Διαφήμιση

Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

• Application
  • Xiaomi
  • @RASTAVIPER είναι φανερό ότι έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία και δεν λέω ότι φταις εσύ γι΄ αυτό. :)
    είπα εγώ ότι έγραψες για αισθητήρα πουθενά? γι΄αυτό λέω ότι επιβεβαιώνεται εμμέσως.
    Εσύ υποθέτω δεν έχεις άλλο εξοπλισμό εκτός από την κάμερα, εγώ έχω αισθητήρες κτλ αλλά έχω απλή κάμερα και όχι 360, και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε στη θεωρία, αφού δεν υπάρχει κάποιος εδώ που να τα έχει και τα δύο και να μας το επιβεβαιώσει.

Υπόσχομαι πάντως ΑΝ την πάρω κάποια στιγμή σύντομα, να κάνω ένα video για να δείξω τι εννοώ!!!

• Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

Ο/H psybill έγραψε:

@RASTAVIPER είναι φανερό ότι έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία και δεν λέω ότι φταις εσύ γι΄ αυτό. :)
    είπα εγώ ότι έγραψες για αισθητήρα πουθενά? γι΄αυτό λέω ότι επιβεβαιώνεται εμμέσως.
    Εσύ υποθέτω δεν έχεις άλλο εξοπλισμό εκτός από την κάμερα, εγώ έχω αισθητήρες κτλ αλλά έχω απλή κάμερα και όχι 360, και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε στη θεωρία, αφού δεν υπάρχει κάποιος εδώ που να τα έχει και τα δύο και να μας το επιβεβαιώσει.

Υπόσχομαι πάντως ΑΝ την πάρω κάποια στιγμή σύντομα, να κάνω ένα video για να δείξω τι εννοώ!!!

Την έχω παραγγείλει την κάμερα κ έχω κ τους αισθητήρες ....
    μόλις έρθει θα το δοκιμάσω...

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Ποιος σου είπε ότι δεν έχω τους αισθητήρες του SMART HOME;

Sent from my m1 note using Tapatalk
    ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
  • Διαφήμιση
  • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Ποιος σου είπε ότι δεν έχω τους αισθητήρες του SMART HOME;

Εγώ από τα λεγόμενα σου κατάλαβα ότι δεν έχεις. Μπορείς λοιπόν να το δοκιμάσεις και να μας πεις?
    όπως είπες σε προηγούμενο μήνυμα, μπορείς να αποθηκεύσεις διαφορετικές θέσεις στην κάμερα ως σενάρια. Μπορείς λοιπόν να φτιάξεις ένα σενάριο με κάποιο αισθητήρα, είτε αυτός είναι body sensor είτε είναι door sensor, και να ορίσεις στην εφαρμογή αν ανιχνεύσει κίνηση ή αν ανοίξει κάποια πόρτα-παράθυρο να καλέσει το σενάριο της θέσης της κάμερας, και να μας πεις αν η κάμερα θα στραφεί προς την αποθηκευμένη θέση?
  • Δοκίμασα και όπως σου είπα δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο να στρίβει και να κάνει κόλπα.

Βάζεις τον αισθητήρα της πόρτας όπως είπες και οι μόνες επιλογές για την κάμερα είναι αυτά που βλέπεις στην φώτο.

• από το Google translate το πρώτο σημαίνει "απενεργοποίηση αδρανοποίησης" και το άλλο "ονειροπόληση". Το δεύτερο μου κολλάει περισσότερο, γιατί λογικά εννοεί ότι ξεκινάει να περιστρέφεται γενικώς. Μόνο εσύ μπορείς να μας απαντήσεις λοιπόν τι κάνει αυτή η επιλογή αν την επιλέξεις.
    Επειδή όμως είπες ότι οι συγκεκριμένες θέσεις της κάμερας αποθηκεύονται ως σενάρια, δοκίμασε και κάτι τελευταίο. Στο σενάριο που φτιάχνεις με τον αισθητήρα μην μπεις στην κάμερα, αλλά δοκίμασε την επιλογή που έχει πιο πάνω για να τρέξει κάποιο σενάριο για να δεις αν σου βγάζει εκεί κάτι σχετικό.
  • Το δοκίμασα, δεν κάνει τίποτα.
    Δούλεψε ο αισθητήρας, η κάμερα γύρισε και σταμάτησε κοιτώντας τον τοίχο πίσω της.
    Μπήκα να δω την κάμερα μέσα από τις ρυθμίσεις της και μπήκε σε Sleep mode.
    Οπότε δεν κάνει δουλειά.

• Διαφήμιση
  • τώρα μιλάς για τις δύο επιλογές που μας δείχνεις στο screenshot έτσι?
    το άλλο που λέω αντί να μπεις στην κάμερα να τους πεις να τρέξει κάποιο σενάριο το είδες?
  • Σενάριο δοκίμασα μέσω του Smart Home scenes.
    Αυτό δεν συζητάμε τόση ώρα να δοκιμάσω;

• Θα γίνω λίγο πιο αναλυτικός για να είμαστε σίγουροι ότι λέμε το ίδιο πράγμα. Δες και το αυτό το gif μήπως σε βοηθήσει περισσότερο. Imgur: The most awesome images on the Internet
    - Αρχικά αποθήκευσε μια συγκεκριμένη θέση στην κάμερα. Εδώ δεν έχω να σου πω κάτι παραπάνω, αφού εσύ έχεις την κάμερα και λες ότι μπορείς να ορίσεις μια συγκεκριμένη θέση, να την αποθηκεύσεις και να την ενεργοποιείς κατά βούληση.
    - Μετά πας στον αισθητήρα σου και επιλέγεις "Add sense". Στο δικό μου παράδειγμα επιλέγω το door sensor. Στην πρώτη προϋπόθεση επιλέγεις Window/Door opens
    - Εδώ είναι το σημείο που έχει σημασία, που επιλέγεις τι θα γίνει αν τέλος πάντων ανοίξει μια πόρτα. Στο "add instructions", αντί να πας στην κάμερα, και να βρεις τις επιλογές που μας έδειξες στο προηγούμενο post, πήγαινε στην επιλογή "turn On/ turn Off a Sense". Από εκεί πάλι μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις τι εμφανίζεται. Το ζητούμενο είναι να εμφανίζεται το σενάριο με τη θέση της κάμερας που έχεις ήδη αποθηκεύσει και να μπορέσεις να το ενεργοποιήσεις.

Ζητώ συγνώμη από το forum αν γίνομαι κουραστικός, αλλά θεωρώ ότι αν μια 360 camera δεν μπορεί να το κάνει αυτό, έστω με την βοήθεια των αισθητήρων, αφού δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της, είναι κάπως ανούσια η αγορά της.
  • Ο/H psybill έγραψε:

Θα γίνω λίγο πιο αναλυτικός για να είμαστε σίγουροι ότι λέμε το ίδιο πράγμα. Δες και το αυτό το gif μήπως σε βοηθήσει περισσότερο. Imgur: The most awesome images on the Internet
    - Αρχικά αποθήκευσε μια συγκεκριμένη θέση στην κάμερα. Εδώ δεν έχω να σου πω κάτι παραπάνω, αφού εσύ έχεις την κάμερα και λες ότι μπορείς να ορίσεις μια συγκεκριμένη θέση, να την αποθηκεύσεις και να την ενεργοποιείς κατά βούληση.
    - Μετά πας στον αισθητήρα σου και επιλέγεις "Add sense". Στο δικό μου παράδειγμα επιλέγω το door sensor. Στην πρώτη προϋπόθεση επιλέγεις Window/Door opens
    - Εδώ είναι το σημείο που έχει σημασία, που επιλέγεις τι θα γίνει αν τέλος πάντων ανοίξει μια πόρτα. Στο "add instructions", αντί να πας στην κάμερα, και να βρεις τις επιλογές που μας έδειξες στο προηγούμενο post, πήγαινε στην επιλογή "turn On/ turn Off a Sense". Από εκεί πάλι μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις τι εμφανίζεται. Το ζητούμενο είναι να εμφανίζεται το σενάριο με τη θέση της κάμερας που έχεις ήδη αποθηκεύσει και να μπορέσεις να το ενεργοποιήσεις.

Ζητώ συγνώμη από το forum αν γίνομαι κουραστικός, αλλά θεωρώ ότι αν μια 360 camera δεν μπορεί να το κάνει αυτό, έστω με την βοήθεια των αισθητήρων, αφού δεν μπορεί να το κάνει από μόνη της, είναι κάπως ανούσια η αγορά της.
    Νομίζω πρέπει να ανοιχθεί ενα τοπικ αποκλειστικά για την κάμερα και να περαστούν ολα αυτα εκει θα ηταν το καλλίτερο για να τα βρίσκουμε ποιο ευκολα
  • Διαφήμιση
  • Επιτέλους έγινε update στα plug ins της official εφαρμογής mi home για τη yi home camera 720 και το μενού όταν μπαίνεις από την εφαρμογή mi home είναι στα αγγλικα. Πλέον δεν χρειάζεται η εφαρμογή yi home για να δουλεύεις το μενού της κάμερας. Τους πήρε 2+ χρόνια να κάνουν το αυτονόητο.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk
    The day is my enemy, the night is my friend