Διαφήμιση

SOS βοηθεια παιδια εκανα λαθος σε rom update

• SOS βοηθεια παιδια εκανα λαθος σε rom update

Καλησπερα παιδια εκανα την εξης χοντραδα,εβαλα στον sd το update αρχειο απο μια rom που ηθελα να περασω ,αλλα εκανα το λαθος και εκανα wipe all user data πριν.
      Αποτελεσμα ηταν να σβηστει και το update αρχειο και τωρα ειμαι σε μια κατασταση στην οποια μπαινει σε recovery αλλα δεν βρισκει update αρχειο.
      Και δεν ανοιγει το κινητο κολαει στο MI logo!Υπαρχει καποιος τροπος να το επαναφερω;Ψαχτηκα λιγο για καποιο τροπο με fastboot αλλα εκτος του οτι δεν τα καταφερα δεν το κατεχω και πολυ!Παρακαλω και παλι για την βοηθεια σας!!Ευχαρηστω πολυ!
    • Ο/H savchr έγραψε:

Καλησπερα παιδια εκανα την εξης χοντραδα,εβαλα στον sd το update αρχειο απο μια rom που ηθελα να περασω ,αλλα εκανα το λαθος και εκανα wipe all user data πριν.
      Αποτελεσμα ηταν να σβηστει και το update αρχειο και τωρα ειμαι σε μια κατασταση στην οποια μπαινει σε recovery αλλα δεν βρισκει update αρχειο.
      Και δεν ανοιγει το κινητο κολαει στο MI logo!Υπαρχει καποιος τροπος να το επαναφερω;Ψαχτηκα λιγο για καποιο τροπο με fastboot αλλα εκτος του οτι δεν τα καταφερα δεν το κατεχω και πολυ!Παρακαλω και παλι για την βοηθεια σας!!Ευχαρηστω πολυ!

Υποθέτω ότι μιλάς για τις επιλογές του Mi recovery. Μάλλον έκανες wipe All Data και όχι wipe User Data γιατί σου έσβησε και την SD. Τα wipe, όποιο και να διαλέξεις, δεν σβύνουν το υπάρχον λειτουργικό. Δεν πειράζουν τα δυο system partition που βρίσκεται το λειτουργικό αλλά ανάλογα τι θα διαλέξεις, τα cache, data και την SD. Εκτός του wipe Cache, θα έπρεπε 100% να ξεκινήσει το κινητό με εργοστασιακές ρυθμίσεις με τα άλλα δύο wipe. Μπορείς να δοκιμάσεις να το κάνεις ξανά wipe ή να μπείς στο recovery και να κάνεις reboot διαλέγοντας το system partition που σου λέει ότι δεν είναι active.

• Κατ'αρχας σ'ευχαρηστω πολυ για την απαντηση σου!Οντως το all data διεγραψα.τελος παντων βρηκα εναν οδηγο και μεσω fastboot φλασαρησα μια custom recovery(εμενα μου εβγαζε την mi recovery) και ετσι μεσω της custom μπορεσα και περασα ενα backup που ειχα μεσω external sd!Αυτο που μου εγραψες για να κανω reboot απο οποιο partition θελω πως το κανω?(σε περιπτωση που μου χρειαστει)μιλας για custom recovery ?γιατι στην MI recovery δεν ειχα καμια τετοια επιλογη!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H savchr έγραψε:

.................Αυτο που μου εγραψες για να κανω reboot απο οποιο partition θελω πως το κανω?(σε περιπτωση που μου χρειαστει)μιλας για custom recovery ?γιατι στην MI recovery δεν ειχα καμια τετοια επιλογη!

Δεν έχω το κινητό σου, ούτε έχει πέσει ένα τέτοιο στα χέρια μου για να είμαι 100% σίγουρος. Τα νεότερα κινητά της Xiaomi έχουν δύο system partition. Μπορεί το δικό σου να μην έχει. Βλέπω στο partition table του κινητού ότι αναφέρει μόνο ένα. Αυτό σίγουρα μπορεί να μας το πει ένας κάτοχος, αλλά μπορείς να το δείς και μόνος σου: Την ώρα που στο Mi recovery τoυ λες να κάνει reboot αν σε ρωτάει από πιο system να κάνει reboot, έχει δύο. Αν δεν σε ρωτάει έχει ένα system partition. Όχι ότι είναι τίποτα κακό... Μια χαρά είναι και έτσι. Και ισχύει το ότι τα wipe δεν πειράζουν το/τα system partition.