Διαφήμιση

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

• Καλημέρα,

θα ήθελα να προσθέσω κάτι στην κουβέντα της αγοράς κινητού Xiaomi από Κίνα αντί από τον "επίσημο" αντιπρόσωπο (το επίσημος είναι με "" γιατί αμφιβάλλω ότι είναι αντιπρόσωπος ίσως πιο σωστό θα ήταν επίσημος εισαγωγέας λαμβάνοντας υπόψη ότι εισάγει συγκεκριμένα μοντέλα). Θα σας δώσω λοιπόν το παράδειγμα του δικού μου κινητού Mi Max PRO το οποίο όπως και το απλό Mi Max δεν το έφερε ποτέ ο "επίσημος" αντιπρόσωπος. Αν λοιπός κάποιος ήθελε ένα κινητό με μεγάλη (αν όχι τεράστια) οθόνη δεν είχε άλλη επιλογή (προφανώς το Mi MIX είναι άλλη κατηγορία κινητού). Ο "επίσημος" λοιπόν αντιπρόσωπος προφανώς επέλεξε να μην έχει διαθέσιμη την εν λόγω συσκευή, οπότε η επιλογή ήταν είτε παραγγελία από Κίνα απευθείας είτε σκρουτζομάγαζο που και αυτά από Κίνα τα εισάγουν. Προφανώς η γνωστή εταιρεία δεν έφερε στην Ελλάδα ούτε το Mi Max 2 και πιθανολογώ ότι δεν θα φέρει ούτε το Mi Max 3 που ζαχαρώνω από τον Ιούλιο. Οπότε τι επιλογή έχει ένας καταναλωτής που θέλει να αγοράσει το εν λόγω κινητό? Θα αγοράσει είτε από σκρουτζομάγαζο είτε από Κίνα προσέχοντας (ει δυνατόν) η συσκευή να είναι GLOBAL.

Νομίζω λοιπόν ότι η Xiaomi αντί να ασχοληθεί με τους αντιπροσώπους-εισαγωγείς πετάει το μπαλάκι στους καταναλωτές και αυτό είναι που εμένα προσωπικά με ενοχλεί.
    • Μην ξεχνάτε οτι ορισμένες συσκευές της Xiaomi δεν βγαίνουν σε Global version οπότε τυπικά είναι ακατάλληλες για την Ελλάδα. Λογικό είναι λοιπόν να μην έρχονται επίσημα.

Το Mi Max 3 αν πιστέψω το GsmArena έχει τις κατάλληλες μπάντες για Ευρώπη οπότε πρέπει λογικά να εισαχθεί εκτός αν η Xiaomi δεν το προορίζει καθόλου για Ευρώπη.

Κοινώς δεν είναι τόσο απλό το θέμα, ο παραεισαγωέας κάνει οτι του κατέβει, ο επίσημος έχει υπογράψει συμβόλαιο με όρους με την Xiaomi.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Διαφήμιση
    • Εντέλει νομίζω ότι πρόβλημα θα έχουν όσοι:

1. με China edition τηλέφωνο,
      2. αγορασμένο από αρχές 2018 και εντεύθεν,
      3. με κλειδωμένο bootloader,
      4. πέρασαν Global ROM

Αυτά καταλαβαίνω από όσα λέει στο en.miui.com ένας από τους Moderator του επίσημου Global Forum της Xiaomi
      Διορθώστε με αν κάνω λάθος
    • Αυτό ακριβώς λέει...το κακό είναι που εάν τύχει και κλειδώσεις κατά λάθος, μετά δεν μπορείς να επαναφέρεις την συσκευή αν δεν έχεις edl authorized account + δεν δίνει τέτοια έγκριση η xiaomi.
    • Καλημέρα και απο εμένα, κάτοχος ενός Mi Note 3 παραλαβή απο Banggood ήρθε με global rom όπως γίνεται συνήθως. Μετα τα τελευταία γεγονότα εχω πραγματικά φοβηθεί γιατι εκτός απο το δικό μου εχω αγοράσει και αλλα 3 Redmi Note 4X σε συγγενικά μου πρόσωπα. Αρα μιλάμε για China version κινητά με global roms. Τι θα πρέπει να κανω απο εδω και πέρα με αυτά? Να μη ξανακάνω ποτέ updates? Να ξεκλειδώσω και να περάσω china rom και μετα κλείδωμα? Να μη κάνω τίποτα και απλά να περιμένω τις εξελίξεις? Ευχαριστώ !!
    • Είναι με κλειδωμένο bootloader?
      Αν και λόγω του ότι δεν είναι φετινά μοντέλα νομίζω ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα
    • Διαφήμιση
    • Προς το παρών το πρόβλημα σε συσκευές που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2018...όχι σε πιο παλιές...αν θες να είσαι ήσυχος, ξεκλείδωσε τον bootloader με ατομικά mi account σε όλες τις συσκευές που έχεις :)
    • Ρώτησα στο επίσημο en.miui.com για το Mi5. Κανένα πρόβλημα μου είπαν. Και όντως πήρα εχθές αναβάθμιση από miui 9 (global stable) σε miui 10 (πάλι global stable) και ούτε ARB ούτε brick.

Πρέπει (δεν βάζω το χέρι μου στην φωτιά) να ισχύει ΜΟΝΟ για συσκευες του 2018 και μετά.
      Υ.Γ. Την πουτ@νατηνΚλητική ουτε αυτήν την χρειαζόμαστε πλέον; X(
    • Αν κάνω unlock θα μπορώ να κανω τυχόν updates? θα έχω playstore? Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλα δεν είμαι και ο πιο σχετικός.
    • Διαφήμιση
    • Οι συσκευές έχουν χαρακτηριστικά και από θέμα hardware, αυτό που διαφοροποιεί μια global έκδοση είναι η B20, που στην τελική είναι επιλογή του καθενός αν τη χρειάζεται.
      Το android, σα λειτουργικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου και όσο αφορά εμάς, έχει ελληνική μετάφραση.
      Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός, μπορούμε να έχουμε οποιαδήποτε συσκευή (με ταχύτητες internet στην χειρότερη ως H+ ή 4G, ανάλογα τον πάροχο).

Όταν η xiaomi αποφασίζει να φτιάξει το δικό της περιβάλλον, αν μη τι άλλο, είναι υποχρεωμένη να εφοδιάζει τη συσκευή με το λειτουργικό για την περιοχή που το προορίζει. Ωραία ως εδώ.
      Το να δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κινητό οπουδήποτε, αν αποφασίσει ο κάτοχος να το έχει με custom miui roms ή aosp, είναι το αμέσως καλύτερο που μπορεί να κάνει, αφού η ίδια δεν μπορεί να το υποστηρίξει, δίνοντας δυνατότητα ξεκλειδώματος του bootloader. Εδώ είμασταν ως τώρα και όλα καλά.

Το να μη μπορεί όμως μια εταιρία να βρει τρόπο να ελέγχει/εξασφαλίζει πως θα φτάσει η συσκευή της στον αγοραστή και να ταλαιπωρεί/περιορίζει/ζημειώνει οικονομικά αυτόν που της έδωσε τα ωραία του λεφτά, είναι τεράστιο λάθος. Τα κινητά που πουλιούνται απο κινεζομάγαζα, skroutz κλπ. δεν της τα κλέψαν, η ίδια τα προμηθεύει. Ας βρει τρόπο με αυτούς να θέσει τους όρους της, αν θέλει να είναι σοβαρή και να σέβεται τους πελάτες της.

Στην τελική είναι αναποτελεσματικό και ανήθικο να σου φταίει ο "γάιδαρος" και να χτυπάς το "σαμάρι".