα τα έχεις. προσωπικά οι μπρίζες δεν με πειράζουν γιατί αυτά που έχω πάντα στην μπρίζα... τα κρύβω και εύκολα.

αυτή τη στιγμή νομίζω ότι το μόνο πράγμα που δεν ελέγχω "έξυπνα" είναι
      1) ο θερμοστάτης για το καλοριφέρ για το οποίο δεν έχω βρεί κάτι ακόμα....
      η Xiaomi δεν το ψήνει να βγάλει smart thermostat, δεν βρίσκω διαθέσιμο κάτι άλλο και να είναι όμορφο και το Nest που μου αρέσει οπτικά... είναι πανάκριβο.

2) ρολλά για κουρτίνες (περιμένω την IKEA ή την Xiaomi να τα βγάλουν)

3) σκούπα (κουμπαράς για roborock)

4) μερικά φώτα που τα έχω σε διακόπτες τοίχου. (ίσως κάποια στιγμή η Aqara αποφασίσει να φτιάξει ευρωπαϊκούς διακόπτες)

αλήθεια δεν νομίζω ότι έχω αφήσει κάτι απέξω αλλά γιατί όχι να το συζητήσουμε!!!

Πρίζες και διακόπτες. Οι λάμπες yeelight ή οι Aqara έχουν δυνατό φως;

• όσο αφορά τις μπρίζες, δεν νομίζω ότι θα ήθελα εξυπνες μπριζες παντου στο σπίτι. ανεβάζει το κόστος για πράγματα που μάλλον δεν θα χρειαστώ ποτέ. προτιμώ να έχω εξωτερικές σε αυτά που θέλω.

όσο αφορά τους διακόπτες... ναι θα τους ήθελα όλους αλλά όπως είπα... η ποιότητα των Aqara δεν είναι καλή και εμφανισιακά δεν το δέχεται και η γυναίκα.
      υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές που κάνουν όλους τους διακόπτες "έξυπνους" αλλά δεν θέλω να έχω πολλαπλούς κατασκευαστές στο σπίτι. ο σκοπός είναι το σπίτι να δουλεύει για σένα, όχι εσύ για αυτό.

οι Yeelight v2 έχουν πολύ δυνατό λευκό. η εταιρεία είναι για το πέος. μηδενική υποστήριξη και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. δυστυχώς τις προτείνω όμως.
    • Διαφήμιση