Αυτό σημαίνει, αυτό που συζητούσαμε εδώ οι διαχειριστές εδώ και κάποιες ημέρες δηλαδή ότι μελλοντικά η Xiaomi αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο σε μια ROM που θα βγάλει για το Whyred να αυξήσει την ARB έκδοση του bootloader πράγμα που σημαίνει ότι πλέον θα ξανακόψει την rollback συμβατότητα και ΔΕΝ θα μπορεί ο χρήστης να πάει σε κάποια σημερινή ROM (πχ λέμε τώρα 8.7.10 ή 8.7.12) αλλά και πάλι θα μπορεί να φλασάρει μόνο ROMs με έκδοση την έκδοση εκείνη στην οποία θα εμφανιστεί το ARB 5 ΚΑΙ ΠΑΝΩ.Ο/H Alex_MLT έγραψε:
Επίσης, διάβασα στους XDA σχετικά με το θέμα ότι σύντομα μπορεί να έχουμε και επίπεδο 5 στο anti-rollback: " based on fastboot script we might get anti 5 in the future"Ξέρει κάποιος τι ακριβώς σημαίνει αυτό; (Έλεος πια..)![]()
Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)
-
-
-
-
Πέρασε κανείς την 9.5.19.0;
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk -
-
Ο/H makis1024 έγραψε:
Ναι στο ξεκλείδωμα κάνει πλέον fr μόνο του , άλλη καινοτομία μαζί με τις άλλες εξυπνάδες.
να γκρινιάζουμε (όπως κι εγώ γκρινιάζω με αυτά που κάνει) αλλά όχι με τα πάντα
ναι καλά κάνει μετά από ξεκλείδωμα να κάνει fr
αν το κάνεις μόνος σου ας πρόσεχες να πάρεις backup , αν χάσεις (κλέψουν) την συσκευή σου θέλεις να κάνει fr όταν ο άλλος πάει να ξεκλειδώσει
@eddie1996 το θέμα δεν είναι γιατί το έβαλε , οκ υπάρχει στην oreo , είναι μια δικλείδα ασφαλείας κλπ κλπ
το θέμα είναι ότι είναι απλά ηλίθιοι (ελπίζω) και πρώτον δεν ενημέρωσαν πριν την αναβάθμιση , δεύτερον ενώ υπάρχει επιλογή στα dev options Να μην γίνεται αυτό (άρα είναι στο χέρι του χρήστη αν το απενεργοποιήσει ή όχι) στην xiaomi κλασικά "ξέχασαν" να την βάλουν :))
-
Ο/H eddie1996 έγραψε:
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής!
Ποιος ο λόγος να κάνει κάτι τέοιο από το rollback η xiaomi? Για να μην πειραματιζόμαστε με τις ρομ και τις χαλάσουμε τελικά? Αφού φέρνει αντίθετα αποτελέσματα πάντα με τέτοιους είδους κινήσεις άρα με λίγα λόγια δεν κερδίζει τίποτα!
Να σου πω αυτό που σκέφτομαι εγώ.
1. Γιατί να εφαρμόσει το roll-back, εφόσον είναι προαιρετικό? Για να τα έχει καλά με την Google. Και Android One συσκευές για τον ίδιο λόγο βγάζει. Πώς θα κάνει την προγραμματιζόμενη είσοδο στις ΗΠΑ του χρόνου? Δες τι έπαθαν ZTE και HUAWEI. To έμαθε το μάθημα. Τα πάμε καλά με τους αμερικάνους.
2. Γιατί υλοποίησε το roll-back με τέτοιο τρόπο? Γιατί δεν καταλάβαινε τι έκανε! Μπορεί να έχει την καλή διάθεση, αλλά σε πολλά πράγματα η υλοποίηση είναι πρόχειρη. Έλλειψη εμπειρίας, ποιος ξέρει?
3. Τι κερδίζει? Γιατί να μην πειραματιζόμαστε? Το θέμα είναι τι χάνουν οι εταιρείες και η ίδια η Google όταν δεν χρησιμοποιείς το δικό τους λογισμικό. Σκέψου τι στοιχεία καταγράφουν καθημερινά για εσένα, πόσες διαφημίσεις σου πασάρουν... Και μήπως πού θα πας? Ποιες άλλες σοβαρές εταιρείες σου επιτρέπουν να ξεκλειδώσεις τον bootloader? Όσο διατηρεί χαμηλές και άκρως ανταγωνιστικές τις τιμές της ο κόσμος θα εξακολουθήσει να την προτιμά.
PS. Σκέψου επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών δεν καταλαβαίνει αυτά που συζητάμε. Δεν ξέρουν ξεκλείδωμα, root, custom rom. Δεν θα πάρουν είδηση τι έχει συμβεί και δεν θα επηρεαστούν σε τίποτα.
Η μόνη περίπτωση να συμβεί κάτι σε εμένα, για παράδειγμα, που είμαι με official global rom είναι, προσπαθώντας να βάλω την 9.5.19, κάτι να πάει στραβά και να μην μπορώ να γυρίσω στην 9.5.17. Αν βγουν 2-3 update ακόμα, εεε μετά δεν θα προβληματίζομαι και πολύ.
Οπότε, πες μου, ο παππούς, ο θείος, η μητέρα μου, ένας μαθητής, ο Ινδός που έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του κινητό πού θα το καταλάβουν και σε τι θα επηρεαστούν? -
-
@EvangeliaK
Μάλιστα κατάλαβα..Σαφώς μάλλον έγινε πρόχειρη δουλειά και ναι έχω δει τι έχει γίνει με τις άλλες εταιρείες δεν αντιλέγω. Η πλεοψηφία θα το έχει με official rom όπως λες και εσύ και δεν επηρεαστούν από αυτό όπως λες και ούτε χαμπάρι θα πάρουν. Εγώ παραδείγματος χάρη που σκέφτομαι να το αλλάξω δλδ από xiaomi redmi pro σε xiaomi redmi note 5 σκέφτομαι να το αφήσω στην official διότι βαριέμαι να μπλέκω με custom rom κτλ. Σε αυτό που είχα χρειάστηκε διότι δεν υπήρχαν επίσημα ελληνικά.
Γενικά να ναι καλά η κοινότητα αυτή που μας παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια σε οποιαδήποτε στιγμή. -
Παιδια εγω φλασαρα την fastboot που βγηκε και εχω την τελευταια global dev (εκανα και update χθες )
Οταν βγει stable global fastboot θα υπαρχει προβλημα να την φλασαρω και να επιστρεψω σε stable ? -
Ο/H Sakkas Takis έγραψε:
Οταν βγει stable global fastboot θα υπαρχει προβλημα να την φλασαρω και να επιστρεψω σε stable ?
-
Μάλλον το ίδιο θα κάνω και εγώ μόλις είναι διαθέσιμη η stable. Θα δούμε..
* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0