Διαφήμιση

Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

• Application
  • Xiaomi
  • η δική μου εμπειρία με τους αισθητήρες θερμοκρασίας δείχνει ότι δεν δουλεύουν σε real time στα σενάρια. Εγώ πχ που έχω σενάρια για on/off του air condition σε συνδυασμό με το Aqara A/C companion, και λειτουργεί όπως το λες και εσύ. Δηλαδή ενώ μπορεί να έχει ανέβει η θερμοκρασία πάνω από το όριο που έχω ορίσει, το air condition δεν έχει ανάψει. Άλλες φορές γίνεται άμεσα, άλλες μπορεί να περάσει αρκετός χρόνος. Προφανώς χρειάζεται δουλειά στο software από πλευράς xiaomi, aqara ή δεν ξέρω ποιου άλλου.
    Από κει και πέρα ομολογώ ότι δεν κατάλαβα τίποτα από τα σενάρια που θέλεις να δημιουργήσεις. Που έχεις βάλει τον αισθητήρα θερμοκρασίας, τι θέλεις να κάνει το σενάριο ανάλογα τη θερμοκρασία την υγρασία κτλ. δώσε μας μερικές πληροφορίες παραπάνω για να δούμε αν υπάρχει λύση...
  • θελω να με ειδοποιει οταν ανεβαινει η θερμοκρασια
    Ομως η ενεργοποιηση του ειδοποιησης ειναι taboo ..δηλαδη δεν υλοποιείται ΠΟΤΕ. Μαλιστα αν θες να προσθεσεις και κατι ακομα (περα απο την ειδοποιηση..πχ να αναψει η λαμπα ή το ραδιο) δε θα γινει επισης ποτε γιατι εχις βαλει την ειδοποιηση στο κινητο (αυτο το πραγμα μπλοκαρει τα παντα) . Αν του πεις αναψε το λαμπα ή το ραδιο μονο χωρις το notification το κανει. Αλλα αυτο ειναι αχρηστο...το θεμα ειναι οταν θα λειπεις να σε ειδοποιησει στο κινητο

Για την υγρασια δεν επιμενω γιατι για τη δουλεια που το θελω μου ειναι αδιαφορη η υγρασια (απλα αναφερω αν βαλεις σεναριο υγρασιας δεν περνει μπρος ποτε συνηθως)
    Και οταν λεω συνηθως πολλες φορες ενα σεναριο πιο φτιαχνω περνει μπρος και πολλες φορες οχι (εννοειται πως η προυποθεσεις ικανοποιουνται σε καθε περιπτωση ..πχ το ψυγειο μου εχει σταθερα 5-6 βαθμους οποτε οταν του λεω πανω αν ανεβει πανωαπο 1 βαθμο κανε το ενα κανε το αλλο). Πιστευω και εγω το software θελει δουλεια πολυ

θα ηθελα πχ για το θεμα της θερμοκρασιας να υπαρχει alert αλλα απο οσο καταλαβα δεν μπορεις να το κανεις
  • τώρα κατάλαβα τι εννοείς. στην αρχή λέγοντας το "send notification to device" νόμιζα ότι εννοούσες το τελευταίο βήμα λίγο πριν αποθηκεύσεις το σενάριο που εκεί κάτι λέει αν θέλεις να σου έρθει ειδοποίηση.
    Έφτιαξα και γω λοιπόν ένα σενάριο χτες όπως βλέπεις στο screenshot και ορίζω αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 29 βαθμούς στο δωμάτιο να μου στείλει ειδοποίηση και να αλλάξει χρώμα στη λάμπα (ότι να ναι έτσι). Το σενάριο λοιπόν αυτό δούλεψε χτες το βράδυ κανονικά μόλις έπεσε η θερμοκρασία, ενώ και τώρα που η λαμπα είναι off line έρχεται η ειδοποίηση για τη θερμοκρασία, ενώ στο Log μέσα στην εφαρμογή λέει ότι το σενάριο δούλεψε εν μέρει. Άρα στο δικό μου setup δεν έχω πρόβλημα, τώρα γιατί έχεις εσύ δυστυχώς δεν ξέρω.
    Imgur: The most awesome images on the Internet
  • Διαφήμιση
  • Ακριβως αυτο...αυτο που με κοφτει ειναι μη γινει παλι μακακια με το ψυγειο και πεταξω τα παντα. Πρεπει να αφηνει ειδοποιηση. Εκδοση του Mi home ?
  • @mosaicm 4.3.11

Εγώ έχω άλλο θέμα με τις τελευταίες εκδόσεις του Mi Home και δεν ξέρω αν είναι μόνο δικό μου ή γενικό.
    έχω το Nexus 6P και από πέρυσι το τρέχω με android Oreo developer preview rom και τώρα τελευταία φυσικά την επίσημη android 8.
    Τώρα τελευταία λοιπόν (δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς από ποια έκδοση Mi Home και μετά), ανοίγω το Mi Home και προσπαθώ να μπω μέσα σε κάποια συσκευή είτε αυτή είναι το gateway είτε απλά η camera ή ένας αισθητήρας θερμοκρασίας, και η εφαρμογή δεν αντιδρά καθόλου. Για να λύσω το πρόβλημα κάνω clear cache και force stop στην εφαρμογή και μετά τουλάχιστον για την πρώτη φορά που θα ανοίξω την εφαρμογή δουλεύει κανονικά. Μπορεί την επόμενη φορά να συμβεί το ίδιο και ξανά πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία. Εν τω μεταξύ οι αυτοματισμοί μου και οι συσκευές δεν έχουν κανένα πρόβλημα και λειτουργούν κανονικά ακόμα και αν εγώ δεν μπορώ να σε αυτές μέσα από το Mi Home.
    Έχει κανένας παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο? το έστειλα και xiaomi μέσα από την εφαρμογή αλλά δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη βελτίωση με τις τελευταίες εκδόσεις...
  • Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

Παιδιά προς ενημέρωση γιατί νομίζω δεν έχει αναφερθεί, οι door sensors aqara δεν είναι συμβατοί με το v1 gateway!!!! Το έμαθα με το χειρότερο τρόπο και τώρα ξεμεινα με 3 door sensors !!!

Sent from my Lenovo TAB 2 A10-70F using Tapatalk
  • RE: Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

Ο/H kotlid έγραψε:

Παιδιά προς ενημέρωση γιατί νομίζω δεν έχει αναφερθεί, οι door sensors aqara δεν είναι συμβατοί με το v1 gateway!!!! Το έμαθα με το χειρότερο τρόπο και τώρα ξεμεινα με 3 door sensors !!!

Σαφέστατα και δεν είναι.
    Αφού αν πας να τους προσθέσεις ζητάει το Zigbee gateway.

Δεν χρειάζεται να τους αγοράσεις για να το δεις αυτό.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted
    ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
  • Διαφήμιση
  • RE: RE: Xiaomi Έξυπνο Σπίτι (Mi Smart Home) 4.1.7 GR - EN

Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Ο/H kotlid έγραψε:

Σαφέστατα και δεν είναι.
    Αφού αν πας να τους προσθέσεις ζητάει το Zigbee gateway.

Δεν χρειάζεται να τους αγοράσεις για να το δεις αυτό.

Νομίζω και η version 1 έχει zigbee απλά διάβασα ότι δεν επαρκεί η μνήμη του για αυτές τις συσκευές

• Λοιπον στο πολυ συγκεκριμενο προβλημα του που δεν με ειδοποιει μαλλον βρηκα τι ειναι
    Του βαζω αν ανεβει πανω απο 2 να με ειδοποιησει...και δεν το κανει ποτε
    Δεν το κανει προφανως γιατι ειναι ΗΔΗ πανω απο 2 (πρεπει μαλλον να γινει η μεταβαση απο κατω σε πανω απο 2)
    Ετσι αλλαζοντας τη θερμοκρασια σε πανω απο 5 να με ειδοποιησει (η θερμοκρασια στο ψυγειο ειναι απο 3.5-6.5) πραγματι το κανει
    Alarm ομως μπορει να γινει αυτο ? Απο οτι καταλαβα το temperature sensor δε θεωρειται alarm (θελει παγιδα πορτας ή κατι τετοιο)
  • Ο/H mike έγραψε:

Καλησπερα παιδια!Χρησιμοποιειτε την Mi home απο το playstore?H της κοινοτητας μας?
    Εγώ του store.
    Οι αναβαθμίσεις γίνονται και μέσα από την εφαρμογή.

ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
  • Διαφήμιση
  • ευχαριστω για την απαντηση @RASTAVIPER.Σαν τοποθεσια εβαλες το πρωτο που γραφει κατι κινεζικα?και εχει ενα setting νομιζω για γλωσσα στα αγγλικα.το ενεργοποιησες?
    :)