Διαφήμιση

Mi Band 4

• Ο/H geozn8 έγραψε:

Μια ερώτηση ακόμη προς τον @lallasgr έχω στα χέρια μου ένα δοκιμαστικό ελληνικό gr.res.bin για δοκιμή στο band 4. Αν το βάλω και για κάποιον λόγο θέλω να γυρίσω πίσω η δεν δουλεύει σωστά πως το ξανακάνω μαμά International ? Factory reset από μέσα η ξανά πρέπει να βάλω το αγγλικό μαμά res? ?(
      Το factory reset ΔΕΝ αλλάζει τα resources ή το εγκατεστημένο font. Θα πρέπει να ξαναπεράσεις τα αρχικά resources, με προσοχή στο να είναι η σωστή έκδοση για το firmware σου. Αυτή τη στιγμή η τελευταία έκδοση των resources είναι η 55 και μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ. Στο ίδιο thread μπορείς να βρεις και τις προηγούμενες εκδόσεις, αν δεν είναι αυτή η δικιά σου.

Αλήθεια, το δοκιμαστικά ελληνικά resources ποια έκδοση είναι; Μπορείς να μου τα στείλεις να τα δοκιμάσω κι εγώ; Τα έχεις φτιάξει εσύ ή κάποιος άλλος;
      Φαντάζομαι πως λόγω του ότι το βασικό firmware είναι κλειδωμένο, τα ελληνικά resources αντικαθιστούν κάποια άλλη γλώσσα όπως τα γαλλικά ή τα πορτογαλικά, σωστά;

Πάνω στο θέμα πάντως της σωστής απόδοσης των ελληνικών, θα ήθελα να αναφέρω το εξής: Μέχρι στιγμής όλα τα firmware έχουν την ίδια έκδοση font (έκδοση 1). Αυτή περιέχει 2 ειδών γραμματοσειρές, μια "μεγάλη" για αγγλικά και κινέζικα και μια "μικρή" για τις υπόλοιπες γλώσσες. Η "μεγάλη" γραμματοσειρά ΔΕΝ μπορεί να αποδώσει σωστά τα ελληνικά - εμφανίζει κενά ανάμεσα στα γράμματα και δεν εμφανίζει ειδικούς χαρακτήρες (τονισμένα γράμματα, τελικό σίγμα, κτλ). Η μικρή γραμματοσειρά ΔΕΝ έχει κανένα από αυτά τα προβλήματα. Μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή ως εξής: Διαβάστε μια ελληνική ειδοποίηση πχ. από Viber, Whats App, SMS (όχι με GSM αλφάβητο, μόνο unicode), έχοντας μια φορά τη γλώσσα του κινητού στα αγγλικά και μια φορά στα γαλλικά (ή αλλάξτε τη γλώσσα του band από το Notify). Θα δείτε ότι στα γαλλικά όλα φαίνονται σωστά με λίγο μικρότερη γραμματοσειρά!

Εγώ προσωπικά έχω το κινητό στα ελληνικά, εγκατεστημένο το ελληνικό MiFit 4.0.6 και τη γλώσσα του band στα γαλλικά μέσω Notify (έχω στοιχειώδη γαλλική παιδεία). Όλες οι ειδοποιήσεις και ο καιρός εμφανίζονται σωστά στα ελληνικά!

Για όποιον θέλει το band στα αγγλικά, δε θέλει κενά ανάμεσα στα γράμματα και δεν τον ενοχλεί η έλλειψη των ειδικών χαρακτήρων, μπορεί να περάσει το font από εδώ. Με αυτό, η απόδοση της "μεγάλης" γραμματοσειράς γίνεται χωρίς κενά. Κατά τα άλλα, δεν αλλάζει τίποτα. Εγώ, αν και όπως είπα έχω το band στα γαλλικά, έχω περάσει και αυτό το font.
    • Ελληνικά

Mi Fit 4.0.6 Greek_fw Stable by xiaomi-miui.gr (11 Ιουλ 2019) Με Ελληνική ομιλία

Στη παραπάνω έκδοση, περιέχονται τα επικαιροποιημένα Ελληνικά Firmware και resources !

Mi Fit 4.0.6 English_fw Stable by xiaomi-miui.gr (11 Ιουλ 2019) Με Ελληνική ομιλία

Στη παραπάνω έκδοση, περιέχονται τα επικαιροποιημένα Αγγλικά UTF8 Firmware και resources !

Ποιο από τα δύο πρέπει να κατεβάσω για να έχω καλύτερα ελληνικά στο ΜΙ ΒΑΝD 4;
    • Τα παραπάνω firmware και resources αφορούν το Mi Band 3. Όποιο και να βάλεις δεν έχει καμία διαφορά στο 4!
    • Διαφήμιση
    • Να φανταστώ τα fonts που προείπες, τα φλασαρω μέσω notify όπως έκανα στο 3 έτσι;
      Τώρα έχω το 4.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H NiTroGen έγραψε:

Φαντάζομαι πως λόγω του ότι το βασικό firmware είναι κλειδωμένο, τα ελληνικά resources αντικαθιστούν κάποια άλλη γλώσσα όπως τα γαλλικά ή τα πορτογαλικά, σωστά;
      Κλειδωμένο/ξεκλείδωτο, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, οι μεταφράσεις δεν είναι στο firmware αλλά στα resources και έχουμε ήδη έτοιμα δικά μας αρχεία προς δοκιμή. Στο firmware υπάρχουν μόνο μερικά string με μηνύματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση της συσκευής τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν. Αν θυμάστε και στα δικά μας Ελληνικά firmware του Mi Band 3 αυτά τα μηνύματα τα έχουμε αφήσει στα Αγγλικά.

Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά και εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη 1 Αυγούστου θα έχουμε επιτέλους στα χέρια μας την International έκδοση της συσκευής καθώς και την έκδοση με NFC έτσι ώστε να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες δοκιμές.

Μένει μόνο να δούμε πως θα κλειδώσουμε το band σε συγκεκριμένη γλώσσα όπως έχουμε κάνει και με το Mi Band 3 (αν αυτό είναι εφικτό στην προκειμένη περίπτωση). Αυτό είναι και το πιο σημαντικό ώστε να μην χρειάζεται να έχετε Γαλλικά, Ρώσικα ή οτιδήποτε άλλο χειροκίνητα εσείς και γενικά να μην ασχολείστε με αυτά. Έτσι θα μπορεί να γίνει αυτόματα σωστή χρήση της γραμματοσειράς ανεξάρτητα από την γλώσσα του κινητού. Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει μέσω του firmware αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες δοκιμές για να δούμε κατά πόσο επηρεάζεται ή όχι η σωστή λειτουργία της συσκευής. Τώρα αν πρέπει να είναι γλώσσα UTF8 ή όχι, θα το δούμε στην πορεία αν και από την λεπτομερή ενημέρωση που είχες την καλοσύνη να μας κάνεις, μάλλον δεν απαιτείται ;)
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H NiTroGen έγραψε:

Κλειδωμένο/ξεκλείδωτο, δεν μας ενδιαφέρει και τόσο. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, οι μεταφράσεις δεν είναι στο firmware αλλά στα resources και έχουμε ήδη έτοιμα δικά μας αρχεία προς δοκιμή. Στο firmware υπάρχουν μόνο μερικά string με μηνύματα που έχουν σχέση με την αναβάθμιση της συσκευής τα οποία δεν μας ενδιαφέρουν. Αν θυμάστε και στα δικά μας Ελληνικά firmware του Mi Band 3 αυτά τα μηνύματα τα έχουμε αφήσει στα Αγγλικά.
      Πρώτα ο Θεός να είμαστε καλά και εκτός απροόπτου, την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη 1 Αυγούστου θα έχουμε επιτέλους στα χέρια μας την International έκδοση της συσκευής καθώς και την έκδοση με NFC έτσι ώστε να ξεκινήσουμε τις απαραίτητες δοκιμές.

Μένει μόνο να δούμε πως θα κλειδώσουμε το band σε συγκεκριμένη γλώσσα όπως έχουμε κάνει και με το Mi Band 3 (αν αυτό είναι εφικτό στην προκειμένη περίπτωση). Αυτό είναι και το πιο σημαντικό ώστε να μην χρειάζεται να έχετε Γαλλικά, Ρώσικα ή οτιδήποτε άλλο χειροκίνητα εσείς και γενικά να μην ασχολείστε με αυτά. Έτσι θα μπορεί να γίνει αυτόματα σωστή χρήση της γραμματοσειράς ανεξάρτητα από την γλώσσα του κινητού. Θα ήταν πολύ εύκολο να γίνει μέσω του firmware αλλά θα πρέπει να γίνουν ορισμένες δοκιμές για να δούμε κατά πόσο επηρεάζεται ή όχι η σωστή λειτουργία της συσκευής. Τώρα αν πρέπει να είναι γλώσσα UTF8 ή όχι, θα το δούμε στην πορεία αν και από την λεπτομερή ενημέρωση που είχες την καλοσύνη να μας κάνεις, μάλλον δεν απαιτείται ;)
      Σε αυτό αναφέρομαι κι εγώ, ότι η γλώσσα είναι στα resources και απλά αντικαθιστάς μια "άχρηστη" γλώσσα με τη δικιά μας. Τώρα, όσο αφορά τη σταθεροποίησή της, ώστε να μην αλλάζει συνεχώς σε αγγλικά ή κινέζικα, αυτό θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει με τροποποίηση του MiFit.

Μέσα στο log του MiFit βρήκα τις εξής γραμμές να επαναλαμβάνονται πολλές φορές:

Source Code

1. 2019-07-20 22:20:00.422 HMDeviceFreeTask configStr:{"displayType":0,"metric":1,"twlHour":0,"showSms":1,"showIncall":1,"weatherTimestamp":1563647535746,"userInfoCode":191407073,"language":"el_GR","displayDataCode":-1,"deviceLanguage":"el_GR","hasCorrectAlarm":false,"sunriseSunsetTimeStamp":-1,"dateFormat":"dd\/MM\/yyyy"}
      Είναι πληροφορίες σχετικά με το configuration του band. Εκεί φαίνεται δύο φορές η ελληνική γλώσσα ("language":"el_GR" και "deviceLanguage":"el_GR"). Αν με κάποιο τρόπο κλειδώσει αυτή η γλώσσα μέσα από το MiFit, πολύ πιθανό να επηρεαστεί και η γλώσσα του band. Υπόθεση κάνω, αλλά έχετέ το στα υπόψην...
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Όντας κάτοχος του Mi Band 4 εδώ και 1 μήνα και έχοντας ασχοληθεί στο παρελθόν με φλασαρίσματα rom σε κινητά, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω στο τεστάρισμα των resources που έχετε δημιουργήσει. Αν χρειαστείτε βοήθεια, θα ήταν χαρά μου.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NiTroGen έγραψε:

Εγώ προσωπικά έχω το κινητό στα ελληνικά, εγκατεστημένο το ελληνικό MiFit 4.0.6 και τη γλώσσα του band στα γαλλικά μέσω Notify (έχω στοιχειώδη γαλλική παιδεία). Όλες οι ειδοποιήσεις και ο καιρός εμφανίζονται σωστά στα ελληνικά!

Για όποιον θέλει το band στα αγγλικά, δε θέλει κενά ανάμεσα στα γράμματα και δεν τον ενοχλεί η έλλειψη των ειδικών χαρακτήρων, μπορεί να περάσει το font από εδώ. Με αυτό, η απόδοση της "μεγάλης" γραμματοσειράς γίνεται χωρίς κενά. Κατά τα άλλα, δεν αλλάζει τίποτα. Εγώ, αν και όπως είπα έχω το band στα γαλλικά, έχω περάσει και αυτό το font.

Καλησπέρα σας. Εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Όσο αφορά τα ελληνικά resources που έχω μου τα έδωσε εμπιστευτικά ο mod που φτιάχνει κι αλλά resources για δοκιμή φιλικά μιας και είμαι είδη συνεργάτης με το geekdoing από hey+ εποχή που μετάφραζα το apk στα ελληνικά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και μάλλον ούτε πρόκειται γιατί απλά δεν ξέρω ποια έκδοση είναι. Εγώ στην δίνω για δοκιμή αν θες και μπορείς να την τσεκάρεις.. Αφού τα παιδιά εδώ σε μας σε λίγο καιρό θα βγάλουν δοκιμασμένες άλλες θα βάλουμε αυτές. ;)

Φίλε @NiTroGen δοκίμασα όντως την αλλαγή σε γαλλικά και ναι ο καιρός και οι ειδοποιήσεις ήταν μια χαρά. Αν και εγώ που στης επαφές της έχω όλες κεφάλαια μου της έδειχνε ούτος η άλλος οκ. Αν βάλουμε το font που μας δίνεις και για κάποιο λόγο μετά θέλουμε να ξαναβαλουμε αυτό που είχε ποιο βάζουμε?? Εγώ έχω την έκδοση v.25.19.5 :roll:
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Ο/H geozn8 έγραψε:

Καλησπέρα σας. Εδώ είμαστε για να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Όσο αφορά τα ελληνικά resources που έχω μου τα έδωσε εμπιστευτικά ο mod που φτιάχνει κι αλλά resources για δοκιμή φιλικά μιας και είμαι είδη συνεργάτης με το geekdoing από hey+ εποχή που μετάφραζα το apk στα ελληνικά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και μάλλον ούτε πρόκειται γιατί απλά δεν ξέρω ποια έκδοση είναι. Εγώ στην δίνω για δοκιμή αν θες και μπορείς να την τσεκάρεις.. Αφού τα παιδιά εδώ σε μας σε λίγο καιρό θα βγάλουν δοκιμασμένες άλλες θα βάλουμε αυτές. ;)

Φίλε @NiTroGen δοκίμασα όντως την αλλαγή σε γαλλικά και ναι ο καιρός και οι ειδοποιήσεις ήταν μια χαρά. Αν και εγώ που στης επαφές της έχω όλες κεφάλαια μου της έδειχνε ούτος η άλλος οκ. Αν βάλουμε το font που μας δίνεις και για κάποιο λόγο μετά θέλουμε να ξαναβαλουμε αυτό που είχε ποιο βάζουμε?? Εγώ έχω την έκδοση v.25.19.5 :roll:
      Ακριβώς όπως τα λες, φίλε Γιώργο. Ο ένας να βοηθάει τον άλλο - γι'αυτό είμαστε εδώ!

Αν βάλεις το font που δίνω, για να επιστρέψεις στο αρχικό, αρκεί να ξαναπεράσεις το original font από εδώ. Δεν έχει σχέση η έκδοση του hardware που δίνεις (v.25.19.5), αλλά η έκδοση του firmware που έχεις εγκατεστημένο. Όμως, όλα τα firmware μέχρι στιγμής έχουν το ίδιο font (v.1), οπότε δε σε περιορίζει αυτό! :)

Όσο για τα δοκιμαστικά resources, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική καταλήγω στο εξής: Έχεις δοκιμαστικά resources v52 για firmware v1.0.5.22 που το φορτώνεις με το modified MiFit του Kirill. Και λογικά τα resources σου τα έδωσε ο mod από τη Σλοβακία, σωστά; ;)

Αν δε σου δημιουργήσει πρόβλημα στο Geekdoing, θα ήθελα να μου στείλεις το αρχείο να το δοκιμάσω. Ήδη εγκατέστησα το τροποποιημένο MiFit με το firmware 1.0.5.23...

edit:
      Διόρθωσα στο προηγούμενο post μου τη γραμμή από το log του MiFit:

Source Code

1. configStr:{"displayType":0,"metric":1,"twlHour":0,"showSms":1,"showIncall":1,"weatherTimestamp":0,"userInfoCode":191407073,"language":"el_GR","displayDataCode":-1,"deviceLanguage":"el_GR","hasCorrectAlarm":false,"sunriseSunsetTimeStamp":-1,"dateFormat":"dd\/MM\/yyyy"}
      Αυτή μου φαίνεται πως αφορά το configuration του band που ορίζει την ελληνική γλώσσα, όχι η άλλη που είχα παραθέσει και αφορούσε το configuration του τηλεφώνου.
    • Φίλε μου το λινκ με το original font που με έβαλες δεν λειτουργεί. Εγώ έχω το τελευταίο firmware. 1.0.5.48 και επειδή θέλει το 5.22 γιαυτο δεν ασχολούμαι.. Οκ στο έστειλα αλλά για ευνόητους λογους καλό είναι να μην πάει δεξιά αριστερά αλλού καταλαβαίνεις τι εννοώ. Καλό βράδυ
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Ο/H geozn8 έγραψε:

Φίλε μου το λινκ με το original font που με έβαλες δεν λειτουργεί. Εγώ έχω το τελευταίο firmware. 1.0.5.48 και επειδή θέλει το 5.22 γιαυτο δεν ασχολούμαι.. Οκ στο έστειλα αλλά για ευνόητους λογους καλό είναι να μην πάει δεξιά αριστερά αλλού καταλαβαίνεις τι εννοώ. Καλό βράδυ
      Καλημέρα. Μόλις δοκίμασα το link και λειτουργεί κανονικά. Είναι η επιλογή στο τέλος του μηνύματος:
      Font (delete .zip from name)
      Font.ft.zip

Τα ελληνικά resources εννοείται πως δε θα κυκλοφορήσουν αλλού, αλλά ...δεν τα έχω λάβει. Πως μου τα έστειλες;
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα. Μόλις παρέλαβα το mi band 4. Είναι εύκολο να βάλω watchface με φώτο της επιλογής μου;