Καλησπέρα παιδιά.
Έχω αγοράσει ένα Mi Pad 4 από την αποθήκη του Geekbuying στην Πολωνία.
Με Global ROM ξεκλείδωτο και Anti rollback 1. (τα βρήκα ακολουθώντας τους οδηγούς σας και ευχαριστώ πάρα πολύ).
Έχει εγκατεστημένη MIUI by Xiaomi 10.1.1.0 (ODJCNFI), ANDROID 8.1.0. Δεν έχει OTA άρα δεν αναβαθμίζεται αυτόματα υποθέτω.
Δυστυχώς μου κάνει πολλά κολλήματα και θέλω να το αλλάξω ή αναβαθμίσω εάν μπορώ.
Στους οδηγούς στο link xiaomi-miui.gr/community/index…%B9%CF%81%CE%AC%CF%82-Mi/
Από ότι έχω διαβάσει εδώ πρέπει να βρω κάτι για Mi Pad 4 (clover) αλλά δεν βρήκα κάποιον.
Υπάρχουν ROM για Mi Pad 1,2,3 αλλά όχι για Mi Pad 4 (clover).
Μήπως κάποιος ξέρει τί πρέπει να κάνω;
Ευχαριστώ πολύ
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αφού μου στείλατε την απάντηση βρήκα και αυτό ota.xiaomi-miui.gr/suktew23/roms/9.3.21/.
Ποια από τις δύο προτείνετε και ποιον οδηγό χρησιμοποιώ για να την βάλω;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την υπομονή σας.
Αρχικά θα κάνεις έλεγχο και ξεκλείδωμα του bootloader, πιο πάνω στο μήνυμα 14 αναφέρεται: Xiaomi Mi Pad 4 Plus
Εαν θα προτιμήσεις stable ή developer έκδοση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρεις εσύ ή να περιμένεις γνώμες από άτομα που έχουν τη συσκευή και τις έχουν δοκιμάσει.
Από μια μικρή έρευνα φαίνεται ότι η συσκευή δε διαθέτει επίσημη global rom αλλά μόνο κινέζικη.
Αυτό σημαίνει, εαν στη rom που έχεις διαθέτει ελληνικά, play store κλπ. ότι είναι ανεπίσημη, Γι αυτό δεν έχει OTA και ο bootloader είναι ξεκλείδωτος (χρειάστηκε να ξεκλειδώσει για να μπει η rom)
Η σωστή διαδικασία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πέρασμα με miflash της επίσημης fastboot rom, κλείδωμα του bootloader και ξεκλείδωμα με το δικό σου mi account. Κατόπιν πέρασμα twrp και της rom που θέλεις.
Επειδή όμως δεν γνωρίζω σίγουρα αν τα παραπάνω ισχύουν σιγουρα για τη συσκευή σου, προτείνω να περιμένεις λίγο μήπως κάποιος άλλος γνωρίζει ή αν μπορείς εσύ να βεβαιωθείς από το κουτί κλπ.