Εχω ενα MI4i με rom MIUI 7 GTV 5.10.16, το εφτασα στο σημειο που φλασαρεις το TWRP recovery αλλα απλα bootαρει την rom. Δοκιμασα τον δευτερο τροπο και βγαζει waiting for device και στην τελικη δεν γινεται τιποτα.
Εχω ενα MI4i με rom MIUI 7 GTV 5.10.16, το εφτασα στο σημειο που φλασαρεις το TWRP recovery αλλα απλα bootαρει την rom. Δοκιμασα τον δευτερο τροπο και βγαζει waiting for device και στην τελικη δεν γινεται τιποτα.
Την συσκευή αν και δεν την έχω θα σου πω αυτό που γνωρίζω, όταν μου έβγαζε το μήνυμα waiting for device ήταν πάντα θέμα drivers η έλλειψη αρχείων! Τσέκαρε το λίγο....
Xiaomi Mi4 White 16GB/4G/3GB Xiaomi Redmi Note 4 High Edition Black Xiaomi Redmi 4 Pro SD Edition Black Xiaomi Mi 10 8GB/128GB (Umi)
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
1) Υπάρχει κάποια rom με ενσοματομένο το TWRP η οποία να περνιέται με MiFlash?
2) Υπάρχει τρόπος να περάσεις την Ελληνική rom με το MiFlash?
3) Αν δεν υπάρχει απάντηση στα παραπάνω, πως ενεργοποιούμε το bootloader?
Έπαιξε, έχω Ελληνικά!! Μια ερώτηση. Είχα ρυθμίσει region Russia. Και τώρα ψάχνω να βρω την ρύθμιση για να την αλλάξω, αλλά δεν τη βρίσκω πουθενά. Πέθανε; Χρειάζεται να το αλλάξω με κάποιο τρόπο με το χέρι; Τι παίζει γενικά; Δεν έκανα wipe. Έκανα απλά install και μετά έκανα clear chace.
Και για να μην είμαι και αγνώμονας θα συνοψίσω τη διαδικασία που ακολούθησα για τους επόμενους:
1) Προαπαιτούμενα
Μπαταρία πάνω από 70%
MiPhone για drivers από εδώ adb από εδώ
Την τελευταία rom από εδώ
twrp image από εδώ και το μετονομάζουμε σε "twrp_mi4i.img"
2) Προετοιμασία τηλεφώνου
Be developer. Πατάς πολλές φορές το "Settings->About phone->MIUI version"
Enable "Settings->Additional settings->Developer options->USB debigging"
Copy την ROM στην flash του τηλεφώνου. (το .zip αρχείο)
3)ADB
Copy το twrp*.img στον κατάλογο adb
άνοιγμα του cmd.exe σαν διαχειριστής
cd στον κατάλογο με το adb
4) Συνδέουμε το κινητό στο PC και τρέχουμε τις εντολές: adb> adb devices
Δίνουμε το πάνω μέχρι να μας απαντήσει με την συσκευή. Εδώ θα χρειαστεί να επιτρέψουμε το Link από το κινητό. Οπότε ρίχνουμε μια ματιά στο τηλέφωνο
5) Κλείνουμε το τηλέφωνο (συνδεδεμένο) και κρατάμε πατημένο το Power με το Volume Down μέχρι να εμφανιστεί το κουνελάκι.
7) το κινητό θα εκκινήσει σε twrp. Μπορούμε να αποσυνδέσουμε το τηλέφωνο (αν θέλουμε). Από εκεί επιλέγουμε Install και πλοηγούμαστε στους καταλόγους για να βρούμε τη rom. Swipe και περιμένουμε. Περιμένουμε. Περιμένουμε. Σημείωση - ερώτηση: Εγώ επέλεξα install και όχι wipe πρώτα και επειδή η rom (προφανώς) ήταν πιο καινούρια, την πέρασε από πάνω και δεν έχασα τίποτα από εφαρμογές και ρυθμίσεις στο τηλέφωνο. Δεν ξέρω πότε χρειάζεται ή αν χρειάζεται να κάνουμε wipe πρώτα.
Μόλις τελειώσει επιλέγουμε clear cache. Σημείωση - ερώτηση: Είναι κάτι που έκανα εγώ (γιατί δεν έκανα wipe) και δεν ξέρω αν χρειάζεται.
9) Μόλις τελειώσει επιλέγουμε Home και από εκεί power off.
10) Αφού κλείσει, το ανοίγουμε από το κουμπί power και περιμένουμε. περιμένουμε περιμένουμε πολύ.
Αντιμετοπίζω ένα πρόβλημα (μάλλον) με το mi4i της κοπέλας μου.
Ακολουθώ τον οδηγό για να περάσω την τελευταία πρόσφατη Stable του φόρουμ.
Αρχικά και ενώ είχα ενεργοποιήσει το USB Debug αφού έτρεχα το adb reboot bootloader το τηλέφωνο έκανε Reboot αλλά στο κανονικό λειτουργικό.
Αφού ενεργοποιήσα την επιλογή Fastboot via USB (ή κάπως έτσι) απο τα Developer Options η συσκευή ξεκινάει με την εντολή στο Fastboot αλλά μένει στην αρχική οθόνη με το λογότυπο του fastboot και δεν συνεχίζει.
καλησπέρα για να flashάρω επίσημη έκδοση απλά πάω στο system update ή από το recovery και την εγκαθιστώ? τι διαφορά αν βάλω την global ή την eu multi? Το κινητό τώρα έχει την έκδοση στη φωτό
(Το σύνδεσα στο pc για να περάσω το αρχείο zip αλλα δε βρίσκει drivers....εγκατέστησα το miphone αλλά τίποτα και πάλι δε βρίσκει drivers,στη διαχείριση συσκευών δείχνει mi4i και το κίτρινο τριγωνάκι.....
καλησπέρα για να flashάρω επίσημη έκδοση απλά πάω στο system update ή από το recovery και την εγκαθιστώ? τι διαφορά αν βάλω την global ή την eu multi? Το κινητό τώρα έχει την έκδοση στη φωτό
(Το σύνδεσα στο pc για να περάσω το αρχείο zip αλλα δε βρίσκει drivers....εγκατέστησα το miphone αλλά τίποτα και πάλι δε βρίσκει drivers,στη διαχείριση συσκευών δείχνει mi4i και το κίτρινο τριγωνάκι.....
εχω προβλημα σε μι4ι. συμφωνα με τον οδηγο,φθάνω στο σημείο που λεει :
"Πληκτρολογούμε fastboot boot MiRecovery_ferrari.img
To τηλέφωνο μετά από λίγο θα κάνει επανεκκίνηση στο TWRP Recovery
και τώρα μπορείτε να κάνετε την εγκατάσταση της Ελληνικής ROM."
ενω παιρναει την εντολη δε μπαινει στο recovery.προσπαθω χειροκίνητα και τιποτα.κανει μια-δυο restart και μπαινει στο μενου.