Διαφήμιση

AdBlock

• Καλησπέρα, να ρωτησω για αρχή αν υπάρχει κάποιο ad-blocker για τις διαφημίσεις που υπάρχουν μέσα στα apps και αν ναι ποιο?
      Πριν πάρω το Xiaomi είχα ενα samsung στο οποιό είχα περάσει μια custom rom όπου είχε απο μόνη της μέσα adblocker που δεν εβγαζε διαφημίσεις πουθένα. Είναι ευφικτό να γίνει αυτό και στις Rom που βγάζετε εδώ?
      Συσκευές : Nokia 5110, Nokia 3310, Nokia 3330, Samsung V-200, Sharp GX30, Sony Ericsson W800, Nokia 6600, Nokia N78, Samsung Galaxy Μini 2, Nokia Lumia 920, Xiaomi Mi4, Xiaomi Redmi Note 3 Pro
      Current Device Xiaomi Pocophone f1
    • Θετική απάντηση

Αυτός είναι adblocker για το σερφάρισμά σου...
      Images
      • br01.png

39,29 kB, 450×800, viewed 211 times
      • br02.png

42,15 kB, 450×800, viewed 199 times
      • br03.png

73,17 kB, 450×800, viewed 218 times
      • br04.png

77,04 kB, 450×800, viewed 286 times

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην MIUI_ART ()
      Αιτία: Ποιο αναλυτικά δεν γίνεται...

• Επίσης αν θέλετε κάποιον ολικό adblocker και για τις εφαρμογές υπάρχει η λύση του adaway που μπλοκάρει διαφημίσεις μέσω του αρχείου hosts (χρειάζεται ρουτ)

[APP][Root][2.1+][UNOFFICIAL] AdAway v3.0.2 … | Android Development and Hacking | XDA Forums

Βέβαια πάντα τίθεται το ηθικό ζήτημα για τις δωρεάν εφαρμογές που ο developer βασίζεται στις διαφημίσεις για να έχει έσοδα, αλλά είναι γενικά μεγάλη κουβέντα αυτό και σίγουρα όχι της παρούσης :)
    • Διαφήμιση
    • @caeser δεν εννοούσα για ad-block στο σερφάρισμα. Κάποιο adblock για να κρύβει διαφημίσεις μέσα στις εφαρμογές (πχ ανοιγεις μια εφαρμογή και σου πεταει ενα βίντεο και για 10sec δεν μπορείς να το κλείσεις.) Έψαχνα για ολικο adblocker όπως λέει και ο @karlesg . Γιατί όπως είπα στη ρομ που έχω στο αλλο μου android είχα βρει τη χαρά μου με built-in adblocker που είχε.
      @karlesg το δέχομαι ότι βασιζεται στις διαφημίσεις ο developer και ναι, να υπάρχουν αλλά με μέτρο :/ . Τεσπα. Γενικά το έχεις δοκιμασει αυτό το app που έβαλες πιο πάνω?
      Συσκευές : Nokia 5110, Nokia 3310, Nokia 3330, Samsung V-200, Sharp GX30, Sony Ericsson W800, Nokia 6600, Nokia N78, Samsung Galaxy Μini 2, Nokia Lumia 920, Xiaomi Mi4, Xiaomi Redmi Note 3 Pro
    • Ναι φυσικά και το έχω δοκιμάσει εδώ και πολλά χρόνια :)

Όταν λες ότι ηρομ είχε built-in adblocker το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιεί και η εφαρμογή. Και αν κάτι δεν πάει καλά μπορείς πάντα να το απενεργοποιήσεις. Δε θα σου κόψει το 100% των διαφημίσεων, αλλα νομίζω γενικά θα μείνεις ικανοποιημένος. Δοκίμασε το και πες τις εντυπώσεις σου.

Υπάρχουν κάποιες δωρεάν εφαρμογές που για να δουλέψουν σωστά χρειάζεται να προστεθούν κάποια hostnames στο whitelist της εφαρμογής. Οπότε αν κάτι δεν πάει καλά ή το απενεργοποιείς ή ψάχνεις να δεις τι χρειάζεται whitelist για τη συγκεκριμένη εφαρμογή.
    • Δεν είχε κάποια εφαρμογή απλά στα features της rom έλεγε -adfree (no advertisements!).
      Θα την δοκιμάσω και θα σας πω εντυπώσεις.
      Ευχαριστώ ;)
    • @karlesg είναι φυσιολογικό που το antivirus του miui το αναγνώριζεί σαν ιό ή να ανησυχώ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Alexis1991 έγραψε:

@karlesg είναι φυσιολογικό που το antivirus του miui το αναγνώριζεί σαν ιό ή να ανησυχώ?

Ναι είναι απολύτως φυσιολογικό γιατί πάει και κάνει αλλαγές μέσα στο /system και συγκεκριμένα στο αρχείο hosts. Οι αλλαγές γίνονται με σκοπό να μπλοκαριστούν όλοι οι γνωστοί hosts που παρέχουν τις διαφημίσεις.

Η εφαρμογή είναι open source και γι' αυτό και την πρότεινα ανεπιφύλακτα. Πήγαινε εδώ και θα δεις ότι ο κώδικάς της είναι στο github για να διαβάσεις και μόνος σου τι ακριβώς κάνει αν σε ενδιαφέρει.
      AdAway

Με την ευκαιρία αν σας αρέσει και τη βρίσκετε χρήσιμη, δεν είναι και κακό να κάνετε και ένα συμβολικό donate.
      Δεν έχω καμία σχέση με τους developers της εφαρμογής, για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση... :)

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην karlesg ().