Ρε συμπεθερε... Αυτό κατάλαβες εσύ από όλο το παραπάνω δηλαδή... Άμα ήθελα να πάω θα είχα πάει και εμένα εκεί με ότι bug υπήρχε... Ούτως ή άλλως αυτό θα έκανα και θα περίμενα το επόμενο update... Για την όλη αντημετοπιση μίλησα
ΠΡΟΣΟΧΗ ! To RedMi Note 5/PRO (Whyred) κινδυνεύει με Hard-Brick αν κάνετε downgrade.
-
-
Και εγώ αυτό πιστεύω...οκ θα είναι. @MIUI_ART Αν θέλεις στείλε μου λίνκ και θα θυσιαστώ εγώ για την κοινότητα, μόλις έχω χρόνο θα την περάσω.
(Το βράδυ ή κάποια στιγμή αύριο). Θέλω και μετάλιο beta tester όμως, σύμφωνοι;
Ο/H Leonidaspod έγραψε:
Ρε συμπεθερε... Αυτό κατάλαβες εσύ από όλο το παραπάνω δηλαδή... Άμα ήθελα να πάω θα είχα πάει και εμένα εκεί με ότι bug υπήρχε... Ούτως ή άλλως αυτό θα έκανα και θα περίμενα το επόμενο update... Για την όλη αντημετοπιση μίλησα
* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. * -
Θλιβερό συμφωνώ αλλά όσοι πήγαν να γυρίσουν πίσω. Τουλάχιστον από ότι διαβάζω... Τεσπα το θέμα είναι να ξεκαθαρίσει το θέμα να ξέρουμε τι γίνεται...
-
Αυτό που περιμένουμε είναι να ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση από την Xiaomi.
Να δούμε αν θα κάνει διορθώσεις σε ότι αφορά την εφαρμογή του Anti-rollback της Google με τον σωστό τρόπο.
Αν το κάνει με σωστό τρόπο δεν θα υπάρχει πρόβλημα με Brick των συσκευών, αλλά σε συσκευές που έχουν ξεκλείδωτο bootloader απλά θα βγάζει ένα ενημερωτικό μήνυμα στο κινητό και θα μπορούν όλα να κυλήσουν ομαλά στα Update.
Αυτό που έγινε είναι ανεπίτρεπτο.
Αντί να αποτρέπει με μήνυμα ασφαλείας τους χρήστες από το Flash της ROM, άφησε τις συσκευές να ολοκληρώσουν το Downgrade, και αμέσως μετά έκανε Brick τις συσκευές πελατών της που η ίδια η Xiaomi τους χορήγησε άδεια ξεκλειδώματος του Bootloader.
Φυσικά, οι αναβαθμίσεις θα συνεχίσουν κανονικά μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο, και δούμε πως μπορεί να γίνει με ασφάλεια η ενημέρωση των συσκευών στις νέες ROM.
Όπως είπα και πριν η νέα 8.7.12 XTRV & AROMA ROM είναι έτοιμη εδώ και 2 μέρες αλλά δεν την δίνουμε ακόμη σε διανομή.
Θα μπορούσαν να την κάνουν Flash όσοι ήδη έχουν περάσει την προηγούμενη 8.7.10 και έχουν ενεργό το anti-rollback στην συσκευή τους.
Σε λίγες μέρες πιστεύω θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, και θα συνεχίσουμε με βάση τα νέα δεδομένα.
Το όλο πρόβλημα ξεκίνησε από το γεγονός πως η Xiaomi δεν ενημέρωσε ΚΑΝΕΝΑΝ για αυτές τις αλλαγές πριν τις εφαρμόσει ώστε να προστατευτούν οι κάτοχοι των συσκευών από το Brick. -
Ο/H Alex_MLT έγραψε:
@MIUI_ART Αν θέλεις στείλε μου λίνκ και θα θυσιαστώ εγώ για την κοινότητα, μόλις έχω χρόνο θα την περάσω.
Όσο για το μετάλλιο είναι στην τσέπη σου... -
-
..φτιάξτε μετάλλιο Αθανάσιος Διάκος. Μου κάνει.
* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. * -
Δηλαδή εγώ αν έχω global developer και φλασαρω την τελευταία Global stable με flash tool θεωρείται ότι πάω πίσω κινδυνευοντας με hard brick?
P. S Μπράβο πάντως για άλλη μια φορά στην official dev ομάδα της miui που μας κρατάει την αδρεναλίνη στα ύψη -
Ο/H markito έγραψε:
Δηλαδή εγώ αν έχω global developer και φλασαρω την τελευταία Global stable με flash tool θεωρείται ότι πάω πίσω κινδυνευοντας με hard brick?
-
-
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, downgrade από developer ROM που έχει ενεργά τα anti-rollback (από 8.7.10 και πάνω) θα μπορέσει να πάει σε Stable ROM που έχει και αυτή ενεργά τα anti-rollback (9.5.19 και πάνω), αλλά αυτό δεν είναι ακόμη 100% επιβεβαιωμένο.
Τώρα το πως μπορεί να ξέρει κάποιος το ARB number της ROM στην οποία πάει είναι μια άλλη (πονεμένη) συζήτηση, χωρίς σίγουρες απαντήσεις. -
Ο/H MIUI_ART έγραψε:
Ο/H Alex_MLT έγραψε:
Αφού είσαι γενναίος και δεν πανικοβάλλεσαι, πήγαινε φλασαρε την 8.7.12 και έλα να μας πεις τι έγινε..
Λογικά δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αλλά βέβαια καθώς δεν έχουμε ακόμη την συσκευή στα χέρια μας δεν μπορούμε να το δοκιμάσουμε.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0