Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο XIAOMI REDMI NOTE 2/PRIME τα πάντα για το smartphone

• RedMi Note 2
    • Ο/H GEORGE13 έγραψε:

Δοκιμασες να την φορτισης εντελως ξεφορτιστει με usb cable μεσω υπολογιστη που φορτιζει αργα αλλα καλυτερα απο εναν γρηγορο φορτιστη;
      Κάνω αυτο το πειραμα τωρα!!! στο μυαλό μου είσαι!!! :thumbsup: :D
    • Κ παντα οχι φορτιστη που να φορτιζει γρηγορα θελουμε κατω απο 1μιλιαμπερ φορτιζει αργα αλλα σωστα ;) το αναφερω παντα για να μην το ξεχναμε απο το μυαλο μας
    • Διαφήμιση
    • Ο/H GEORGE13 έγραψε:

Κ παντα οχι φορτιστη που να φορτιζει γρηγορα θελουμε κατω απο 1μιλιαμπερ φορτιζει αργα αλλα σωστα ;) το αναφερω παντα για να μην το ξεχναμε απο το μυαλο μας
      Αν έχεις ένα usb charge meter να παρεμβάλεις μεταξύ του 2A φορτιστή και του τηλεφώνου θα δεις ότι η φόρτιση γίνεται κλιμακωτά από ξεκινοντας 0,8A ανεβαίνει σχετικά γρηγορα έως 1,4A και μετά ξεκινά και πέφτει σταδιακά φτάνοντας στα τελείωματα τα 0,2A μέχρι που σχεδόν μηδενίζει οπότε μπορείς να βγάλεις το τηλέφωνο από το φορτιστή. Οι περισσότεροι που δεν έχουν τέτοιο μετρητή δςν μπορούν να δουν ότι το τηλέφωνο φορτίζει για αρκετή ώρα μετά το 100% (περίπου 1 ώρα). Λοιπόν μην λέμε ότι από τον υπολογιστή γίνεται καλύτερη φόρτιση επειδή φορτίζει αργά γιατί και με τον φορτιστή αργά φορτίζει όταν πρέπει.
    • Ο/H kandilak έγραψε:

Αν έχεις ένα usb charge meter να παρεμβάλεις μεταξύ του 2A φορτιστή και του τηλεφώνου θα δεις ότι η φόρτιση γίνεται κλιμακωτά από ξεκινοντας 0,8A ανεβαίνει σχετικά γρηγορα έως 1,4A και μετά ξεκινά και πέφτει σταδιακά φτάνοντας στα τελείωματα τα 0,2A μέχρι που σχεδόν μηδενίζει οπότε μπορείς να βγάλεις το τηλέφωνο από το φορτιστή. Οι περισσότεροι που δεν έχουν τέτοιο μετρητή δςν μπορούν να δουν ότι το τηλέφωνο φορτίζει για αρκετή ώρα μετά το 100% (περίπου 1 ώρα). Λοιπόν μην λέμε ότι από τον υπολογιστή γίνεται καλύτερη φόρτιση επειδή φορτίζει αργά γιατί και με τον φορτιστή αργά φορτίζει όταν πρέπει.
      Φίλε @kandilak εγώ έχω πολύμετρο φόρτισης του οποίου την περιγραφή μπορείς να δεις εδω
      >> Ελεγκτής φόρτισης USB, Πολύμετρο

και είναι ακριβώς όπως τα λες.. όντως αφότου γράψει 100% το κινητό συνεχίζει να φορτίζει για αρκετή ώρα (έως και μιαμιση ώρα) μέχρι να σταματήσει η ένδειξη ρευματος. :thumbsup:

Η διαφορά όμως με τον υπολογιστή είναι ότι φορτίζει με 500mAh σε όλη την φάση φόρτισης.
      Ναι μεν είναι πολύ αργή φόρτιση αλλά από την άλλη δεν ζεσταίνεται η μπαταρία και αυτό έχει ως απόρροια να είναι πιο υγιής η μπαταρία.
      Είναι γνωστό ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καταστρέφουν τις μπαταρίες και προφανώς μία αργή φόρτιση συμβάλει στην υγεία της μπαταρίας.
      Αλλα από την άλλη χρειάζεται καμιά 8 ώρες στον υπολογιστή μέχρι να φορτιστεί πλήρως.
      Για όποιον κοιμάται αρκετές ώρες την νύχτα δεν θα έχει πρόβλημα με αυτό :)

Έχω δοκιμάσει στην συσκευή μας όλων των ειδών τις φορτίσεις.
      1. Γρήγορες με το μαμισιο φορτιστή 2Α
      2. Με φορτιστή 1000mAh
      3. με usb απο pc με ρεύμα 500mAh
      Το συμπέρασμα μου ήταν ότι όσο πιο αργή φόρτιση τόσο καλύτερη αυτονομία μου πρόσφερε η μπαταρία.
      Δεν ξέρω να το εξηγήσω που οφείλεται αυτό αλλά αυτό αντιλήφθηκα και απο τα sot και από άλλες μετρήσεις.

Πλέον ακολουθώ το δικό μου μοτίβο φόρτισης.
      Έχω έναν μετασχηματιστή 500mAh και συνδέω το κινητό το βράδυ ώστε να φορτίζει αργά.
      Η διαφορά που έχω δει είναι 10% περισσότερη αυτονομία σε σχέση με τις γρήγορες φορτίσεις.
      Το είχα συγκρίνει με ίδια rom και κάνοντας τα ίδια πράγματα κάθε μέρα.
      Επίσης αντιλήφθηκα και πιο σωστή βαθμονόμηση με τις αργές φορτίσεις. Όχι από την πρώτη φόρτιση... αλλά μετά από 5-6 φορτίσεις η βαθμονόμηση έγινε πιο καλή
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • @pechr
      Σίγουρα όλοι έχουμε τις δικές μας. εμπειρίες σε σχέση με το τι είναι καλύτερο για την συσκευή μας.
      Αυτό που λες ότι η γρήγορη φόρτιση δεν είναι καλή επειδή ανεβάζει την θερμοκρασία της μπαταρίας με βρίσκει σύμφωνο, όμως επειδή έχω κάνει αρκετές παρατηρήσεις με το usb charger meter θα σου πω ότι από αυτά που έχω δει, το κύκλωμα φόρτισης του τηλεφώνου τα λαμβάνει όλα υπόψιν του και ρυθμίζει ανάλογα το ρεύμα φόρτισης. Με άλλα λόγια αν εγώ παίζοντας κάποιο απαιτητικό παιχνίδι έχω φέρει (λόγω ταχείας αποφορτισης) την μπαταρία να έχει αυξημένη θερμοκρασία τότε η φόρτιση θα ξεκινήσει με περίπου 0,5Α και θα ανεβαίνει όσο θα πέφτει η θερμοκρασία της σε ασφαλή επίπεδα για να μην κάνει ζημιά στην μπαταρία.
      Όποιος μπορεί πάντως να αφιερώνει 8ωρό στην φόρτιση του τηλεφώνου του ασφαλώς είναι πιο σίγουρος με τον φορτιστή του 0,5A.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kandilak έγραψε:

Με άλλα λόγια αν εγώ παίζοντας κάποιο απαιτητικό παιχνίδι έχω φέρει (λόγω ταχείας αποφορτισης) την μπαταρία να έχει αυξημένη θερμοκρασία τότε η φόρτιση θα ξεκινήσει με περίπου 0,5Α και θα ανεβαίνει όσο θα πέφτει η θερμοκρασία της σε ασφαλή επίπεδα για να μην κάνει ζημιά στην μπαταρία.
      Επειδή δεν έχω απαιτητικές εφαρμογές (παιχνίδια) δεν το είχα αντιληφθεί αυτό επειδή δεν βρέθηκα ποτέ σε αυτή τη θέση.
      Είναι πολύ σημαντική πληροφορία αυτό που αναφέρεις :thumbsup:
      Αν έχεις κρατήσει και κανένα screenshot που να απεικονίζει θερμοκρασία συναρτήσει έντασης ρεύματος απο αυτό που αναφέρεις θα με ενδιέφερε να το εμπλουτίσω ως συμπληρωματική πληροφορία στο κείμενο μου εδώ > Ελεγκτής φόρτισης USB, Πολύμετρο
      Ίσως μπορέσουμε να στρώσουμε ένα φύλλο excel με μετρήσεις θερμοκρασία συναρτήσει έντασης ρεύματος κατα την διάρκεια φόρτισης

Προσπαθώ να κάνω αυτό το νήμα όσο γίνεται πιο ακριβές ώστε να γίνει ένας πλήρης οδηγός
      Με λίγα λόγια σε θέλω συνοδοιπόρο σε αυτό το νήμα που ξεκίνησα κάποια στιγμή και το οποίο έχω αφήσει στάσιμο
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Ο/H kandilak έγραψε:

έλα τώρα, είπαμε εκεί μια κουβέντα και βρήκες πάτημα να με αγγαρέψεις!!
      τι να σε αγγαρέψω βρε ;;; :) :D :lol: :lol:

Χομπίστες είμαστε :)
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση
    • Ξέρετε τι μας έρχεται σε λίγο;;;;;
      Πάρτε μία μυρωδιά από το καινούργιο μας άρωμα...

Redmi Note 8T (Willow)