Διαφήμιση

Mi Band 4

• Ο/H apo.stam έγραψε:

Καλημέρα. Μόλις παρέλαβα το mi band 4. Είναι εύκολο να βάλω watchface με φώτο της επιλογής μου;
      Καλημέρα φίλε μου. Το να φτιάξεις το δικό σου Watchface είναι μια σχετικά περίπλοκη διαδικασία. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεις πολλούς οδηγούς ψάχνοντας στο google "Mi Band 4 Custom Watchface". Παρ' όλα αυτά, πιστεύω ότι η καλύτερη λύση είναι να σε βοηθήσει κάποιος που γνωρίζει καλά τη διαδικασία δημιουργίας watchface. Αλλά φυσικά εάν θέλεις μπορείς σιγά σιγά να προσπαθήσεις να πειραματιστείς και μόνος σου. ;)
    • Ο/H NiTroGen έγραψε:

Ο/H geozn8 έγραψε:

Εγώ προσωπικά έχω το κινητό στα ελληνικά, εγκατεστημένο το ελληνικό MiFit 4.0.6 και τη γλώσσα του band στα γαλλικά μέσω Notify (έχω στοιχειώδη γαλλική παιδεία). Όλες οι ειδοποιήσεις και ο καιρός εμφανίζονται σωστά στα ελληνικά!

Για όποιον θέλει το band στα αγγλικά, δε θέλει κενά ανάμεσα στα γράμματα και δεν τον ενοχλεί η έλλειψη των ειδικών χαρακτήρων, μπορεί να περάσει το font από εδώ. Με αυτό, η απόδοση της "μεγάλης" γραμματοσειράς γίνεται χωρίς κενά. Κατά τα άλλα, δεν αλλάζει τίποτα. Εγώ, αν και όπως είπα έχω το band στα γαλλικά, έχω περάσει και αυτό το font.
      Εκεί είναι η γλώσσα που αλλάζεις; Αν οχι μπορείς να μου το δείξεις;
      Images
      • IMG_20190730_121625.jpg

339,52 kB, 1.080×1.920, viewed 124 times
    • Καλημέρα μόλις παρέλαβα το Band και εγώ και το έχω πεθάνει στο σκάλισμα. Όντως το κολπάκι με τα γαλλικά ισχύει όμως γίνεται όλο το Band γαλλικό οπότε και το γύρισα στα αγγλικά πάλι.
      Παρόλο που είναι η international έκδοση, το κουτί πίσω δεν γράφει ελληνικα, όπως είχε ανέβει μια φώτο ενός φίλου στο ίντερνετ όπου από πίσω είχε και ελληνικά.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NiTroGen έγραψε:

Καλημέρα. Μόλις δοκίμασα το link και λειτουργεί κανονικά. Είναι η επιλογή στο τέλος του μηνύματος:Font (delete .zip from name)
      Font.ft.zip

Τα ελληνικά resources εννοείται πως δε θα κυκλοφορήσουν αλλού, αλλά ...δεν τα έχω λάβει. Πως μου τα έστειλες;
      Οκ το βρήκα και εγώ μετά.Το άλλαξα σε font.ft και φορτώνει κανονικά. Δοκιμάζω και το δικό σου font για λίγες μέρες και βλέπουμε !! Εγώ για δοκιμή μέχρι να βγεί το νέο update έχω βάλει ισπανικά αντί γαλλικά που σαν γλώσσα - λέξεις είναι ποιο κοντά στα αγγλικά και τα καταλαβαίνεις βλέποντας με την ποιο μικρή γραμματοσειρά και όπως θα δείτε στα συνημμένα με σωστά όλα τα ελληνικά !! :thumbup:
      Όσο αφορά τα gr.res στα έστειλα στο cChat εκεί σου έχω γράψει κιόλας αλλά δεν απαντάς εκτός αν δεν τα βλέπεις καθόλου το cChat !! Ναι έχω δοκιμαστικά gr resources v52 για firmware v1.0.5.22 που το φορτώνεις με το modified Mifit που είπες αλλά μιας και είναι σε πολύ beta στάδιο όπως μου είπαν και μιας και εγω έχω το τελευταίο 1.0.55.48 με v55 res δεν κάθομαι στην διαδικασία να μπω να το δοκιμάσω με downgrade κλπ. Αν τα δεις εσύ και αν έχεις γνώσεις προγραμματισμού 1ον πες μας αν αξίζουν τα συν και τα πλην και 2ον συνεργάσου όπου και αν χρειαστεί με το εδώ ελληνικό team για το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να έχουμε ωραία και σωστά ελληνικά στα band 4 μας κάτι που όλοι μας το περιμένουμε με ανυπομονησία !!

Ο/H apo.stam έγραψε:

Καλημέρα. Μόλις παρέλαβα το mi band 4. Είναι εύκολο να βάλω watchface με φώτο της επιλογής μου;
      Φίλε μου εγώ έκανα 2 δικά μου watchfaces με την παρακάτω εφαρμογη στο 1ο λινκ απλά όταν την βάλεις γύρνα από την πάνω δεξιά επιλογή από κινέζικα σε αγγλικά.
      θέλει λίγο υπομονή και αρκετά τεστ αλλά οκ δεν ειναι και τοσο δύσκολο. Επίσης κυκλοφορούν κάποιες εφαρμογές στο Play store για watchfaces κλπ :thumbsup:

米环4表盘生成器(tech.pingx.watchface) - 1.7.0 - 应用 - 酷安网
      WatchFace for Xiaomi Mi Band 4
      MyWatchFace
      Watchfaces for Mi Band 4

Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Ο/H apo.stam έγραψε:

Εκεί είναι η γλώσσα που αλλάζεις; Αν οχι μπορείς να μου το δείξεις;
      Η γλώσσα είναι στο πάνω δεξιά εικονίδιο ρυθμίσεων, στην επιλογή "Εργαλεία". Αναφέρεται ως "Mi Band language".

Ο/H echaosad έγραψε:

Καλημέρα μόλις παρέλαβα το Band και εγώ και το έχω πεθάνει στο σκάλισμα. Όντως το κολπάκι με τα γαλλικά ισχύει όμως γίνεται όλο το Band γαλλικό οπότε και το γύρισα στα γγλικά πάλι.
      Παρόλο που είναι η international έκδοση, το κουτί πίσω δεν γράφει ελληνικα, όπως είχε ανέβει μια φώτο ενός φίλου στο ίντερνετ όπου από πίσω είχε και ελληνικά.
      Η φωτογραφία που ανέβασα είναι από τη Ρώσικη έκδοση με SKU ID: MGW4057RU. H international έκδοση είναι η SKU ID: MGW4052GL. Αυτό που δεν έψαξα είναι αν και το manual της ρώσικης έκδοσης έχει μέσα ελληνικό κείμενο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως υπάρχει πρόβλεψη και για ελληνική μετάφραση απευθείας από τη Xiaomi.

Ο/H geozn8 έγραψε:

Όσο αφορά τα gr.res στα έστειλα στο cChat εκεί σου έχω γράψει κιόλας αλλά δεν απαντάς εκτός αν δεν τα βλέπεις καθόλου το cChat !!. Ναι έχω δοκιμαστικά gr resources v52 για firmware v1.0.5.22 που το φορτώνεις με το modified Mifit που είπες αλλά μιας και είναι σε πολύ beta στάδιο όπως μου είπαν και μιας και εγω έχω το τελευταίο 1.0.55.48 με v55 res δεν κάθομαι στην διαδικασία να μπω να το δοκιμάσω με downgrade κλπ. Αν τα δεις εσύ και αν έχεις γνώσεις προγραμματισμού 1ον πες μας αν αξίζουν τα συν και τα πλην και 2ον συνεργάσου όπου και αν χρειαστεί με το εδώ ελληνικό team για το καλύτερο αποτέλεσμα ώστε να έχουμε ωραία και σωστά ελληνικά στα band 4 μας κάτι που όλοι μας το περιμένουμε με ανυπομονησία !!
      Δυστυχώς δεν είμαι VIP μέλος για να έχω πρόσβαση στο cChat. Σου έχω στείλει όμως ΠΜ με το email μου, αν μπορείς να στείλεις εκεί τα res.

Γνώσεις προγραμματισμού έχω, τα εργαλεία δεν έχω για να επεξεργαστώ τα resources. Δοκίμασα το AmazifitBipTool_Mi4_byGlass v1.5, αλλά δε μου δούλεψε. Δοκίμασα επίσης να επεξεργαστώ το font, ώστε να προσθέσω τα τονισμένα γράμματα που λείπουν, αλλά ούτε το bipfont.py είναι συμβατό με τα font του MB4. Περεταίρω δεν ασχολήθηκα. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποια εργαλεία, θα χαρώ να βοηθήσω πάντως... :D
    • Οσο έψαχνα τιμές και μαγαζιά για να αγοράζω το Band πουθενά δεν είδα ρωσική έκδοση. International και κινεζική μόνο. Κάτι μου λέει ότι η "ρωσική" έκδοση θα έρθει Ελλάδα μέσω info quest. Το θεμα είναι αν έχει το Band μέσα ελληνικά. Γιατί μου κάνει εντύπωση που τα χαρακτηριστικά του είναι στα ελληνικά.

• @NiTroGen, @geozn8, όλα καλά με την γλώσσα. Έχω ένα θέμα με τις ειδοποιήσεις από messenger, viber που δεν μου δείχνουν περιεχόμενο.
      Κ κάτι άλλο: το band ειναι συνδεδεμένο μόνο με το notify;
      Images
      • IMG_20190730_174825.jpg

371,17 kB, 656×1.620, viewed 109 times
    • Διαφήμιση
    • Ο/H NiTroGen έγραψε:

Δυστυχώς δεν είμαι VIP μέλος για να έχω πρόσβαση στο cChat. Σου έχω στείλει όμως ΠΜ με το email μου, αν μπορείς να στείλεις εκεί τα res.Γνώσεις προγραμματισμού έχω, τα εργαλεία δεν έχω για να επεξεργαστώ τα resources. Δοκίμασα το AmazifitBipTool_Mi4_byGlass v1.5, αλλά δε μου δούλεψε. Δοκίμασα επίσης να επεξεργαστώ το font, ώστε να προσθέσω τα τονισμένα γράμματα που λείπουν, αλλά ούτε το bipfont.py είναι συμβατό με τα font του MB4. Περεταίρω δεν ασχολήθηκα. Αν έχεις πρόσβαση σε κάποια εργαλεία, θα χαρώ να βοηθήσω πάντως... :D
      Σου έστειλα απάντηση στο pm. Θα το κοιτάξω και εγώ και αν βρω κάτι θα το γράψω εδώ !!! ;)

Ο/H apo.stam έγραψε:

@NiTroGen, @geozn8, όλα καλά με την γλώσσα. Έχω ένα θέμα με τις ειδοποιήσεις από messenger, viber που δεν μου δείχνουν περιεχόμενο.
      Εμένα που έχω το international με αυτές της 2 αλλαγές που συζητάμε μια χαρά τα βλέπω !! Εσύ έχεις το κινέζικο η το international :?: Έχεις δώσει μεσα στο MiFit στης ρυθμίσεις στα notifications την κατάλληλη άδεια και να της έχεις επιλέξει και σαν εφαρμογές ?? Αν όχι καν το !! Επίσης πέρασμα του τελευταίου firmware 1.0.5.48 έχεις κάνει ?? Αν δεν φτιάξει κανε και μέσα factory reset μέσα απο το band να επανέλθει μαμά και ξανά δοκίμασε !! ;)

Ο/H NiTroGen έγραψε:

Η φωτογραφία που ανέβασα είναι από τη Ρώσικη έκδοση με SKU ID: MGW4057RU. H international έκδοση είναι η SKU ID: MGW4052GL. Αυτό που δεν έψαξα είναι αν και το manual της ρώσικης έκδοσης έχει μέσα ελληνικό κείμενο. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως υπάρχει πρόβλεψη και για ελληνική μετάφραση απευθείας από τη Xiaomi.Δυστυχώς δεν είμαι VIP μέλος για να έχω πρόσβαση στο cChat. Σου έχω στείλει όμως ΠΜ με το email μου, αν μπορείς να στείλεις εκεί τα res.
      Στο site που βρήκες την εν λόγο photo δεν μπορούμε να ρωτήσουμε κάποιον που το έχει το ρώσικο εάν γυρίσει την γλώσσα του κινητού του στα ελληνικά αν θα έχει ελληνικά και στο band 4 ??
      Η ζωή είναι ωραία αρκεί να ξέρεις να την ζεις με εκείνον που σε αγάπησε και θυσιάστηκε για εσένα στην θέση την δικιά σου...

Xiaomi Redmi note 12 Pro :thumbsup: s21u Γιώργος

• Λοιπόν, δοκίμασα τη μετάφραση που μου έδωσε ο φίλος @geozn8 και μπορώ να πω πως είναι αρκετά καλή:

(συγγνώμη για το focus, αλλά πρόλαβε εσύ να βγάλεις φωτό πριν κλείσει η οθόνη του band!!!!)

Το κακό είναι ότι αυτή λειτουργεί μόνο με τροποποιημένο MiFit 4.0.3 και το παλιό firmware 1.0.5.22, τα οποία έχουν κάποια προβλήματα που έχουν λυθεί με τις νέες εκδόσεις, pχ. δεν έχω CallerID!!!
      Επίσης δεν εμφανίζεται ο καιρός στα ελληνικά (θέμα του MiFit), η περιγραφή στα ξυπνητήρια (alarms) και κάποια μηνύματα στο μενού ρυθμίσεις (settings) που δεν έχουν και καμία ουσιαστική επίδραση στην καθημερινή χρήση (θέμα της μετάφρασης).

Προσωπικά, θα παίξω 1-2 μέρες εξερευνώντας τη μετάφραση και μετά θα επιστρέψω στην κανονική εφαρμογή με το τελευταίο firmware!

Το site που βρήκα τη φωτογραφία από το ρωσικό band είναι το GeekDoing και τη φωτογραφία τη βρήκε άλλος σε ρώσικο φόρουμ. Θα ψάξω πάντως μήπως μπορώ να βρω κι άλλες πληροφορίες...
    • Στο aliexpress σε τυχαία έρευνα που έκανα είδα ότι από τον ίδιο πωλητή έφευγαν και international αλλά και "ρωσικές" εκδόσεις, σύμφωνα με τις φωτογραφίες των review που είδα.

• Καλησπερα παιδια.εβαλα στο notify ισπανικά σαν γλώσσα και μου δείχνει κανονικά ελληνικά αλλά όταν με καλούν τα λέει στα ισπανικά και δεν καταλαβαίνω τίποτα.μπορω να κάνω κάτι γι'αυτό;;;;;
    • Διαφήμιση