Πάντως άμα το σκεφτείς έχει λογική. Το έκαναν για να μην υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ xiaomi και redmi.
ποιος ανταγωνισμος μωρεεεε...? ειναι αλλες συσκευες οι RedMi απο τις Mi.
οι REDMI ειναι οι φτηνες συσκευες, με πλαστικουρα και IPS οθονες.
οι ΜΙ ειναι οι "καλες" με μεταλλο-γυαλι και AMOLED οθονες, κλπ..!
Δλδ, σαν οι Redmi να ειναι οι φθηνοτερες απομιμησεις των Mi...! ΜΟΝΟ το REDMI PRO ηταν αντιστοιχο των Mi με μεταλλο- OLED... ! η καλυτερη συσκευη Redmi. μακαρι να εβγαζαν παλι μια αντιστοιχη Redmi PRO 2 σημερα.....!!
Θα ήθελα να πω το εξής.Την τελευταία περίπου 5 ετια έχω πάρει σχεδόν όλη την σειρά note της xiaomi για εμένα ενώ σε συγγενείς μου πολλά redmi ενώ τώρα είμαι με mix2s εγώ και mi8 lite η σύζυγος.Μεχρι και το note 3pro αλλά και σε κάτι φίλους το note 4 ήτανε η κινεζική version αφού η xiaomi δεν έβγαζε global version και βάζαμε costum roms.Περα από τον κίνδυνο με το bikarisma το οποίο είναι κατανοητό αυτό με το hardware πως προέκυψε?? Δηλαδή λειτουργούσαν παλιά χωρίς θέμα τα Xiaomi τα china version και τώρα ξαφνικά στην Ελλάδα θα έχουν θέμα??? Μήπως η xiaomi θέλει να σπρώξει το redmi note 7 και έχει βγάλει όλη αυτή την παραφιλολογία???
Αν κοιτάξεις καλύτερα, όλες οι συσκευές σχεδόν μέχρι και πριν το Redmi Note 7 pro, έχουν σχεδόν όλες τις Band (με εξαίρεση τις περισσότερες φορές την B20), κάτι που δεν ισχύει για το Redmi note 7 Pro.
Γιατί το έκανε αυτό δεν ξέρω, ίσως για θέμα κόστους ίσως για κάτι άλλο.
Από τη στιγμή όμως που κάτι απουσιάζει σε επίπεδο hardware όποια ρομ και να βάλεις δεν διορθώνεται
Βρήκαν ίσως τον ποιο άμμεσο τρόπο να σταματήσουν τα κινεζομαγαζα να αγοράζουν china συσκευές, να τις περνάνε global rom και να τις βαπτίζουν global ώστε να τις πουλήσουν εκτός Κίνας.
Αυτό κόστισε πολλά στην Xiaomi, γιατί οι συσκευές δεν ήταν 100% συμβατές με τα δίκτυα, και τις έκανε ζημιά στο ονομά της.
Άσε που τις γέμιζαν και με adware και bloatware που σκότωνε την συσκευή....