Διαφήμιση

Πρόβλημα φόρτισης σε Redmi Note 4 Global Edition (snapdragon)

• Πρόβλημα φόρτισης σε Redmi Note 4 Global Edition (snapdragon)

Αρχικά απολογούμαι αν η ερώτηση έχει ήδη απαντηθεί, δεν βρήκα κάτι σχετικό όμως κάνοντας αναζήτηση στο φόρουμ.

Τα γεγονότα τώρα. Τον Αύγουστο του 17 αγόρασα δύο Xiaomi Redmi Note 4 Global Edition από την Honorbuy. Το ένα , το δικό μου το έχω να τρέχει με την δική μας, την ελληνική developer rom, το άλλο επειδή ήταν για φίλο, δεν το πείραξα, μια χαρά περνούσε με την επίσιμη Stable rom.

Το τηλέφωνο με την stable rom όμως πριν μια μέρα σταμάτησε να φορτίζει. Μου το έφερε ο φίλος, δοκίμασα και τον δικό μου φορτιστή όπως και άλλους xiaomi φορτιστές ή μη, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η μπαταρία αρνείται να γεμίσει, απλά αναβοσβήνει ένα κόκκινο led το οποίο από ότι ξέρω σημαίνει χαμηλό εώς μηδαμινό φορτίο. Το καλύτερο που μπόρεσα να πετύχω ήταν να εμφανιστεί το σήμα της Mi (στο boot) για λίγα δευτερόλεπτα, να γυρίσει μετά σε μια μπλε οθόνη όπως το blue screen of death των windows και μετά νεκρό πάλι.

Όταν το συνδέω με τον υπολογιστή ο οποίος έχει όλα τα drivers τόσο για snapdragon όσο και για mtk (το έχω και αυτό), όταν έχει έστω ίχνη φορτίου η μπαταρία απλά ακούς τον ήχο ότι συνδέθηκε μια usb συσκευή αλλά δεν την αναγνωρίζει. Μετά από λίγες προσπάθειες δεν ακούς τίποτα γιατί απλά η μπαταρία έχει προφανώς αδειάσει εντελώς.

Καθώς στο σπίτι του φίλου έχουν μόνο xiaomi κινητά δεν υπάρχει περίπτωση να το φόρτισε με λανθασμένο φορτιστή, όλα είναι Redmi Note 4 είτε Snapdragon είτε ΜΤΚ. Είναι ο μόνος που άφησα με την επίσημη ROM και ο μόνος που έχει πρόβλημα.

Αν έχετε καμιά ιδέα που δεν προϋποθέτει άνοιγμα κινητού θα σας είμαι ευγνώμων αν την καταθέσετε.
    • Για αλλαγή βύσμα φόρτισης ή πλακέτα φόρτισης το κοβω..

• Αποκλείεται να τα έχει παίξει η μπαταρία? Σε σχέση με τον ρυθμό που φορτίζω εγώ το δικό μου τηλέφωνο, το προβληματικό έχει φορτιστεί δύο με τρεις φορές περισσότερο. Εγώ φορτίζω κάθε τρεις ίσως και τέσσερεις μέρες, ο φίλος με το προβληματικό κάθε δύο μέρες, μπορεί και κάθε μια μέρα.

aliexpress.com/item/USB-Port-C…ae803_2&priceBeautifyAB=0

Κάτι τέτοιο εννοείς για πλακέτα φόρτισης?
    • Διαφήμιση
    • Μπα, δεν πιστεύω πως είναι μπαταρία.

Ο/H mmarx έγραψε:

Κάτι τέτοιο εννοείς για πλακέτα φόρτισης?
      ε ναι , ανάλογα με το μοντέλο.

• Οκ, ευχαριστώ πολύ πάντως. Θα αφήσω το θέμα λίγες μέρες ανοικτό μπας και παρουσιάστηκε παρόμοιο πρόβλημα σε κανένα άλλο παιδί οτυ φόρουμ, αν δω πως είναι νεκρό θέμα το κλείνω.
    • Ενημέρωση με νέα δεδομένα 31/05/2018 10:49πμ

Παρόλο που φαινομενικά το τηλέφωνο δεν φορτίζει, σε μία περίπτωση φόρτωσε το λειτουργικό μέχρι της οθόνη ξεκλειδώματος. Εκεί, ενώ έβλεπα την οθόνη στην οποία πρέπει να βάλεις κωδικό για να μπεις πρόσεξα ότι η ένδειξη μπαταρίας έδειχνε 78%. Δεν ξέρω, λανθασμένη ένδειξη ήταν, πραγματική ήταν , δεν είχε και τόση σημασία καθώς η οθόνη έγινε μπλε και μετά από λίγο το τηλέφωνο έσβησε.

Μετά από λίγο δοκίμασα να μπω σε recovery mode, μπήκα αλλά καθώς οι μόνες επιλογές που έχεις με το Mi recovery είναι να κάνεις wipe data δεν το έκανα (αφού δεν είχα την άδεια του ιδιοκτήτη). Μετά από λίγο το τηλέφωνο έσβησε πάλι.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να φλασάρω την επίσημη Global Stable Rom , αυτήν που φοράει δηλαδή ξανά, πάνω από την υφιστάμενη. Υπενθυμίζω ότι το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο και απείρακτο, όπως ήλθε κατά την αγορά του και έπαιρνε τα updates που έδινε officialy η Xiaomi. Αν η απάντηση είναι ναι, πως γίνεται αυτό? Αξίζει τον κόπο να γίνει? Να δοκιμάσω να κάνω wipe data πρώτα και να δω αν μπουτάρει κανονικά?

Αν έχετε ιδέες καλοδεχούμενες είναι.
    • Διαφήμιση
    • Δεν ρωτάς τον ιδιοκτήτη μήπως έφαγε κάνα καλό πέσιμο είτε κάτω είτε σε νερό ?
    • Το τηλέφωνο δεν φέρει κανένα σημάδι ταλαιπωρίας από πέσιμο ή νερό, ο ιδιοκτήτης λέει ότι δεν του έπεσε. Θα κάνω wipe data και βλέπουμε.
    • Το wipe data δεν άλλαξε το αποτέλεσμα, το τηλέφωνο ξεκινά να ανάψει και μετά ενώ βλέπω το Mi logo το official η οθόνη γίνεται για λίγο μπλε και μετά όλα μαύρα. Το ίδιο συμβαίνει και σε recovery mode αλλά και σε fastboot mode. Τα τηλέφωνα αγοράστηκαν από honorbuy και είμαι σε επικοινωνία μαζί τους. Προς το παρών μου ζήτησαν βίντεο με το πρόβλημα και τους έστειλα, ελπίζω να μου πουν να τους το στείλω για εξέταση.
    • Θα κάνεις αποστολή για Κίνα με κόστος 7-10 ευρώ.
      Με 20 το φτιάχνεις εδώ αν είναι όντως φόρτιση.

• Διαφήμιση
    • Αυριό πρωί φεύγει, δεν θα πάει Κίνα αλλά Σλοβενία. Μάλλον επειδή το πήρα από Ευρωπαϊκή αγορά. Αν το αποτέλεσμα είναι θετικό θα αναφέρω την πορεία, χρόνο δηλ. από μέρα που επικοινώνησα και διαδικασία, χρόνο επιστροφής και παραλαβής, απλά για να υπάρχει ως αξιολόγηση του καταστήματος. Μπορεί να είναι θετική, μπορεί να είναι αρνητική.