Διαφήμιση

Ακομα ενα thread για νεο κινητο ...

• Ακομα ενα thread για νεο κινητο ...

Καλησπερα , οπως λεει ο τιτλος , βρισκομαι σε δηλλημα αγορας νεου κινητου .
      Το πρωτο μου ποστ στο φορουμ , ηταν το 2015 οπου ειχα παρει το redmi note 2 Και ψαχνομουν με roms etc , εκτοτε αλλαξαν πολλα πραματα και δεν ξανασχοληθηκα με το αθλημα....το κινητο παρολαυτα εμεινε το ιδιο .
      Πολλα προβληματα με την μπαταρια , το καλοκαιρι εβαλα μια καινουργια ...μπας και στρωσει , οπου και ψιλιοεφτιαξε ...εως τωρα .

Η χρηση που του κανω δεν ειναι φοβερη , τηλεφωνα , mail και gps , αλλα ρε γαμωτο το βραδυ που ξαπλαρω θελω να κατεβασω κανα παιχνιδακια και να παιξω ενα τεταρτακι πρωτου ξεραθω :P
      Σε αυτη την περιπτωση , μεσα σε αυτα τα 10-20 λεπτα , η μπαταρια απο 100% θα φλερταρει επικινδυνα με το 10% και εγω θα αναγκαστω να το βαλω στην ακρη ....μη σβησει εντελως ....γιατι πρεπει να χτυπησει το ξυπνητηρι το πρωι.
      Ευτυχος δηλαδη , που δεν δηλλιασα και πηρα το 20.000 powerbank .

Για κινητο , το θεωρω ανουσιο να δωσω πανω απο 200, εκτος και αν ειναι πολυ καλη περιπτωση . Συνεπως κοιταω μεταξυ note 6 pro , a2 , a2 lite οπου το καθενα εχει τα θετικα και αρνητικα αποτι εχω διαβασει μεχρι τωρα .

Η πρωτη απορεια που μου δημιουργητε , ειναι το notch και η επιδραση στο μεγεθος της οθονης .
      Διαβαζω δηλαδη .... 5.99 το Α2 ενω το RN6 λεει 6.26 ιντσες ..... στο μεγεθος υπολογιζουν και την εξτρα διαγωνιο που προσφαιρει το notch ? Αν ναι , τοτε μπορουμε να υποθεσουμε πως οι 5.99 με τις 6.26 εχουν ουσιαστηκα την ιδια "επιφανεια" εργασιας ?

Μεγεθος μπαταριας , το Α2 εχει 3000 ενω τα αλλα δυο εχουν 4000 .
      Σεβαστη διαφορα . αλλα εχει νοημα ? Θυμαμαι στα high του , με το RN2 εβγαζα ανετα την ημερα - και αυτο 3000 εχει - οποτε φανταζομαι πως το hardware εχει βελτιωθει ωστε τα ιδια mA/h να βγαζουν περισσοτερο χρονο τστις νεες συσκευες ? Εχω και το powerbank ε !!!

Το θεμα στις καμερες δεν με καει , διοτι την δουλευω μια φορα στο τοσο ... αν και φετος στις διακοπες μου κακοφανηκε που εβγαζε αθλιες φωτογραφιες [κλαιν , εβγαζε η γυναικα ετσι και αλλιως ] , οποτε ειναι θετικο χαρακτηριστηκο , οχι ομως απαραιτητο . Σε αυτο το τομεα διαβαζω πως το Α2 ειναι το καλυτερο μεταξυ τους .

Απουσια ραδιοφωνου , καποιοι θα το ελεγαν απαραιτητο , αλλα για εμενα ειναι σαν την καμερα ..... ισως καποτε θελησω να ακουσω rock fm και να μη μπορω .

Το πιο σημαντικο στην επιλογη μου , ειναι μαλλον το set and forget μιας και δεν εχω χρονο να κατσω να ασχοληθω με custom roms , και σε αυτο το κομματι το Α2 λεει πως για 2 χρονια θα παιρνει αναβαθμηση , ομως το ιδιο δεν ισχυει και για το RN6 ? Να μου βγαζει μυνημα αναβαθμησης και απλα να παταω ΝΑΙ . Για οσο κρατησει αυτο ....

Ξενερα σε ΟΛΑ , κολλημενη μπαταρια .....

Εν κατακλειδι ..... ολα καλα μου φαινονται .
      Θα θελα να μου πειτε και εσεις 1-2 προσωπικες εμπειριες με τις συσκευες .

***Εκτιμωμενη αγορα κινητου ξανα , οταν βγει το redmi note 10 . :D
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Λεει πως ο κωδικος ισχυε για 10 χρησεις ....
      εκτος αυτου , μετα την πανικοβλημενη αποπειρα αγορας , ειναι γυαλινο . ???? Θα μου σπασει στης δευτερη μερα xD
    • Διαφήμιση
    • Μάλιστα. Τα πιο πολλά καλά κινητά σήμερα είναι γυάλινα.
      Τα low-medium budget είναι σιδερένια ή πλαστικά.
      Αλλά καλά έκανες και το ανέφερες.
      Κοίτα το redmi note 6 ή 5 για miui περιβάλλον ή τα miA2 για stock android.
    • Πουλάει και κάποιος εδώ ένα mi mix 2, αν δε σε ενδιαφέρει πολύ η φωτογραφία. Βγάζει καλές, όχι τέλειες.
      xiaomi-miui.gr/community/cmp/i…%99-%CE%9C%CE%99%CE%A7-2/
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Πουλάει και κάποιος εδώ ένα mi mix 2, αν δε σε ενδιαφέρει πολύ η φωτογραφία. Βγάζει καλές, όχι τέλειες.
      xiaomi-miui.gr/community/cmp/i…%99-%CE%9C%CE%99%CE%A7-2/

Μαλλον προσπερασες το σεντονι :P
      Γενικα δεν με καει να ειναι καλο στα παντα , ειδικα φωτογραφια μια φορα στο τοσο τραβαω .
      Αναλωσιμο κινητο ψαχνω για α<υτο και κοιταω προς τα οικονομικα , εκτος αν υπηρχε κατι πολυυυυ αξιο .

Θα μπορουσες να μου πεις αμα στις ιντσες που αναφερουν τις οθονες , μετρανε μεσα και την υπαρξη του notch ?
    • Καλημέρα, σίγουρα μετράει όλη η οθόνη. Για αυτό έχει το notch. Η διαγώνιος είναι από άκρη σε άκρη. Το 6.2 δεν έχει διαφορά για εμένα από το 5.99.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H KPetros έγραψε:

Αναλωσιμο κινητο ψαχνω
      Αν δεν κάνεις μεγάλη χρήση αποθηκευτικού χώρου, ένα Redmi Note 6 pro στα 3/32 θα σε καλύψει σε όλα, κάμερα όταν την χρειαστείς απλά θα την χαρείς, ράδιο, φτηνό, στα 145-150 από Κίνα, τεράστια μπαταρία...με την χρήση που λες θα σε φτάνει 3-4 μέρες για πλάκα...

Αν και θα έλεγα ότι το 4/64 για βάθος χρόνου θα ήταν τέλειο.

Όσο για το μέγεθος, είναι σαν το hermes απλά πιο μεγάλο μήκος...σε 10 μέρες το πολύ θα το συνηθίσεις :)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H KPetros έγραψε:

Αναλωσιμο κινητο ψαχνω
      Αν δεν κάνεις μεγάλη χρήση αποθηκευτικού χώρου, ένα Redmi Note 6 pro στα 3/32 θα σε καλύψει σε όλα, κάμερα όταν την χρειαστείς απλά θα την χαρείς, ράδιο, φτηνό, στα 145-150 από Κίνα, τεράστια μπαταρία...με την χρήση που λες θα σε φτάνει 3-4 μέρες για πλάκα...
      Αν και θα έλεγα ότι το 4/64 για βάθος χρόνου θα ήταν τέλειο.

Όσο για το μέγεθος, είναι σαν το hermes απλά πιο μεγάλο μήκος...σε 10 μέρες το πολύ θα το συνηθίσεις :)

Το σκεφτομουν για τις 32αρες εκδοσεις , να φανταστεις ακομα και μεχρι σημερα , εχω ελευθερα 10GB μεσα στο RN2 ....
      Να σου πω την αληθεια , δεν μπορω να καταλαβω πιο ακριβος το πλεονεκτημα του 4 εναντι του 3 , εκτος απο ωμους αριθμους . Ποσες εφαρμογες πρεπει να εχεις ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να τρεχουν ετσι ωστε να πεις οτι δεν σου φτανουν τα 3 ..... η μηπως εχουν βγει παιχνιδια που τα γεμιζουν για πλακα πλεον ?
      Απο την αλλη ....20ε διαφορα ειναι , κλαιν , δεν ειναι πως την χρησοπληρωνεις την εξτρα μνημα etc .

Περιμενω Black friday μπας και σκασει καμια βομβα , αλλα αμφιβαλλω ....

Κατι τελευταιο , επειδη εχω κατσει και δει παρα πολλα βιντεακια - δυστυχως ολοι ινδιανοι - που κανουν συγκρηση .
      Εχει καποιο φοβερο πλεονεκτημα η υπαρξει του type C ?
      Το Α2 εχει τοσο φοβερη και ουαου καμερα οσο λενε ?
      Τις αναβαθμησεις στο redmi note , πρεπει να τις κανω περνωντας roms καθε φορα?
    • Επειδή έχω και το hermes 2/16 αλλά και το Redmi Note 5 4/64 (ίδιο με το 6 σχεδόν), μπορώ να σου πω ότι είναι η μέρα με την νύχτα από θέμα ταχύτητας το 5άρι (άρα ομοίως και το 6άρι).

Δεν πιστεύω ότι το 3/32 θα είναι υπερβολικά κατώτερο, παίζει μεγάλο ρόλο και ο snapdragon 636.

Πριν 2 μέρες χτύπησα για συνάδελφο 2 6άρια 3/32 στα 145 με τα έξοδα αποστολής από Κίνα, για απλή χρήση ;)
    • Ακομα ενα thread για νεο κινητο ...

Σε σχέση με το RN5 το Α2:

- παίρνει αναβαθμίσεις για 2 χρόνια και security patch για 3. Θα πάρει Android 9 και 10. Στο 10 θα σταματήσει αλλά θα παίρνει τα security patch μέχρι να βγει το 11.
      - Έχει gorilla glass 5.
      - Έχει usb type C.
      - Έχει πολύ καλύτερη οθόνη.
      - Έχει πολύ ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Φαίνεται παντού.
      - Έχει το δυνατότερο και ποιοτικότερο μονό ηχείο που έχω ακούσει σε συσκευή.
      - Έχει SD660
      - Έχει stock android one και αναβαθμίζεται "κατευθείαν" από την Google. Δεν είναι απαραίτητα καλο ή κακό αυτό...απλά το αναφέρω.
      - η μπαταρία μπορεί να είναι 3000 αλλά πλησιάζει απειλητικά (εάν δεν τα φτάνει) τις 4000 των Redmi.
      - Δεν έχει notch

Εάν η επόμενη αναζήτηση κινητού θα είναι το Redmi Note 10 όπως είπες...τότε εγώ προτείνω Α2 4/64 χωρίς κανένα δισταγμό και 2ες σκέψεις.

Δεν λέω ότι το RN5 είναι κακό!!! Προς Θεού!!! Είναι τρομερή συσκευή. Αλλά για σένα (με τον τρόπο που περιγράφεις τα θελω σου και με τον τρόπο που έχεις εκφράσει τις σκέψεις σου) θα πρότεινα να πας σε A2 με stock android και να μην μπλέξεις καθόλου με miui.

Το Redmi Note 6 pro δεν το έχω οπότε δεν εκφέρω άποψη για αυτό.

from my Mi A2
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

Σε σχέση με το RN5 το Α2:

- παίρνει αναβαθμίσεις για 2 χρόνια και security patch για 3. Θα πάρει Android 9 και 10. Στο 10 θα σταματήσει αλλά θα παίρνει τα security patch μέχρι να βγει το 11.
      - Έχει gorilla glass 5.
      - Έχει usb type C.
      - Έχει πολύ καλύτερη οθόνη.
      - Έχει πολύ ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Φαίνεται παντού.
      - Έχει το δυνατότερο και ποιοτικότερο μονό ηχείο που έχω ακούσει σε συσκευή.
      - Έχει SD660
      - Έχει stock android one και αναβαθμίζεται "κατευθείαν" από την Google. Δεν είναι απαραίτητα καλο ή κακό αυτό...απλά το αναφέρω.
      - η μπαταρία μπορεί να είναι 3000 αλλά πλησιάζει απειλητικά (εάν δεν τα φτάνει) τις 4000 των Redmi.
      - Δεν έχει notch

Εάν η επόμενη αναζήτηση κινητού θα είναι το Redmi Note 10 όπως είπες...τότε εγώ προτείνω Α2 4/64 χωρίς κανένα δισταγμό και 2ες σκέψεις.

Δεν λέω ότι το RN5 είναι κακό!!! Προς Θεού!!! Είναι τρομερή συσκευή. Αλλά για σένα (με τον τρόπο που περιγράφεις τον εαυτό σου και με τον τρόπο που έχεις εκφράσει τις σκέψεις σου) θα πρότεινα να πας σε A2 με stock android και να μην μπλέξεις καθόλου με miui.

Το Redmi Note 6 pro δεν το έχω οπότε δεν εκφέρω άποψη για αυτό.

from my Mi A2

μμμμμμμ , ειχες προηγουμενο xiaomi με MIUI για να συγκρινεις με το στοκ ?
      Ολοι το παινευουν αλλα δεν το εχω συναντισει ακομα :S .
      Με την μπαταρια του , να φανταστω βγαζεις μερα ανετα για να λες πως κοντραρει τα 4000 των αλλων .