Διαφήμιση

Η Xiaomi ανέβασε την αναμονή για Unlock του bootloader εως και τους 2 μήνες

• Διακρίνω και πάλι μια επιθετικότητα στον λόγο σου και μια ειρωνία .

Δεν υπάρχει λόγος .

Από τη στιγμή που ευαγγελίζεσαι την ελευθερία γενικότερα καλό θα ήταν να αποδεχτείς το διαφορετικό .

Επίσης ζούμε σε ελεύθερη αγορά και έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις κάτι άλλο ανάλογα με τις ανάγκες σου .

Ο/H fog έγραψε:

Το γιατί το κάνουν οι εταιρίες είναι πασιφανές. Το γιατί το χειροκροτούν μερίδες χρηστών (που δεν έχουν μετοχές στην εκάστοτε εταιρία) είναι άξιο απορίας.
    • Ο/H derveni έγραψε:

Μα δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο είναι νομοτελειακο αυτό με την πολιτική της εταιρείας, πιστεύεις πραγματικά ότι με όσες φωνές η άρθρα η γκάλοπ η εταιρία θα αναθεωρήσει την απόφαση της ?
      Δεν με απασχολεί τι είναι και τι δεν είναι, αν θέλει να το πάει κάπου δικαίωμά της, όπως δικαίωμά μου είναι να διαθέσω τα χρήματα μου εκεί που πιστεύω ότι είναι καλύτερα για εμένα :)
    • Ας πέσουν λίγο οι τόνοι από όλους μυρίζει μπαρούτι.
      Εδώ ο καθένας καταθέτει την άποψη του να θυμίσω τον Βολταιρο και την φράση του << Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες >>.
      Εδώ ο καθένας καταθέτει την άποψη του όπως την αντιλαμβάνεται και αυτό εξέφρασα όσων αφορά εμένα και όσο ρεαλιστικά το βλέπω πιστεύω.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H derveni έγραψε:

Ας πέσουν λίγο οι τόνοι από όλους μυρίζει μπαρούτι.
      Εδώ ο καθένας καταθέτει την άποψη του να θυμίσω τον Βολταιρο και την φράση του << Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες >>.
      Εδώ ο καθένας καταθέτει την άποψη του όπως την αντιλαμβάνεται και αυτό εξέφρασα όσων αφορά εμένα και όσο ρεαλιστικά το βλέπω πιστεύω.
      Χωρίς να θέλω να επεκταθω στο θέμα διότι πιστεύω ότι έχει εξαντληθεί, ένα σχόλιο σχετικά με τον Βολταίρο.
      giati-o-volteros-den-ipe-pote-ti-frasi-diafono-me-afto-pou-les-alla-tha-iperaspisto-mechri-thanatou-to-dikeoma-sou-na-to-les-ta-isagogika-pou-lanthasmena-evale-i-viografos-tou-ke-i-signo
      9 διάσημα ρητά που...δεν τα είπαν αυτοί που νομίζουμε! | Manslife.gr

Συγνωμη για το εκτός θέματος .....
    • Ο/H Billval13 έγραψε:

Ο/H fog έγραψε:

Όλοι τις απόψεις μας αντιπαραθέτουμε και κάποιοι από μας, διεκδικούμε και το δικαίωμα να μπορούμε να τις κάνουμε πράξη στις πληρωμένες συσκευές ΜΑΣ. :)

Δε βλέπω καμία ισοπέδωση σε αυτό. Ισοπέδωση ή καλύτερα "ακούσιος" εξαναγκασμός -και ασέβεια στις ανάγκες του άλλου- είναι να απαιτώ/χαίρομαι/υποστηρίζω μια κίνηση/απόφαση που ενώ καλύπτει εμένα είτε ισχύει είτε όχι, στερεί το ΙΔΙΟ δικαίωμα στον άλλον. Γιατί συχνά ξεχνάμε ότι κάποιες φορές είμαστε το περιστέρι, αλλά ένα κλικ μακριά είναι να γίνουμε το άγαλμα :P :lol:
      προφανώς δεν έχεις διαβάσει όλα τα σχόλια ... Σίγουρα θα αναγνωρίσεις την ισοπέδωση .
      Κανένας δεν σου υποσχέθηκε ότι αγοράζοντας μια συγκεκριμένη συσκευή θα έχεις το δικαίωμα να επεμβαίνεις σε αυτή. Δεν το λέει σε κανένα όρο αγοράς , δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο που να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα για πάντα .
      Αν και κατά την γνώμη μου τα έχεις πει πολύ σωστά,ΕΔΩ είσαι λάθος και βάση αυτής της λογικής επικρατεί και η ένταση. :D

Όταν τις αγοράσαμε τις συσκευές τις αγοράσαμε με αυτήν ακριβώς την υπόσχεση! :)

Υ.Γ Προς ενημέρωση σου.
      Αν η συσκευή σου έρθει με China dev Rom
      Το ίδιο το miui έχει root switch. ;)
      You may think you can fly - but you better not try
    • Ο/H Thracia έγραψε:

Ο/H Billval13 έγραψε:

Ο/H fog έγραψε:

Όλοι τις απόψεις μας αντιπαραθέτουμε και κάποιοι από μας, διεκδικούμε και το δικαίωμα να μπορούμε να τις κάνουμε πράξη στις πληρωμένες συσκευές ΜΑΣ. :)

Δε βλέπω καμία ισοπέδωση σε αυτό. Ισοπέδωση ή καλύτερα "ακούσιος" εξαναγκασμός -και ασέβεια στις ανάγκες του άλλου- είναι να απαιτώ/χαίρομαι/υποστηρίζω μια κίνηση/απόφαση που ενώ καλύπτει εμένα είτε ισχύει είτε όχι, στερεί το ΙΔΙΟ δικαίωμα στον άλλον. Γιατί συχνά ξεχνάμε ότι κάποιες φορές είμαστε το περιστέρι, αλλά ένα κλικ μακριά είναι να γίνουμε το άγαλμα :P :lol:
      προφανώς δεν έχεις διαβάσει όλα τα σχόλια ... Σίγουρα θα αναγνωρίσεις την ισοπέδωση .Κανένας δεν σου υποσχέθηκε ότι αγοράζοντας μια συγκεκριμένη συσκευή θα έχεις το δικαίωμα να επεμβαίνεις σε αυτή. Δεν το λέει σε κανένα όρο αγοράς , δεν έχεις υπογράψει κανένα συμβόλαιο που να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα για πάντα .
      Αν και κατά την γνώμη μου τα έχεις πει πολύ σωστά,ΕΔΩ είσαι λάθος και βάση αυτής της λογικής επικρατεί και η ένταση. :D
      Όταν τις αγοράσαμε τις συσκευές τις αγοράσαμε με αυτήν ακριβώς την υπόσχεση! :)

Υ.Γ Προς ενημέρωση σου.
      Αν η συσκευή σου έρθει με China dev Rom
      Το ίδιο το miui έχει root switch. ;)
      Καμία ένταση από μέρος μου πραγματικά .

Και τις τρεις φορές που έχω αγοράσει κινητό , την πρώτη από Κίνα , τις επόμενες 2 από Ελλάδα δεν είχα τέτοια ενημέρωση .

Φαντάζομαι πως ισχύει αυτό που είπα και παραπάνω , ότι άτυπα μας έδωσαν την δυνατότητα να επεμβαίνουμε στις συσκευές .

Ακόμη όμως και έτσι να μην είναι και όντως να ισχύει αυτό που λες δεν αλλάζει η άποψη μου για τις ενέργειες της Xiaomi .

Είτε μας αρέσει είτε όχι , αυτή είναι η φυσική εξέλιξη. Καταλαβαίνω απόλυτα τον αντίλογο , είναι λογικό να θέλει κάποιος μια συσκευή ανοιχτή ώστε να μπορεί να επεμβαίνει , όπως επίσης είναι λογικό και κάποιον να μην τον ενδιαφέρει αν θα κλειδώσει ο bootloader γιατί απλά δεν είναι προγραμματιστής ή δεν έχει οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα η οποία είναι σχετική με hardware και software .

Αν τώρα , και αυτό καταλαβαίνω ότι έχει συμβεί , όλο το ζήτημα είναι ηθικό και πάλι το κατανοώ αλλά η αλήθεια είναι πως αντιλαμβάνομαι διαφορετικά ακόμη και αυτό το σκέλος .

Προσωπικά και επαγγελματικά τους ανθρώπους που με βοηθούν να εξελιχθώ τους ανταμείβω . Αν όμως δεν έχω την ίδια αντιμετώπιση δεν με απασχολεί . Έχω το δικαίωμα επιλογής .

ΜΦΧ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kyrgeo1978 έγραψε:

@Billval13 και @derveni οταν αγορασα τη συσκευη την αγορασα με την δυνατοτητα να κανω οτι θελω στη συσκευη αναγνωριζοντας οτι χανω την εγγυηση, οχι οτι δεν εχω δικαιωμα να το κανω.Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος.Το ιδιο ισχυει με τα αυτοκινητα και σχεδον με οτιδηποτε.Εφοσον δε ζηταω τα ρεστα απο την Xiaomi και την εκαστοτε εταιρεια σε περιπτωση βλαβης, κλοπης δεδομενων η για οτιδηποτε αλλο συμβει νομιζω οτι η κινηση της Xiaomi ειναι απαραδεκτη το λιγοτερο.
    • Να αναφερθεί και κάτι που δεν έχει ειπωθεί ακόμη.
      Όταν η Xiaomi ανακοίνωσε το κλείδωμα του bootloader, η δικαιολογία ήταν ότι το κάνει για την προστασία της φήμης της και του λειτουργικού απο τις πειραγμενες Rom των κινεζομαγαζων. :thumbup:

Τώρα; ?(
      You may think you can fly - but you better not try
    • Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του και δεν μπορεί κανείς να του επιβάλει κάτι άλλο.
      Αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε σ' ένα πράγμα ότι η Xiaomi όφειλε να ενημερώσει εγκαίρως ότι αλλάζει πολιτική.
      Και μη μου πει κανείς ότι τα σημάδια και τα άστρα έδειχναν άλλα. Όχι αγαπητοί μου δεν είναι έτσι.
      Πρέπει να με ενημερώσεις και εμένα που δεν ασχολούμαι ότι έχεις σκοπό να κάνεις μια τόσο σημαντική αλλάγη.
      Πρέπει να σέβεσαι όλους τους πελάτες σου.
      Δεν ξέρει δηλαδή η Xiaomi, ότι μια μεγάλη μερίδα πελατών της που δεν ζουν στην Κίνα αγοράζουν τις κινέζικες εκδόσεις είτε για να περάσουν τις global εκδόσεις είτε για developing;
      Έχει γεμίσει όλος ο κόσμος μπρίκια.
      Πριν αγοράσω μια συσκευή πρέπει να ξέρω τι θα πάρω και τι επιλογές έχω.
      Αν δεν μου κάνει να δώσω τα ωραία μου λεφτουδάκια αλλού.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kyrgeo1978 έγραψε:

Αλλά νομίζω ότι όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε σ' ένα πράγμα ότι η Xiaomi όφειλε να ενημερώσει εγκαίρως ότι αλλάζει πολιτική.
      Αυτό ακριβώς είναι και το μεγαλύτερο λάθος της...

Όλα τα υπόλοιπα είναι πάνω-κάτω τα ίδια αλλά από διαφορετική οπτική σκοπιά :)