Διαφήμιση

Γενική συζήτηση για το Pocophone F1 (Berillium)

• Καλησπέρα σας,

αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα. Το UI της συσκευής επανεκκινεί από μόνο του. Όταν συμβαίνει αυτό, η οθόνη γίνεται μαύρη και επανέρχεται στην lock screen ζητώντας pin (fingerprint & face unlock ακυρώνονται). Το πάθαινα με τη τελευταία miui stable με root, unecrypted + mine custom kernel, και υπέθεσα πως εκεί υπέβοσκε το πρόβλημα (δυστυχώς στα logs δεν βρήκα κάτι το περίεργο). Προχώρησα σε format, χρησιμοποιώ τη twrp v3.2.3-0 recovery, και επανεγκατέστησα clean τη τελευταία official rom encrypted (απείραχτη χωρίς καμμία τροποποίηση). Δυστυχώς, πριν από λίγο ξανασυνάντησα το ίδιο πρόβλημα.

Αν υπάρχει κάποια εξήγηση, θα ήθελα παρακαλώ να με διαφωτίσετε.

Ευχαριστώ.
    • Καλησπερα. Ως κατοχος του Poco ενα 4μηνο κοντα σκεφτομαι να ξανασχοληθω με το περασμα ρομ κλπ. Το redmi note 3 hennesy που ειχα με εβγαλε ασπροπροσωπο, και αν ειχε παρει Καποια MIUI10 ΧΤRV η αντιστοιχα καποιο Update, δεν θα το ειχα αλλαξει να ειμαι ειλικρινης

Στα επι του θεματος. Δεν εχω καποιο τρελο θεμα αυτη την στιγμη, περα του oτι με ενοχλει ο launcher (Ναι το λεω, ο drawer ΔΕΝ μου αρεσει :P εχοντας μαθει απο τις στοκ MIUI απο τις αλλες συσκευες που εχω ασχοληθει) και τις διαφημισεις που δεν εχω adway. Εχω τις εξης αποριες σε περιπτωση που ξανασχοληθω:

1. Αυτη την στιγμη παιζω με GCAM for POCO για τη καμερα, μεχρι να ερθοουν κι αλλες βελτιωσεις (4κ60fps). Υπολογιζω οτι δεν θα εχουμε καποιο θεμα με τις XTRV (ειτε stable ειτε Dev), σωστα?
      2. Χρησιμοποιω αρκετα εφαρμογες ebanking, που παιζουν με fingerprint, που στο RMN3 δεν ειχα αυτη την επιλογη. Δεν νομιζω να εχουμε θεμα, γιατι διαβασα καποια πραγματα περιεργα περι root και ebanking.
      3. Με το rollback δεν εχω καταλαβει τι παιζει
      4. Μπορω να παιξω και με αλλους Κερνελ περα απο τον στοκ υποθετω
      5. με την εγγυηση τι θα παιξει απο εδω Ελλαδα αν χρειαστει (απο Σκρουτζομαγαζο το εχω παρει)

• Διαφήμιση
    • Καλησπερα! Ετοιμαζομαι να το αγορασω μιας και εχει πεσει αρκετα η τιμη του πλεον, αλλα πριν προχωρησω εχω μερικες αποριες/διευκρινισεις απο καποιον που το εχει δουλεψει.

1. Περσυ διαβαζα απο καποιους για lag στην οθονη. Αυτο εχει διορθωθει?
      2. Η Global/EU εκδοση που λενε οτι εχουν τα σκρουτζομαγαζα ειναι η σωστη? Γιατι διαβασα οτι κυκλοφορει και η Κινεζικη εκδοση του κινητου με ψευτο-global περασμενη απο πανω. Ισχυει και αν ναι υπαρχει τροπος να σιγουρευτω εκτος απο το να παω στο μαγαζι και να δω αν η συσκευασια εχει Κινεζικα πανω? Επισης κυκλοφορει και εκδοση χωρις 2 καρτες? Γιατι σε καποια δεν γραφει Dual η απλα παρελειψαν να το γραψουν απο το καταστημα?
      3. Ερχομαι απο το Note 3 pro (με τον Snapdragon) και μπορω να πω οτι σε παιχνιδια και 3d apps γενικα ζεσταινοταν αρκετα. Το Poco πως τα παει απο θερμοκρασιες?
      4. Το μεγαλυτερο παραπονο που ειχα απο το Note που ηταν το WiFi που δεν ηταν ιδιαιτερα καλο, το Poco πως τα παει σε αυτον τον τομεα?
      5. Κατι διαβαζα οτι δεν βγαινουν τα notifications και πρεπει να κοιτας manually, αλλα ηταν σε παλιοτερα reviews ισχυει ακομα? Επισης σε αλλο review ειδα οτι με το MiUi 10 δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κρυψεις το notch? Ισχυει ακομα η διορθωθηκε?

Αυτα τα ολιγα για τωρα ευχαριστω προκαταβολικα :)
    • Καλησπερα,εχω το τηλεφωνο κοντα 2 μηνες και εχω ενα προβλημα περιεργο το οποιο δεν το εχω αντιμετωπισει σε κανενα αλλο τηλεφωνο μου,αυτο ειναι το πρωτο Xiaomi που εχω παρει...
      Οταν το τηλεφωνο ειναι σε οριζοντια θεση δεν πατιεται τιποτα επανω στην οθονη,πρεπει να το παρω στα χερια μου η' να το ανασηκωσω λιγο απο την πανω πλευρα για να λειτουργισει το touchscreen της οθονης...Δεν ξερω αν ειναι βλαβη η' του λειτουργικου,η' θελει καποια ρυθμιση...η εκδοση που φοραω ειναι η Miui Global 10.2.2.0 stable...
      Να πω οτι το τηλεφωνο φοραει την θηκη ,πορτοφολι της Nillkin η οποια ανοιγει την οθονη με το ανοιγμα της θηκης....( το αναφερω μπας και παιζει ρολο)
    • Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα ξέρω/πιστεύω ότι γνωρίζω, μέσα σε κάθε παράθεση, τονίζοντας (bold) τα σχόλιά μου για καλύτερη ανάγνωση.

Ο/H jimakos234 έγραψε:

Καλησπερα. Ως κατοχος του Poco ενα 4μηνο κοντα σκεφτομαι να ξανασχοληθω με το περασμα ρομ κλπ. Το redmi note 3 hennesy που ειχα με εβγαλε ασπροπροσωπο, και αν ειχε παρει Καποια MIUI10 ΧΤRV η αντιστοιχα καποιο Update, δεν θα το ειχα αλλαξει να ειμαι ειλικρινης

Στα επι του θεματος. Δεν εχω καποιο τρελο θεμα αυτη την στιγμη, περα του oτι με ενοχλει ο launcher (Ναι το λεω, ο drawer ΔΕΝ μου αρεσει :P εχοντας μαθει απο τις στοκ MIUI απο τις αλλες συσκευες που εχω ασχοληθει) και τις διαφημισεις που δεν εχω adway. Εχω τις εξης αποριες σε περιπτωση που ξανασχοληθω:

1. Αυτη την στιγμη παιζω με GCAM for POCO για τη καμερα, μεχρι να ερθοουν κι αλλες βελτιωσεις (4κ60fps). Υπολογιζω οτι δεν θα εχουμε καποιο θεμα με τις XTRV (ειτε stable ειτε Dev), σωστα?
      2. Χρησιμοποιω αρκετα εφαρμογες ebanking, που παιζουν με fingerprint, που στο RMN3 δεν ειχα αυτη την επιλογη. Δεν νομιζω να εχουμε θεμα, γιατι διαβασα καποια πραγματα περιεργα περι root και ebanking. Σε εφαρμογή που παράγει push tan (γερμανική), με root έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω.
      3. Με το rollback δεν εχω καταλαβει τι παιζει Θέλει προσοχή αν θελήσεις να επιστρέψεις σε έκδοση android προγενέστερη της παρούσης που χρησιμοποιεί η συσκευή σου.
      4. Μπορω να παιξω και με αλλους Κερνελ περα απο τον στοκ υποθετω Μπορείς, με προσοχή βεβαίως στην επιλογή του καθενός
      5. με την εγγυηση τι θα παιξει απο εδω Ελλαδα αν χρειαστει (απο Σκρουτζομαγαζο το εχω παρει)

Ο/H morgoth έγραψε:

Καλησπερα! Ετοιμαζομαι να το αγορασω μιας και εχει πεσει αρκετα η τιμη του πλεον, αλλα πριν προχωρησω εχω μερικες αποριες/διευκρινισεις απο καποιον που το εχει δουλεψει.

1. Περσυ διαβαζα απο καποιους για lag στην οθονη. Αυτο εχει διορθωθει? Εξαρτάται την εταιρία παραγωγής της οθόνης και την έκδοση οδηγών που χρησιμοποιεί η συσκευή. Έχουν γίνει διορθώσεις, με την τελευταία που βγήκε πριν 4 ημέρες (9.3.7) να λέγεται πως διορθώνει στο μέγιστο τα όποια προβλήματα υπερευαισθησίας είχε η οθόνη.
      2. Η Global/EU εκδοση που λενε οτι εχουν τα σκρουτζομαγαζα ειναι η σωστη? Γιατι διαβασα οτι κυκλοφορει και η Κινεζικη εκδοση του κινητου με ψευτο-global περασμενη απο πανω. Ισχυει και αν ναι υπαρχει τροπος να σιγουρευτω εκτος απο το να παω στο μαγαζι και να δω αν η συσκευασια εχει Κινεζικα πανω? Επισης κυκλοφορει και εκδοση χωρις 2 καρτες? Γιατι σε καποια δεν γραφει Dual η απλα παρελειψαν να το γραψουν απο το καταστημα? Από όσο ξέρω: Για το poco βγαίνει μόνο global firmware version. Dual sim είναι όλα. Θα απόφευγα αγορά από site με ελλειπή περιγραφή.
      3. Ερχομαι απο το Note 3 pro (με τον Snapdragon) και μπορω να πω οτι σε παιχνιδια και 3d apps γενικα ζεσταινοταν αρκετα. Το Poco πως τα παει απο θερμοκρασιες? Δεν ενοχλεί στη χρήση.
      4. Το μεγαλυτερο παραπονο που ειχα απο το Note που ηταν το WiFi που δεν ηταν ιδιαιτερα καλο, το Poco πως τα παει σε αυτον τον τομεα? Από σήμα (κινητής και wifi) είναι πολύ καλό, εφάμιλλο με τα s8/s9+ που κατέχω.
      5. Κατι διαβαζα οτι δεν βγαινουν τα notifications και πρεπει να κοιτας manually, αλλα ηταν σε παλιοτερα reviews ισχυει ακομα? Επισης σε αλλο review ειδα οτι με το MiUi 10 δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κρυψεις το notch? Ισχυει ακομα η διορθωθηκε? Το πρόβλημα υπάρχει ακόμα, θέλει μερικές ρυθμίσεις το miui interface που βοηθούν στην τακτική και σταθερή ανανέωση των ενημερώσεων.

Αυτα τα ολιγα για τωρα ευχαριστω προκαταβολικα :)

Ο/H IOANNIS ATHENS έγραψε:

Καλησπερα,εχω το τηλεφωνο κοντα 2 μηνες και εχω ενα προβλημα περιεργο το οποιο δεν το εχω αντιμετωπισει σε κανενα αλλο τηλεφωνο μου,αυτο ειναι το πρωτο Xiaomi που εχω παρει...
      Οταν το τηλεφωνο ειναι σε οριζοντια θεση δεν πατιεται τιποτα επανω στην οθονη,πρεπει να το παρω στα χερια μου η' να το ανασηκωσω λιγο απο την πανω πλευρα για να λειτουργισει το touchscreen της οθονης...Δεν ξερω αν ειναι βλαβη η' του λειτουργικου,η' θελει καποια ρυθμιση...η εκδοση που φοραω ειναι η Miui Global 10.2.2.0 stable...
      Να πω οτι το τηλεφωνο φοραει την θηκη ,πορτοφολι της Nillkin η οποια ανοιγει την οθονη με το ανοιγμα της θηκης....( το αναφερω μπας και παιζει ρολο)
      Προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την οθόνη και την απόκρισή της, όντας στην 10.2.2. Χωρίς τη θήκη παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα;
    • Ο/H geo_k έγραψε:

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όσα ξέρω/πιστεύω ότι γνωρίζω, μέσα σε κάθε παράθεση, τονίζοντας (bold) τα σχόλιά μου για καλύτερη ανάγνωση.

Ο/H jimakos234 έγραψε:

Καλησπερα. Ως κατοχος του Poco ενα 4μηνο κοντα σκεφτομαι να ξανασχοληθω με το περασμα ρομ κλπ. Το redmi note 3 hennesy που ειχα με εβγαλε ασπροπροσωπο, και αν ειχε παρει Καποια MIUI10 ΧΤRV η αντιστοιχα καποιο Update, δεν θα το ειχα αλλαξει να ειμαι ειλικρινης

2. Χρησιμοποιω αρκετα εφαρμογες ebanking, που παιζουν με fingerprint, που στο RMN3 δεν ειχα αυτη την επιλογη. Δεν νομιζω να εχουμε θεμα, γιατι διαβασα καποια πραγματα περιεργα περι root και ebanking. Σε εφαρμογή που παράγει push tan (γερμανική), με root έχω πρόβλημα και δεν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω.
      3. Με το rollback δεν εχω καταλαβει τι παιζει Θέλει προσοχή αν θελήσεις να επιστρέψεις σε έκδοση android προγενέστερη της παρούσης που χρησιμοποιεί η συσκευή σου.
      4. Μπορω να παιξω και με αλλους Κερνελ περα απο τον στοκ υποθετω Μπορείς, με προσοχή βεβαίως στην επιλογή του καθενός

ευχαριστω πολυ για την απαντηση. ^^

Για το 5 υποθετω αν περασω την stock πριν το παω δεν θα εχω θεμα (εκτος αν κανω λαθος) και για το 1 υποθετω και δεν θα εχουμε θεμα (θα παρουν και οι XTRV αντιστοιχα τα updates)
      για το 2 που λες γερμανικη εφαρμογη, αυτη την στιγμη χρησιμοποιω της alpha bank π[που ειναι ελληνικη την εφαρμογη και της Ν26 ( αυτη την γερμανικη λες?). Δεν γινεται να κρυφτει το root απο τις επιλογες του magisk για καποιες εφαρμογες?
    • Διαφήμιση
    • Δυστυχώς, σε μένα δεν δούλεψε ούτε η απόκρυψη του magisk από την εφαρμογή, ούτε η απόκρυψη του ίδιου του magisk. Δοκίμασα με τις εκδόσεις 18 και 18.1.

Ο/H jimakos234 έγραψε:

ευχαριστω πολυ για την απαντηση. ^^
      Για το 5 υποθετω αν περασω την stock πριν το παω δεν θα εχω θεμα (εκτος αν κανω λαθος) και για το 1 υποθετω και δεν θα εχουμε θεμα (θα παρουν και οι XTRV αντιστοιχα τα updates)
      για το 2 που λες γερμανικη εφαρμογη, αυτη την στιγμη χρησιμοποιω της alpha bank π[που ειναι ελληνικη την εφαρμογη και της Ν26 ( αυτη την γερμανικη λες?). Δεν γινεται να κρυφτει το root απο τις επιλογες του magisk για καποιες εφαρμογες?
    • Ο/H geo_k έγραψε:

καλησπερα...ναι το κανει και χωρις την θηκη...οταν ειναι σε οριζοντια παντα θεση μδεν λειτοργει το touchscreen της οθονης....πολυ περιεργο....μηπως ειναι hardware το προβλημα???
      Βρηκα αυτο στο en.miui.com/thread-5926326-1-1.html

1. Frozen screen, Touch lag and wrong touch issue
      We have included frozen screen optimization in stable version. Touch lag and wrong touch optimization in open beta.

μηπως αυτο διορθωνει το προβλημα που εχω??/

Ο/H IOANNIS ATHENS έγραψε:

Καλησπερα,εχω το τηλεφωνο κοντα 2 μηνες και εχω ενα προβλημα περιεργο το οποιο δεν το εχω αντιμετωπισει σε κανενα αλλο τηλεφωνο μου,αυτο ειναι το πρωτο Xiaomi που εχω παρει...
      Προσωπικά δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την οθόνη και την απόκρισή της, όντας στην 10.2.2. Χωρίς τη θήκη παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα;

• Διαφήμιση
    • Ο/H drivth έγραψε:

Εδώ είμαστε ήδη στην 9.3.7 τι εννοείς?
      εγω εχω την Author: MIUI Official TeamVersion: V10.2.2.0.PEJMIXM (MIUI10 το τηλεφωνο δεν εχει ανοιχτει ο bootloader ακι φοραει την official

Ρωταω για την Coming Stable version V10.2.3.0