Καλησπέρα στην ομάδα. έχω αγοράσει πρόσφατα xiaomi redmi note 5 4/64 cn version (MEE7S) . Θα ήθελα να φλασάρω την global rom καθώς αυτή τη στιγμή το κινητό δεν έχει ούτε ελληνικά αλλά ούτε τα google services(playstore). Έχω ξεκινήσει την διαδικασία ξεκλειδώματος και σήμερα θα μου δώσει το δικαίωμα καθώς περάσαν οι 720 ώρες. Η ερώτηση μου είναι αν ακολουθώντας τον οδηγό xiaomi-miui.gr/community/index…E%BF-Redmi-Note-5-Whyred/ του forum θα έχω τα επιθυμητά αποτελέσματα και δεν θα brickarω την συσκευή μου. Πρέπει να προσέξω κάτι άλλο λόγω του ότι το κινητό είναι cn vesrion και όχι global? ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Από china version ROM σε global ROM [SOLVED]
-
-
Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φώτο με αυτά που δείχνει στο σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια ρομ έχεις ?
Επίσης κάνε αυτόν τον έλεγχο να δούμε το επίπεδο ARB ---> Πως ελέγχουμε αν στη συσκευή μας έχει ενεργοποιηθεί το Anti Rollback (ARB) -
Ο/H NasDriver έγραψε:
Θα μπορούσες να ανεβάσεις μια φώτο με αυτά που δείχνει στο σχετικά με το τηλέφωνο να δούμε ποια ρομ έχεις ?
Επίσης κάνε αυτόν τον έλεγχο να δούμε το επίπεδο ARB ---> Πως ελέγχουμε αν στη συσκευή μας έχει ενεργοποιηθεί το Anti Rollback (ARB)
-
Μαζί με τον έλεγχο του ARB, κάνε και αυτόν ---> Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
Δεν βρήκα official rom 9.5.19.0...μπορεί να την έχουν αποσύρει όμως -
Κατά πάσα πιθανότητα ανεπίσημη ROM την κόβω, ειδικά αν δεν προσφέρεται MIUI 10 update άμεσα (στο αντίστοιχο κινέζικο source φυσικά). Άμεσος έλεγχος για ξεκλείδωτο bootloader χρειάζεται. Αν είναι ξεκλείδωτος πρέπει να κλειδώσει πάση θυσία, αφού περαστεί μια εγγυημένα επίσημη κινέζικη MIUI ROM. Είτε έτσι είτε αλλιώς μετά από 2 εβδομάδες πρέπει να ξεκλειδώσει με το σωστό Mi Account (δηλαδή του φίλου μας), ώστε ακόμα και η συσκευή μπρικαριστεί μελλοντικά από Global ROM, να μπορούμε να την επαναφέρουμε ξεκλειδώνοντας άμεσα.
Πέραν αυτού, για ελληνικά και Play Store υπάρχουν οι επιλογές μια επίσημης Global stable ή dev μέσω fastboot (ΧΩΡΙΣ να επιλεγεί να κλειδώσει ο bootloader) ή κάποιας custom MIUI based ROM όπως η XTRV/xiaomi.eu κτλ. -
Μου μοιάζει με την περίπτωσή μου.... Ρίξε μια ματιά από εδώ και κάτω Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)
Εγώ αυτά ακολούθησα. Google services υπάρχει πάντως τρόπος να βάλεις και στην κινέζικη για ωστόσο -
Μετά από αίτημα μου και αναμονή 15 ημερών ο bootloader πλέον είναι ξεκλείδωτος, και κατά τον έλεγχο ARB μου βγάζει 3.
-
Όλα ΟΚ....μπορείς να βάλεις την τελευταία global fastboot rom με το miflash, αλλά θα πάει σε ARB lvl 4.
Αυτό σε ενοχλεί μόνο εάν θελήσεις να γυρίσεις σε πολύ παλιά ρομ, συνήθως όμως, όλοι προς τα μπροστά πάμε
Εναλλακτικά, μπορείς να βάλεις μία custom rom, πχ XTRV, που δεν κάνει flash το firmware για να αλλάξει το ARB lvl, θα μείνεις δηλαδή στο 3.
Πες μας τι θες, να σου δώσουμε τον ανάλογο οδηγό -
-
Ο γενικός οδηγός είναι αυτός ---> Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
Ίσως χρειαστείς νεότερο miflash tool, η εγκατάσταση θα γίνει επιλέγοντας στο miflash :clean_all
Και βάζεις από εδώ την τελευταία global stable ---> Xiaomi MIUI Official Forum -
Ακολουθώντας τον οδηγό η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια -
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0