Διαφήμιση

RedMi Note 8 Pro για αντικατάσταση Mi Mix

• RedMi Note 8 Pro για αντικατάσταση Mi Mix

Καλημέρα, χαιρετώ το φόρουμ και τον λαό του :)

Πρόσφατα τσούγκρισα το Mi Mix μου (το γνωστό κεραμικό) και ράγισε η οθόνη του (είναι λειτουργικό, έχει ένα σχεδόν κάθετο ράγισμα αριστερά το οποίο είναι πιο πολύ ενοχλητικό και δεν δημιουργεί θέμα ανάγνωσης ή επαφής κλπ). Για 4 χρόνια με έβγαλε ασπροπρόσωπο και τα πηγαίναμε μια χαρά (με κάτι παρατράγουδα στον χρόνο της μπαταρίας, λόγω απαραίτητων για εμένα εφαρμογών που τρέχουν όλο το 24ωρο μαζί με WIFI) μέχρι το "πάντρεμα".

Είδα ότι τα μαγαζια έχουν κόστος αλλαγής οθόνης (με διάφορες ΟΕΜ - ενδεχομένως λιγότερο καλές από την εργοστασιακή) και μπαταρίας, δεν πέφτουν κάτω από το 120άρι.

Έψαξα διαδικτυακώς και βρήκα ανταλλακτικά για κάπου 60 ευρώ, έτσι ώστε να το φτιάξω μόνος (πιάνουν τα χέρια μου, αν και δεν ασχολούμαι τόσο με κινητά όσο με υπολογιστές, ρούτερ, καταγραφικά, κάμερες κλπ κλπ, αλλά έχω βρει βιντεάκια και δεν φαίνεται κάτι τρελό).

Εκεί λοιπόν μου γεννήθηκε το αυτονόητο ερώτημα: ρε μπας και σκάσω μια 180αρού να πάρω το RedMi Note 8 Pro;

Ξεκίνησα λοιπόν την κατάδυση στον κυκεώνα πληροφορίας και ραδιοαρβύλας. Λόγω στενού χρόνου, δεν προλαβαίνω να το ψάξω πάρα πολύ, οπότε μπήκα να ζητήσω τα φώτα και την εμπειρία σας.
      Το βασικό ερώτημα είναι το εξής: Είναι καλός αντικαταστάτης για το Mi Mix; Είναι ποιοτικά φτιαγμένο ή οι συμβιβασμοί που έχουν γίνει λόγω τιμής έχουν βγάλει κακό αποτέλεσμα (που θα με κάνουν να πω οτι καλύτερα να είχα το παλιό); Παίζουν δυνατά bugs; Τα στατιστικά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Έχει μέλλον μπροστά του σε ενημερώσεις κλπ; Επίσης, τι παίζει με αυτά που λένε ότι έχουν ελληνικό μενού - παίζει μαϊμουδιά; Με το global ROM είναι η καλύτερη λύση (δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ αρκετά με ρουταρίσματα κ φλασαρίσματα κλπ κλπ); Έχετε κάποιο άλλο να προτείνετε;
      1. Αρχικά να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρουν οι φωτογραφικές επιδόσεις (αρκεί να δουλεύει η καμερούλα και να μην είναι εντελώς για κλωτσιές)
      2. Κυρίως ψάχνω μεγάλη οθόνη (δεν με ενδιαφέρει να είναι σούπερ ντούπερ ευκρινής με σούπερ πιστά χρώματα κλπ - αρκεί να είναι αξιοπρεπής και ανάλογη με αυτήν του Mi Mix ή καλύτερη)
      3. Μεγάλη μπαταρία (βεβαίως βεβαίως) και αποδοτική σε σχέση με κατανάλωση με τον επεξεργαστή
      4. Να μην είναι σάπιο το wifi του και η λήψη δεδομένων κιν τηλεφωνίας (το gps δεν με πολυενδιαφέρει, αρκεί να δουλεύει και να μην δείχνει βαρκα γυαλό).
      5. Να μην είναι νεκρό από σειρά "διαδοχής" για μελλοντικές αναβαθμίσεις λογισμικού
      6. Να μην έχει χοντρα bugs (πχ με γνωστές εφαρμογές όπως Netflix κλπ) (κάπου διάβαζα ότι Bluetooth μαζι με wifi = fail λόγω χαμηλών ταχυτήτων. Ισχύει; )
      7. Η τιμή να μην ξεφεύγει. Το Mi Mix μου είχε πάει πάνω από 550 ευρώ και δεν είμαι διατεθειμένος να σκάσω τόσα προς το παρόν. Κοιτούσα και το Poco F2 αλλά μου φαίνεται ακριβό για την δεδομένη στιγμή.
      8. Να μην τηγανίζει αυγά και να παίζει παιχνιδάκια χωρίς να σέρνεται (δεν μιλάμε για την κορυφή των games, αλλά παιχνίδια όπως π.χ. hearthstone και κανα gwent κλπ οχι FPS). To Mi Mix ανέβαζε θερμοκρασία αλλά ήταν γενικά λειτουργικό. Θέλω να αποφύγω κάτι που θα σκαλώνει και/ή θα μου πετάει κάθε λίγο ειδοποίηση ότι πρέπει να κάνει restart ή να το βάλω στην κατάψυξη κλπ κλπ
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά, βαρέστε αλύπητα.

:D
    • 1-2-3-5-7-8 πιστεύω ότι καλύπτει τις ανάγκες σου, αν και το redmi note 8 pro ως προς το 5 δεν είναι για πειράγματα, TWRP και custom rom...μόνο official rom

Για τα 4-6 πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που το έχει στα χέρια του :)
    • Να φανταστώ ότι ο επεξεργαστής Mediatek δεν είναι τόσο δουλεμενος όσο οι Snapdragon και δεν κάθονται καλά οι γνωστές εφαρμογές. Είδα και μερικούς τίτλους στο υποφορουμ για τούβλιασμα στην εν λόγω συσκευή.
    • Διαφήμιση
    • Υπάρχει θέμα με custom recovery & custom rom...με official rom και ξεκλείδωτο bootloader δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα :)
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Αλλα redmi note σε αντικατάσταση του mi mix;
      Εκτός του χρηματικού δε μπορώ να φανταστώ πως μπορείς να κάνεις τέτοια αντικατάσταση...
      Αν μιλάς για τότε, εννοείται. Αλλά πάνε χρόνια από τότε που βγήκε το mi mix (μιλάμε πάντα για το 1ο mi mix, το κεραμικό)
      . Οι αριθμοί στο χαρτί λένε ότι μετά από το πέρασμα των ετών το redmi έχει καλύτερα στατιστικά.

Ή όχι λόγω διαφοράς στην ποιότητα;

Ρωτάω επειδή δεν προλαβαίνω να τσεκαρω benchmarks κλπ

Ο/H NasDriver έγραψε:

Σε redmi δεν θα έλεγα...πιθανόν το redmi note 9 pro αλλιώς σε σειρά mi note or mi lite

Ερωτοτροπώ με το Poco F2 αλλά και πάλι, νομίζω ότι εσείς παιδιά έχετε την εμπειρία, για αυτό είπα να ρωτήσω.
    • Διαφήμιση
    • Είναι άλλες κλάσεις οι συσκευές redmi - mi - poco...όσο και εάν μοιάζουν σε βασικά τεχνικά στοιχεία, έχουν αρκετές διαφορές στην πράξη με νικητές τις σειρές mi - poco...τα redmi γενικά είναι low & middle rage συσκευές και σχετικά VFM

Το poco 2 έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά θα έλεγα :)
    • Έστω, αν μπορούν τα παιδιά που το έχουν, να πουν μια γνώμη κλπ, αν την κάνει την δουλειά ή αν σκαλωνει, ζεσταίνεται, bugάρει με γνωστές εφαρμογές, έχει θέμα ταχυτήτων WiFi κλπ