Διαφήμιση

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

• Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H chief έγραψε:

οπότε να βρεθείς με κινητό china version, global rom και locked bootloader?
      Τσου ! :P Πλέον εάν κλειδώσεις τον bootloader σε china version με global rom = hardbrick = πρέπει να βρεις authorized edl account :)
      Αυτό είναι σίγουρο;
      Εγώ ξέρω ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε όσους έχουν unofficial ξεκλείδωτο bootloader.
      Έχω διαβάσει από πολλούς με official ξεκλείδωτο bootloader που είχαν κλειδώσει σε global και είχε κολλήσει το κινητό τους στο recovery προβάλλοντας το μήνυμα "this miui version cannot be installed on this device", μπορούσαν μετά όμως βάζοντας το κινητό σε fastboot mode να ξεκλειδώσουν άμεσα το κινητό με το Mi Unlock tool και να μπουτάρει κανονικά.

Edit: Τώρα πρόσεξα ότι απαντάς γι' αυτό παρακάτω.
      Υπάρχουν δηλαδή άτομα πoυ είχαν official ξεκλείδωτο bootloader και μετά δεν μπόρεσαν να μπουν σε fastboot και να ξεκλειδώσουν;
    • Αρα εμεις με china version περιμενουμε το ξεκλειδωμα και βαζουμε Global rom με ξεκλειδωτο bootloader και τελειωνει η δουλεια....magicsk για το root και μεγαλη προσοχη στην αλλαγη απο dev σε stable να μην γινει downgrade...

Καπως ξεκαθαριζουν τα πραγματα....(περνανε και οι μερες για το unlock) :p
    • Καλά τα λες, αλλά αν κλειδώσει από μόνο του σε κάποια αναβάθμιση θα brickαρει.
      Μόνο αν ισχύει αυτό με το ξεκλείδωμα με δικό σου λογαριασμό υπάρχει ελπίδα... Ο χρόνος θα δείξει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Καλά τα λες, αλλά αν κλειδώσει από μόνο του σε κάποια αναβάθμιση θα brickαρει.
      Μόνο αν ισχύει αυτό με το ξεκλείδωμα με δικό σου λογαριασμό υπάρχει ελπίδα... Ο χρόνος θα δείξει.

Καθε παρασκευη τσεκαρεις το forum ποιος θα ειναι ο γενναιος να το ρισκαρει...
      Το προβλημα θα ειναι μην βγει καμια λαθος ROM και την παρει πισω η xiaomi οπως εκανε παλιοτερα... :P
    • Ο/H georgezaf έγραψε:

Το προβλημα θα ειναι μην βγει καμια λαθος ROM και την παρει πισω η xiaomi οπως εκανε παλιοτερα...
      Για μια εβδομάδα την λούζεσαι χωρίς Ultrex με πιτυρίδα.
    • Πάντως για να καθησυχάσουμε τα πλήθη, η 8.9.13 με Global source έγινε ήδη flash σε 2-3 συσκευές κινέζικης προέλευσης χωρίς προβλήματα (όπως ήταν και ψιλοαναμενόμενο).
    • Σε ένα κόσμο που έχει παγκοσμιοποιηθει και ζει εποχές ελεύθερης διακίνησης ανθρωπων και ιδεων κάτι κινέζικα απολιθώματα βγάζουν ξεχωριστά China και Global κινητά τα οποία καθίστανται ξαφνικά άχρηστα για τον αγοραστη τους επειδή θέλει να τα φέρει στα μέτρα και τις ανάγκες του.
      Και βλεπω ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν τελικοί καταναλωτές που τους δικαιολογούν.

Καταρχήν να πω πως πιστευω ότι σε ευρωπαϊκό δικαστήριο η εταιρεία θα έτρωγε τη σφαλιάρα της κατάμουτρα. Οπως πολλοι αλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας από την Αμερική.
      Από που να ξεκινησω; Από το γεγονός ότι σου απαγορεύει να δουλέψεις όπως εσύ θέλεις τη συσκευή που αγόρασες και μετατρέπει την πώληση ουσιαστικά σε ενοικίαση με καταχρηστικούς όρους υπέρ του πωλητή και σε βάρος του αγοραστή; Η Apple επειδή αναπτύσσει και κάποιο λογισμικό καλύπτεται από αυτή τη δικαιολογία και ο χρήστης γνωρίζει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική της εταιρίας για αυτό την αποφεύγει. Η Xiaomi που σου πουλάει Android που είναι ελεύθερο λογισμικό και μέχρι χθες σου έλεγε με τις συσκευές μου έχεις ελευθερία πως σε μια νύχτα σου λέει θέλω να γίνω Apple; Πες από την 1/1/19 αλλάζω τακτική όχι αναδρομικά.
      Επίσης ουσιαστικά υφίσταται παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων του καταναλωτή η οποια πιθανώς μπορεί να δώσει και μελλοντική παραβίαση του GDPR αν χρησιμοποιηθούν αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν μπορεί καμια εταιρεια να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως το software που τρέχεις εσύ στο κινητό σου. Hardware σου πούλησε. Απο εκει και περα κάνεις ότι θέλεις όμως, δικό σου είναι το κινητό γιατί να σε παρακολουθεί; Αντί να κάνει το ξεκλείδωμα και την ελευθερία της συσκευής ευκολότερα βάζει 60 και ίσως και παραπάνω μέρες αναμονή; Και στερεί και το δικαιωμα του downgrade; Ας τα στέλνει ξεκλειδωτα και όποιος θέλει να τα κλειδώνει στην τελική.

Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρείας είναι να πει κύριε το hardware που σου πούλησα εφόσον δεν συνοδεύεται από software που εγώ κρίνω συμβατό χάνει κάθε εγγύηση. Το ξεκλειδωσες; Με γεια σου και χαρά σου αλλά εγώ πλέον δεν σου παρέχω καμία εγγύηση. Απολυτο δικιο θα ειχε ετσι. Όχι να παρακολουθεί πλαγίως το τηλέφωνο που η ίδια σου πούλησε και να το καθιστά λειτουργωντας εκδικητικά άχρηστο για τον ιδιοκτήτη του. Αυτό είναι ο ορισμός του φασισμού.

Αγόρασα το Nissan μου από την επίσημη αντιπροσωπεία. Ήθελα να το κάνω υγραέριο. Η εταιρεία που μου το πούλησε μου είπε - ορθότατα - ότι χάνω κάθε εγγύηση. Το αποδέχθηκα είναι απολυτως λογικο. Αλλά για λογους οικονομιας τελικα επέλεξα να προχωρήσω στην αλλαγή καυσίμου. Το αυτοκίνητο μου όμως δεν ακινητοποιήθηκε από την Nissan επειδή πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε χρήση από εμένα και το λειτουργώ όπως θέλω.

Το ίδιο με το αυτοκίνητο ισχύει και για οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να αγοράσει κάποιος κάτι και να το φέρει στα μέτρα του. Ή να το πάρει μαζί του σε μια άλλη χώρα. Η να το πουλήσει στο ebay. Μπορει να πας και ενα ταξιδι στην Κίνα και να αγοράσεις ένα τηλέφωνο. Ο σύγχρονος κόσμος έτσι λειτουργεί. Η τεχνολογία παραμετροποιειται στα μέτρα του χρήστη και από όπου και να αγοράσεις κάτι επώνυμο θα πρέπει να λειτουργεί. Όχι να ψάχνεις Global, China και Arb. Αυτά είναι ανοησίες.

Τα τέσσερα τελευταία κινητά μου ήταν Xiaomi. Με ειχε εξιταρει από την αρχή αυτό το παιχνίδι με το διαρκές φλασαρισμα καινούριων Rom. Για αυτό είμαι και εδώ άλλωστε.
      Όμως αυτό ήταν. Τέλος η εταιρεία για μένα. Οι πρακτικές της είναι αυταρχικές και γελοίες.
      Οφείλω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής και πολίτης του σύγχρονου κόσμου. Θα υπάρξουν και αλλού πορτοκαλιές είμαι σίγουρος. Εδώ θα είμαστε και θα τις βρούμε.

Σόρρυ για το σεντόνι. Καλημέρα!!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H sat έγραψε:

Σε ένα κόσμο που έχει παγκοσμιοποιηθει και ζει εποχές ελεύθερης διακίνησης ανθρωπων και ιδεων κάτι κινέζικα απολιθώματα βγάζουν ξεχωριστά China και Global κινητά τα οποία καθίστανται ξαφνικά άχρηστα για τον αγοραστη τους επειδή θέλει να τα φέρει στα μέτρα και τις ανάγκες του.
      Και βλεπω ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν τελικοί καταναλωτές που τους δικαιολογούν.

Καταρχήν να πω πως πιστευω ότι σε ευρωπαϊκό δικαστήριο η εταιρεία θα έτρωγε τη σφαλιάρα της κατάμουτρα. Οπως πολλοι αλλοι κολοσσοί της τεχνολογίας από την Αμερική.
      Από που να ξεκινησω; Από το γεγονός ότι σου απαγορεύει να δουλέψεις όπως εσύ θέλεις τη συσκευή που αγόρασες και μετατρέπει την πώληση ουσιαστικά σε ενοικίαση με καταχρηστικούς όρους υπέρ του πωλητή και σε βάρος του αγοραστή; Η Apple επειδή αναπτύσσει και κάποιο λογισμικό καλύπτεται από αυτή τη δικαιολογία και ο χρήστης γνωρίζει ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη τακτική της εταιρίας για αυτό την αποφεύγει. Η Xiaomi που σου πουλάει Android που είναι ελεύθερο λογισμικό και μέχρι χθες σου έλεγε με τις συσκευές μου έχεις ελευθερία πως σε μια νύχτα σου λέει θέλω να γίνω Apple; Πες από την 1/1/19 αλλάζω τακτική όχι αναδρομικά.
      Επίσης ουσιαστικά υφίσταται παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων του καταναλωτή η οποια πιθανώς μπορεί να δώσει και μελλοντική παραβίαση του GDPR αν χρησιμοποιηθούν αυτά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν μπορεί καμια εταιρεια να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα όπως το software που τρέχεις εσύ στο κινητό σου. Hardware σου πούλησε. Απο εκει και περα κάνεις ότι θέλεις όμως, δικό σου είναι το κινητό γιατί να σε παρακολουθεί; Αντί να κάνει το ξεκλείδωμα και την ελευθερία της συσκευής ευκολότερα βάζει 60 και ίσως και παραπάνω μέρες αναμονή; Και στερεί και το δικαιωμα του downgrade; Ας τα στέλνει ξεκλειδωτα και όποιος θέλει να τα κλειδώνει στην τελική.

Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ και αναφαίρετο δικαίωμα της εταιρείας είναι να πει κύριε το hardware που σου πούλησα εφόσον δεν συνοδεύεται από software που εγώ κρίνω συμβατό χάνει κάθε εγγύηση. Το ξεκλειδωσες; Με γεια σου και χαρά σου αλλά εγώ πλέον δεν σου παρέχω καμία εγγύηση. Απολυτο δικιο θα ειχε ετσι. Όχι να παρακολουθεί πλαγίως το τηλέφωνο που η ίδια σου πούλησε και να το καθιστά λειτουργωντας εκδικητικά άχρηστο για τον ιδιοκτήτη του. Αυτό είναι ο ορισμός του φασισμού.

Αγόρασα το Nissan μου από την επίσημη αντιπροσωπεία. Ήθελα να το κάνω υγραέριο. Η εταιρεία που μου το πούλησε μου είπε - ορθότατα - ότι χάνω κάθε εγγύηση. Το αποδέχθηκα είναι απολυτως λογικο. Αλλά για λογους οικονομιας τελικα επέλεξα να προχωρήσω στην αλλαγή καυσίμου. Το αυτοκίνητο μου όμως δεν ακινητοποιήθηκε από την Nissan επειδή πραγματοποιήθηκε αυτή η αλλαγή. Εξακολουθεί να βρίσκεται σε χρήση από εμένα και το λειτουργώ όπως θέλω.

Το ίδιο με το αυτοκίνητο ισχύει και για οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να αγοράσει κάποιος κάτι και να το φέρει στα μέτρα του. Ή να το πάρει μαζί του σε μια άλλη χώρα. Η να το πουλήσει στο ebay. Μπορει να πας και ενα ταξιδι στην Κίνα και να αγοράσεις ένα τηλέφωνο. Ο σύγχρονος κόσμος έτσι λειτουργεί. Η τεχνολογία παραμετροποιειται στα μέτρα του χρήστη και από όπου και να αγοράσεις κάτι επώνυμο θα πρέπει να λειτουργεί. Όχι να ψάχνεις Global, China και Arb. Αυτά είναι ανοησίες.

Τα τέσσερα τελευταία κινητά μου ήταν Xiaomi. Με ειχε εξιταρει από την αρχή αυτό το παιχνίδι με το διαρκές φλασαρισμα καινούριων Rom. Για αυτό είμαι και εδώ άλλωστε.
      Όμως αυτό ήταν. Τέλος η εταιρεία για μένα. Οι πρακτικές της είναι αυταρχικές και γελοίες.
      Οφείλω να υπερασπιστώ τα δικαιώματα μου ως καταναλωτής και πολίτης του σύγχρονου κόσμου. Θα υπάρξουν και αλλού πορτοκαλιές είμαι σίγουρος. Εδώ θα είμαστε και θα τις βρούμε.

Σόρρυ για το σεντόνι. Καλημέρα!!
      εν μερει εχεις ενα δικιο, και συμφωνω..!

ομως απο την αλλη, για να κανω λιγο τον συνηγορο του "διαβολου", πρεπει να συνυπολογισεις οτι

1 η ΧΙΑΟΜΙ στην ευρωπη και αλλου -εκτος Κινας και Ινδιας- φτιαχνει εκδοσεις Global ωστε να ειναι και συμβατο το Hardware (π.χ. Β20 band) με ολες τις χωρες. οταν εμεις, μεσω των κινεζομαγαζων εχουμε αγορασει ολες τις Κινεζικες εκδοσεις που εχουν βγει, με custom unofficial "global" ROM, και μετα αρχιζουν τα προβληματα, δεν μας φταιει η ΧΙΑΟΜΙ.

2 επειδη κανεις συγκρισεις με αυτοκινητα -που προσωπικα τις θεωρω ατυχεις-, οταν αγοραζεις μια συσκευη, δεν ερχεται noOS ωστε να μπορεις να βαλεις ο,τι λειτουργικο γουσταρεις επανω...!! ερχεται και με λειτουργικο αλλα και με UI..!! αρα πληρωνεις και για αυτα (σιγα μην ειναι free, που λενε...!!) και πρεπει να υπαρχει μια "συμβατοτητα" και ευρυθμη λειτουργια με το Hardware. πως θα συμβει αυτο, οταν τα κινεζομαγαζα περνανε οποιαδηποτε Custom Rom βρουνε..? και μετα ο αδαης αγοραστης που...."καπου ακουσε οτι τα Xiaomi ειναι καλα" και αγορασε, αρχιζουν και κανουν τα δικα τους λογω της ROM? ποιον θα κατηγορησει?
      και μην λαμβανεις υποψη σου μονο τα μελη του Miui.gr που εχουν μια Α γνωση και μια καθοδηγηση-υποστηριξη απο το φορουμ. για σκεψου ποσοι απ' εξω εχουν τετοιες συσκευες?

συμφωνω βεβαια οτι οι ανακοινωσεις προηγουνται της εκτελεσης....!!! κι εγω δεν βλεπω να ξαναγοραζω XIAOMI, αλλα παρ΄ολα αυτα, δεν σημαινει οτι δεν ειναι καλες συσκευες (ακομα...τουλαχιστον!!).
    • Αγαπητέ @sat ,αν και το παράδειγμα του Nissan δεν είναι και τόσο συμβατό να είσαι σίγουρος ότι εάν το αυτοκίνητο μπορούσες να το πάρεις μόνο σου(λέμε τώρα) απευθείας από Ιαπωνία με τιμή χώμα σε σχέση με εδώ και στην Ελλάδα αυτό το έκανε μεγάλο ποσοστό η μαμά εταιρεία για να στηρίξει την εδώ αντιπροσωπεία θα έβρισκε τρόπο να σου κάνει την ζωή δύσκολη
    • Ο/H sat έγραψε:

Ανέφερε μου έναν τεχνολογικό κολοσσό ο οποίος έφαγε σφαλιάρα κατάμουτρα επειδή άλλαξε πολιτική σχετικά με την ασφάλεια του Hardware/software της.

Τώρα στα υπόλοιπα που αναφέρεις θα ήταν σωστά αν πούλαγε την συσκευή freeOS (μόνο το hardware) όπως γίνεται σε PC τα οποία έρχονται χωρίς λειτουργικό και πέρνα εσύ ότι σου αρέσει, αλλά η εγγύηση καλύπτει μόνο αυτό όχι οτιδήποτε προκλήθηκε από software.

Από την στιγμή λοιπόν που στο πουλάει και αγοράζεις το τηλέφωνο με δικό της λειτουργικό με το που το ενεργοποιείς σου ζητάει να αποδεχτής όρους και χρήσεις πριν το χρησιμοποιήσεις τους οποίους και αποδέχεσαι (όχι εσύ προσωπικά) χωρίς το 90% να διαβάζει ποτέ τι ακριβώς γράφουν και συνεχίζεις, τότε ναι και διαγνωστικά τρέχει και παρακολουθεί κινήσεις και από όλα.

Είναι ουτοπικό να είσαι συνδεδεμένος στο δίκτυο και να θεωρείς ότι δεν παρακολούθησε και ότι μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό (πάντα μιλάμε για τον μέσω χρήστη και όχι για την μειοψηφία).
    • Και τα πισι και τα λάπτοπ έρχονται με προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα μπορείς όμως με ένα φορμάτ να βάλεις ότι γουστάρεις. Δεν μιλάω μόνο για ΟΕΜ αλλά και για κουτιά και λάπτοπ HP, Lenovo,Dell κτλ. που όποτε θελήσεις αλλάζεις λειτουργικό. Και μάλιστα στα σάιτ τους υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις drivers ανά πάσα στιγμή. Σε βοηθούν στην παραμετροποίηση δηλαδή. Μόνο η Apple δεν το έκανε και είχε μερίδιο αγοράς της πλάκας στους υπολογιστές.

Το παράδειγμα με το αυτοκίνητο ήταν τραβηγμένο αλλά το ανέφερα για να δώσω έμφαση στη δυνατότητα παραμετροποίησης κάθε τεχνολογικού προιόντος στα μέτρα του αγοραστή. Αυτό είναι το ζητούμενο για μένα..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H vanni έγραψε:

αν πούλαγε την συσκευή freeOS (μόνο το hardware) όπως γίνεται σε PC τα οποία έρχονται χωρίς λειτουργικό και πέρνα εσύ ότι σου αρέσει, αλλά η εγγύηση καλύπτει μόνο αυτό όχι οτιδήποτε προκλήθηκε από software.
      Αν και offtopic... το συγκεκριμένο ΔΕΝ ίσχυε πάντα. Πριν 15 και κάτι χρόνια δεν υπήρχε υπολογιστής freeos, όλοι έρχονταν με προεγκατεστημένα windows. Χρειάστηκαν πολλοί αγώνες στους αντίστοιχους κύκλους από linuxάδες, είτε να μην έχει os, είτε αν δεν δεχόσουν την πολιτική "αφού είναι προεγκατεστημένο, είμαι υποχρεωμένος να το πληρώσω ΚΑΙ να το χρησιμοποιήσω".
      Η αρχή έγινε με απόφαση δικαστηρίου της Αυστραλίας, όπου αν δεν δεχόσουν την άδεια και δεν ενεργοποιούσες τα windows, έπρεπε να σου επιστραφεί η αξία τους.
      Από κει και πέρα και για ένα μακρύ χρονικό διάστημα, χρήστες linux από όλες τις χώρες κάναμε ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Και έτσι σήμερα μπορείς να βρεις υπολογιστή χωρίς λειτουργικό ή και με προεγκατεστημένο linux.
      Αν θα κρατήσει; Εξαρτάται από τη νέα γενιά χρηστών. Αν θα τους ενδιαφέρει η ελευθερία να χρησιμοποιούν ότι πληρώνουν όπως θέλουν -με όλες τις νόμιμες συνέπειες φυσικά- ή αν θα κάνουν ότι θέλει η κάθε εταιρία.