Διαφήμιση

Mi box 3 Oreo-απορίες..

• Mi box 3 Oreo-απορίες..

Καλησπερα παιδιά, mi box 3 στην κατοχή μου και θα ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα..

1) υπάρχει τρόπος να κλείνει πλήρως η συσκευή και όχι να μπαίνει σε αδράνεια;

2) υπάρχει τρόπος να κλείνεις τις ανοιχτές εφαρμογές;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
    • Καλημέρα, ίσως μπορεί να βοηθήσει ο @dnomikos ...δυστυχώς προσωπικά δεν την έχω δουλέψει σαν συσκευή :(
    • Η αλήθεια είναι ότι έχω βρει αρκετά βίντεο που δείχνουν πως γίνονται αυτά τα δυο σε Android 6 αλλά όχι σε Oreo... θα περιμένω απαντήσεις λοιπόν αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H jimvouts έγραψε:

Καλησπερα παιδιά, mi box 3 στην κατοχή μου και θα ήθελα να ρωτήσω δυο πράγματα..

1) υπάρχει τρόπος να κλείνει πλήρως η συσκευή και όχι να μπαίνει σε αδράνεια;

2) υπάρχει τρόπος να κλείνεις τις ανοιχτές εφαρμογές;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..
      Αν μιλάμε για το global MiBox 3s MDZ-16-AB, όχι δεν υπάρχει τρόπος μέσα από το ίδιο το box. Έχει κλειδωμένο bootloader οπότε μόνο με πατέντες. Η μια είναι να κάνεις reboot σε recovery και απο κει να του πεις shutdown. Η άλλη, τρώγεται κάπως και η διαδικασία είναι η εξής:

Πηγαίνεις στο Box και ενεργοποιείς τις επιλογές για προγραμματιστές πατώντας μερικές φορές πάνω στο Ρυθμίσεις > Πληροφορίες > 'Εκδοση. Μετά, μπαίνεις στις επιλογές για προγραμματιστές και ενεργοποιείς το "Εντοπισμός σφαλμάτων USB". Επίσης για να μην ψάχνεις συνέχεια την IP που έχει κάθε φορά το Mi Box στα επόμενα βήματα, καλό θα είναι να δώσεις στατική IP στο Box. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να κάνεις και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις στο router στο DHCP server (IP Pool Starting Address) για να δίνει IP στα υπόλοιπα μηχανήματα, πάνω από την στατική IP που θα χρησιμοποιήσεις ώστε αυτή να είναι πάντα ελεύθερη...

Αφού κάνουμε τα παραπάνω, μετά από το pc από DOS Shell, πηγαίνουμε στο φάκελο που έχουμε το ADB μας και δίνουμε πχ για IP 192.168.1.3:

adb connect 192.168.1.3

adb shell reboot -p

Αν το Mi Box μας είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο ασύρματα (ADB over Wi-Fi), τότε μετά την εντολή adb shell reboot -p πρέπει να πατήσουμε Ctrl-C για να βγούμε πάλι στο command prompt. Ανάλογα το router, ίσως χρειαστεί να κάνουμε το ίδιο (Ctrl-C) ακόμα και αν η σύνδεση είναι με αντάπτορα USB to Ethernet.

Την πρώτη φορά που θα κάνουμε αυτή τη διαδικασία και θα συνδεθούμε με adb, θα πρέπει να δώσουμε άδεια στο αντίστοιχο μήνυμα που θα εμφανιστεί στο Mi Box. Δηλαδή, ότι κάνουμε αντίστοιχα και με τα κινητά μας την πρώτη φορά που τρέχουμε το adb σε αυτά ;)

Αυτό ήταν... το Mi Box θα κάνει shutdown αλλά το λαμπάκι μπροστά παραμένει αναμμένο. Έτσι ήταν και πριν περάσει σε OREO...το λαμπάκι συνεχώς ανοικτό στο πλήρες shutdown!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε script για να το κάνετε με μια απλή κίνηση και από το κινητό με οποιοδήποτε script manager από GooglePlay. Φαντασία να υπάρχει και όρεξη ;)

Για να κλείσεις τις εφαρμογές, δεν εχω βρεί κάτι σχετικό όπως στα κινητά μας. Πηγαίνεις κλασικά από Ρυθμίσεις > Εφαρμογές. Καλό θα είναι να πας εκεί στο Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Εφαρμογές συστήματος και να παγώσεις όποια εφαρμογή θεωρείς άχρηστη όπως κάτι περίεργα πληκτρολόγια κλπ.
    • Καλησπέρα... Εδω και 2 μέρες μου κάνει το εξής κουλό.. Σε άκυρες στιγμές μου πετάει αυτή την οθόνη. Αν πατήσω το πλήκτρο επιστροφής επανέρχεται εκεί που ήμουν
      Images
      • IMG_20190308_235710.jpg

625,36 kB, 2.662×3.276, viewed 134 times
    • γεια σας παιδια εχω παρει και εγω το mi box mdz 16 ab και βλεπω οτι δεν υπαρχει δυνατότητα να μπω στο internet ουτε να κατεβασω απο το playstore οτι θελω ειναι απολυτά κλειδωμενο και εχω απογοητευθεί απο την αγορα μου υπαρχει τροπος να το ξεκλειδωσω ;
      ευχαριστω προκαταβολικα .