Διαφήμιση

Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα!

• Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Συνήθως έχουν browser ας ψάξει στις εφαρμογές του για τον Chrome και αν δεν έχει ας το κατεβάσει από το play store

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • RE: Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Ο/H vanni έγραψε:

Συνήθως έχουν browser ας ψάξει στις εφαρμογές του για τον Chrome και αν δεν έχει ας το κατεβάσει από το play store

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Δυστυχώς δεν έχει τον Chrome και ούτε υπάρχει στο Play Store (Android TV).

Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A10-70F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο Chrome σε Android TV θέλει ποντίκι αλλιώς δεν μπορείς να τον χειριστείς με το χειριστήριο.

Στο playstore υπάρχει ο Puffin TV Browser ο οποίος δουλεύει άψογα με το χειριστήριο.
    • RE: Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Ο/H Achilleas1956 έγραψε:

Καλημέρα σε όλους.
      Φίλος έχει το Mi TV Box 2GB RAM+8GB ROM Official International version αγορασμενο πρόσφατα από το Gearbest. Προσπαθεί να δει IPTV έχει username και password αλλά χρειάζεται να κατεβάσει μια εφαρμογή την Marvel HD έσω μιας διεύθυνσης https// πράγμα που σημαίνει ότι θέλει κάποια εφαρμογή για explorer..
      Μπορεί να βοηθήσει κανείς με οδηγίες για αρχάριους για να λυθεί το αίνιγμα?

By the way εγώ τον έβαλα να πάρει Xiaomi..????

Κατέβασε την εφαρμογή από υπολογιστή. Και πέρασε την στο boxaki με usb stick

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H kaberos έγραψε:

Ο/H tasos17 έγραψε:

καλησπέρα ειμαι κατοχος mi box s εδω και 2 βδομαδες περιπου.
      εχω θεμα με lagοταν το ξυπναβ απο το sleep πρεπει να κανω επανεκιννηση για να στρωσει τι φταει;;;
      ευχαριστω
      Η λύση στο πρόβλημαΡυθμίσεις > HDMI CEC. και ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή από τις 3 και ως δια μαγείας το πρόβλημα δεν θα υπάρχει
      και το μεγάλο συν με αυτή την ρύθμιση
      όταν θα κλείνεται με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης σας
      θα μπαίνει σε sleep mode και το mi box
      Η δοκιμή έγινε αρκετές φορές σε panasonic smart tv
      (ίσως σε κάποιες tv να χρειάζεται κάποια ρύθμιση μέσα από το menu της τηλεόρασης)
      και η συμπεριφορά του box είναι ΆΨΟΓΗ !!!
      Σημείωση
      Δεν ξέρω αν η παραπάνω ρύθμιση ισχύει σε τηλεοράσεις που δεν είναι smart
      Σε κανονική τηλεόραση δεν το κάνει. (Samsung)

Κάτι παρόμοιο μου τυχαίνει και εμένα όπως τον @tasos17.

Πολλές φορές πατάω να ξεκινήσει και δεν ανοίγει ή μπορεί να καθυστερήσει και να ανοίξει μετά από λίγο. Αν δεν ανοίξει καθόλου πρέπει να το βγάλω από το ρεύμα για να παίξει. Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει κάθε μέρα αλλά τυχαία εντελώς.

Ακόμη παρατήρησα πως αν μου κάνει το πρόβλημα που αναφέρω πιο πάνω μερικές φορές δεν μου παίζει σωστά η εικόνα. Δηλαδή τρεμοπαίζει και εμφανίζει κάτι πράσινα χρώματα και η τηλεόραση εμφανίζει από επάνω στη οθόνη σαν να συνδέω συνεχώς το HDMI και να το αποσυνδέω. Αυτό λύνεται αν αποσυνδέσω όντως το HDMI και το ξανά συνδέσω.

Το HDMI είναι αυτό που είχε στην συσκευασία το tv box και το είχα συνδεδεμένο στην HDMI1 (STB) της τηλεόρασης.

Εδώ και κάνα δύο μέρες το έχω συνδέσει στην HDMI2 (DVI) για να δω συμπεριφορά.

Παραθέτω ένα link για τις διαφορές των δύο τύπων HDMI:
      howtogeek.com/306176/what-the-…mean-and-when-it-matters/

Ίσως γι' αυτό να μην παίζει και το CEC Switch θα το δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή στην HDMI1 αφού δω τι παίζει με την είσοδο της εικόνας και με το sleep mode.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H kaberos έγραψε:

Ο/H tasos17 έγραψε:

εχω θεμα με lagοταν το ξυπναβ απο το sleep πρεπει να κανω επανεκιννηση για να στρωσει τι φταει;;;
      ευχαριστω
      Η λύση στο πρόβλημαΡυθμίσεις > HDMI CEC. και ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή από τις 3 και ως δια μαγείας το πρόβλημα δεν θα υπάρχει
      και το μεγάλο συν με αυτή την ρύθμιση
      (ίσως σε κάποιες tv να χρειάζεται κάποια ρύθμιση μέσα από το menu της τηλεόρασης)
      Σημείωση

Πολλές φορές πατάω να ξεκινήσει και δεν ανοίγει ή μπορεί να καθυστερήσει και να ανοίξει μετά από λίγο. Αν δεν ανοίξει καθόλου πρέπει να το βγάλω από το ρεύμα για να παίξει. Το περίεργο είναι ότι δεν το κάνει κάθε μέρα αλλά τυχαία εντελώς.

Ακόμη παρατήρησα πως αν μου κάνει το πρόβλημα που αναφέρω πιο πάνω μερικές φορές δεν μου παίζει σωστά η εικόνα. Δηλαδή τρεμοπαίζει και εμφανίζει κάτι πράσινα χρώματα και η τηλεόραση εμφανίζει από επάνω στη οθόνη σαν να συνδέω συνεχώς το HDMI και να το αποσυνδέω. Αυτό λύνεται αν αποσυνδέσω όντως το HDMI και το ξανά συνδέσω.

Το HDMI είναι αυτό που είχε στην συσκευασία το tv box και το είχα συνδεδεμένο στην HDMI1 (STB) της τηλεόρασης.

Ίσως γι' αυτό να μην παίζει και το CEC Switch θα το δοκιμάσω κάποια άλλη στιγμή στην HDMI1 αφού δω τι παίζει με την είσοδο της εικόνας και με το sleep mode.
      Αυτό με το τρεμοπαιγμα και τα χρωματα μου το κάνει κι εμένα σε μια τηλεοραση μάρκας Strong που έχω.Ευθύνεται το HDMI CEC του TV box η τις τηλεορασης.Αν το κλείσει και απο τα δυο το HDMI CEC δεν στο ξανακάνει.Δοκιμασμένο.Επίσης το πρόβλημα που εχεις κι εσύ και δεν ανοίγει το έχω και εγώ και το βγάζω απο το ρεύμα και το ξαναβαζω.Έχω διαβάσει οτι είναι θέμα τις Ρομ και το έχω και αλλά TV box. με android 7 και πανω.

Στάλθηκε από το NX591J μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H echaosad έγραψε:

Ο/H Achilleas1956 έγραψε:

Καλημέρα σε όλους.
      Φίλος έχει το Mi TV Box 2GB RAM+8GB ROM Official International version αγορασμενο πρόσφατα από το Gearbest. Προσπαθεί να δει IPTV έχει username και password αλλά χρειάζεται να κατεβάσει μια εφαρμογή την Marvel HD έσω μιας διεύθυνσης https// πράγμα που σημαίνει ότι θέλει κάποια εφαρμογή για explorer..
      Μπορεί να βοηθήσει κανείς με οδηγίες για αρχάριους για να λυθεί το αίνιγμα?

By the way εγώ τον έβαλα να πάρει Xiaomi..????

Κατέβασε την εφαρμογή από υπολογιστή. Και πέρασε την στο boxaki με usb stick
      Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      @Achilleas1956 σε προηγούμενο post έχει γίνει αναφορά για browser κάλο για το tv box γιατί ο Chrome δεν υποστηρίζει tv box. Δες το λίγο.
    • Ο/H soupis88 έγραψε:

Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H kaberos έγραψε:

Ο/H tasos17 έγραψε:

ευχαριστω
      Η λύση στο πρόβλημαΡυθμίσεις > HDMI CEC. και ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή από τις 3 και ως δια μαγείας το πρόβλημα δεν θα υπάρχεικαι το μεγάλο συν με αυτή την ρύθμιση
      Σημείωση

Αυτό με το τρεμοπαιγμα και τα χρωματα μου το κάνει κι εμένα σε μια τηλεοραση μάρκας Strong που έχω.Ευθύνεται το HDMI CEC του TV box η τις τηλεορασης.Αν το κλείσει και απο τα δυο το HDMI CEC δεν στο ξανακάνει.Δοκιμασμένο.Επίσης το πρόβλημα που εχεις κι εσύ και δεν ανοίγει το έχω και εγώ και το βγάζω απο το ρεύμα και το ξαναβαζω.Έχω διαβάσει οτι είναι θέμα τις Ρομ και το έχω και αλλά TV box. με android 7 και πανω.
      Στάλθηκε από το NX591J μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Το HDMI CEC στο tv box το έχω κλειστό και αν δεν κάνω λάθος το είχε κλειστό by default. Τώρα θα δω αν το έχει και η τηλεόραση κάπου το HDMI CEC.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H soupis88 έγραψε:

Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H kaberos έγραψε:

Ο/H tasos17 έγραψε:

ευχαριστω
      Η λύση στο πρόβλημαΡυθμίσεις > HDMI CEC. και ενεργοποιήστε την πρώτη επιλογή από τις 3 και ως δια μαγείας το πρόβλημα δεν θα υπάρχεικαι το μεγάλο συν με αυτή την ρύθμισηόταν θα κλείνεται με το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης σας
      Σημείωση
      Σε κανονική τηλεόραση δεν το κάνει. (Samsung)Κάτι παρόμοιο μου τυχαίνει και εμένα όπως τον @tasos17.

Αυτό με το τρεμοπαιγμα και τα χρωματα μου το κάνει κι εμένα σε μια τηλεοραση μάρκας Strong που έχω.Ευθύνεται το HDMI CEC του TV box η τις τηλεορασης.Αν το κλείσει και απο τα δυο το HDMI CEC δεν στο ξανακάνει.Δοκιμασμένο.Επίσης το πρόβλημα που εχεις κι εσύ και δεν ανοίγει το έχω και εγώ και το βγάζω απο το ρεύμα και το ξαναβαζω.Έχω διαβάσει οτι είναι θέμα τις Ρομ και το έχω και αλλά TV box. με android 7 και πανω.Στάλθηκε από το NX591J μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Το HDMI CEC στο tv box το έχω κλειστό και αν δεν κάνω λάθος το είχε κλειστό by default. Τώρα θα δω αν το έχει και η τηλεόραση κάπου το HDMI CEC.
      Δεν βρήκα κάτι για το HDMI CEC στην τηλεόραση. Θα συνεχίσω το ψάξιμο κάποια άλλη στιγμή, όταν ξανά γυρίσω στην HDMI1 STB.

Όσο αφορά για το πρόβλημα ότι δεν ανοίγει μερικές φορές από sleep mode μου το έχει αναφέρει και κάτοχος του tv box 3.
    • Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Να μην ξυπνάει το έπαθε μια δυο φορές.
      Το θέμα είναι ότι λαγκαρει τις μισές φορές τουλάχιστον και κάνω επανεκκίνηση για να στρώσει.
      Με την επανεκκίνηση όλα είναι καλά αποκρίνεται γρήγορα και το ποντίκι είναι ομαλό στην κίνηση. Εάν ξυπνήσει με πρόβλημα αργεί να φορτίσει εφαρμογές, οι εφαρμογές κολλάνε... Πχ cosmote go η YouTube. Και το βελάκι από το ποντίκι δεν κινείται ομαλά στην οθόνη.
      Ελπίζω να περιέγραψα καλά....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tasos17 έγραψε:

Να μην ξυπνάει το έπαθε μια δυο φορές.
      Το θέμα είναι ότι λαγκαρει τις μισές φορές τουλάχιστον και κάνω επανεκκίνηση για να στρώσει.
      Με την επανεκκίνηση όλα είναι καλά αποκρίνεται γρήγορα και το ποντίκι είναι ομαλό στην κίνηση. Εάν ξυπνήσει με πρόβλημα αργεί να φορτίσει εφαρμογές, οι εφαρμογές κολλάνε... Πχ cosmote go η YouTube. Και το βελάκι από το ποντίκι δεν κινείται ομαλά στην οθόνη.
      Ελπίζω να περιέγραψα καλά....

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
      Υπάρχει περίπτωση να δημιουργείται αυτό από κάποια εφαρμογή ή από το ποντίκι που έχεις;

Ποιο ποντίκι έχεις;

Μήπως κάποια από τις εφαρμογές που έχεις σου δημιουργεί αυτό το κόλλημα επειδή μένει στο παρασκήνιο ανοιχτή και για αυτό κολλάει μετά όταν πας να το ξανά ανοίξεις;

Επανεκκίνηση κάνεις με reboot από το TV box ή το βγάζεις από το ρεύμα;

Μετά το reboot που κάνεις ακούγεται λογικό να τρέχει καλά και αφού ανοίξεις κάποια εφαρμογή να σου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα γιατί μένει στο παρασκήνιο. Αυτό μου φαίνεται πιο λογικό.