Ο/H nassosp έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα!
Βρε παλικάρια, να ρωτήσω κάτι, στην τελευταία ρομ για το 1s μόνο εγώ έχω θέμα με το location? Δεν με βγάζει ποτέ στην περιοχή που είμαι παρά κάτι χλμ πιο κάτω (όχι πιο πάνω :rolleyes:). Αν δεν το έχει άλλος το θέμα αυτό, να ξαναπερασω την ρομ ή να κάνω κάνα wipe!
Αν δεν κάνεις Lock μέσω GPS για πραγματικές συντεταγμένες, τότε 2 τρόποι χρησιμοποιούνται για την εύρεση "ΣΧΕΤΙΚΗΣ θέσης".
Και λέω σχετικής γιατί γίνεται με προσέγκιση μέσω δικτύου.
Η πρώτη απόπειρα για να βρεί την θέση σου είναι μέσω δεδομένων κινητής και πληροφορίας Κυψέλης που σου παρέχει η κεραία του παρόχου σου, αλλά και από τις πληροφορίες στάθμης σήματος που λαμβάνεις από τις γειτονικές κεραίες.
Αν δεν έχεις κοντά κάποια κεραία κινητής και το τηλέφωνό σου έχει κλειδώσει σε μακρινή κεραία, τότε θα έχεις μεγάλη απόκλινση από την πραγματική σου θέση, άσε που υπάρχει περίπτωση να έχουν βάλει και λάθος συντεταγμένες από το κέντρο (μην γελάς, έχει γίνει και αυτό).
Ο άλλος τρόπος που γίνεται σε συνδιασμό με τον προηγούμενο, είναι μέσω WiFi ή κάποιο WAN δίκτυο στο οποίο είναι συνδεμένη η συσκευή σου.
Με βάση την IP σου, συνήθως παίρνεις την διεύθυνση κατά προσέγκιση του κτηρίου στον ΟΤΕ που βρίσκεται το DSLAM που σου παρέχει δίκτυο.
Με βάση τα παραπάνω καταλαβαίνεις ότι ουσιαστικά χωρίς κανονικό Location Positioning μέσα από GPS, δεν μπορεί να έχεις σωστή θέση...