Διαφήμιση

Xiaomi και Google Safety

• μα αυτό δεν σου έγραψα και ρώτησα με τα screenshot, άσχετα τι λέει στις ρυθμίσεις ότι δεν είναι η συσκευή πιστοποιημένη όταν κατεβάζω εφαρμογές περνάει από το play protect

οπότε ξανά ρωτάω γιατί πρέπει να γράφει στις ρυθμίσεις αν είναι η συσκευή πιστοποιημένη;
    • εγώ δεν ζήτησα να το φτιάξω εγώ ρώτησα ποια είναι η χρησιμότητα του να γράφει στις ρυθμίσεις ότι η συσκευή είναι πιστοποιημένη, το λινκ που μου έδωσες γράφει αυτό ακριβώς που λέω δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο το να το γραφεί στις ρυθμίσεις.
    • Διαφήμιση
    • ενημερωτικο ειναι ρε συ για να σου πει οτι κατι τρεχει με την συσκευη σου η οτι εχει custom rom η ξεκλειδωτο bootloader.
    • ακριβώς επειδή είναι ενημερωτικό είναι λάθος να λέμε ότι αν δεις στις ρυθμίσεις κάτω κάτω ότι η συσκευή σου δεν είναι πιστοποιημένη κάτι τρέχει με το κινητό σου, δεν τρέχει τίποτα απολύτως μια χαρά είναι και μια χαρά δουλεύει.

Για να έχεις όντως πρόβλημα θα πρέπει να δεις warning στο αρχικό setup της συσκευής και να μην σε αφήνει να περάσεις το google account σου. Άπαξ και περάσει το google account στην συσκευή τότε ότι και να γράφει στις ρυθμίσεις του play store δεν έχεις κανένα θέμα.
    • δεν δουλευει μια χαρα αν δουλευε δεν θα στο εβγαζε οπως κανει του @alvin1983

Uncertified status may lead to some restrictions on specific apps (saying Netflix).
      It is not only judged by SafetyNet status but also some build props in your ROM.

το ξεχειλωσαμε νομιζω το νημα νομιζω οτι το εξηγησα
      αν νομιζεις οτι ειναι ολα οκ δικο σου θεμα.αστο οπως ειναι.
    • επιμένεις κιόλας και μάλιστα λες ότι δεν δουλεύει και σωστά η συσκευή μου μάλιστα, καλό θα ήταν πριν γράψουμε κάτι να προσέχουμε ή να διαβάζουμε και αυτά που παραθέτουμε. όχι τίποτα άλλο γιατί διαβάζουν και άλλοι που δεν γνωρίζουν 5 πράγματα

Your device will still say it is uncertified in the Google Play Store settings. This is normal. All this fix does is white-list your uncertified device so you can still use Google apps and services.

από το λίνκ που μου έδωσες να διαβάσω

όντως το ξεχειλώσαμε οπότε σταματάω εδώ απλά από τις 186 εφαρμογές που έχει η συσκευή μου συμπεριλαμβανομένου και του netflix που παράθεσες όλες δουλεύουν.
    • Διαφήμιση
    • Για να τελειώνουμε μια και καλή με τις πιστοποιήσεις, τα Safetynet κτλ.

Μια πιστοποιημένη συσκευή από την Google, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί υπηρεσίες που βασίζονται στο API του SafetyNet (πχ Android Pay), το οποίο χρησιμοποιούν ΚΑΙ κάποιες εφαρμογές προκειμένου να μπορούν να δουλεύουν στη συσκευή. Αν μια συσκευή ΔΕΝ είναι πιστοποιημένη, τότε οι εν λόγω εφαρμογές ΔΕΝ θα προσφέρονται/εμφανίζονται καν στο Play Store για να γίνουν download και install. Παραδείγματα τέτοιων εφαρμογών: Pokemon GO, Netflix. Επίσης ορισμένες τραπεζικές εφαρμογές δεν δουλεύουν σε μη πιστοποιημένες συσκευές, καθώς και κάποιες άσχετες εφαρμογές (πχ η εφαρμογή της Cosmote TV GO). Στην Ελλάδα μια τέτοια είναι η εφαρμογή της Πειραιώς αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν χρησιμοποιεί το SafetyNet validation ή κάνει ελέγχους από μόνη της.

Πάμε τώρα στο ζουμί. Τι χρειάζεται μια ROM για να είναι πιστοποιημένη. Το βασικό είναι να διατηρείται η ακεραιότητα του /system partition (άρα να μην υπάρχει εγκατεστημένος root manager ή αν υπάρχει να μην αλλάζει βασικά πράγματα στο /system που "σπάνε" το Basic Integrity έλεγχο), να εμφανίζεται ως secure (ro.secure=1 property στα props), να μην έχει δικαιώματα για debug (ro.debuggable =0), να είναι τύπου user και release keys (ro.build.type και ro.build.tags) και να μην σπάει το enforcing SELinux policy (ro.build.selinux). Τέλος θα πρέπει να διαθέτει ένα πιστοποιημένο "δακτυλικό αποτύπωμα" (ro.build.fingerprint, ro.bootimage.build.fingerprint, ro.vendor.build.fingerprint). Πιστοποιημένα δακτυλικά αποτυπώματα έχουν κατά 99.9% μόνο οι επίσημες ROM, τις οποίες οι εκάστοτε εταιρείες στέλνουν στη Google, προκειμένου να λάβουν την πιστοποίηση. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι, οποιαδήποτε custom ROM (και ναι η XTRV είναι μία από αυτές) ΔΕΝ μπορεί να πιστοποιηθεί και να περάσει SafetyNet, ακόμα και αν δεν είναι rooted, μιας και δεν διαθέτει πιστοποιημένο fingerprint.

Πως μετατρέπουμε τώρα μια μη πιστοποιημένη ROM σε πιστοποιημένη. Μετά το φλασάρισμα της ROM, φλασάρουμε Magisk, ο οποίος είναι ένας systemless root manager, κοινώς ΔΕΝ εγκαθίσταται στο /system partition (έχει δικό του image στο /data/adb/magisk.img το οποίο και κάνει αυτόματα mount σε κάθε reboot), ΔΕΝ πειράζει οτιδήποτε από το /system partition, απλά κάνει map και redirect όλα τα αρχεία και τα folders του /system σε ένα δικό του mirror το οποίο είναι εγγράψιμο, ώστε να κάνεις τις οποιεσδήποτε αλλαγές ή να αντικαθιστά αρχεία του συστήματος με αυτά των modules του. Έτσι διατηρεί την ακεραιότητα του συστήματος (Basic Integrity). Από εκεί και πέρα όπως σωστά έγραψε ο φίλτατος @Germak, θα χρειαστούμε και ένα πιστοποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα που θα εμφανίζει στην Google τη ROM μας και κατ' επέκταση τη συσκευή μας, σαν να είναι επίσημη (άσχετα αν δεν είναι). Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό, ένας εκ των οποίων είναι να αλλάξουμε με το "χέρι" το build.prop αρχείο της συσκευής (ΚΑΜΙΑ σχέση με το prop του recovery όπως γράφτηκε) και να το κάνουμε push στη συσκευή μέσω πχ ADB, αλλά μακράν ο ευκολότερος τρόπος είναι να κατεβάσουμε από το Magisk, το module MagiskHide Props Config (θα χρειαστεί να εγκαταστήσουμε και το Terminal Emulator app από το Play Store), το οποίο μας επιτρέπει να επιλέξουμε ένα πιστοποιημένο fingerprint συσκευής από μια μεγάλη λίστα και επίσης φτιάχνει και όσα άλλα δυνητικά "επικίνδυνα" prop values, όπως αυτά που ανέφερα στην προηγούμενη παράγραφο. Επίσης μας επιτρέπει γενικά να αλλάξουμε ότι θέλουμε στο build.prop, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ακεραιότητα του συστήματος. Ένα reboot αργότερα και ένα clear Play Store data αργότερα και είμαστε πιστοποιημένοι στην custom ROM μας. Έτσι απλά. Για να το επιβεβαιώσουμε, μπορούμε να μπούμε στον Magisk Manager και να πατήσουμε στο κουμπί ελέγχου του SafetyNet, ενώ είμαστε συνδεδεμένοι στο Internet, είτε μέσω δεδομένων, είτε μέσω Wi-Fi (θα πρέπει να βγαίνει πράσινο και το BasicIntegrity check και το CTS Profile check) και εν συνεχεία να μπούμε στο Play Store και να δοκιμάσουμε στην αναζήτηση αν πχ μπορούμε να δούμε την εφαρμογή του Netflix. Αν μπορούμε να τη δούμε, είμαστε ok και στις ρυθμίσεις μια χαρά πιστοποιημένους θα μας γράφει.

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Το ότι η συσκευή μας μπορεί να εμφανίζεται ως πιστοποιημένη μέσω των "μαιμουδιών" που περιέγραψα στην προηγούμενη παράγραφο ΔΕΝ σημαίνει απαραίτητα, ότι ΟΛΕΣ οι εφαρμογές που απαιτούν πιστοποίηση και κάνουν έλεγχος γνησιότητας SafetyNet θα δουλέψουν. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι πχ η συσκευή μας δεν είναι rooted. Κλασσικό παράδειγμα αποτελεί το Pokemon GO, το οποίο ψάχνει στα εγκατεστημένα πακέτα της συσκευής να βρει αν είναι εγκατεστημένος ο Magisk Manager και φυσικά αν τον βρει, απλά δεν τρέχει. Γι' αυτό άλλωστε προστέθηκε πρόσφατα η επιλογή στο Magisk να μπορείς να κάνεις re-package την εφαρμογή του Manager με ένα τυχαίο όνομα ! Οι έλεγχοι όμως δεν σταματούν εκεί. Το POGO έχει βρεθεί να ψάχνει μέχρι και συγκεκριμένα ονόματα φακέλων και αρχείων στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής (το πόσο μεγάλη εισβολή της ιδιωτικότητας του χρήστη συνιστά κάτι τέτοιο είναι θέμα για άλλη, μεγάλη συζήτηση και δεν θα επεκταθώ εδώ) και φυσικά αν βρει οτιδήποτε παραπέμπει έστω και σε υπόνοια root, δεν τρέχει. Παρόμοια κάπως λειτουργούν και κάποιες (κυρίως ξένες) τραπεζικές εφαρμογές, βασικά κάθε εφαρμογή που θέλει να ανιχνεύσει το root έχει και την δική της μέθοδο που δεν είναι απαραίτητο να επαφίεται μόνο στο SafetyNet. Εδώ λοιπόν έρχεται και το feature του Magisk Hide να βοηθήσει την κατάσταση, καθιστώντας τον root manager "αόρατο" στις εφαρμογές που προσπαθούν να τον ανιχνεύσουν. Δεν είναι 100% αλάνθαστο ως feature φυσικά, αλλά ανανεώνεται συνεχώς. Αντίστοιχα βέβαια συνεχώς ανανεώνεται και το SafetyNet, και γενικότερα οι μέθοδοι ανίχνευσης. Πρόκειται για ένα διαρκή πόλεμο, με αμφίρροπο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, αν και η πλάστιγγα αργά αλλά σταθερά, για να είμαστε ειλικρινείς, φαίνεται να κλίνει προς την πλευρά της Google και της γενικότερης φιλοσοφίας κλειδωμάτων, "εγώ ξέρω τι είναι καλό για εσένα και πως να είσαι ασφαλής" με όλη την σχετική παραφιλολογία.

Ελπίζω με αυτό το post-πανό-σεντόνι να λύθηκαν όλες οι απορίες (είναι πιθανό βέβαια απλά να δημιούργησα πολλές περισσότερες ! :P )
    • Προσκυνώ απλα!

Δεν θα είχα ποτέ το κουράγιο να κάτσω να τα εξηγήσω έτσι σε κανένα.
      Μια διευκρίνιση για αυτό που έγραψα για το ro.fingerprint από το recovery
      εννοούσα ότι από εκεί μπορούμε να το πάρουμε όχι εκεί να το βάλουμε.
      Εύγε ξανά για τον χρόνο που δαπανησες να το γράψεις!
    • Ο/H Germak έγραψε:

Προσκυνώ απλα!

Δεν θα είχα ποτέ το κουράγιο να κάτσω να τα εξηγήσω έτσι σε κανένα.
      Μια διευκρίνιση για αυτό που έγραψα για το ro.fingerprint από το recovery
      εννοούσα ότι από εκεί μπορούμε να το πάρουμε όχι εκεί να το βάλουμε.
      Εύγε ξανά για τον χρόνο που δαπανησες να το γράψεις!
      Σωστό αυτό. Βασικά αυτό είναι το μόνο που με χαλάει λίγο στο Magisk, δηλαδή ότι δεν μπορώ πλέον να βάλω ένα αρχείο στο /system ή να αλλάξω ένα αρχείο, χωρίς να διακινδυνέψω να σπάσω το Basic Integrity, οπότε αναγκαστικά πρέπει να το κάνω μέσω του file manager του TWRP ή μέσω εντολών ADB push/pull πάλι στο TWRP. Στον supersu δεν με ένοιαζε, βέβαια από την άλλη εκεί δεν περνάς SafetyNet ούτε με σφαίρες και o Chainfire τον Μάιο δήλωσε ότι σταματάει ΟΛΑ τα root projects του και γενικά όλο το development σε Android μέχρι νεωτέρας (κοινώς supersu=dead project πλέον). Εννοείται ότι και τα bash scripts που τρέχουν μέσω busybox sh σε boot mode (δηλαδή μέσα από το Android/MIUI) δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (το /system είναι κλειδαμπαρομένο από το Magisk σε ready only mode και καλά κάνει και είναι, δεν γίνεται αλλιώς δηλαδή).
    • ελπίζω να γίνω κατανοητός για 100ή φορά στο ερώτημα μου και να πάρω μια σαφή απάντηση γιατί όσα σεντόνια και να γράψετε η ερώτηση μένει αναπάντητη

Ερώτηση: Εφόσον έχω βάλει το Google Account στο αρχικό set up της συσκευής όλες οι εφαρμογές στο Play Store μου εμφανίζονται κανονικά και εγκαθίστανται κανονικά και λειτουργούν κανονικά το Play Protect λειτουργεί κανονικά δεν έχω κάνει καμία από τις ενέργειες που αναφέρει το σεντόνι, αλλά στις ρυθμίσεις του play store κάτω κάτω γράφει "η συσκευή δεν πιστοποιήθηκε" έχει ή δεν λειτουργεί σωστά η συσκευή μου;

Play Protect παίζει

Netflix επίσης

Pokemon Go επίσης

Στο magisk δεν έχω πειράξει τίποτα και δεν είναι καμία από τις 3 εφαρμογές στο Hide

απάντηση μάλλον δεν θα πάρω και θα καταντήσω και γραφικός στο τέλος οπότε οκ έχετε δίκιο και η συσκευή μου μάλλον είναι μαγική.
    • Διαφήμιση
    • ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ Μi 8 ΜΕ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ BOOTLOADER

Παιδιά δεν έτυχε κατι. Εγκυκλοπαιδικά ρώτησα. Σόρρυ που σας έβαλα τσάμπα να εξηγείται

Sent from my MI 8 using Tapatalk