Διαφήμιση

XTRV Tweaks for Redmi Note 5 (Whyred)

• Ο/H ipankas έγραψε:

Το 1.4 είναι για 3/32, κάνεις απεγκατάσταση το 1.3 μέσα από το magisk
      Και τα δύο μαζί όχι
      δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο και μάλιστα 5 post πιο πάνω ένα παιδί λέει το έβαλε στο 4/64 και λειτουργεί τέλεια .

@maikmaik η ερώτηση μου είναι αν πρέπει οπωσδήποτε να μπει και το δεύτερο που αναφέρεις η λειτουργεί και μόνο του
    • XTRV Tweaks for Redmi Note 5 (Whyred)

2. Προτείνεται ανεπιφύλακτα να έχετε εγκαταστήσει το module/πρόσθετο "Busybox for Android NDK" - Δημιουργός: osm0sis @xda-developers από το αποθετήριο εφαρμογών/repository του Magisk (θα χρειαστεί και reboot της συσκευής).

Για να το λέει ο BanditGR κάτι θα ξέρει.
      (Δεν το δοκίμασα χωρίς αυτό)
      Επίσης προτείνει και για 4/64 ρομ την έκδοση 1.4 την όποια θα ανεβάσει και στο πρώτο ποστ.
      Εγώ πάντως με 4/64 και με το 1.3 περασμένο δεν είχα πρόβλημα. Έχω μια υποψία ότι η έκδοση 1.4 κάθισε λίγο καλύτερα.
      Τώρα για πιο λόγο να τις έχεις και τις δύο δεν ξέρω; Μήπως μπερδεύεις τα πράγματα αφού είναι σχεδόν παρόμοια;

Από το Redmi Note 5 μου με Tapatalk
    • Δεν μπερδεύω κάτι όπως έγραψα σε προηγούμενα ποστ με την 1.3 και περασμένο και το module που προτείνεται είχα μεγάλο πρόβλημα σε σημείο που κόλλαγε το σύμπαν.

Ρωτάω λοιπόν αυτούς που το έβαλαν και το χρησιμοποιούν το 1.4 αν τα έχουν μαζί ή όχι για να ξέρω αν θα τα περάσω από την αρχή και τα 2 για να δω πως συμπεριφέρεται ή μόνο το ένα .
    • Διαφήμιση
    • XTRV Tweaks for Redmi Note 5 (Whyred)

'Εχω την 3/32 έκδοση. 'Ημουν πολύ καιρό με το 1.2 (και τα patches του UserXP) και είχα συχνά κολλήματα του κινητού. Με το 1.4 που έχω δυο μέρες τώρα το τηλέφωνο πετάει. Μπορεί η πολλή διαθέσιμη μνήμη να είναι εικονική, όπως έγραψε ο @BanditGR, αλλά όλα παίζουν άψογα και χωρίς αισθητή διαφορά σε κατανάλωση! ('Εχω την 9.3.1 dev xtrv και πάντα τα patches του UserXP).

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H vanni έγραψε:

Μαζί με το extra module που προτείνεται;
      Αν εννοείς το Busybox, ναι, έχω και αυτό!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Θα απαντήσω αναλυτικά όταν φτάσω σπίτι γιατί αυτή τη στιγμή είμαι στο δρόμο...
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν καταρχήν καλησπέρα σε όλους. Χωρίς περαιτέρω πολυλογίες θα περάσω στις ερωτήσεις σας.

1) Να ξεκαθαρίσουμε μία και καλή ότι λόγω του τρόπου που είναι δομημένο το Magisk, μόνο ΜΙΑ έκδοση ενός module μπορεί να είναι ενεργή κάθε φορά και αυτή είναι η έκδοση που έχετε φλασάρει τελευταία. ΑΝ υπήρχε πριν μια προγενέστερη έκδοση του module εγκατεστημένη, το Magisk την "μαρκάρει" ότι χρειάζεται "update" και στο επόμενο αμέσως reboot την αντικαθιστά με αυτή που φλασάρατε (και φυσικά εκτελεί και το module ώστε να κάνει αυτά που είναι να κάνει). Ως εκ τούτου, εύλογα διαπιστώνεται ότι δεν έχει κανένα νόημα πχ να κατεβάζετε την έκδοση 1.3 (λέω εγώ τώρα), να την βάζετε και αμέσως μετά από πάνω να βάζετε την 1.4 ή κάποια άλλη μεταγενέστερη. Στο τέλος θα μείνει η τελευταία, οτιδήποτε είχε η παλαιότερη σβήνεται (υπάρχει σαφέστατη εντολή μέσα στο Magisk που σβήνει ΟΛΟ το φάκελο της παλιάς έκδοσης, σαρώνοντας έτσι τα πάντα). Ο λόγος που είχα αφήσει στο πρώτο μήνυμα του νήματος περισσότερα από ένα zip ήταν πρώτον για λόγους ιστορικότητας και δεύτερον και σημαντικότερο για την περίπτωση της "κακιάς" της ώρας που κάτι χτυπάει ή δεν δουλεύει σωστά στην τελευταία έκδοση, ώστε ο χρήστης να έχει τη δυνατότητα να πάει πίσω. Δυστυχώς απ' ότι διαπίστωσα αυτό δεν έγινε απόλυτα κατανοητό και εφεξής στο πρώτο μήνυμα θα υπάρχει μόνο η τελευταία έκδοση. Να σημειώσουμε εδώ ότι με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και το επίσημο repository του Magisk.

2) Λίγα λόγια για την έκδοση 1.4. Σαφέστατα και ΔΕΝ έχει βγει ΜΟΝΟ για να υποστηρίξει την έκδοση 3/32 του whyred. Δουλεύει μια χαρά και στην 4/64 (αλίμονο άλλωστε αν δεν δοκίμαζα το module και στην δική μου συσκευή ή καθόμουν και έβγαζα διαφορετικές εκδόσεις που εκεί θα χανόταν η μπάλα). Απλά στην 1.4 έγιναν κάποιες αλλαγές σε ρυθμίσεις (εκτός των άλλων αλλαγών που έγιναν) ώστε να ξεπερνιέται κάποιο lag που παρατηρήθηκε και όπως είχα υποπτευτεί οφειλόταν σε συγκεκριμένη ρύθμιση της μνήμης ZRAM. Αυτό λοιπόν που κάνει τώρα το συγκεκριμένο script του module (το ένα από τα συνολικά 8 scripts που τρέχουν) είναι ΠΡΙΝ εκτελεστεί να ελέγχει την συνολικά διαθέσιμη μνήμη της συσκευής και ανάλογα να εκτελείται ή όχι. Έτσι καλύπτονται οι περιπτώσεις και των 2 εκδόσεων του Whyred αλλά ακόμα και μελλοντικών συσκευών θα έλεγα !

3) Περί busybox module. Όπως σωστά ανέφερε ο φίλτατος @maikmaik, προτείνεται να το έχετε εγκαταστήσει. Δεν σας αναγκάζει κάποιος να το κάνετε, υπό την απειλή περιστρόφου. Αν ΔΕΝ το εγκαταστήσετε ΔΕΝ πρόκειται να...ανατιναχτεί η συσκευή, το module θα συνεχίσει να δουλεύει, απλά κάποια tweaks (ελάχιστα) δεν θα εκτελούνται, πχ το fstrim που προστέθηκε στην 1.4. Στο σύνολο και πάλι ωφελημένος είναι ο χρήστης. Και για να μιλάμε και καθαρά. Το busybox δεν είναι τίποτε άλλο από μια σουίτα από εργαλεία, ρουτίνες κώδικα ή εντολές αν θέλετε οι οποίες είναι όμορφα "πακεταρισμένες" σε ένα μοναδικό δυαδικό (binary) αρχείο. Ως εκ τούτου προσφέρει στον εκάστοτε προγραμματιστή περισσότερες δυνατότητες ώστε να κάνει πράγματα άμεσα, χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να τα προγραμματίσει εξαρχής (δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύψουμε εκ νέου τον τροχό) και χωρίς να μπει στη διαδικασία να φτιάξει βιβλιοθήκες. Είναι δηλαδή καλό να υπάρχει σε ένα σύστημα από τη στιγμή που αυτό το σύστημα διαθέτει πρόσβαση root. Στη χειρότερη απλά "κάθεται" στο σύστημα χωρίς να κάνει τίποτα αν δεν καλέσει κάποιος τις εντολές του. Πόρους ιδιαίτερους δεν πιάνει (μιλάμε για μια αστεία ποσότητα storage της τάξεως μερικών MB και αν είναι και τόσο). Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που αρκετά modules στο repository του Magisk, προτείνουν το busybox να έχει εγκατασταθεί αν όχι το απαιτούν κιόλας, ανάλογα το module.

Αυτά τα ολίγα. Πλέον η 1.4 υπάρχει στο αρχικό μήνυμα, παρόλο που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω μια νέα ρύθμιση, αλλά ας είναι, έχουμε χρόνο. Θα γίνει update και το μήνυμα με το changelog σε δεύτερο χρόνο.
    • Επειδή οι ερωτήσεις γίνανε από εμένα δεν έχω καταλάβει από πού προέκυψε ότι περάστηκαν και οι δύο εκδόσεις και δεν ήξερα ποια είναι ποια . Εγώ ρώτησα για τα 2 module αν πρέπει να περαστούν ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και αυτοί που είπαν ότι λειτουργεί καλά σε αυτούς έχουν περασμενα και τα 2 οι όχι.

Σίγουρα κανένας δεν αναγκάζει να κάνει κάτι προσπαθούμε όμως να κάνουμε το καλύτερο για την απόδοση του κινητού εφόσον λοιπόν πέρασα το module και την έκδοση 1.3 και το τηλέφωνο γονάτιζε και βγάζοντας τα με ακριβώς τα ίδια πράγματα και χρήση το κινητό λειτουργεί όπως πρέπει ψάχνω να βρω τι φταίει .

Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις θα περαστούν και θα δοκιμαστούν
    • Κατάλαβα τι ρώτησες, απλά οι απορίες αυτές ήταν και απορίες άλλων, όχι απαραίτητα εκφρασμένες σε αυτό το νήμα και ήθελα να δώσω απάντηση και σε αυτές. Πέραν αυτού ήθελα να είμαι όσο το δυνατό πιο κατανοητός χωρίς φυσικά να κατηγορώ ή να κακίζω κάποιον σε καμία των περιπτώσεων.
    • Διαφήμιση