Διαφήμιση

Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα!

• Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Εγώ αλλά dns αλλά σε επίπεδο router. Όχι στο box

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχει ενδιαφέρον αυτό, γιατί στο δικό μου μηχάνημα με τους dns περασμένους στο router το kodi δουλεύει μια χαρά και σε φίλου μου που πέρασε dns στο mi box με το χέρι δεν του δουλεύει σχεδόν τίποτα και έχω σκάσει να βρω τι φταίει!

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Το miboxs το δικο μου τσ παιρνει τα dns αλλα αν δεις στις πληροφοριες συστηματος στο kodi βγαζει πρωτευον dns τον ipv6 και δευτερο τον dns που εχω βαλει.αυτο το κανει σε εμενα και δεν τους εχω βαλει καρφωτα αλλα με pihole με τον dhcp του ενεργοποιημενο.κοβει τιε διαφημισεις και τα λοιπα αλλα εχει διαρροη στους dns.

Το dns της cloudflair που πέρασα εγώ στο ρουτερ, σου δίνει ipv4 και ipv6 οπότε τα περνάς και τα δύο και δουλεύει σωστά.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλησπέρα, έχω κουμπώσει έναν wd passport πάνω στο mi box s. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά, όταν ανοίγω το mi box s, δεν διαβάζει τον σκληρό, σαν να μην υπάρχει. Λύνεται αν ξεκουμπώσω και ξανακουμπώσω τον wd passport στο mi box s.
      Τι μπορεί να φταίει;

EDIT
      Να συμπληρώσω ότι ο wd passport δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία ρεύματος.
      Επίσης, παρόλο που κλείνω απο το χειριστήριο το mi box s, ο wd passport συνεχίζει να δουλεύει για κάποιο μεγάλο διάστημα και μετά σβήνει.

Άρα 1ον, όταν κλείνει το Mi box s συνεχίζει να δίνει ρεύμα στον wd passport, ΑΛΛΑ 2ον από τη στιγμή που θα κλείσει ο wd passport και ανοίξει το Mi box s δεν του δίνει ρεύμα για να ανοίξει.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα ή πρώτη μου ερώτηση οπότε συγχωρήστε μου πιθανά λάθη.

Έχω ένα mi tv box s και κατά λάθος ενεργοποίησα τον Google Assistant με αποτέλεσμα να χαλάσουν μερικές λειτουργίες του control που τις είχα μάθει. Ξέρει κάποιος πως τον απενεργοποιώ?

Επίσης μόλις πατήσω to πλήκτρο Netflix ακούγεται μια φωνή που λέει Netflix ! Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ενέργεια. Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω αυτή τη φωνητική ειδοποίηση?

Ευχαριστώ
    • Ο/H Vangelis5 έγραψε:

Καλησπέρα ή πρώτη μου ερώτηση οπότε συγχωρήστε μου πιθανά λάθη.

Έχω ένα mi tv box s και κατά λάθος ενεργοποίησα τον Google Assistant με αποτέλεσμα να χαλάσουν μερικές λειτουργίες του control που τις είχα μάθει. Ξέρει κάποιος πως τον απενεργοποιώ?

Επίσης μόλις πατήσω to πλήκτρο Netflix ακούγεται μια φωνή που λέει Netflix ! Το ίδιο συμβαίνει σε κάθε ενέργεια. Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω αυτή τη φωνητική ειδοποίηση?

Ευχαριστώ
      Ειδες καθόλου τις ρυθμίσεις; Λογικά θα βρεις την Google assistant.

Πως την ενεργοποιησες είδες στο ίδιο σημείο αν έχει απενεργοποίηση;
    • Ο/H akis1 έγραψε:

Καλησπέρα, έχω κουμπώσει έναν wd passport πάνω στο mi box s. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά, όταν ανοίγω το mi box s, δεν διαβάζει τον σκληρό, σαν να μην υπάρχει. Λύνεται αν ξεκουμπώσω και ξανακουμπώσω τον wd passport στο mi box s.
      Τι μπορεί να φταίει;

EDIT
      Επίσης, παρόλο που κλείνω απο το χειριστήριο το mi box s, ο wd passport συνεχίζει να δουλεύει για κάποιο μεγάλο διάστημα και μετά σβήνει.

Άρα 1ον, όταν κλείνει το Mi box s συνεχίζει να δίνει ρεύμα στον wd passport, ΑΛΛΑ 2ον από τη στιγμή που θα κλείσει ο wd passport και ανοίξει το Mi box s δεν του δίνει ρεύμα για να ανοίξει.
      Ειναι λογικό που μένει ανοιχτός ο δίσκος καθώς το TV box δεν κλείνει αλλά μπαίνει σε "sleep mode" και να πω την αλήθεια δεν θα το χαρακτήριζα και ακριβώς ως sleep mode. Επομένως είναι λογικό μετά να μην ανοίγει θα έλεγα. Θα σου πρότεινα να δεις αν το έχει κάνει κατάργηση και γι' αυτό δεν ανοίγει μετά από ώρα.

Τέλος σκέψου μήπως το κάνεις από μόνο σου πριν το κλείσεις και να το βάζεις ξανά όταν το χρειάζεσαι.

Καλημέρα, αρκετά άτομα βάζουν το μποξακι σε smart πρίζα είτε με τηλεχειριστήριο είτε μέσω wifi με app στο κινητό και ουσιαστικά κλείνουν το μποξακι από την πρίζα του.
      Αυτό έχει ένα βασικό όφελος ότι κάθε φορά ξεκινάει φρέσκο συν ότι αν το έχεις καταχωνιασει πουθενά δεν χρειάζεται να έχεις εύκολη πρόσβαση για να το βγάλεις από το ρεύμα!

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H akis1 έγραψε:

Καλησπέρα, έχω κουμπώσει έναν wd passport πάνω στο mi box s. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά, όταν ανοίγω το mi box s, δεν διαβάζει τον σκληρό, σαν να μην υπάρχει. Λύνεται αν ξεκουμπώσω και ξανακουμπώσω τον wd passport στο mi box s.
      Τι μπορεί να φταίει;

EDIT

Ειναι λογικό που μένει ανοιχτός ο δίσκος καθώς το TV box δεν κλείνει αλλά μπαίνει σε "sleep mode" και να πω την αλήθεια δεν θα το χαρακτήριζα και ακριβώς ως sleep mode. Επομένως είναι λογικό μετά να μην ανοίγει θα έλεγα. Θα σου πρότεινα να δεις αν το έχει κάνει κατάργηση και γι' αυτό δεν ανοίγει μετά από ώρα.
      Τέλος σκέψου μήπως το κάνεις από μόνο σου πριν το κλείσεις και να το βάζεις ξανά όταν το χρειάζεσαι.

Αυτό καταλαβαίνω και εγώ, ότι δεν τον κλείνει διότι μπαίνει σε sleep mode συνεχίζοντας να δίνει ρεύμα στο usb, δυστυχώς.
      Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα σκληρό δίσκο με δική του τροφοδοσία για να δω αν τον κλείνει ή όχι.

Πάντως, ψάχνω και δεν βρίσκω, μια λύση για να μη δίνει ρεύμα στο usb όταν μπαίνει σε sleep mode, δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό.