Διαφήμιση

Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα!

• Ο/H bagb88 έγραψε:

Τα 20 ή 40MHz είναι το bandwidth για το κανάλι εκπομπής στα 2.4GHz (στα 5GHz παίζει με bandwidth 80MHz).
      Αυτό που περιγράφεις θα μου έκανε πάρα πολύ για παρεμβολές στο WiFi σου.

κατάλαβα... επομένως το ρούτερ που δοκίμασα χθες και μου έβγαζε μόνο 20 και 40 σημαίνει οτι δεν είχε 5ghz σωστά?
      οπότε με το tp link που έβαλα τώρα θα μου δίνει τη δυνατότατα να το πάω στα 80?

και τι προτείνεις να κάνω για τις παρεμβολές?
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

κατάλαβα... επομένως το ρούτερ που δοκίμασα χθες και μου έβγαζε μόνο 20 και 40 σημαίνει οτι δεν είχε 5ghz σωστά?
      οπότε με το tp link που έβαλα τώρα θα μου δίνει τη δυνατότατα να το πάω στα 80?

και τι προτείνεις να κάνω για τις παρεμβολές?
      Κοίτα δεν μπορώ να σου αν έχει wifi στα 5GHz γιατί δεν ξέρω ποιο ρούτερ έχεις.

Ο τρόπος για να καταλάβεις αν έχει wifi στα 5GHz είναι είτε από από τα χαρακτηριστικά του είτε από το user interface όπου όπως σου έχει ρυθμίσεις για το wifi στα 2.4GHz θα σου έχει παρόμοιες ρυθμίσεις για το wifi στα 5GHz.

Όσο αφορά το bandwidth μην σε αγχώνει και ασ' το όπως είναι ή μπορείς και να παίξεις μαζί τους. Εγώ δεν έχω καταλάβει καμία σημαντική διαφορά, παρά μόνο κάποια προβλήματα λόγω ασυμβατότητας με κάποια "παλιά" μηχανήματ

Για τις παρεμβολές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκανάρεις το χώρο σου και να επιλέξεις το κανάλι το οποίο δεν θα έχεις κάποιο άλλο wifi σε εκείνο ή αν δεν είναι δυνατόν να κάνεις αυτό να επιλέξεις αυτό που είναι άλλο wifi αλλά με χαμηλή ισχύ. Και γενικότερα αυτά που είπαμε και σε προηγούμενα post.

Από περιέργεια μπορείς να ξανά αναφέρεις τι ταχύτητα συγχρονισμού έχεις και τι ταχύτητα και ping έχεις αν τρέξεις speedtest (δοκίμασε της Ookla). Ας είναι και από pc ή κινητό η μέτρηση.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Κοίτα δεν μπορώ να σου αν έχει wifi στα 5GHz γιατί δεν ξέρω ποιο ρούτερ έχεις.
      Ο τρόπος για να καταλάβεις αν έχει wifi στα 5GHz είναι είτε από από τα χαρακτηριστικά του είτε από το user interface όπου όπως σου έχει ρυθμίσεις για το wifi στα 2.4GHz θα σου έχει παρόμοιες ρυθμίσεις για το wifi στα 5GHz.

Όσο αφορά το bandwidth μην σε αγχώνει και ασ' το όπως είναι ή μπορείς και να παίξεις μαζί τους. Εγώ δεν έχω καταλάβει καμία σημαντική διαφορά, παρά μόνο κάποια προβλήματα λόγω ασυμβατότητας με κάποια "παλιά" μηχανήματ

Για τις παρεμβολές το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να σκανάρεις το χώρο σου και να επιλέξεις το κανάλι το οποίο δεν θα έχεις κάποιο άλλο wifi σε εκείνο ή αν δεν είναι δυνατόν να κάνεις αυτό να επιλέξεις αυτό που είναι άλλο wifi αλλά με χαμηλή ισχύ. Και γενικότερα αυτά που είπαμε και σε προηγούμενα post.

Από περιέργεια μπορείς να ξανά αναφέρεις τι ταχύτητα συγχρονισμού έχεις και τι ταχύτητα και ping έχεις αν τρέξεις speedtest (δοκίμασε της Ookla). Ας είναι και από pc ή κινητό η μέτρηση.
      Έκανα αρκετούς πειραματισμούς χθες το βράδυ αλλά πάλι τα ίδια...

Τελικά κανένα από τα ρούτερ που έχω δεν υποστηρίζει 5ghz! :(
      Αυτό που έχω τώρα είναι το TP-LINK TD-W8960N... πίστευα οτι αυτο θα υποστήριζε αλλά δεν...

κατέβασα και το wifi analyzer... το κλείδωνα σε συγκεκριμένα κανάλια για δοκιμή αλλά εκεί ήταν ακόμα μεγαλύτερα τα κολλήματα...

παρακάτω παραθέτω 3 διαγράμματα... το δικό μου είναι το HOME.

Τυχαία επιλογή καναλιού

κλειδωμένο στο 4
      κλειδωμένο στο 12

Όσο για το speed test... με καλώδιο σε PC μου έβγαζε ping 31, και download 11... και μέσα στη σελίδα του ρουτερ μου έδινε 13,κατι...
      ενώ την ίδια ώρα στις ρυθμίσεις σύνδεσης του netflix από το mibox έδινε κοντά στα 4...

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... έχω απογοητευθεί!!!
    • Διαφήμιση
    • Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν φταίει το Router σου η το Βοχ!
      Σίγουρα όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις να το ψάχνεις.
      Αν μπορείς να βρεις ένα router με 5ghz κανενός φίλου σου να δοκιμάσεις για αρχή!
      Θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το router σου αν έχεις να διαθέσεις 25 -50 ευρώ, όχι μόνο για το Box αλλά γενικά για όλες τις συσκευές που συνδέονται με το ίντερνετ
      Έχοντας δοκιμάσει κάποια router αλλά kai modem router μπορώ να πω ότι τα router της Xiaomi είναι αρκετά καλά για την δουλειά που το θες και σχετικά φθηνά ( από 25-30 ευρώ ξεκινάνε)!
      Αν πάλι θες modem router είναι αρκετοί οι παράμετροι για να διαλέξεις κάτι σωστό για την γραμμή σου!
    • Καλημέρα και πάλι
      Σχετικά με το ρούτερ της vodafone βάλε το κανάλι 9 (αυτό προτείνει στις ρυθμίσεις στο site της vodafone, ξέρω ότι δεν έχει σχέση και είναι ανάλογα με τα άλλα ρούτερ που βρίσκονται κοντά σου αλλά εγώ μόνο σε αυτό μου βγάζει την μέγιστη ταχύτητα με wifi στο speedtest , μπορεί να είναι τυχαίο)
      Το να κλειδώνει στα 13 και να έχεις 4 δεν είναι λογικό κατέβασε το speedtest απο το google store στο box και δοκίμασε το.
      Και εμένα κλείδωνε στα 18 και έτρεχε με 3-4mbs στα άλλα κανάλια.
      Μήπως το ρούτερ (αν και σε μένα έχει καλό σήμα σε όλο το σπίτι) με το box δεν έχουν καλή οπτική επαφή (εμένα έχουν 10 μ απόσταση αλλά είναι σχετικά ανοιχτός ο χώρος).
      Εκτός και αν κάνεις καμία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο box και συνέλθει.
    • Ο/H echaosad έγραψε:

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν φταίει το Router σου η το Βοχ!
      Σίγουρα όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις να το ψάχνεις.
      Αν μπορείς να βρεις ένα router με 5ghz κανενός φίλου σου να δοκιμάσεις για αρχή!
      Θα σε συμβούλευα να αλλάξεις το router σου αν έχεις να διαθέσεις 25 -50 ευρώ, όχι μόνο για το Box αλλά γενικά για όλες τις συσκευές που συνδέονται με το ίντερνετ
      Έχοντας δοκιμάσει κάποια router αλλά kai modem router μπορώ να πω ότι τα router της Xiaomi είναι αρκετά καλά για την δουλειά που το θες και σχετικά φθηνά ( από 25-30 ευρώ ξεκινάνε)!
      Αν πάλι θες modem router είναι αρκετοί οι παράμετροι για να διαλέξεις κάτι σωστό για την γραμμή σου

Ο/H kostasc4 έγραψε:

Καλημέρα και πάλι
      Σχετικά με το ρούτερ της vodafone βάλε το κανάλι 9 (αυτό προτείνει στις ρυθμίσεις στο site της vodafone, ξέρω ότι δεν έχει σχέση και είναι ανάλογα με τα άλλα ρούτερ που βρίσκονται κοντά σου αλλά εγώ μόνο σε αυτό μου βγάζει την μέγιστη ταχύτητα με wifi στο speedtest , μπορεί να είναι τυχαίο)
      Το να κλειδώνει στα 13 και να έχεις 4 δεν είναι λογικό κατέβασε το speedtest απο το google store στο box και δοκίμασε το.
      Και εμένα κλείδωνε στα 18 και έτρεχε με 3-4mbs στα άλλα κανάλια.
      Μήπως το ρούτερ (αν και σε μένα έχει καλό σήμα σε όλο το σπίτι) με το box δεν έχουν καλή οπτική επαφή (εμένα έχουν 10 μ απόσταση αλλά είναι σχετικά ανοιχτός ο χώρος).
      Εκτός και αν κάνεις καμία επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στο box και συνέλθει.

Καλημέρα και καλή βδομάδα!

τα νεότερα είναι ότι έβαλα το box στην τηλεόραση στο δωμάτιο και 3 μέρες δεν μου κόλλησε καθόλου!
      και να φανταστείτε οτι το ρούτερ βρίσκεται και σε μεγαλύτερη απόσταση και με τοίχους ενδιάμεσα σε σχέση με την τηλεόραση που το είχα αρχικά που ήταν στον ίδιο χώρο!!!
      λέτε να έχει πρόβλημα η άλλη τηλεόραση?

Γενικά άλλαξα 3 ρούτερ στις δοκιμές... ένα της vodafon, ένα της Forthnet και το TP-LINK το οποιο χρησιμοποιώ πλέον! όλα στα 2,4ghz όμως...
      με κανένα δεν είδα μεγάλη διαφορά!
      δυστυχώς δεν βρήκα από κανένα γνωστό κάποιο που να υποστηρίζει 5Ghz για να το τεστάρω...
      αλλά βλέπω οτι με 50€ βρίσκεις άνετα κάποιο για αγορά...

θα κατεβάσω και το speedtest app να δω αν θα διαφέρουν τα αποτελέσματα από το test του netflix...
    • @DIMITRIS_S πολλές φορές τυχαίνει και σε λίγο μεγαλύτερη απόσταση παρατηρήσεις ότι παίζει καλύτερα γιατί μάλλον δεν έχει τόσες παρεμβολές (και δεν αναφέρομαι μόνο στις παρεμβολές γειτονικών WiFi αλλά και στις παρεμβολές-ανακλασεις από το ίδιο το σήμα.

Είναι ασύρματη επικοινωνία και είναι λογικό να έχει τέτοια προβλήματα.
    • Διαφήμιση
    • Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Καλησπέρα παιδιά, έχω το Mi box 3 και χθες μόλις το ανοιγω μου αναβοσβήνει η οθόνη και δεν μπορώ να κάνω τπτ. Άλλαξα θύρες hdmi, άλλαξα καλώδια hdmi, έκανα επανεκκίνηση, αλλαξα τηλεόραση αλλά τα ίδια!
      Έχει συμβεί σε κανέναν άλλο, ξέρει κανείς κάτι?????
      (έχω και βιντεακι να σας δείξω, αλλά δεν ξέρω πως να το στείλω)

Στάλθηκε από το VOG-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • πρώτο βήμα άλλαξε το τροφοδοτικό
      βρες κάποιο απο κινητό τηλ
      δεύτερό βήμα hard reset
      To βγάζεις από το τροφοδοτικό - και στο τηλεχειριστήριο που το έχεις κοντά στο Box, κρατάς πατημένα το μεσαίο στρόγγυλο πλήκτρο του ΟΚ και το αριστερό πλήκτρο <- του μενού ταυτόχρονα.
      Όσο είναι πατημένα βάζεις το BOX στην τροφοδοσία χωρίς να αφήσεις καθόλου τα πλήκτρα μέχρι να εμφανιστεί η εικόνα με το Android.
      Από εκεί μπορείς να κάνεις Factory Reset & Format

• Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα. Διάβασα ότι έχει αρχίσει ήδη η διάθεση λογισμικού Android 9. Έχει έρθει σε κάποιον;

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
    • RE: Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Ο/H petroskam87 έγραψε:

Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα. Διάβασα ότι έχει αρχίσει ήδη η διάθεση λογισμικού Android 9. Έχει έρθει σε κάποιον;

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
      Πριν λίγες μέρες διάβασα ότι υπάρχει beta έκδοση.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Και σε μένα δεν έχει έρθει τίποτα ακόμη αλλά μακάρι όταν την δώσουν να είναι καλή και σταθερή !!
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος